Volilna prevara v ZDA: Žvižgač razkril kako program na strojih za štetje manipulira s številkami glasov in spreminja volilne rezultate!

Datum:

Trumpova odvetnica in nekdanja zvezna tožilka Sidney Powell je 16. novembra razkrila eksplozivno pisno izjavo prijavitelja nepravilnosti, ki je pričal, kako volilna programska oprema tajno manipulira z glasovi, ne da bi pri tem pustila sled.

Žvižgač, z ozadjem iz venezuelske vojske in nacionalne garde, opisuje zaroto med izvršnimi direktorji programske opreme Smartmatic, nekdanjim venezuelskim diktatorjem Hugom Chavezom in volilnimi uradniki te države, da bi Chavez zmagal na ponovnih volitvah in se še leta obdržal na oblasti. Žvižgač je dejal, po poročanju Epoch Times v overjeni pisni izjavi potrdil, da je bil prisoten na več sestankih.

Programska oprema Smartmatic je v DNK vsake programske opreme in sistema podjetja, ki tabelira glasovanje

“Bil sem priča ustvarjanju in delovanju dovršenega elektronskega sistema glasovanja, ki je voditeljem venezuelske vlade dovolil, da manipulirajo s seštevanjem glasov za državne in lokalne volitve in izberejo zmagovalca teh volitev, da bi pridobili in ohranili svojo moč,”
je zapisano v pisni izjavi. “Od takrat Chavez nikoli ni izgubil nobenih volitev. Pravzaprav je lahko zagotovil zmago sebi, svoji stranki, kongresnikom in županom iz mestnih občin,” je še dodal.
Po navedbah ameriškega obveščevalnega strokovnjaka, ki se je ukvarjal z globalnimi telekomunikacijami in je sodeloval pri preiskavi programske opreme za glasovanje Smartmatic, je bila programska oprema Smartmatic, ne glede na kakršne koli nadgradnje ali razlike v blagovnih znamkah, med volitvami za predsednika leta 2020 uporabljena pri več različnih podjetjih z glasovalnimi stroji. Žvižgač je dejal, da se programska oprema in temeljna zasnova elektronskega volilnega sistema ter programska oprema družbe Dominion in drugih podjetij za tabelarno prikazovanje volitev opira na programsko opremo, ki je naslednik pametnega sistema za upravljanje volitev. “Skratka, programska oprema Smartmatic je v DNK vsake programske opreme in sistema podjetja, ki tabelira glasovanje,” je zatrdil žvižgač. V izjavi je navedeno, da je Dominion eno od treh večjih podjetij, ki v ZDA tabelira glasove.
Foto: epa
Powellova je v intervjuju 15. novembra dejala: “Pripravljamo se na razveljavitev volilnih rezultatov v več zveznih državah.” Zatrdila je, da je ameriška volilna programska oprema milijone glasov za Donalda Trumpa zamenjala za glasove Joeja Bidna. Žvižgač je dejal, da je Smartmatic ustvaril sistem, ki je anonimiziral izbiro volivcev znotraj stroja in nato do konca volilnega dne izpljunil želeni izid. Glasovanja posameznega volivca tako ni bilo mogoče izslediti. Glede venezuelskih volitev aprila 2013 je zapisano, da so morali zarotniki za kar dve uri sneti internet, da so resetirali naprave, saj je Nicolas Maduro s preveč glasovi izgubljal proti Caprilesu Radonskyju. Po besedah žvižgača je Chavez  programsko opremo postopoma izvozil v Nikaragvo, Argentino, Ekvador in Čile.
Vrsta volilnega stroja ni pomembna
Drugi žvižgač, ki se je 15. novembra oglasil za The Epoch Times, je razložil več o tem, kako programska oprema volilnega stroja deluje v ZDA in kako ga je mogoče programirati, da se vnaprej določi izid. Tore Maras je dejala, da je zasebna izvajalka del, ki so bila opravljena za konglomerat zasebnih podjetij, ki so bila vsa ustanovljena v pristojnosti nekdanjega direktorja Cie, Johna Brennana. Marasova trdi, da je programsko opremo za glasovalne stroje, ki se uporablja na volitvah v ZDA, razvilo eno od Brennanovih podjetij in omogoča “popoln nadzor nad volilnim postopkom”. Njena vloga med zveznimi volitvami leta 2012 je bila zagotoviti, da so bili dokazi o manipulaciji z glasovi izbrisani po popolnem seštevku glasov ob koncu noči. Dejala je, da vrsta volilnega stroja ni pomembna, saj imajo vsi enako programsko opremo, ki jo je mogoče uporabiti, algoritem pa določa rezultate. Ko se skozi stroj poda papirnati listič, informacije preidejo na območje, imenovano “loputa”, kjer se zgodi manipulacija. Le z glavnim ključem je mogoče videti “loputo”.
Marasova navaja, da naj bi bila “loputa” tam z namenom, da  se ohrani anonimnost volivcev. Vendar trdi, da se po njeno tam programska oprema odloča o izidu. Stroji so programirani za oddajanje poročila o glasovanju ob določenih urah ali ko se doseže določeno število glasov. Na primer, vsakič, ko je doseženih 500 glasov ali mine 30 minut, bodo rezultati poslani družbi za poročanje o volitvah Scytl in nato mediju The Associated Press. Marasova je zatrdila, da so algoritmi nastavljeni tako, da se ujemajo s pričakovano volilno udeležbo in izidom volivcev v okrožju, v katerem je vsak stroj. Na primer, v državah je mogoče prednastaviti, da bo kandidat za demokratskega predsednika Biden prejel 50,9 odstotka glasov, Trump pa bi prejel 48,1 odstotka, tretji kandidat pa 1 odstotek. “Naredijo to nekoliko bolj verodostojno, kot da je dirka. Vnesejo to, nato pa, ko ljudje glasujejo, algoritem to uravnava,” je dejala. “Vseeno nam je, ali ste glasovali za Miki Miško, programska oprema vam bo povedala, za kaj ste glasovali. Nikoli ne glasujete,” je bila jasna.
Foto: epa
Marasova napoveduje, da je Trump leta 2016 zmagal, ker je volilna udeležba v njegovo korist presegla pričakovano število. Predvideva, da zaradi leta 2016 zgornja meja volilne udeležbe za leto 2020 verjetno ni bila določena. Vnovič, ko so Trumpovi volivci presegli predvidene številke, so nekatere zvezne države sredi noči nehale šteti in čakale, da bodo poslali več glasovnic Bidna, za kritje možnega scenarija ponovnega štetja.
Marasova navaja, da je bila sicer ta programska oprema uporabljena v številnih državah, vključno z Ukrajino – “tako smo pomagali pri njihovih volitvah” – pa tudi v Iraku, Afganistanu, Makedoniji, Albaniji, Nemčiji, Veliki Britaniji in Grčiji. Tiskovni predstavnik družbe Dominion je 12. novembra zatrdil, da družba kategorično zanika kakršne koli trditve glede kakršne koli zamenjave glasov ali domnevnih težav s programsko opremo v njihovih glasovalnih sistemih. “Naši sistemi še naprej zanesljivo in natančno štejejo glasovnice, državne in lokalne volilne oblasti pa so javno potrdile celovitost postopka,” je izpostavil v izjavi za Denver Post.
Nina Žoher

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...