Vlada pospešeno razpada

Datum:

Čeprav je očitno, da se vladi Roberta Goloba šteti tedni, še vedno iz dneva v dan počne stvari, ki so povsem skregane z zdravo pametjo in aktivno škodijo državljanom. Poslanska skupina SDS s pregledom tedna prikazuje, kako zelo vsak novi teden destruktivne vlade vpliva na to, da slabše živite.

  •  Vlada je namenila 10 milijonov evrov za svoje nevladne organizacije.

Gre za javni razpis za krepitev aktivnih državljanskih pravic in opolnomočenje nevladnih organizacij na tem področju, objavljen konec marca. Vlada bo podarila dodatnih 10 milijonov evrov na že podarjenih 40 milijonov evrov, ki so jih nevladne organizacije – konkretno Glas ljudstva – že dobile. Ustvarja se močan občutek, da gre za vladno darilo svoji “ulici”, ki jo je pomagala spraviti na Gregorčičevo.

  • Vada je zamaknila razpravo o brezplačni šolski prehrani za vsaj še en mesec.

Predlog, ki ga je sicer v proceduro vložil “njihov” 8. marec, načeloma podpirajo vse stranke v DZ, kljub temu so na ministrstvu prepričani, da je v trenutnem stanju neizvedljiv. Skoraj milijarda za reševanje nasedle energetike da, prehrana za učence ne, torej.

  • Vlada je poenostavila postopke pridobitve dovoljenj za prebivanje in zaposlovanje tujcev, ukinila periodični nadzor za preprečevanje zlorab socialnih transferjev tujcev ter za leto in pol zamaknila pogoj znanja tujega jezika za družinske člane tujcev, ki tu delajo.

Nekateri napovedujejo, da bi ravno referendum o novem zakonu o tujcih utegnil vlado odplakniti na smetišče zgodovine. Medtem ko Slovenci nemo opazujejo tuje državljane s petimi otroki v prestižnih limuzinah višjega razreda, ki prejemajo socialno podporo in bajne otroške dodatke, ko se slovenski otroci v vrtcih učijo tujih jezikov, da bi jih tuji učenci (ki se slovensko ne želijo naučiti) razumeli, je vlada z novo zakonodajo vsem državljanom pljunila v obraz. Zlorabe socialnih transferjev se ne bo več preverjalo, pogoj znanja slovenskega jezika za družinske članke (ki je izredno pomemben za integracijo) pa se še leto in pol ne bo preverjalo (v praksi to pomeni, da se pogoja nikoli ne bo preverjalo). Vlada se zaveda, da bi tak referendum bil ponovitev referenduma o vodah.

  • Vladna koalicija je sprejela sklep, ki ukinja varovalke pred politizacijo sodstva.

Z namenom depolitizacije postopkov imenovanja sodnikov so koalicijske stranke Gibanje Svoboda, SD in Levica v parlamentarni postopek vložile predlog spremembe ustave, s katerim bi se pristojnost imenovanja sodnikov na predlog sodnega sveta z državnega zbora prenesla na predsednika republike. Seveda je jasno, kam pes taco moli – levičarji se zavedajo, da “razrednega sovražnika očiščena” Slovenija nikoli ne bo izvolila desnega predsednika republike, kar so najbolj nazorno pokazale zadnje volitve, ko je skrajno antipatična Nataša Pirc Musar premagala priljudnega Anžeta Logarja. Depolitizacija sodišča je v resnici enako kot depolitizacija RTV in denacifikacija Ukrajine. Popolni prevzem s strani ene opcije.

“Odtegnitev tega, da predstavniki ljudstva, ki morajo vsake štiri leta iskati legitimiteto na volitvah, da ljudje več ne smejo voliti sodnikov, sodnike še bolj zapira v nek notranji sistem, ki je sam sebi namen in še bolj oddaljuje ljudstvo od sistema, ga dela še bolj nepreglednega in zbuja še večje nezaupanje,” je bil jasen poslanec SDS Franc Breznik  v svojem komentarju ustavnih sprememb.

Tragedija bi bila, če bi NSi zaradi nekaj državnih direktorskih služb takole pod vlak vrgla celotno državo.

Vsak dan nova škoda

Odštevamo dneve do konca vlade. A vsak dan se zdi preveč. Vsak dan se ustvarja nova nepopravljiva škoda in videti je, da se tega po novem tudi levi mediji zelo dobro zavedajo. Robert Golob ne bo vladal dolgo, a posledice te kulminacije slovenske levičarske norosti bomo čutili še desetletja.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Komu je nevaren Janez Janša?

Delovna novinarja sta v skrajno enoumni levičarski debati o...

SB Novo mesto: Zaradi izbruha covida obiski na nekaterih oddelkih niso dovoljeni

Vodstvo novomeške splošne bolnišnice je objavilo, da zaradi izbruha...

Ministrica Vrečko za vodenje NUK imenovala družinskega prijatelja, ki ne izpolnjuje pogojev

Vlada Roberta Goloba nadaljuje s političnim nastavljanjem kadrov na...