[Video] Zmagovalka na preliminarnih kongresnih volitvah demokratske stranke v Ameriki – demokratska socialistka Cortezova sploh ne ve, kaj pomeni demokratični socializem

Datum:

Politična novinka, 28-letna Alexandria Ocasio-Cortez, ki je bila pred letom dni še natakarica, je na preliminarnih kongresnih volitvah demokratske stranke v New Yorku premagala izkušenega tekmeca, kongresnika Crowleya in se na račun večinsko levičarskih medijev čez noč prelevila v politično zvezdo. A kaj, ko v zadnjem intervjuju, ko jo je voditeljica oddaje “The View” Meghan McCain vprašala, kakšno je stališče njene stranke, ni znala niti razložiti razlike med socializmom in demokratičnim socializmom.

“Ali menite, da je socializem prihodnost vaše demokratske stranke?” je vprašala voditeljica. Ocasio-Cortezova je odgovorila, da je velika razlika med socializmom in demokratičnim socializmom. “Pri demokratičnem socializmu, v to jaz verjamem, gre v bistvu za osnovno prepričanje, da v moralni in bogati Ameriki nihče ne bi smel biti prereven, da bi lahko živel v tej državi,” poroča DailyWire.

Ni pa znala na podlagi primerov navesti dejanske razlike. “To jaz verjamem” je nadaljevala. “Razumem, da lahko pride do nekaterih razlik. Ne verjamem pa, da se lahko kdo zjutraj zbudi in pravi ‘zdaj sem kapitalist’.” Nadaljevala je v smeri, da je prihodnost njene stranke v “delavskem razredu”. Kakorkoli, ni pa se znala spustiti v politiko “ogromne razlike” med demokratičnim socializmom in socializmom.

A. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

Huligan sredi Ljubljane napadel Ukrajinko!

Na spletnem forumu Reddit se je pojavil videoposnetek incidenta...

[Video] Prizori z ameriških univerz vse bolj spominjajo na nacistično Nemčijo

"Al Qassam nas naredi ponosne, zdaj ubij še enega...