[Video] Sovraštvo obstaja, danes vsaj vemo, kdo ga širi

Datum:

V petek se je pred Državnim zborom zbrala manjša skupina ljudi na shodu “proti sovraštvu”. A le naiven človek bi po vsem videnem in napisanem še verjel, da se res borijo proti sovraštvu, saj toliko sovražnosti, groženj in celo pozivov k pokolu nasprotnikov nismo slišali vse od vseslovenskih vstaj, ki so jih vodili isti ljudje.

Kres je na začetku shoda zakurila kar kolumnistka mariborskega Večera, Svetlana Slapšak, ki je dejala, da je treba nasprotnike levice brezpogojno uničiti.

“Janšo in njegove podpornike, opozicijske medije in tiste redke sredinske politike, ki še niso preveč prestrašeni, je pač treba uničiti na machiavelističen način. Resnica in čast naj bosta prekleta. Oni so arhitekti zla,” je povedala Slapšakova.

Torej, vse, ki niso z nami, je treba uničiti dokončno. Tako so govorili nacisti v Nemčiji, preden so izvedli kristalno noč in v koncentracijska taborišča odpeljali na milijone Judov in drugih.

Da protestniki menijo, da lahko počnejo karkoli, je pokazala tudi izjava naslednje govornice, ki meni, da morata SMC in Desus vsak svoj korak obrazlagati volivcem levice.

Grožnje radikalnih levičarjev
“Dolžni ste nam razlago za vsako svojo odločitev, potezo, glasovanje. To so pogoji, pod katerimi smo vam podelili mandat,” je povedala Maja Cimerman z Inštituta Danes je nov dan. In takoj nato grožnja, pazite se, če ne boste naredili tako, kot mi hočemo. “Danes smo tukaj, da vam damo zadnjo priložnost. Prihodnji teden glasujte, kot ste obljubili.”

Maja Cimerman iz zavoda Danes je nov dan. (Foto: STA)

A tu se ni končalo. Ti sočutni, čuteči ljudje, ki se borijo proti sovraštvu, so nato začeli etiketirati politike Desus in SMC, obkladali so jih z vsemi mogočimi sovražnimi besedami, na koncu pa skupaj ugotovili, da so “gotovi”. Spet grožnje s smrtjo v glavnem mestu Slovenije.

AGRFT profesor Igor Koršič. (Foto: Nova24TV)

“Lažnivci, tatovi glasov, zmikavti, prevaranti, lopovi, izdajalci, uničevalci demokracije,” je recitiral Profesor na AGRFT Igor Koršič. “Kako že pravimo takim ljudem? Lažnivci, prevaranti, lopovi, zmikavti, tatovi, izdajalci. Kaj bo z njimi? Gotovi so.” Njegovo branje so demonstratorji pozdravili z vzkliki odobravanja.

Pozivi k nasilju
Seveda so protestniki, ki se borijo “proti sovraštvu” skandirali tudi miroljubne parole, oziroma v njihovih glavah so bile najbrž miroljubne. Kajti, proti sovraštvu se ne boriš s skandiranjem besed “gotovi” in “izdajalci” in seveda medklicem celotnega shoda “ubi Janšo”.

Seveda na shodu ni manjkalo komunistične ikonografije od majic s Titovo sliko do rdečih zvezd in napisov, kot so bili “kolaborantom in izdajalcem bo sodilo ljudstvo”, “smrt janšizmu” in lutk, ki so demonizirale predsednike koalicijskih strank s hudičevimi rogovi in krili netopirjev.

Da gre resnično za shod prostaštva in sovraštva, ne pa za shod proti sovraštvu, pa so protestniki dokazali z vzkliki “ubi, ubi Janšo”, torej, s pozivanjem umora nekoga se oni borijo proti sovraštvu.

Ludvik Tomšič (Foto: Nova24TV)

Protestniki so že sporočali javnosti, da je šlo za desničarskega provokatorja, a seveda lažejo. Gre za enega izmed njih, za Ludvika Tomšiča, ki na svojem Facebook profilu ne skriva ljubezni do maršala Tita in objavlja posnetke partizanskih proslav. Pozivanje k poboju podpornikov SDS, opozicijskih medijev in umoru bodočega predsednika vlade je torej “boj proti sovraštvu”. Presodite sami. A ne mislite, da je bila tovrstna manifestacija sovraštva zadnja.

“Naj še teče kri”
“To je največji megafon, ki ga imamo na Kersnikovi danes. Sori, nismo se dobro organizirali, ampak neki mi govori, da imamo dve leti časa za se naučit dobro demonstrirat,” je povedal levičarski aktivist Vuk Ćosić.

Levičarski aktivist Vuk Ćosić. (Foto: Nova24TV)

Dve leti časa za demonstracije in prelivanje kri, očitno, saj so na koncu peli že puntarske pesmi, kako bodo prelivali kri bodočih vladajočih. “Grad gori, grof beži. Vino teče, naj še teče kri!”

Zagotovo najhujši del protesta, ki je po Svetlani Slapšak dokazal, da gre za skrajno iztirjene posameznike, je bilo vpitje “ubi Janšu”. Protestniki so se bojda distancirali in izžvižgali tovrstno ravnanje, a žal lažejo. Naslednji posnetek kaže, da so se smejali, ploskali in ponavljali besede “ubi Janšu”.

Sovraštvo je preplavilo Slovenijo
Sovraštvo je res preplavilo Slovenijo, a povzročajo ga tisti, ki se proti njemu bojda borijo. Toliko sovraštva do ljudi, posameznikov in celih skupin prebivalstva nismo videli že dolgo, a protest je bil sicer klavrna zgodba. Prišlo je le nekaj stotin protestnikov, nekaj dežurnih anarhistov in nekaj upokojenih tet in stricev, v glavnem sami koritniki pri proračunu.

A policija bi morala opraviti svoje in grožnje obravnavati resno. A kot pri večini levičarskih protestov, so tudi tokrat stali ob strani in se celo smejali skupaj s protestniki. Sovraštvo obstaja, danes vsaj vemo, kdo ga širi.

Ivan Šokič, povzeto po prispevku na Nova24tv

Sorodno

Zadnji prispevki

Huligan sredi Ljubljane napadel Ukrajinko!

Na spletnem forumu Reddit se je pojavil videoposnetek incidenta...

[Video] Prizori z ameriških univerz vse bolj spominjajo na nacistično Nemčijo

"Al Qassam nas naredi ponosne, zdaj ubij še enega...