Kako dolgo še 20 stopinj novembra?

Tako tople jeseni po navedbah vremenoslovcev nismo beležili že 60 let, saj so se temperature povzpele tudi do 25 stopinj. Lepo vreme pa nas bo spremljalo še nekaj časa. 

Rekordno visoke temperature so v nedeljo izmerili v Ilirski Bistrici, in sicer 24,8 stopinj, v Murski Soboti 24,4 stopinj in Ratečah 19,8 stopinj Celzija. Danes ali jutri lahko rekordno visoke temperature pričakujemo še kje drugje, je za STA dejal meteorolog Brane Gregorčič.

Zjutraj hladno, čez dan več kot 20 stopinj
Danes bo sončno in toplo, saj se bodo temperature zopet povzpele do 23 stopinj Celzija. Le na vzhodu bo nekaj prehodne oblačnosti, poroča agencija za okolje.

Jutri bo pretežno jasno, v nekaterih nižinah in kotlinah bo zjutraj megla, ki se bo lahko pojavljala tudi ob morju. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 8, ob morju okoli 10, najvišje dnevne temperature pa bodo od 17 do 22 stopinj Celzija.

Sončno vse do konca tedna
V sredo in četrtek se bo jasno vreme nadaljevalo. Predvsem v četrtek bo po nekaterih nižinah zjutraj megla ali nizka oblačnost.

Kot kaže za zdaj, pa lepemu vremenu ni videti konca. Temperature proti koncu tedna sicer ne bodo več tako visoke, a nas bo sonce čez dan še kar naprej razvajalo.

M. P.