Vpliven musliman v Avstraliji: “Muslimani, ki zapustijo svojo vero, morajo umreti.”

Datum:

Vodja skrajne islamske skupine, ki se zavzema za šeriatsko pravo, je izjavil, da bi bilo treba muslimane, ki zapustijo svojo vero, usmrtiti.

Predstavnik pan-islamske politične organizacije Hizb ut-Tahrir Uthman Badar je odkrito odgovoril na vprašanje, kakšno politiko vodi njegova skupina v Bankstownu v Sydneyju. “Odločitev, kaj se naredi z odpadniki v islamu, je jasna – smrtna kazen,” je dejal Badar ob navzočnosti otrok. Odpadnik je po Badarjevem seveda vsak, ki se odloči zapustiti islam.

Sanje Hizb ut-Tahrirja: da bi muslimani in nemuslimani živeli pod šeriatskim pravom
Prireditve se je udeležila tudi svobodna novinarka Alison Bevege, ki je tožila omenjeno politično organizacijo zaradi diskriminacije in zmagala. V rokah je tokrat držala natisnjeno kopijo osnutka kalifata, ki je bil sicer objavljen na spletni strani Združenega kraljestva vse do leta 2015. V njem je opisana vizija globalnega islamskega kalifata, kjer bi tako muslimani kot nemuslimani živeli pod šeriatskim pravom. In prav ona je vprašala Badarja o politiki ubijanja ljudi, ki so sicer od rojstva muslimani, vendar se odločijo zapustiti svojo vero. Verski skrajnež ji je med drugim odgovoril, da je proti vsakršni demokraciji, sekularizmu in vsem zahodnim modelom držav.

Hizb-ut Tahrir je skrajna islamska skupina, ki si prizadeva za vzpostavitev globalnega kalifata ali imperija, piše Jihad Watch.

Nekdanji premier Tony Abbott je že leta 2014 pozval, naj Hizb-ut Tahrir prepovejo v Avstraliji, vendar njegov poziv ni bil uslišan. Ta organizacija je sicer prepovedana v številnih državah po celem svetu, tudi v nekaterih muslimanskih.

Marjanca Scheicher

Sorodno

Zadnji prispevki

Še naslednjih pet let

"Njene napovedi so dovolj splošne in všečne vsem stranem,...

Zakaj ni slovenske zastave, kjer nastopa državna predstavnica?

Slovenska državna zastava simbolizira zgodovinski pogum skozi stoletja, ki...

Ruska mornarica je izgubila pomorsko bitko na Črnem morju

Ruska črnomorska flota je pred vojno z Ukrajino vzbujala...

Neverjetno veliko Američanov podpira politično nasilje

Ameriška politična resničnost je vedno bolj podobna slovenski. "Pajdaška"...