[Video] Ruska vojska sestrelila Prigožinovo zasebno letalo!

Datum:

Ruska vojska je sestrelila letalo, v katerem naj bi bil šef Wagnerja Jevgenij Prigožin. Na letalu je bilo še devet drugih ljudi.

                   

Potem ko se je situacija okoli junijskega državnega udara v Rusiji pomirila, je očitno nastopil čas za maščevanje. Pol ure po vzletu iz Moskve je namreč strmoglavilo zasebno letalo Jevgenija Prigožina, vodje zasebne ruske vojske Wagner. Umrlo naj bi deset ljudi, BBC pa je potrdil, da je bil med potniki ubit tudi Prigožin. Ravno tako so smrt potrdile ruske oblasti, ki so razkrile identiteto vseh desetih potnikov.

Letalo so sestrelili nad regijo Tver, severno od Moskve, namenjeno pa je bilo v Petrograd. Med potniki naj bi bil tudi drugi človek Wagnerja, Dimitrij Utkin.

Image
Neonacist Dimitrij Utkin

Prigožin se je včeraj po dolgem času, prvič po spodletelem državnem udaru, znova pojavil v videoposnetku, ki naj bi bil posnet v Afriki. Prigožin je dejal, da je Afrika po zaslugi njegove vojske bolj svobodna.

Wagner napoveduje maščevanje, če se informacije izkažejo za resnične
V izjavi skupine Wagner Play na socialnem omrežju so zapisali, da za sestrelitev sumijo kremeljske uradnike pod vodstvom Vladimirja Putina. “Če se informacija o Prigožinovi smrti izkaže za resnično, bomo pripravili drugi “pohod pravice” na Moskvo,” so izjavili in dodali, “da je v njihovem skupnem interesu, da je živ”.

Image
Na sedežu skupine Wagner v Petrogradu so zaposleni ustvarili križ s svetlobnimi efekti v spomin na preminule.

So se pa ob tem že pojavile zarotniške teorije, da naj bi bila sestrelitev zrežirana, da bi uprizorili Prigožinovo smrt. To naj bi “dokazoval” seznam potnikov, pred strmoglavljenjem letala pa naj bi se slišali dve eksploziji.

Več sledi …

Sorodno

Zadnji prispevki

Koalicija s posebnim zakonom zaščitila Golobove rabote

Stranka SDS nasprotuje noveli zakona o parlamentarni preiskavi, ki...

Nemška vlada se je spravila na svobodo tiska

Nemška notranja ministrica Nancy Faeser je prepovedala revijo Compact,...

[Komentar] Atentat sredi Bidnovega kaosa

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se ni zgodil...

KLS Ljubno se pobira kljub 100-milijonski škodi po poplavah

Podjetje KLS Ljubno, ki je specializirano za proizvodnjo zobatih...