Previdno: Zaradi snega slabše razmere na cestah

Zasnežene ceste. Slika je simbolična (Foto: Pixabay)

Snežna odeja, ki je prekrila Slovenijo, povzroča na cestah po državi nekoliko preglavic. Voznikom priporočamo previdno vožnjo, upoštevanje varnostne razdalje ter prilagoditev hitrosti voznim razmeram. Vozniki naj ne prehitevajo plužnih služb.

Ponekod je na cestišču še vedno snežna brozga, aktivne so posipne in plužne službe, sporočajo s prometno-informacijskega centra.

Zaradi burje prve stopnje je na primorski hitri cesti med cestninsko postajo Nanos in priključkom Ajdovščina ter na regionalni cesti Razdrto–Ajdovščina prepoved prometa za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton. Prepovedan promet je tudi za priklopnike in polpriklopnike na cesti Ajdovščina–Col–Črni Vrh–Godovič ter na mejnih prehodih Petrina in Babno Polje zaradi zimskih razmer na hrvaški strani. Na mejnem prehodu Obrežje je voznikom osebnih vozil pri vstopu v Slovenijo potrebno čakati približno eno uro, navaja STA.

Prelaz Ljubelj je zaradi snega na cestišču zaprt na avstrijski strani.

Prelaz Vršič je prevozen samo za vozila do tri tone in pol z verigami.

Do 21. ure velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol.

Tudi na Hrvaškem so nekatere ceste zaradi snežnih razmer.

Zjutraj pričakujemo večjo gostoto prometa v času jutranje prometne konice ter nekoliko daljše potovalne čase. Vozniki naj se na pot odpravijo z ustrezno zimsko opremo in z očiščenimi avtomobili, še poročajo s prometno-informacijskega centra.

A. D., STA