[Video ]To je čudež iz Bejruta! Deklica po 24 urah najdena živa pod ruševinami, medtem ko so reševalci kopali z rokami, da bi jo našli!

Datum:

Po grozljivi eksploziji, ki se je v sredo zgodila v Bejrutu, v kateri je umrlo več kot 130 ljudi, ranjenih pa je bilo na tisoče, številne pogrešane še vedno iščejo. Posnetki eksplozije, ki so šokirali svet, krožijo po družbenih omrežjih. Eden izmed teh posnetkov pa prikazuje tudi reševanje male deklice izpod ruševin. 

                   

Deklica je bil ujeta pod ruševinami kar 24 ur in lahko štejemo za čudež, da je preživela. Lokalni mediji so zapisali, da je bil video posnet sinoči. Video prikazuje reševalce, ki kopljejo z golimi rokami, da otroka potegnejo izpod ruševin, poroča Kurir.

V Bejrutu je še vedno pogrešanih več deset ljudi. Umrlo je najmanj 137 ljudi in vedno večja je verjetnost je, da bo to število še naraslo. Po do sedaj znanih podatkih pa je bilo poškodovanih na tisoče ljudi. Prebivalci Bejruta so besni na vlado, saj pravijo, da je bil glavni vzrok eksplozije malomarnost.

Predsednik je dejal, da je eksplozijo povzročilo 2.750 ton amonijevega nitrata, ki je bil v pristaniškem skladišču nepravilno shranjen. Mnogi državljani so obtožili oblasti korupcije, zanemarjanja in slabega upravljanja s skladišči. “Bejrut joče, Bejrut kriči, ljudje so histerični, ljudje so utrujeni,” je za BBC dejal snemalec Jude Cehab, ki je odgovorne pozval, naj se soočijo s pravičnostjo. Medtem ko je eksplozija povzročila gromozansko škodo in številne žrtve, so v Bejrutu razglasili izredno stanje, ki bo trajalo dva tedna.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Levičarska politika zaposlovanja razkrila številne slabosti varovanja Trumpa

Spodletel poskus atentata na kandidata za predsednika ZDA Donalda...

Brat slavnega dirkača formule 1 razkril: “Sem homoseksualec”

Nekdanji dirkač formule 1 in brat legendarnega dirkača Michaela...

Strelec v napadu na Trumpa ubil eno osebo, dve ranil

Guverner ameriške zvezne države Pensilvanija Josh Shapiro je v...

Vsi ravenski maturanti opravili zrelostni izpit

Šolanje s 100-odstotnim uspehom je zaključila že 76. generacija...