[Video] Še v ZZB NOB so se ga odrekli! Režiser Preboja, ki je na gardo vpil “Izdajalci!” se “opravičuje”

Datum:

Režiser partizanskega filma Preboj Dejan Babosek, ki je zmerjal pripadnike Garde Slovenske vojske z izdajalci, se je za svoj izpad “opravičil”. Od ljudi pričakuje razumevanje, saj kakor sam pravi, je šlo pri njegovem zmerjanju pripadnikov slovenske vojske za “politični akt”, besede tako niso bile mišljene za vojsko, temveč za vlado. Od Baboseka so se zaradi njegovih izjav po poročanju Siola distancirali celo njegovi donedavni financerji v ZZB NOB.

                   

“Uvodoma bi se opravičil vsem osebno prizadetim. Nisem imel namena žaliti ali poniževati posameznikov, ampak je pri tem šlo za politični akt protesta proti instituciji – državi in njenim atributom ter smeri, kamor gre država,” je zapisal Dejan Babosek. V nadaljevanju svojega opravičila je zapisal, da je šlo za razumevanje dane situacije potrebno najprej osvetlititi okoliščine v katerih se je Slovenija znašla ob nastopu nove vlade. Njegovo opravičilo je podprla tovarišica iz Levice Violeta Tomič. “Bravo! Jaz sicer mislim, da bi Tonin moral takoj odstopiti, saj je pod njim vojska padla na najnižjo točko. V mislih imam uperjeno puško v glavo zamejskega Slovenca.”

“Uglajenega” kulturnega delavca je zmotilo, da je z nastopom trenutne vlade pričelo raznorazno blatenje, grožnje po medijih in socialnih omrežjih, zaničevanje drugače mislečih, zmerjanj novinark s prostitutkami, političnih nasprotnikov, kulturnikov, novinarjev, Aleksandra Čeferina, Ivana Galeta, protestnikov, evropskih poslancev, tujih medijev, tujih evropskih funkcionarjev. A vse te floskule lahko prodaja radikalnemu delu slovenske levice, ki ga še podpira pri teh dejanjih.

https://www.facebook.com/dejan.babosek/posts/10223851963793904

Dejan Babosek se opraviči na način, da je hujskal proti vladi

Opravičilo, ki ga je objavil Babosek je pesek v oči slovenski javnosti. Njegova iskrenost bi se pokazala, če bi napisal samo opravičilo, ne pa politični komentar brez repa in glave. Je potem tudi grožnja s smrtjo v obliki napisa “Smrt janšizmu” zgolj “politični akt”?

Partizanskemu režiserju se zdi zaničevanje drugače mislečih nekaj popolnoma normalnega. Slovensko vlado je velikokrat v svojih zapisih označil za fašistično, s tem pa je tudi vse podpornike označil za fašiste. Toliko o njegovi skrbi za drugače misleče.

Grožnje po medijih in socialnih omrežjih je še ena od floskul, ki jih radi govorijo levo usmerjeni prebivalci Slovenije. Grožnje do desnice si lahko ogleda kar v skupini Ivana Galeta, kjer mrgolijo grožnje do trenutne vlade. Ni tudi pozabil na zmerjanje novinark s prostitutkami, kar je še eden izmed manevrov nedolžnega obraza Baboseka. Tudi sam avtor teh vrstic je bil javno ožigosan z domobranskim govedom, fašistoidni pisunček ter drugimi žaljivki na socialnih omrežjih, pa zaradi tega ne kliče vseh mednarodnih novinarskih organizacij, da bi se delal pred njimi žrtev. Po logiki Baboseka se to dogaja samo neodvisnim medijem v lasti levo usmerjenih lastnikov medijev.

V svojem zapisu omenja tudi novinarje. V našem mediju smo velikokrat razkrili zavestne manipulacije, zavajanja in laži voditeljev, novinarjev dominantnih medijev. Prav to smo razkrili v seriji člankov v oddaji Tarča na RTV Slovenija, ko so razkrivali morebitne “nepravilnosti” z nabavo nujne medicinske opreme. Žal so pri svojih najpomembnejših gostih vedno zamolčali pomemben podatek.

Dejan Babosek je izrazit ideološki sovražni kulturni delavec do aktualne oblasti. (Foto: Posnetek zaslona/ Facebook)

Tako smo lahko videli manipulativni telefonski pogovor med gospodarskim ministrom Zdravkom Počivalškom in nekdanjim direktorjem blagovnih rezerv Antonom Zakrajškom. V drugi oddaji so namerno zamolčali, da je bil zdravnik Rihard Knafelj kandidat za zdravstvenega ministra in pogodbeni delavec podjetja, ki ni dobilo posla z maskami.

Babosek gleda zopet enostransko. Eden najhujših napadov na novinarja se je zgodil na sedanjega člana SDS Mira Petka, ko so ga neznanci zaradi pisanja v časniku Večer pretepli. Ne motijo ga tudi javno objavljeni komentarji radikalnih novinark kot je Anuška Delić. Le-ta je enemu izmed uporabnikov zapisala, da je anonimna spletna gnidica iz kleti na Trstenjakovi.

Dejan Babosek zmerja in kriči pripadnikom slovenske vojske “Izdajalci, izdajalci”. (Foto: Posnetek zaslona/ Youtube, vir: TopNews)

Omenja tudi politične nasprotnike. V času družbenih omrežjih se je spremenila narava dela političnih osebnosti. S svojimi sporočili sporočajo slovenski javnosti lastno mnenje. Zato smo mnogokrat priča besednim duelom dveh politikov z različnimi nazori o določeni tematiki. Žal to ljubljenec komunistične ideologije namerno pozablja, kar se ne sklada z njegovim mišljenjem. Partizanski filmski pravljičar je v družbi Frante slišal veliko zgodb, kako so komunisti po prevzemu oblasti obračunali s političnimi in ideološkimi nasprotniki v času svoje vladavine.

Joj, ta zahrbtna ograja
Odličen znanec komunističnega zločinca Franca Severa Frante motijo kot vse radikalne levičarje te grozne ograje v času protestov. Baboseku je dodatno film počil ob postavljenih ograjah ob proslavi ob dnevu državnosti. Ni pa se izognil, da ne bi slovensko policijo obtoževal nezakonitih dejanj, odnašanje protestnikov iz Trga republike ob branju ustave, identificiranje protestnikov in drugih floskul. Žal ga ne moti, ko njegovi somišljeniki zmerjajo policiste. Eden izmed anonomnih pripadnikov je v reviji Reporter priznal, da je najbolj prizadet, ko posluša zmerljivke protestnikov.

Franc Sever Franta, glavni junak filma Preboj Domen Valič in režiser Preboja Dejan Babosek. (Foto: Posnetek zaslona/ Facebook)

Pri tem Babosek in njegova klika, ki javno zmerjajo pripadnike vojske, in kličejo k smrti več kot 200 tisoč Slovencev namerno kršijo odloke o omejitvi javnih zborovanj. Zaradi množične udeležbe je velika nevarnost za prenašanje bolezni covid-19. Babosek lahko stopi do svojega prijatelja Jaše Jenulla in se javi za organizatorja protestov, prijavi dogodek na upravno enoti in policijo ter skupaj s pripadniki organov pregona naredijo varnostni načrt prireditve.

A vsega tega se niti eden izmed “pedalarjev” skupaj z Babosekom ni spomnil, zato je policija morala ukrepati po lastni varnostni oceni, da je zaščitila tako udeležence kot bližnjo javno in zasebno lastnino v času nezakonitih protestov.

V iskrenost opravičila Dejana Baboseka bi verjeli, če bi napisal le opravičilo pripadnikom Garde. Pravljice za lahko noč pa lahko Babosek še vedno pripoveduje Franti, ki za njega predstavlja edinstvene vrednote levičarja v slovenski družbi.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...