[Video] Top 40 najbolj norih in neumnih izjav politikov KUL – predstavljamo zadnjih deset!

Datum:

Pred nami je zaključek letošnjega leta, čas, ko se pred vstopom v novo leto ozremo nazaj, zato je bilo “oziranju nazaj” namenjenih tudi zadnjih nekaj oddaj Kdo vam laže letošnjega leta. Čas v  oddajah je voditelj Boris Tomašič posvetil izbranim neresničnim trditvam, ki so jih izrekli politiki na levici v iztekajočem se letu.  

Voditelj Boris Tomašič je zbral in pripravil pregled TOP 40 najbolj “norih, neumnih in lažnivih izjav, ki so jih izrekli naši vrli politiki v preteklosti”, nekatere so bile izrečene celo 40 let nazaj. V tokratni oddaji vam predstavljamo zadnjih deset.

10. mesto – Ivan Matija Maček: “Tisti, ki so od gor prihajal, nam niso nalili čiste vode, kako je gor izgledalo, noben ni o tem govoril, pa tudi jaz ne pol, ko sem nazaj prišel. Tudi jaz sem bil tiho, nisem pripovedoval tistih stvari, ki sem smatral, da ni treba, da jih komunisti vedo, ker sem smatral, da bom s tem partijo razbijal, če bom pripovedoval resnico, kako gor izgleda. Zato so mi pol šekasnej očital, zakaj, ko sem prišel iz Rusije, nisem to pripovedoval. Če bi jaz takrat to pripovedoval, kaj sem gor videl in kakšno je stanje, ti danes ne bi bil več v partiji, bi bil na drugi strani, naš sovražnik.”

9. mesto – Luka Mesec: “Moj predhodnik je govoril o nekih privilegijih, če bi ta zakon bil sprejet. Zdej, tuki je treba bit zelo jasen. Če najdete enega človeka, ki ga je levica v katerokoli državno podjetje namestila,  jaz odstopam s svojega položaja. Če mi najdete enega, ko govorite o teh privilegijih.”

8. mesto – Jani Möderndorfer: “NIJZ se ne bo več delu norca tudi v tem prostoru. Če se dela iz drugih – prav, tukaj notri pa ne. Naj bojo mal življenjski in naj mal razmišljajo in če ste v vladi razglasili, da je konec epidemije, potem ne morete rečt, da je konec epidemije, ampak mal se bomo pa še hecal naprej in jaz mislim, da je čas, da predsednik v smislu in duhu, kot sevede zastopate prvi med enakimi tudi povzamete, ker v končni fazi mi odločamo o tem, kako bo red potekal v tem prostoru in ne NIJZ. In jaz tega več ne bom nosil.”

Jani Möderndorfer si je snel masko, ko je označil ukrepe v državnem zboru za neživljenjske. (Foto: posnetek zaslona)

7. mesto – Matjaž Nemec: “Brez nitke sem ostal danes. Porabil sem jo. Dvomim, da bi jo dostavili danes, jutri pa še manj. Tudi vam je ne bi, pa tudi če bi bila lahko moja mama, kot pravite.”

6. mesto – Zoran Janković (in pravosodje) na vprašanje novinarja, ali ga ne skrbi, da ga bodo kdaj obsodili in poslali v zapor: “Pa niti slučajno. Jaz sem bil v vseh mojih letih na področju izvršne oblasti največji nasprotnik Janeza Janše.”

5. mesto – Alenka Bratušek: “Res pa je, da so področja, kjer nismo naredili veliko ali pa skorajda nič, in to je prav področje zdravstva.”

4. mesto – Luka Mesec: “Prosim, da moj glas preknjižite. Narobe sem glasoval.”

3. mesto – Tanja Fajon: “Kadar me kolegi vprašajo, iskreno rečem, vi se ukvarjajte s Slovenijo, mi v Sloveniji rešujemo notranje politične in ves čas svoje politične kariere v Bruslju se držim, da ne izvažam naše notranje političnih problemov v evropski parlament.” *Julij 2021 – na predstavitvi predsedovanja Slovenije EU – izvaža notranje politične probleme v evropski parlament.*

Tanja Fajon (Foto: FB)

2. mesto – Lidija Jerkič: “Zdaj me postavljate v rahlo neugodno situacijo a ne, ker moram rečt, da na katerikoli način razmišljam, kako razložit, zakaj nismo navdušeni za takšno spremembo, ki prinaša večji neto prejemek, ne znam. Enostavno ne znam človeku razložit, zakaj smo zdej proti, če bo pa njegova plača večja.”

1. mesto – Marjan Šarec: “En profesor mi je reku, da sem neumen kot moški spolni organ.”

V zadnji oddaji letošnjega leta je bilo predstavljenih zadnjih 10 izjav iz TOP 40, ki nam pojasnijo lažnivo vedenje KUL opozicije in razložijo, zakaj pravosodni sistem ščiti nekatere ljudi, do izjav, ki so bile s strani opozicije celo resnične, ko je šlo za potrditev njihovega “nedela”. Vsekakor pa je zmagovalec eden in edini Marjan Šarec, ki nas je v preteklosti marsikdaj “zabaval” in si s svojo izjavo tokrat prislužil prvo mesto.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Pred DZ klečala in molila na varovanem območju, policija se ni odzvala

Nenavaden posnetek prihaja iz slovenskega hrama demokracije. Tam sta...

Začetek olimpijskega nogometa je zaznamovalo nasilje maroških navijačev

Tik pred prekinitvijo prvega kroga olimpijskega nogometnega turnirja med...

Revoz: Kaj pomeni včeraj podpisani neobvezujoči dokument?

Predstavniki francoskega proizvajalca vozil Renault, v okviru tega tudi...

“Vrhunski menedžer” bo škodo zavarovalnicam poplačal iz proračunske rezerve

Od "zamrznitve" cene dodatnega zdravstvenega zavarovanja do fantomske "ukinitve"...