[Video] Tako je levičarski aktivist Sanjin Jašar v Mariboru zasledoval, nadlegoval in ogrožal policiste, minister Hojs napovedal ovadbe zoper organizatorje in udeležence protestov!

Datum:

V Ljubljani in v Mariboru sta v ponedeljek potekala manjša protesta, na katerih pa se je pokazalo predvsem to, kako malo nekaterim pomeni tuje in celo lastno življenje, saj so levičarski protestniki ignorirali priporočila o primerni socialni distanci. Določeni, že znani skrajneži iz mariborskih vstaj, pa so se s svojim vedenjem spustili še nižje – med njimi je levičarski aktivist Sanjin Jašar, ki je zasledoval, nadlegoval in z neprimerno socialno distanco ogrožal policiste, to pa prepotentno snemal.

                   

Očitno se je levičarski aktivist Sanjin Jašar vrnil iz zapora, kamor ga je z obsodilno sodbo poslalo sodišče zaradi proizvodnje in preprodaje prepovedane droge, o čemer smo pisali lansko poletje. Pojavil se je namreč na protestnem shodu v Mariboru, tam pa žalil policiste, jih med takim poniževanjem zasledoval in celo ogrožal njihovo zdravje in življenje, saj ni držal primerne socialne distance.

Da bi bilo vse skupaj še bolj bizarno, je svoje početje posnel in ga delil na svojem profilu na Facebooku, ob tem pa zapisal: “Kar izvolite in mi pošljite kazen in bom takoj istega trenutka organiziral protest, na katerem nas bo 10 krat več, pa bomo videli, kdo bo komu pisal kazni potemtakem.” Očitno se Jašar postavlja celo nad izvršilno vejo oblasti, zakaj bi namreč nek obsojeni preprodajalec droge grozil policistom, da se bo po naslednjem shodu videlo, kdo bo pisal kazni?

https://www.facebook.com/sanjin.jasar/videos/10157524021972013/

Zborovanje na protestih je sicer prepovedano z Odlokom o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS ter prepovedi gibanja izven občin, ki je začel veljati 30. marca 2020 in s katerim Vlada RS poskuša zavarovati zdravje in življenje svojih državljanov zaradi epidemije COVID-19. 

Na Twitterju pa se je v ponedeljek popoldne oglasil minister za notranje zadeve Aleš Hojs, ki je zapisal, da vsem, ki se sprašujejo, kaj je počela Policija v Ljubljani in Mariboru, odgovarja, da je “popisala večje število zbranih, ki bodo oglobljeni. Prav tako bo vložila ovadbe zoper organizatorje in udeležence, saj gre za kaznivo dejanje ogrožanja zdravja! Ne pričakujte pa, da bo ona vzrok nasilja!”

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs. (Foto: STA)

Notranji minister pričakuje, da bo Policija za identifikacijo vseh tistih, ki jih je kot udeležence petkovih in ponedeljkovih shodov potrebno kazensko ovaditi, uporabila vse javno objavljene slike in prispevke medijev oz. socialnih omrežij. “Večina državljanov skrbi za zdravje vseh in upošteva odloke!” je še dodal Aleš Hojs.

Barbara Majdič

Sorodno

Zadnji prispevki

Janša: Prst je uperjen v vas, Nataša Pirc Musar

Predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša se je odzval...

Četrtkova Tarča je znak, da so odnosi v koaliciji že bili skrhani

Evropski poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec je v...

Nika Kovač “fajta” samo tam, kjer se obetajo politične točke?!

Očitno je, da pri Niki Kovač v ospredju ni...

Znan je datum začetka pristopnih pogajanj Moldavije in Ukrajine

Včeraj proti koncu dneva so se veleposlaniki držav EU...