[Video] Zala bi rada še živela. Pomagajmo ji!

Datum:

Zala Vončina se je znašla pred hudo življenjsko preizkušnjo. Že 4 leta se bojuje z rakom. Najprej je prebolela Ewingov sarkom, nato pa se je pojavila levkemija. Sledila je prva presaditev kostnega mozga, a ni pomagalo. Levkemija je ponovno izbruhnila, čemur je sledila druga presaditev kostnega mozga. Januarja so ji zdravniki sporočili, da se je levkemija vrnila v tretje. Zaradi dolgotrajnih zdravljenj zdravniki menijo, da je njeno telo preveč oslabelo, da bi ji lahko še naprej pomagali. “Prišla sem do zadnje točke,” pove 27-letnica med pogovorom s Sašo Lendero. 

“Iz bolnice so me spustili domov v paliativno oskrbo. To v bistvu pomeni, da so bile izčrpane vse možnosti zdravljenja. Dejali so mi, da imam morda še dva ali tri mesece življenja, kar je povsem nepredstavljivo za nekoga mojih let,” je povedala Zala.

“Rečejo ti, da ne delaj več nobenih planov in da samo še živi v tistem dnevu, kar je težko s takšnimi strahovi in bolečinami. Vsak dan je boleč, vsak dan je težak,” pove Zala. Pojasni, da ji zdravniki trenutno priporočajo le še, da počiva in se v miru poslovi od svojih bližnjih. 

Upanje ostaja! 
A upanje kljub temu obstaja. Ker je glavna ovira za začetek njenega ponovnega zdravljena oslabljen imunski sistem, je našla rešitev, da ga ponovno ojača do te mere, da bi lahko nadaljevala z zdravljenjem. “Gre za metodo iz tujine, ki bi mi pomagala, da bi lahko ponovno prestala presaditev, ali pa neko drugo eksperimentalno zdravljenje,” razloči Zala. Okrepitev njenega imunskega sistema je torej nujna, da lahko nadaljuje z bojem.

“V sebi imam ogromno volje do življenja. Ogromno vere, želja, ambicij … kaj vse si še želim doživeti. Čutim, da me čaka še veliko pred sabo, zato življenja ne želim izpustiti,” pravi.

Zala ne potrebuje veliko. Le 4.000 EUR, ki pa si jih ne more privoščiti zaradi vseh drugih stroškov zdravljenja. Združimo moči in ji omogočimo, da se bori naprej.

RADA BI ŠE ŽIVELA!
Zala Vončina
Gača 2, 1231 Lj- Črnuče
SI56 0222 2139 1336 335

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump Bidna označil za najslabšega predsednika v zgodovini ZDA

Nekdanji ameriški predsednik in republikanski predsedniški kandidat Donald Trump...

[Video] 94-letnega Lojzeta iz vozička spravila frajtonarica

Na Radiu Ognjišče poteka čudovita dobrodelna akcija Dobro delo dobro dene, ki...

[Video] Nov Golobov ‘mimostrel’ – še pred dnevi hvalil vitalnost Bidna

Premier Robert Golob je še pred nekaj dnevi hvalil...