[Video] Zgroženi boste: Člani gibanja BLM divjali po restavracijah in zastraševali goste s pestmi!

Datum:

Skupina pripadnikov skrajne BLM je v ponedeljek divjala po Washingtonskih restavracijah in od gostov zahtevala, naj dvignejo pest. To gesto, ki naj bi pomenila znak solidarnosti gibanju BLM, so hoteli izsiliti z agresivnim vpitjem in zastraševalnimi prijemi. Prijeten dan v restavracijah, se je za mnoge goste sprevrgel v nočno moro.

Posnetek, ki se je pojavil na spletu, je požel ogorčene odzive ljudi, ki so skrajne aktiviste označili za grozne osebe. Mnogi so tako mnenja, da agresivno obnašanje izgrednikov, na gibanje meče slabo luč. “Nikjer ne vidim temnopoltega obraza. Bedaki bodo uničili naše gibanje“, je napisal Derek McGinty, televizijski voditelj afroameriškega porekla.

Tudi Lauren Victor je bila ena tistih, ki se je nadejala prijetnega večera v restavraciji, deležna pa je bila napada besnečih skrajnežev. Po incidentu je povedala, da je sicer tudi sama pripadnica gibanja LBM, vendar pa se ji dvigovanje pesti pod prisilo nikakor ni zdelo primerno. Ker ni ubogala ukaza, sta ji ženski kričali v obraz, kar je brez dvoma napad in nasilen poseg v človekovo dostojanstvo.

Do incidenta je prišlo kmalu po dogodku, v katerem je policaj v Ameriškem mestu Kenosha sedemkrat ustrelil neoboroženega črnca, sicer kriminalca z zajetno kartoteko kaznivih dejanj. Streljanje, do katerega je prišlo pred očmi  njegovih dveh otrok, je izgrednike napolnilo s svežo energijo. Posledica tega streljanja je bilo, poleg norenja po restavracijah, tudi tridnevno protestiranje, divjanje in uničevanje mesta.

Na socialnih omrežjih se pojavljajo pomisleki, da se z vpitjem in razgrajanjem definitivno ne pridobiva privržencev. Bolj gotovo je, da se jih s tako agresivnim in nečloveškim vedenjem odganja. Poraja pa se tudi vprašanje, če so nekatera druga dejanja pripadnikov gibanja sploh primerna. Tako so na primer junija letos umivali noge pripadnikov “Black faith leaders” in s tem simbolno prikazali svojo podrejenost. Poroča se tudi o posameznih dogodkih, ko črnci zahtevajo od belcev, da pred njimi pokleknejo. Nekateri so sicer mnenja, da tovrstne geste člane skupnosti in gibanja BLM združujejo. Vendar pa se na tak način enakopravnost prav gotovo ne izkazuje, pač pa se, ponovno, določeno skupino ljudi postavlja v manjvreden položaj. Gre torej za sociološki fenomen, poznan iz preteklosti in je skupen vsem totalitarizmom – gre za novodobni levi fašizem.

Sara Bertoncelj

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Nov vojaški uspeh ukrajinskih sil – uničena ruska ladja

Ukrajinske sile so ponoči uničile rusko vojaško ladjo Sergej...

Podpišite peticijo proti postavitvi novih azilnih domov!

Vlada Roberta Goloba je prejšnji teden sklenila, da bo...

[Video] Čudovita novica – deček z redko boleznijo dosegel veliko zmago

8-letni Matjaž ima redko bolezen, imenovano "kongenitalni miastenični sindrom",...