[Video] Rusija v raketnem napadu ubila 50 civilistov

Datum:

V raketnem napadu na trgovino z živili je umrlo vsaj 50 civilistov. Do napada je prišlo v vasi Hroza v regiji Harkov – gre za enega najsmrtonosnejših napadov na civilne cilje doslej.  

                   

“Brutalen ruski zločin … raketni napad na navadno trgovino z živili, popolnoma nameren teroristični napad,” je Zelenski zapisal na socialnem omrežju Telegram. Zelenski se danes udeležuje srečanja Evropske politične skupnosti. Srečanja se udeležuje še 46 voditeljev drugih držav, vključno s slovenskim političnim vodstvom.

Zelenski je pojasnil, da Rusija potrebuje tovrstne teroristične napade, saj želi, da ta “genocidna agresija” postane norma za ves svet. “Z evropskimi voditelji se zdaj pogovarjamo predvsem o krepitvi naše zračne obrambe, okrepitvi naših vojakov, zaščiti naše države pred terorizmom. Teroristom bomo odgovorili,” je dejal Zelenski.

Število žrtev bo v prihajajočih urah verjetno še naraslo, poročajo mediji. Po informacijah, ki jih je podal guverner Harkova Oleh Syniehubov, naj bi bil med umrlimi tudi 6-letni deček.

“Za nas je ključno, zlasti pred zimo, okrepiti zračno obrambo in že obstaja osnova za nove dogovore s partnerji,” je na Telegramu zapisal Zelenski. 

Ž. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...