[Video] Tujec brezsramno divjal po poti, namenjani reševalcem

Datum:

Kako moraš početi kaj takega?” To se sprašujejo mnogi udeleženci v prometu. Za razburjanje na naših cestah je tokrat poskrbel voznik iz tujine, ki je pri veliki hitrosti vozil za reševalnim vozilom, s svojim početjem pa ogrožal udeležence v prometu.

Reševalni pas je ključnega pomena za hitro in učinkovito posredovanje intervencijskih služb, povečanje varnosti na cesti in zmanjšanje zastojev ter škode. Reševalni pas namreč omogoča, da gasilci, reševalci, policisti in druge intervencijske službe hitro prispejo na kraj nesreče ali drugega izrednega dogodka. To je ključnega pomena, saj vsaka minuta šteje pri reševanju življenj in zmanjševanju posledic nesreč.

A tega se ni zavedal tujec na naši avtocesti, ki je izkoristil priložnost in peljal za reševalnim vozilom kar med samo intervencijo, in se tako želel izogniti zastoju.

Ustanovitelji Zavoda Reševalni pas so bili ob posnetku tujca dobesedno šokirani. Hkrati pa presenečeni nad vlado, ki še vedno ni sprejela ostrejših sankcij za voznike, ki izkoriščajo reševalni pas. Tovrstno početje bi bilo namreč potrebno opredeliti kot hujši prometni prekršek. Gre pa tu vsaj za priključitev intervencijskemu vozilu, ki je po zakonu sankcioniran z globo 300 evrov.

e-maribor

Sorodno

Zadnji prispevki

Pogačar je nesporni kralj toura!

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je...

Z Bidnom je konec

Predsednik Joe Biden je danes popoldne sporočil, da odstopa...

[Video] Jelinčič: Maljevac, strokovnjak za lizanje riti, pripravlja nov priročnik

"Govori se, da na levi strani političnega prostora gospod...