[Video] Rupar 31. marca pričakuje še bolj veličasten shod upokojencev: “V množici je moč!”

Datum:

“To sporočilo, to je čudež, jaz ga tako dojemam, na koncu koncev vse, kar sem v življenju doživel, in vse, kar so naredili, da bi me ponižali, se je zdaj vrnilo nazaj kot zmaga,” je pobudnik protesta upokojencev Pavel Rupar komentiral visoko podporo ljudi, ki je bila na udeležbi shoda upokojencev več kot očitna. V oddaji Tema dneva je zatrdil, da je ljudem manjkala iskrenost, preprostost, upanje in zavedanje, da je tu nekdo, ki nanje ni pozabil. Fasciniralo ga dejstvo, da se je zbralo toliko ljudi, ki so kljub težkim razmeram in pogojem našli čas in sredstva, da so se udeležili shoda: “Prišli so z veseljem in zaupanjem, odšli pa še z večjim veseljem in zaupanjem.”

Pavle Rupar je napovedal boljše čase za upokojence, pa tudi mlade, misleč na njihovo prihodnost. Med drugim naj bi predlagal, da se pokojnine do 1000 evrov zvišajo za 20 odstotkov, pokojnine od 1000 do 1500 evrov za 10 odstotkov in pokojnine nad 1500 evrov za pet odstotkov. Rupar namerava zakon vložiti s podporo 5000 podpisov volivcev, “ko bo prišlo obvestilo o zbiranju podpisov, bodo ljudje lahko odšli na upravno enoto z osebnim dokumentom, tam bodo dobili obrazec, ga izpolnili, podpisali in izročili oziroma poslali po pošti,” je pojasnil Rupar in dodal, da bodo ljudi angažirali tudi pred upravnimi enotami. Rupar računa, da bo podpisov mnogo več kot pa samo 5 tisoč, k podpisu pa je povabil ne le upokojence, ampak vse državljane, tudi mlajše, saj se gre za njihovo prihodnost.

“To sporočilo, to je čudež, jaz ga tako dojemam, na koncu koncev vse, kar sem v življenju doživel, in vse, kar so naredili, da bi me ponižali, se je zdaj vrnilo nazaj kot zmaga,” je pobudnik protesta upokojencev Pavel Rupar komentiral visoko podporo ljudi, ki je bila na udeležbi shoda upokojencev več kot očitna. Prepričan je, da je ljudem manjkala iskrenost, preprostost, upanje in zavedanje, da je tu nekdo, ki nanje ni pozabil. Fascinira ga dejstvo, da se je zbralo toliko ljudi, ki so kljub težkim razmeram in pogojem našli čas in sredstva, da so se udeležili shoda, “prišli so z veseljem in zaupanjem, odšli pa še z več veselja in zaupanja.” V nadaljevanju je Rupar večkrat poudaril, da se to tiče mladih, ki morajo danes razmišljati za prihodnost, in ob tem izpostavil, da se jih je ogromno udeležilo tudi shoda, kar ga je še posebej pozitivno presenetilo. “V čast mi je, da so bili tam mladi, čestitam jim, da so svoje starše in stare starše pripeljali na shod, to je fenomenalno,” je bil navdušen.

Kljub temu da so mediji na vsak način hoteli diskreditirati sam shod in dejansko število udeležencev, jim to ni uspelo. “Objavljali so celo fotografije, kjer je bilo drevje ozelenelo, prav videlo se je, da je slika lažna.” Spomnimo, da je Franci Kek delil sliko, za katero se je kasneje ugotovilo, da je lažna, potem pa je to označil za “zmoto” in se opravičil. Po ocenah Ruparja je bilo na shodu okrog 30 tisoč udeležencev, da pa so se ljudje vmes tudi porazgubili v okolici ploščadi in niso stali vsi na enem mestu, kar je otežilo videnje realne slike množične udeležbe. Na tretjem shodu, ki bo v petek, 31. marca, je Rupar napovedal spremembo: “Govornica ne bo več tu pod tem famoznim spomenikom, ampak pod stolpnicama pri skulpturi Ivana Cankarja, imeli bomo malo bolj pregledno, menim, da bo še bolj veličastno.”

“Doseči želimo, da nas slišijo. Poleg zahtev, ki smo jih doslej večkrat poudarili, zahtevamo tudi ukinitev RTV prispevka in plačila dopolnilnega zavarovanja za upokojence. Denar bi lahko dobili iz milijonov, ki gredo za vnuke in sinove borcev (zaradi dedovanja borčevskih pravic), za migrante in tujce, ki leta in leta ne delajo nič, država pa jim daje, to je nedopustno. Še vrsta ostalih stvari je v proračunu, ki se zdijo nesmiselne,” meni Rupar. “Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je plačal 1 milijon evrov v 10 mesecih za svetovalne pogodbe, 22 ministrstev – veste, koliko je to denarja?” je jasen Rupar.

Upokojenci si zaslužijo enakopravno obravnavo kot ostali
“Pokazati moramo, da je v množici moč, ne v intelektualnem razmišljanju in vsak individualno, več nas bo, prej bomo uspeli,”
je prepričan Rupar, ki dodaja, da je njegov namen začeti pogovore in razpravo, “da nas vzamejo kot enakopravne sogovornike, tako kot Niko Kovač, Jašo Jenulla in ostale,” je dejal in poudaril, da jih do danes nihče ni niti poklical.

Zaradi velikega uspeha pri shodu in doseganju nečesa, česar doslej nismo videli, je Rupar po mnenju voditeljice marsikomu stopil na prste, tudi predsedniku ZDUS Janezu Sušniku, ki ga kar naprej napada. Pri tem voditeljica komentira: “Res se sprašujemo, zakaj in kaj so oni počeli do zdaj?” Rupar pojasni, da stopiti na prste komurkoli ni njegov namen, da je bil namen pomagati ljudem, s tem pa so po njegovih besedah “zbudili tiste, ki bi morali skrbeti za upokojence, in so postali nervozni, zdaj pa napadajo”. Spomnimo, da glede na to, da je Sušnik še vedno član propadle stranke DeSUS, to ne more pomeniti nič dobrega za upokojence. Človek, ki se rad pobaha, da je njegova pokojnina visoka, težko zastopa interese upokojencev, ki niti ne dosežejo dostojnih pokojnin. Se je pa močno postavil po robu društvu 1. oktober, ki organizira proteste upokojencev, ki potekajo v Ljubljani. Namesto pomoči torej le jeza in sovraštvo, na kar je opozoril tudi Rupar v spodnjem posnetku.

V prispevku je brez podpisa na strani ZDUS zapisano: “Bo Rupar svoje gromovnike popeljal med umirjene feministke in stkal temelje novi, jekleno srebrni niti? Bodo Ruparjevi sledilci postali novodobni pripadniki Napadalnih oddelkov (Sturm Abteilungen), glede na zahteve, ki jih tudi vsemogočni Bog ne more uresničiti, pa naj se še tako zanašajo nanj?”

Ob tej priložnosti je Rupar pozval vse, naj se včlanijo v društvo 1. oktober in pripomorejo tako k številčnosti društva kot z idejami in predlogi. Društvo je že ustanovljeno, edino, kar še čakajo, je davčna številka in ostale administrativne zadeve. Rupar je opozoril, da to ni stranka s političnim pridihom, gre bolj za izkaz interesa v pomoč ljudem. Prepričan je, da bo članstvo veliko, začnejo pa naslednji teden. V svoj krog vabijo tudi mlade.

Ana Horvat

Sorodno

Zadnji prispevki

Evroposlanci: Vnovična izvolitev von der Leynove je zamujena zgodovinska priložnost!

Evroposlance iz vrst SDS smo povprašali, kaj menijo o...

Slovenske železnice po številu zaposlenih prekašajo celo ameriški Amtrak

Gospodarnost in učinkovitost investicij Slovenskih železnic je pod drobnogledom,...

Ameriški intelektualec: “Podporo Trumpu generira strah pred komunizmom”

Ameriški matematik, investitor in javni intelektualec dr. Eric Weinstein...