[Video] V Miami Beachu policijska ura zaradi nasilja med črnci

Datum:

Miami Beach je priljubljena destinacija ameriških študentov med spomladanskimi počitnicami. A stvari so v zadnjih letih ušle izpod nadzora. Zaradi več incidentov streljanja so oblasti uvedle policijsko uro, nekaj dni zatem pa so splet preplavili posnetki množičnih pretepov med črnci. Domačini pravijo, da spomladanske počitnice v Miami Beachu doživljajo kot enega od orkanov in se v tem času mestom, kjer se zbirajo turisti, izogibajo v širokem loku.

“Nazoren posnetek kaže množični pretep, ki se je zgodil v mestu Miami Beach na Floridi. Mesto je v odziv na streljanja in nasilje na plaži razglasilo izredno stanje in policijsko uro. Števili ljudje so odločitev oblasti oklicali za rasistično,” poroča reporter Andy Ngo. Odločitev oblasti naj bi bila rasistična zato, ker je mesto še posebej priljubljena destinacija med črnci.

Izredno stanje so v mestu razglasili 24. marca 2022 in vpeljali policijsko uro, ki nastopi ob polnoči z namenom, da bi naredili konec nasilju med mladimi. Pred tem je bilo v dveh incidentih streljanja ranjenih pet ljudi. Policijska ura je bila v veljavi od četrtka do ponedeljka.

https://twitter.com/MrAndyNgo/status/1508206687639031817?s=20&t=vMJiyyA-jTvSFn7TBdjq-Q

To ni prvič, da so oblasti v mestu uvedle policijsko uro, enako so storili že lani, potem ko so v roku šestih tednov zaradi pretepanja na ulici in vandalizma aretirali več kot tisoč posameznikov. Že pred uvedbo policijske ure so mestne oblasti v sredo 23. marca izdale prepoved prodaje alkohola po 18. uri v trgovina v središču mesta. Prepoved ni vključevala barov in restavracij.

Domačini jih imajo dovolj
Nekaj kar naj bi bilo del “tradicije” je v zadnjih letih prešlo vse meje že tako pomanjkljivega okusa. Domačini imajo nasilnih pijanih študentov dovolj. Vedno glasnejše je nasprotovanje njihovim zabavam po ulicah ne glede na to, koliko profita prinesejo lokalni ekonomiji.

“Definitivno razumem, zakaj so uvedli policijsko uro, saj stvari uidejo izpod nadzora,” je po poročanju Breitbarta povedala 27-letna Ebony McFarland, ki se ji ne zdi zabavno, da mora svoje spomladanske počitnice preživljati pod policijsko uro. “Tu so mladi ljudje, ki pridejo sem in se ne znajo obnašati,” je še dodala McFarlandova, ki sicer živi v tisoč kilometrov oddaljeni Atlanti.

“Ne razumem, kako bo to pomagalo. Ne zdi se mi, da bo to preprečilo, da bi se zgodilo karkoli,” pa je povedal 24-letnik iz Houstona Marcus Gregory, ki se mu zdi policijska ura nesmiselna. Korak dalje je šel predstavnik črnske skupnosti v Miamiju Stephen Hunter Johnson, ki meni, da je uvedba policijske ure rasistična, saj je uvedena zgolj zato, ker so v mestu črnci. Ob tem je zanemaril dejstvo, da je v dveh incidentih streljanja bilo ranjenih pet ljudi.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Azijski vrh: Peking, Seul in Tokio so za jedrsko razorožitev Severne Koreje

Danes v južnokorejski prestolnici Seul poteka vrh voditeljev Južne...

Makarovič na zatožni klopi zaradi izbruha sovražnega govora in žalitve

“V Ljubljani se bo zaradi satirične pesmi Utrip laži...

Metlika: Obnovljen most do gradu Gradac

Grad Gradac, eden redkih kulturnih spomenikov državnega pomena v...