Washington Post in STA zavajali, da so Trumpovi pravniki obupali nad volilno prevaro! V resnici so šele dobro začeli!

Datum:

Trumpova predsedniška kampanja se je odzvala na trditve v Washingtonu Postu, ki je pisal, da je predsednikova kampanja v tožbi v Pensilvaniji opustila trditev, da je bilo skoraj 700 tisoč nelegalnih glasovnic. Povedali so, da je trditev še kako prisotna v tožbi, pri tem pa opozorili, na aktivistično obnašanje novinarjev v lasti milijarderja in lastnika Amazona Jeffa Bezosa. Koordinator Trumpove kampanje ta pravno strategijo Rudy Giuliani je pojasnil, da je dopolnjevanje tožbe rutinska zadeva, s katero se osrednja trditev krepi, ne pa slabi, kakor o tem poročajo do Trumpa sovražno nastrojeni mediji. Če bi od trditev dejansko odstopili, bi po vsej verjetnosti padel celoten primer.

                   

“V nedeljo zvečer je Washington Post v celoti narobe okarakteriziral pravdanje Trumpove kampanje v Pensilvaniji, ko so zmotno trdili, da je kampanja opustila trditev, da je bilo skoraj 700 tisoč glasovnic nelegalno in na skrivaj procesiranih,” so v ponedeljek, 16. novembra 2020 sporočili iz tabora predsedniške kampanje ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

“Še več, zaradi petkove razsodbe Tretjega prizivnega sodišča v ločenem primeru se je kampanja strateško določila prestrukturirati tožbo, z namenom da se opira na trditve o kršitvi klavzule o enaki zaščiti po 14. amandmaju ameriške ustave.” Pri tem so iz Trumpovega tabora izpostavili, da je trditev, da je bilo 682.479 nepravilno procesiranih in preštetih glasovnic še vedno del tožbe.

Laži Washington Posta so širili tudi pri STA, kjer so zapisali: “V Pensilvaniji so Trumpovi odvetniki odstopili od ključne zahteve v tožbi proti potrditvi izida volitev.” Zgodilo se je ravno obratno. Trumpovi odvetniki so z dopolnitvijo tožbe, le – to okrepili.

Obtožbe namernega zavajanja s strani novinarjev
V četrtem odstavku dopolnjene tožbe piše: “Samo okrožji Allegheny in Philadelphia sta prejeli in sprocesirali 682.479 po pošti in v odsotnosti oddanih glasovnic brez nadzora s strani političnih strank in kandidatov. To število v zgodovini volitev v Pensilvaniji je brez precedensa. Namesto da bi poskrbeli za odprt in transparenten proces, ki bi zagotovil kredibilnost novemu volilnemu sistemu v Pensivalniji, so procese samega sprejema, revizije, odpiranja in štetja teh 682.479 glasov skrivali.” Pri tem so Trumpovi pravniki opozorili še na odstavke 132 do 150 v dopolnjeni tožbi.

Ameriške predsedniške volitve 2020 (foto: EPA)

Skozi celotno tožbo so prisotne omembe nepravilno štetih glasovnic, ki so bile štete nelegalno in skrivaj je poudaril direktor za komunikacijo Trumpove kampanje Tim Murtaugh. Pri tem je opozoril, da je bilo njihovim opazovalcem preprečen dostop do opazovanja preštevanja glasov. “Aktivisti lažnih novic so hiteli natisniti njihove “clickbait” naslovnice, očitno brez da bi sploh prebrali tožbo. To je v najboljšem primeru leno novinarstvo, a verjetneje gre za namerno zavajanje.”

Da gre za rutinsko zadevo v dopolnjevanju tožbe, je potrdil tudi nekdanji newyorški župan in koordinator Trumpove kampanje za pravno strategijo Rudy Giuliani. “Poenostavili smo tožbo, zato da je bolj osredotočena in zožena. To je del procesa. Jasno je, da imajo novinarji Washington Posta težave pri bralnem razumevanju.”

Diskriminatorna obravnava volivcev
Trumpova tožba ravno tako opozarja na kršitve klavzule o enaki obravnavi saj so nekaterim volivcem, ki so glasovali po pošti sporočili, da je njihova glasovnica poškodovana ali vsebuje napake, zaradi česar bo zavrnjena in jim nato pustili da izpolnijo tudi rezervno glasovnico. Drugim volivcem v drugih okrožjih ni bila ponujena ta enaka možnost. Še več, to da so oblasti v Filadelfiji volivce svarile, da bi lahko bile njihove glasovnice poškodovane, kaže na to, da so glasovnice pregledovali še pred samim dnevom volitev, kar je v nasprotju z zakonom v Pensilvaniji.

K temu  lahko dodamo še dejstvo, da so v sporni zvezni državi v vsaj sedmih okrožjih uradno začeli preštevati glasovnice, ki so prispele po pošti šele, ko so bili prešteti vsi glasovi na dan volitev.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Brat slavnega dirkača formule 1 razkril: “Sem homoseksualec”

Nekdanji dirkač formule 1 in brat legendarnega dirkača Michaela...

Strelec v napadu na Trumpa ubil eno osebo, dve ranil

Guverner ameriške zvezne države Pensilvanija Josh Shapiro je v...

Vsi ravenski maturanti opravili zrelostni izpit

Šolanje s 100-odstotnim uspehom je zaključila že 76. generacija...