Vlada misli, da prvak opozicije potrebuje uradno vladno dovoljenje, preden se udeleži kakšnega srečanja

Datum:

Janez Janša je prejšnji teden v začetku prejšnjega tedna obiskal Izrael. Z enotedenskim zamikom so “ažurno” o tem poročali slovenski mediji, ko so dobili zeleno luč. Na seji odbora DZ za zunanjo politiko je namreč državna sekretarka Sanja Štiglic povedala, da ministrstvo za zunanje in evropske zadeve ter veleposlaništvo v Tel Avivu nista bila obveščena o njegovem nedavnem obisku v Izraelu. Tudi ni jasno, zakaj bi morali biti. Janša je namreč Izrael obiskal kot del delegacije Mednarodne demokratske unije, ki je najvplivnejša mednarodna politična organizacija.

Mediji so pričeli s poročanjem, potem ko se je ob njegov obisk obregnila Svoboda. Na seji OZP je njihov poslanec Lenart Žavbi Janezu Janši očital, da je bil neusklajen z zunanjim ministrstvom, Janševa tam izražena stališča pa da so bila v nasprotju z uradnimi stališči slovenske zunanje politike, saj je Janša med drugim napovedal, da bi v primeru vnovičnega vodenja vlade preselil slovensko veleposlaništvo iz Tel Aviva v Jeruzalem.

Da Žavbi pravzaprav ne ve, kaj govori, je že znano, sedaj je to le potrdil. Zunanje ministrstvo namreč nima pristojnosti prepovedovati ali nadzorovati aktivnosti poslancev. Janša kot prvak opozicije ima torej pravico povedati, kakšni so njegovi načrti, če pride na oblast na naslednjih volitvah. Tudi če so ta stališča drugačna od trenutno vladajoče politike.

Sicer pa je opredelitev zunanje politike trenutne koalicije jasna – je na strani teroristične organizacije. Zato je pomembno, da imamo tudi glas razuma v Sloveniji.

Spomnimo, da je Janez Janša obiskal tudi kibuc Kfar Aza, ki ga je napadel Hamas, kjer so odkrili 200 usmrčenih Izraelcev, med njimi 40 usmrčenih otrok. Nekateri naj bi bili obglavljeni. Svoj obisk je pospremil z besedami: “Iskanje rešitev za varnost, mir in sožitje.”

https://twitter.com/DrEliDavid/status/1760995073573998732?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1760995073573998732%7Ctwgr%5Eb61bd762e728585e01d76b5ce9b72af73c334f25%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fnova24tv.si%2Fjansa-na-obisku-v-izraelu-napovedal-veleposlanistvo-v-jeruzalemu%2F

A. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

Huligan sredi Ljubljane napadel Ukrajinko!

Na spletnem forumu Reddit se je pojavil videoposnetek incidenta...

[Video] Prizori z ameriških univerz vse bolj spominjajo na nacistično Nemčijo

"Al Qassam nas naredi ponosne, zdaj ubij še enega...