Vozniki pozor: za danes napovedan prvi sneg. Ali imate zimsko opremo?

Datum:

Vremenoslovci za danes napovedujejo obilnejše padavine in sneženje do nižin, zato bo marsikje že obvezna zimska oprema vozil. Na delu bodo posipne in plužne skupine, tako bo potovalni čas  daljši kot običajno. Največ snega bo predvidoma padlo na vzhodu Slovenije.

                   

Dars voznikom ob napovedanem sneženju svetuje, naj se na pot s svojimi vozili odpravijo le z obvezno zimsko opremo. Največ snega lahko pričakujemo na območju vzhodne Slovenije med 15. uro in polnočjo, kjer bo predvidoma zapadlo 15 centimetrov snega.

Morda vas o obvezni zimski opremi zanima kaj več? Na Gorenjskem bo potekal nadzor glede pripravljenosti vozil na zimske razmere

Pluženje bo potekalo na območju od Celja do Trojan ter na Dolenjskem, kjer naj bi po trenutnih napovedih od 12. do 18. ure zapadlo od pet do deset centimetrov snega. Po nižinah bo sprva deževalo, zvečer in v noči na soboto naj bi predvsem na vzhodu in jugu države snežilo do nižin. V soboto dopoldne  bodo padavine večinoma ponehale.

AMZS svetuje voznikom, naj pred odhodom preverijo prevoznost cest na območju, kamor so namenjeni. Ljudem svetujejo, naj se toplo oblečejo in pripravijo na morebitno daljše potovanje. “V hudih zimskih razmerah lahko pričakujete tudi večurne zastoje. Bodite potrpežljivi, pomagajte drugim voznikom, predvsem pa imejte v rezervoarju dovolj goriva,” so še sporočili z AMZS.

A. B., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

[Komentar] Atentat sredi Bidnovega kaosa

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se ni zgodil...

Panično poročanje ameriških medijev o poskusu atentata na Trumpa

Po poskusu atentata na Donalda Trumpa je večinske ameriške...

Delajo to, česar obtožujejo druge

Saj poznate zgodbo o tatu, ki kriči: "Primite tatu!"...