[Video ]To je čudež iz Bejruta! Deklica po 24 urah najdena živa pod ruševinami, medtem ko so reševalci kopali z rokami, da bi jo našli!

Datum:

Po grozljivi eksploziji, ki se je v sredo zgodila v Bejrutu, v kateri je umrlo več kot 130 ljudi, ranjenih pa je bilo na tisoče, številne pogrešane še vedno iščejo. Posnetki eksplozije, ki so šokirali svet, krožijo po družbenih omrežjih. Eden izmed teh posnetkov pa prikazuje tudi reševanje male deklice izpod ruševin. 

Deklica je bil ujeta pod ruševinami kar 24 ur in lahko štejemo za čudež, da je preživela. Lokalni mediji so zapisali, da je bil video posnet sinoči. Video prikazuje reševalce, ki kopljejo z golimi rokami, da otroka potegnejo izpod ruševin, poroča Kurir.

V Bejrutu je še vedno pogrešanih več deset ljudi. Umrlo je najmanj 137 ljudi in vedno večja je verjetnost je, da bo to število še naraslo. Po do sedaj znanih podatkih pa je bilo poškodovanih na tisoče ljudi. Prebivalci Bejruta so besni na vlado, saj pravijo, da je bil glavni vzrok eksplozije malomarnost.

Predsednik je dejal, da je eksplozijo povzročilo 2.750 ton amonijevega nitrata, ki je bil v pristaniškem skladišču nepravilno shranjen. Mnogi državljani so obtožili oblasti korupcije, zanemarjanja in slabega upravljanja s skladišči. “Bejrut joče, Bejrut kriči, ljudje so histerični, ljudje so utrujeni,” je za BBC dejal snemalec Jude Cehab, ki je odgovorne pozval, naj se soočijo s pravičnostjo. Medtem ko je eksplozija povzročila gromozansko škodo in številne žrtve, so v Bejrutu razglasili izredno stanje, ki bo trajalo dva tedna.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Kako kraljica aneksov deli milijone gradbenim baronom

Imena gradbenih baronov se v Sloveniji postopoma spreminjajo, za...

Slovenske družine so na drugem mestu najbolj obdavčenih v Evropi

V mnogih državah OECD je srednji razred opazil upad...

[Video] Simoniti brez dlake na jeziku o Golobu in Kučanu

"Trdim, da ni samo bedak, ampak da je avtentičen...