[Video] Smo v obdobju totalne vojne, totalne ofenzive mainstream medijev!

Datum:

Smo v nekem obdobju totalne vojne, totalne ofenzive mainstream medijev,” je v oddaji Kdo vam Laže opisal klimo v Sloveniji Boris Tomašič in s tem ciljal predvsem na RTV Slovenija in POP TV, pa tudi na STA ter nekatere minorne portale in časopise kot so Delo, Dnevnik in Večer, ki so bili nekoč veliki časopisi, danes pa bolj ali manj le partijska glasila. Kar se tiče njihovega poročanja, pa je dejal, da gre lestvica na levici nekako takole: “Kraja, rop, fizično nasilje, uboj, umor in Janšev tvit. Najhujša stvar, ki se v Sloveniji lahko zgodi,  je Janšev tvit.

V oddaji je voditelj Boris Tomašič obdelal eno svojih najljubših tem, in sicer program RTV Slovenije-kjer je, ne pozabimo, 2283 zaposlenih in kjer vsako leto porabijo več kot 100 milijonov našega denarja. Prejšnji četrtek so bili nasilni protesti proti aktualni vladi, v policiste se je metalo granitne kocke, pretepeni so bili tudi novinarji, fotoreporterja so morali celo odpeljati na urgenco in so ga v bolnišnici tudi zadržali. RTV pa je o dogodku poročala sprenevedavo, češ da ni znano, kdo je povzročal nasilje na teh protestih. Morda celo policisti, so ves čas namigovali.

Vsi mediji, ki ste na strani opozicije, ste to povzročili in ste krivi, tako kot vam je povedal notranji minister Aleš Hojs,” je Tomašič ponovil ministrove besede. Hinavsko in sprenevedavo se seveda sedaj vsi, za nasilje odgovorni akterji, od teh dogodkov ograjujejo. “Čeprav je jasno, da je vse koordinirano z iste točke v Murglah, v državnem zboru pa so marionete Tanja Fajon, Marjan Šarec, Alenka Bratušek, Luka Mesec. Te marionete podpirajo protestnike in se protestov tudi udeležujejo, na koncu pa čudežno nihče nima nič s tem in za povrhu še trdijo, da sta organizatorja Janez Janša in Aleš Hojs,” je opozoril Tomašič in dodal: “To je tako butasto, da niti ni vredno komentarja.

Mediji se ne zavedajo resnosti situacije
Za nameček pa je nacionalka v Tedniku predstavila še “nedolžnega protestnika” Anisa Ličino. Ki je, kot je znano prav vsem, eden izmed organizatorjev nasilja, ne pa protestnik. “Od Igorja Kadunca naprej, sram vas bodi, vsi uredniki, sram vas bodi. Prostor dajete nasilnežu. Sploh ni problem v Ličini, ampak v medijih ki so servilni stricem iz ozadja, problem je v marionetkah v državnem zboru, ki ne zanjo razmišljati, ampak samo ubogajo, kar se jim reče,” se je ogorčeno pridušal Tomašič. Poudaril je, da se na levici ne zavedajo resnosti situacije. Ljudje umirajo, oni pa bi menjali vlado z nekom, ki je dokazano nesposoben. Kdo je torej začel z nasiljem? Iz posnetkov je jasno razvidno, da to nikakor ni bila policija. Za nasilje pa so krivi predvsem mediji, organizatorji protestov in opozicija. Huligani so samo posledica, je še enkrat pojasnil voditelj. Opozoril pa je še na eno cvetko medijskega poročanja. STA je namreč objavila, da otroci med karanteno pozabijo, kako se uporablja nož in vilice. Še več, otroci naj bi celo ponovno začeli lulati v plenice, ker ne znajo več iti na stranišče. “Bojan Veselinovič, STA, sram vas bodi,” je dejal Tomašič in se vprašal, ali to sploh lahko kdo resno jemlje. In to neumnost, to, kar ni primerno niti za najbolj tabloidno revijo, plačuje naša država. Katastrofa.

V prvi polovici oddaje Kdo vam laže, pa je Boris Tomašič komentiral tudi nedavne Ameriške volitve. “Realnost v Ameriki je takšna, kot je prikazana na tej sliki,” je Boris Tomašič ovrgel zavajajoče trditve tako naših, kot tudi tujih medijev. Imamo šest držav z 80 elektorskimi glasovi, kjer zmagovalec še ni znan, je pojasnil. Ponekod štetje sploh še ni dokončano, ponekod bodo šteli ponovno, preverjalo se bo glasove, zadeve so šle na sodišče. Stvar je torej vse prej kot končana. Trenutno sicer res vodi Joe Biden, vendar pa se ta razlika zmanjšuje. “Amerika je stara demokracija, kjer imajo razdelane postopke, kako zavarovati demokracijo, kadar pride do poskusa zlorab in tudi v tem primeru se bo zagotovo ugotovilo, kdo je zmagal. In kar je bistvo demokracije, kakšna je dejanska volja volivcev.

V večini držav, ki so na sliki obarvane sivo, je na volilni večer vodil Donald Trump, po vmesnih rezultatih bi nedvomno zmagal on. “Takrat smo poslušali, tudi od slovenskih servilnih medijev, da ni še konec in naj se ne sklepa prehitro o zmagovalcu. Takoj ko je prevzel vodstvo Biden, pa so rekli Aha, to je to! In so državo pobarvali na modro.” Kljub vsem opozorilom na mnoge nepravilnosti, pa sedaj mediji ne pravijo, da je treba počakati na odločitev sodišča. Kar je skrajno nenavadno. In ne pozabimo, da so mediji leta 2000 za zmagovalca ameriških volitev razglasili Al Gora, kot predsednika pa so ga omenjali več kot mesec dni, preden je sodišče podalo odločitev, da je zmagovalec v resnici George Bush mlajši. A tudi v tem primeru mainstream mediji promovirajo svojo politično opcijo, na realno sliko pa se preprosto požvižgajo.

Sara Bertoncelj

Sorodno

Zadnji prispevki

Tanja Fajon razočarana nad zavrnitvijo resolucije o priznanju Palestine

"Aktivistična" zunanja ministrica Tanja Fajon obžaluje, da Varnostni svet...

Globalni indeks dezinformacij temelji na ideoloških, ne znanstvenih predpostavkah

Globalni indeks dezinformacij sledi ideološkim in političnim idejam, ne...

Poljaki na ulicah: Poljski poslanci EU parlamenta pozivajo k sprejetju protiustavnega zakona

Poljski poslanci Evropskega parlamenta pozivajo Donalda Tuska, naj uzakoni...

Otvoritev nove učne poti na Radenskem polju pri Grosupljem

Danes se je pri Centru ohranjanja narave Žabja hiša...