[VIDEO] Revolucionarno odkritje: Poglejte kako nerojeni otrok zaznava glasbo in v njej uživa že v maternici

Datum:

Raziskovalni inštitut Marques iz Barcelone, je objavil novost, ki jo je s pomočjo tehnologije razkril že Britanski inštitut (British Medical Ultrasound Society). Gre za čudovito novost na področju raziskovanja razvoja še nerojenih otrok. Doslej so bili znanstveniki prepričani, da še nerojeni otroci lahko slišijo  v najboljšem primeru v 18. mesecu starosti, večinoma pa pri 26. tednih.

Otroci, ki še niso rojeni, lahko veliko prej zaznajo glasove in se nanje tudi odzovejo. Prvič doslej je znanstveno dokazano, da lahko še nerojeni otroci zaznavajo zvoke in se nanje odzovejo že pri 16 tednih razvoja. Raziskava je potekala tako, da je bila glasba prenesena v maternico s pomočjo posebne naprave, imenovane Babypod.

Doslej je že medicinska revija British Medical Ultrasdound Society (BMUS) objavila študijo o obraznih izrazih, s katerimi se otroci odzovejo na glasbo. Ta študija razlaga, da pri 16. tednih nosečnosti otrok že reagira na glasbo, kar je razvidno iz mimike, saj je otrok pričel odpirati usta in pričel uporabljati jezik. Znanstveniki menijo, da glasba izzove odziv, ki se kaže kot vokalizacija in aktivacija možganskih krivulj, to pa spodbuja jezik in komunikacijo. Z drugimi besedami: učenje se prične v maternici.

To znanstveno odkritje dokazuje še eno čudovito lastnost človeškega bitja, lepoto in vrednost še nerojenega otroka. Z razvojem znanosti dobivamo vpogled v neprecenljivo vrednost osebe, ki jo izgubimo, če se napravi splav. Abortus ne uniči potencialnega življenja, temveč dejansko, resnično življenje človeškega bitja. In to  majceno človeško bitje lahko celo poje. Kaj bodo dokazale tudi druge raziskave, bomo še videli, do sedaj so posneli tudi otroka, ki ploska z rokami, ko njegova mama poje.

Nekateri ljudje bodo to novico razumeli zgolj kot način, kako otroka učiti in razvijati že v maternici, čeprav je verjetno pomembneje, da otrok občuti materin mir, zadovoljstvo, harmonijo matere z otrokovim očetom ter sprejetost. Upajmo, da se bo tekmovalna naravnanost staršev  k učenju že v maternici prevesila k sprejetosti in razvijanju odnosa med materjo in otrokom, ki sta najboljša popotnica za življenje.

A. B.

Sorodno

Zadnji prispevki

Sanjska pogodba na Darsu za prijatelje Roberta Ilca iz NSi

Episcenter, agencija za merjenje javnega mnenja, ki deluje pod...

Fajonova škodljivo vsiljuje resolucijo o Palestini

Slovenija bo glasovala za polnopravno članstvo Palestine v Varnostnem...

Hladen tuš za Putina iz Kitajske: “Ruski poraz v Ukrajini je neizogiben”

Vojna med Rusijo in Ukrajino je uničujoča za obe...