Vsak dan več ilegalcev v Spodnjem Podravju!

Datum:

Slovenska vlada se ponovno sooča z ostrimi kritikami zaradi svoje nesposobnosti pri zagotavljanju varnosti državljanov. V zadnjem času je prišlo do več incidentov, ki kažejo na pomanjkljiv nadzor nad mejami in neučinkovitost pri obravnavi tujcev.

                   

V ponedeljek so na območju Gorišnice obravnavali kar 32 tujcev, državljanov Sirije, ki so izrazili namero po mednarodni zaščiti in bili odpeljani v azilni dom. Čeprav je to običajen postopek, se mnogi sprašujejo, zakaj vlada pri preprečevanju takšnih situacij ne ukrepa bolj proaktivno. Namesto da bi zagotavljala varnost državljanov, se zdi, da vlada neprestano rešuje težave, ki bi jih lahko preprečila s strožjim nadzorom meje in hitrejšimi postopki.

Poleg tega so zgodaj zjutraj na območju Središča ob Dravi obravnavali še šest državljanov Irana. Zaradi dolgotrajnih birokratskih postopkov ti postopki še vedno potekajo, kar dodatno otežuje učinkovito obravnavo tujcev.

Ti dogodki so sprožili številna vprašanja o sposobnosti vlade, da zagotovi varnost in red v državi. Kritiki opozarjajo, da trenutna politika ni dovolj učinkovita in da je potrebno uvesti strožje ukrepe za nadzor nad migracijami in varnostjo državljanov.

Vlada se bo morala soočiti z naraščajočim nezadovoljstvom med državljani in sprejeti potrebne ukrepe za izboljšanje trenutne situacije. Javnost zahteva bolj učinkovito zaščito in ukrepe, ki bodo zagotavljali varnost in mir v državi.

Spodnje Podravje

Sorodno

Zadnji prispevki

Na zdravnike se vrši pritisk, da pri tem morajo sodelovati…

Novomeški škof Andrej Saje se je kot predsednik slovenske...

Dve tretjini Američanov nezadovoljnih z gospodarskim stanjem države

Po anketi, ki jo je naročila medijska hiša CBS,...

Janković bi “spreminjal pravila igre” za Magnifica

Potem ko študentski pohod na Rožnik in koncert Magnifica...

[Video] Grims: Moti jo svoboda govora in moti jo resnica

Evropski poslanec iz vrst SDS Branko Grims je v luči tokratne...