[VIDEO] V javnost prišel tragičen posnetek trenutka, ko je v Egiptu na cvetno nedeljo razneslo bombo

Datum:

V tujih medijih se je pojavil posnetek trenutka, ko je na cvetno nedeljo v Egiptu razneslo bombo, na družabnih medijih pa že kroži fotografija malčka, ki je med bombnima napadoma izgubil življenje, ob njej pa pripis “Današnji najmlajši mučenik – RIP – molite za AlexandTanta”.

V eksploziji v egiptovski koptski cerkvi v Tanti je ob praznovanju cvetne nedelje zaradi poškodb podleglo 31 vernikov, 78 oseb pa je bilo po navedbah Egyptian Streetsa poškodovanih. Tarčo so predstavljali izključno koptski kristjani, ki v Egiptu predstavljajo manjšino – 10 odstotkov 90-milijonske populacije. Državni mediji poročajo, da je bomba, podstavljena pod sedežem, eksplodirala ravno takrat, ko je bila cerkev polna vernikov, kasneje pa se je izkazalo, da je šlo za samomorilski napad. Zdaj pa se je pojavil še videoposnetek trenutka, ko je v Egiptu na cvetno nedeljo razneslo bombo v Aleksandriji:

https://www.youtube.com/watch?v=ZKom7eIl03c

V manj kot desetih dneh je bil to že drugi napad v mestu Tanta. 31. marca je tam v eksploziji bombe v policijskem centru za usposabljanje umrlo vsaj 16 ljudi. 

Bombi v Egiptu sta terjali tudi življenje otrok. Na družabnih omrežjih se že pojavlja fotografija najmlajše žrtve  mučenca:

Odgovornost prevzela Islamska država, a se ji papež Frančišek ne pusti ustrahovati
Kmalu po eksploziji v mestu Tanta pa je odjeknilo še v Aleksandriji. Tudi tam je bila tarča koptska cerkev in koptski verniki, med katerimi jih je 11 izgubilo življenje, ranjenih pa jih je bilo šestkrat več. Napadi na koptske kristjane so se okrepili, potem ko je vojska v Egiptu odstavila muslimanskega predsednika Mohameda Mursija leta 2013, koptski kristjani pa so njegov padec takrat tudi podprli. Med najbolj smrtonosnimi napadi na koptske kristjane je bil napad lanskega decembra, ko je v napadu na cerkev umrlo 30 vernikov, odgovornost za napad pa je tedaj prevzela kontroverzna teroristična skupina Islamska država.

So pa v Egiptu z današnjim dnem začele veljati izredne razmere, ki jih je vlada uvedla po dveh bombnih napadih v koptskih cerkvah, te pa bodo veljale tri mesece. Odzval se je tudi egiptovski predsednik Abdel Fatah al Sisi, ki je vojski ukazal, naj zavaruje vitalno in pomembno infrastrukturo v vseh pokrajinah v državi, poroča STA. Odgovornost za oba napada je sicer prevzela teroristična skupina Islamska država.

Odzval pa se je tudi papež Frančišek, ki je dejal, da ga ta dva teroristična napada ne bosta ustavila ter da bo 28. in 29. aprila obiskal egiptovsko prestolnico Kairo, kot je napovedal. Med drugim bo imel tudi mašo na prostem.

Marjanca Scheicher

Sorodno

Zadnji prispevki

30 let pozneje: Zarota Depala vas

Nedavno se je predsednik SDS Janez Janša odzval na...

Grozljive posledice legalizacije evtanazije v Kanadi, ki prihajajo tudi k nam

Evtanazija in samomor s pomočjo sta sprva v Kanadi...

Milei Ukrajini predal helikopterja, ki ju je Argentina prejela od Rusije

Argentina je Ukrajini predala dva večnamenska helikopterja Mi-171E, ki...

Spelji se, Ursula!

Globalistične elite so prepričane, da najbolje vedo, kaj je...