[VIDEO] Veličastno slovo Kobeja Bryanta!

Datum:

Danes ponoči se je v svojem slogu poslovil eden in edini Kobe Bryant. Zaključek kariere enega najboljših košarkarjev vseh časov je bil povsem v znamenju “črne mambe”. Dosegel je enega izmed rekordov ter z neverjetnimi 60 točkami svoji ekipi prinesel zmago.

33.643 točk je v svoji veličastni karieri dosegel Kobe Bryant, kar ga uvršča na tretje mesto najboljših strelcev. Ob slovesu Bryanta se je v Los Angelesu ustavil čas, mnogi so jokali, spet drugi so ploskali, poslovila se je namreč legenda in veliko ime lige NBA.

20 legendarnih sezon, na zadnji tekmi pa postavi nov rekord
37-letni Kobe Bryant se je upokojil po 20 sezonah, ki bodo marsikomu za vedno ostale v spominu. V svoji profesionalni karieri ni nikoli zamenjal kluba, zato ga v Los Angelesu še toliko bolj cenijo. V tem času je osvojil pet šampionskih prstanov ter bil 18-krat izbran na All-Star tekmo. Za slovo od rumene barve pa je dosegel še en zelo zavidljiv rekord – na zadnji tekmi proti Utahu je namreč dosegel kar 60 točk in postal s petim izkupičkom v karieri najstarejši košarkar v ligi NBA, ki je presegel mejo 50 točk. Največ točk v svoji karieri je dosegel 22. januarja 2006 proti Torontu, in sicer kar 81.

Kobe Bryant se je podpisal tudi na parket Staples Centra, kjer je bila izpisana njegova številka

Zadnja četrtina zrežirana za Bryanta
Lakersi so v zadnjo četrtino krenili z zaostankom 9 točk. V Staples Centru je kazalo na zanimivo končnico in ja, vsi, ki so spremljali to tekmo, so jo dobili. Še več kot to – legenda Kobe Bryant je spomnil na svoje stare čase, ko je bil nezaustavljiv, praktično sam je namreč svojo ekipo popeljal do zmage, in to na veličasten način pred svojimi gledalci. Zadnja četrtina je bila v znamenju enega najboljših košarkarjev vseh časov, dosegel je namreč 23 točk. Celotna tekma – predvsem pa zadnjih dvanajst minut – je bila podrejena številki 24. O tem govori tudi statistika, saj je prvič v svoji karieri na koš vrgel 50-krat, od tega je zadel 22 metov. V zadnji minuti tekme je dosegel dve trojki za zmago. 4,1 sekundo pred koncem pa se je zgodil zgodovinski trenutek za igralca in Lakerse, saj je Bryant takrat zadnjič v svoji karieri zapustil parket in se od njega za vedno poslovil.

Vseh zadnjih 60 točk Bryanta:

20 let Kobe Bryanta v številkah

Statistika Bryanta (foto: ESPN).
Statistika Bryanta. Foto: ESPN

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Simbolika na pikniku Svobode, ki se je ne da prezreti

Boris Tomašič je v oddaji Kdo vam laže naredil...

Danes v DZ: Župani nočejo migrantov

"Vlada je sprejela sklep brez vednosti lokalne skupnosti. Vemo...

Svobodnjaška inkvizicija se je znova izkazala za farso

Bivši predsednik uprave Telekoma Tomaž Seljak in predsednik uprave...