[Video] Žavbiju je predal pomembno lekcijo

Datum:

“Teden se bliža koncu, laži, prevare vladajočih pa se ne nehajo,” je v oddaji Kdo vam laže dejal Boris Tomašič. Tokrat je analiziral izjave Golobove državne sekretarke Tine Seršen, notranje ministrice Dominike Švarc Pipan in poslanca Svobode Lenarta Žavbija. 

Prva izjava, ki jo je Boris Tomašič komentiral, je izjava državne sekretarke Tine Seršen. Le-ta je šokirala z izjavo, da ljudje, ki si kupujejo hiše, premorejo denar tudi za najdražje toplotne črpalke, ki bi nadomestile ogrevanje na plin in drva, hkrati pa je navrgla podatek, da Slovenci umiramo zaradi trdnih delcev v zraku.

“Kdo prepoveduje rabo zemeljskega plina, ker v energetskem zakonu tega ni. In kdo prepoveduje rabo lesne biomase, tega v zakonu ni. Tako vas skrbi, da tisti, ki si lahko privošči novogradnjo, kupi toplotno črpalko. Ne vem, zakaj vas ne skrbi za vse mrtve, za vse ljudi, ki umrejo na leto v tej državi zaradi posledic prašnih delcev, ki pridejo iz malih kurilnih naprav,” je med drugim dejala Seršenova.

https://twitter.com/AlesLebar/status/1747230177862500520?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1747230177862500520%7Ctwgr%5E1be2d11ece74e6657198364c59ffbe5e4e56fee9%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fnova24tv.si%2Fslovenija%2Fenergetika-slovenija-2%2Fvideo-drzavna-sekretarka-tina-sersen-ne-boste-kurili-drv-ce-imate-denar-za-hise-boste-lahko-kupovali-tudi-toplotne-crpalke%2F

Seršenova, ki je neposredna izpostava Roberta Goloba, sporoča: Hiše imajo lahko bogati, tisti, ki ima nekaj sto tisoč, naj si plača še toplotno črpalko in kuri elektriko in plačuje elektro račune, je dejal Tomašič in nadaljeval: “Gospa Seršen, ljudje ne gradijo danes hiše tako, da imajo par sto tisoč evrov. A veste, kako večina Slovencev gradi? Iz rok v usta. Sami večino dela opravijo in plačujejo sproti, koliko imajo”.

Ljudje od delcev v zraku zaradi drv ne umirajo
Očital ji je tudi, naj ne zavaja, da ljudje umirajo od kurjenja na drva. Raziskave pravijo, da to ni res. “Danes imamo takšna kurišča, da praktično ni prašnih delcev, in izkoristek je odličen. Eno tretjino elektrike proizvedemo v Teš6 v Šoštanju, zdaj pa vi prodajate, da ko kurimo na elektriko, tukaj ni izpustov in onesnaževanja okolja. Če pa kurimo na drva, pa ljudje umirajo.”

Bodo kmalu imeli hiše le še bogataši?
Tomašič je še dejal, da so prepovedi zapisane v novem zakonu. “Plin boste prepovedali, vse nove zgradbe ne smejo biti na plin, tam, kjer je strnjeno naselje”. Znano pa je, da je že vsaka slovenska vas strnjeno naselje, dodaja. “Ne gre le za ceno kurišča, ampak tudi ceno goriva. Če imaš svoj gozd, drva stanejo toliko, kot delaš. Ta vlada dela za to, da bodo hiše imeli samo še bogataši.”

Izjava, ki potrjuje, zakaj mora pravosodna ministrica oditi
Naslednja izjava, ki jo je Tomašič analiziral, je izjava ministrice Dominike Švarc Pipan.Jaz nisem ekspert na področju cenitev, zato smo tudi najeli zunanjega eksperta. Sicer pa je nepremičnina vredna toliko, kolikor lahko za njo dobiš na trgu. Mi smo angažirali uradno zapriseženega cenilca, ki je cenitev izvedel po vseh pravilih stroke,” je dejala.

Laž, pravi Tomašič. Pogodbo je podpisala ministrica, javno je trdila, da je najela sodnega cenilca. Izkazalo se je, da to ni res. Ni najela cenilca, nobene revizije ni bilo, na vrat na nos je bilo kupljeno, pravi voditelj oddaje Kdo vam laže. “Minister, ki javno laže in se izkaže, da je lagal, srečno pot. A to je očitno postalo del te vlade.” Vesna Vuković se je odločila, da bodo sesuli Dominiko Švarc Pipan, da se bo prikrilo, kako je Golob sam sebi prodajal elektriko in iz tega podjetja plačeval najemnino in da bi se prikrilo 13 tisoč računalnikov, je prepričan Tomašič.

Lenart Žavbi, ki je zagovarjal svojega vodjo
“Kritika prejšnjega predsednika države Boruta Pahorja je bila, da se je premalokrat oglašal, ta predsednica pa je šla v obratno smer in se vmeša praktično v vse,” je Lenart Žavbi, poslanec Svobode, povedal na 24ur. “Ni se vmešala le v primeru Goloba, ampak tudi vmešala v kanal C0 Zorana Jankovića, izpraševala pa je tudi reveže v naši družbi, je dodal. Boris Tomašič je na to dejal, da sta očitno predsednica Nataša Pirc Musar in partnerka Goloba Tina Gaber enaki, v vse se mešata.

Spomnimo, da je predsednica podala par izjav, ne o tem, kakšna bi morala biti odločitev KPK, ampak kakšen bi moral biti odziv predsednika vlade. “Če ne bi vedel, da je Žavbi sin novinarja Nedeljskega dnevnika Aleksandra Lucuja, bi mislil, da je sin Boruta Sajovica. Pove, ponosen je na to, ampak ga nihče ne razume,” se je pošalil Tomašič.

Žavbi očital, da se opozicijski poslanci ukvarjajo s koruptivnimi dejanji te vlade
Žavbi ni očital le predsednici, da se vmešava, ampak tudi opozicijskim poslancem. “Sedaj bo poslanec Svobode govoril, s čim se lahko ukvarjajo opozicijski poslanci in s čim ne, diktatura na vrhuncu,” je dejal Tomašič. Žavbi je sicer dejal, da se predsednica lahko vtika v na primer dolgotrajno oskrbo ali zdravstvo, ne sme pa se v odprte upravne pravne postopke, kot jim on pravi. “To je navaden poslanec Svobode, ki zgolj potrjuje pravilo. Poslanci Svobode nimajo pojma o realnosti, o tem, kaj sprejemajo, lahko samo ropotajo, še to, če jim Vesna Vukovič dovoli,” je bil oster Tomašič.

Tomašič podučil Žavbija
V zadnji izjavi Žavbija je Tomašič Žavbija podučil pomembno lekcijo. Žavbi je na vprašanje, kaj meni, ali bi moral Robert Golob, če KPK ugotovi kršitev integritete, odstopiti, dejal, da ne bo prejudicirati. A ga je Boris Tomašič podučil, da pri tem ne gre za prejudiciranje. Lahko prejudiciraš odločitev KPK, ne pa tega, kaj meniš glede na moralo, ali bi predsednik vlade po kršenju integritete moral odstopiti ali ne.

Kakorkoli, Robert Golob je tik pred volitvami povedal, kako on gleda na politike, ki kršijo integriteto.

A.G.

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...