Viktor Orbán: Liberalne zahodne vlade so katastrofalno odpovedale

Datum:

Liberalci podpirajo islamizacijo, saj ne marajo krščanske družbe. Napačen pristop k reševanju migrantske krize. Orbán meni, da bi liberalizem morala nadomestiti krščanska demokracija. Treba se je vrniti h krščanskim temeljem evropske civilizacije.

Prejšnji teden je na mednarodni konferenci madžarski predsednik vlade Viktor Orbán dejal, da je po njegovem mnenju liberalizem mrtev, saj se je popolnoma diskreditiral. Med diskusijo je svoje mnenje utemeljil, češ da so liberalne zahodne vlade katastrofalno odpovedale pri reševanju dveh velikih problemov. Prvi je njihov popolnoma napačen pristop k reševanju globalne finančne krize leta 2008, drugi pa njihov popolnoma napačen pristop k reševanju zdajšnje migrantske krize. Orbán je dejal, da bo diskreditirani in očitno »mrtvi«, se pravi preživeli liberalizem morala nadomestiti krščanska demokracija.

Liberalci ne marajo krščanske družbe
Madžarski premier je svoje poglede izrazil na panelu, ki je potekal med konferenco konservativcev v Rimu, ki jo je organizirala Fundacija Edmund Burke. To je fundacija, ki sicer podpira in promovira tako socialni kot tudi fiskalni konservativizem. Orbán je poudaril, da je velika razlika med načinom, kako zahodne liberalne vlade pristopajo k reševanju migrantske krize, in madžarskim pristopom, ki ga vodi njegova vlada. Dejal je, da ni nikakršno presenečenje, da se hitro povečevanje muslimanskega življa na naši celini ujema z upadanjem števila kristjanov. “Liberalci menijo, da je to popolnoma v redu, saj ne marajo krščanske družbe,” je dejal Orbán. Dodal je, da imajo seveda zahodni liberalci vso pravico, da podpirajo to po njegovem samomorilsko usmeritev v svojih državah, je pa popolnoma nesprejemljivo, da silijo Srednjeevropejce, da jim sledijo na njihovi poti samouničenja. “Ne želim govoriti zahodnim liberalcem, kakšno družbeno kompozicijo naj imajo, vendar pa naj tudi oni ne govorijo Madžarski, kako naj pristopi k temu vprašanju,” je dejal Orbán in dodal, da na Madžarskem prav zaradi njihovega pristopa ni muslimanskih migrantov.

EPP izdala svoje krščanske temelje
Orbán je tako še enkrat potrdil svojo zvezanost k ohranjanju zahodne civilizacije in njenih tradicij, kar seveda pomeni ohranjanje krščanstva, ki je temelj naše civilizacije. Zaradi tega je madžarska pogosto tarča napadov levo liberalne kabale, ki skuša uničiti temelje evropske civilizacije in našo celino posredno spremeniti v multikulturno utopijo. Ena od potez globalistov je tudi poskus osamitve Madžarske oziroma Orbána in njegove stranke Fidesz v mednarodnih odnosih. Zaradi njihovega vpliva je Fidesz ta čas »za nedoločen čas suspendirana« v članstvu Evropske ljudske stranke. Orbán pa na drugi strani meni, da je vodstvo EPP izdalo krščanske temelje, na katerih je bila EPP ustanovljena, zato v Fideszu premišljajo, ali se v takšnih razmerah sploh še splača vztrajati v EPP ali pa bi bilo bolje, če izstopijo in s podobno mislečimi strankami sestavijo novo evropsko politično skupino, ki se bo vrnila h krščanskim temeljem.

Bogdan Sajovic

Sorodno

Zadnji prispevki

30 let pozneje: Zarota Depala vas

Nedavno se je predsednik SDS Janez Janša odzval na...

Grozljive posledice legalizacije evtanazije v Kanadi, ki prihajajo tudi k nam

Evtanazija in samomor s pomočjo sta sprva v Kanadi...

Milei Ukrajini predal helikopterja, ki ju je Argentina prejela od Rusije

Argentina je Ukrajini predala dva večnamenska helikopterja Mi-171E, ki...

Spelji se, Ursula!

Globalistične elite so prepričane, da najbolje vedo, kaj je...