Za vrednote genocida, bratomora in diktature – v ZZB NOB bi radi prali možgane mladincem

Datum:

Na juriš, na juriš, na juriš! Ali tako nekako gre partizanska pesem, ki še do danes ni utonila v pozabo in mlade nevedneže, ki si želijo “zlatih” časov, ko je bilo treba po kavbojke v Italijo, voziti par nepar in na avto čakati več mesecev, spravlja v ravno da ne psihotični zanos. Mladi pa se bodo sedaj lahko pridružili tudi borčevski mladini.

Na Twitterju je zaokrožil plakat, ki mlade borce vabi v novo mladinsko borčevsko organizacijo. Nekateri so očitno še vedno prepričani, da druge svetovne vojne še ni konec. Samo spomnimo, kako je levica skočila v zrak ob omembi nacionalne garde, ki jo je predlagala SDS, češ, da gre za paravojsko stranke.

Večna revolucija
Levičarji so se zgražali tudi nad postrojem v uniforme oblečenih mladih fantov in deklet iz združenja VSO, ki so neoboroženi stali v postroju v Kočevski Reki. In spet so pisali o paravojaških strukturah in skritih vojskah, ki jih desnica skriva za prevzem oblasti. Zanimivo je, da se nihče nikoli ni obregnil ob horde oboroženih članov združenja borcev, ki s seboj na parade in romanja nosijo dejansko orožje. Od pušk, polavtomatskega in avtomatskega orožja.

In sedaj se je zgodilo to, da borci, katerih večina je bila za časa druge svetovne vojne kvečjemu v božjem načrtu, vabijo nove mlade “partizane”, da se jim pridružijo. Kakšni borci bodo ti mladi in za kaj se bodo borili? Proti Nemcem? Proti okupatorjem? Za sveti nacionalni interes? Tega žal ne vemo.

Anahronizem par excellence
Da se leta 2016 obuja in časti strukture, ki jih je že pred desteletji povozil čas je enostavno smešno in neverjetno. Žal pa je lahko tudi nevarno. Iz zgodovine vemo, kaj se zgodi, ko nekomu, ki brezpogojno veruje, daš v roke orožje. Mladi ljudje nimajo vedenja o stanju v Jugoslaviji. Vse kar danes dobijo so nostalgične fotografije in še bolj nostalgične pripovedi manjšine, ki je v prejšnjem sistemu prosperirala. Taki mladi, ki nimajo osnovnega pojma o pomanjkanju in socialnih piškotkih socialistične oblasti preteklosti, lahko, v danem trenutku, iz čiste vere storijo kaj, kar bodo obžalovali celo življenje.

Tomaž Štih ali, kot je znan na Twitterju, Libertarec, je v svojem twittu zapisal, da smo priča gradnji neosocialističnih paravojsk, ki so enkrat že izvedle pogrom. Meni, da to početje peha Slovenijo v državljansko vojno.

Krvava sled komunizma se vije okoli sveta
Kaj se bo izcimilo iz tega povabila ne vemo, še enkrat pa lahko rečemo, da so slepo zaverovani verniki, pa naj bo vera krščanstvo, islam, budizem ali socializem, najbolj nevarni posamezniki za družbo. Dokazi za to se vsak dan dogajajo po Evropi. Köln, Pariz, München, Bruselj in ostale tragedije, kažejo na zaslepljenost, kar pa ni bistvo katerekoli vere.

Zgodovinsko pa je daleč največ mrtvih za sabo pustila ateistična vera v komunizem. Krvava sled socializma se vije od nacistične nemčije (Nacional-socialistična delavska stranka), preko Sovjetske zveze, Jugoslavije, Kitajske, Venezuele in drugih držav, ki so si za državno religijo izbrale komunizem. Zgodovina nas opozarja, nostalgični “norci” pa kličejo k novim bitkam in bojem.

Nostalgija ali demenca
V enem od intervjujev za Nova24TV je dr. Stane Granda dobro dejal, da je nostalgija kombinacija spomina na mladost in demence. Torej je nostalgija evforičen spomin z elementi demence, kar se jasno kaže pri vseh tako imenovanih borcih. Ne samo, da novačijo mlade ljudi brez pravega pojma, še naprej poudarjajo več kot pol stoletja staro laž in na piedestal postavljajo vrednote narodno osvobodilnega boja.

Vrednota je običajno pozitivna in za zaključek se moramo vprašati kaj je narobe v glavah ljudi, ki praznujejo “vrednote” izdaje drugih nekomunističnih gibanj znotraj OF, genocida nad slovenskim narodom in vzpostavitev enopartijskega represivnega diktatorstva. Mladi, preden padete v zgodbo mitov in laži, rajši pojdite do koga, ki ni bil v partiji in ki je že v zrelih (in ne mladih) letih doživel prejšnji sistem. Tudi ti so nostalgični, o prejšnjem sistemu pa ne bodo povedali ničesar dobrega.

A. R.

Sorodno

Zadnji prispevki

30 let pozneje: Zarota Depala vas

Nedavno se je predsednik SDS Janez Janša odzval na...

Grozljive posledice legalizacije evtanazije v Kanadi, ki prihajajo tudi k nam

Evtanazija in samomor s pomočjo sta sprva v Kanadi...

Milei Ukrajini predal helikopterja, ki ju je Argentina prejela od Rusije

Argentina je Ukrajini predala dva večnamenska helikopterja Mi-171E, ki...

Spelji se, Ursula!

Globalistične elite so prepričane, da najbolje vedo, kaj je...