Zaljubljeni glasbenik pred poroko javno izpoveduje ljubezen do svoje izbranke

Datum:

Gianni Rijavec, ki se na glasbeno prizorišče vrača z novo, nadvse romantično skladbo, dokazuje, zakaj je eden od njegovih vzdevkov “večni romantik”. 

Gianni Rijavec bo na valentinovo, največji praznik zaljubljencev, predstavil novo pesem z naslovom Ti si lepa kot pomlad. Nadvse romantično besedilo se začne tako: “Lastovke nad streho letijo prvi krog, jutro po pomladi diši, pomladno sonce vpeto je v daljši lok, dan se zgodaj prebudi. Poletel bi, a nimam kril, napisal na modro bi nebo, zabrenkal na strune bom in pel pesem, ki ptice jo pojo, napisano za njo: Ti si lepa kot pomlad, livade za vasjo dišijo, ljubim te, imam te rad, nad hišo lastovke letijo.”

Za to pesem je Gianni spet združil moči z godalnim kvartetom, ki so že odlična ekipa. “Če znaš stvari z občutkom in domiselno povezati, lahko dobiš odlične rezultate, tako je tudi nastala nova pomladna, ljubezenska skladba z naslovom Ti si lepa kot pomlad,” nam je zaupal Primorec, ki je voditeljici v oddaji Iz oči v oči z Marjanco Scheicher na Nova24tv pred kratkim zaupal, da se bo poročil še letos. 

Gianni komaj čaka pomlad, čas ljubezni
Začenja se torej novo glasbeno obdobje Giannija Rijavca, ki ponuja novi glasbeni stil, romantiko, romantično glasbo, ki jo bo spremljala tudi romantično-vizualna uprizoritev koncerta. “Prihaja pomlad, čas ljubezni, radosti in čas sončnih dni, da se bo pomladno veselje dotaknilo vseh ljubiteljev slovenske glasbe, vabljeni vsi k poslušanju,” še pravi Gianni.

Velika ljubezen Giannija Rijavca in njegova muza, umetnica Patricija Simonič. Foto: osebni arhiv Patricije Simonič
Velika ljubezen Giannija Rijavca in njegova muza, umetnica Patricija Simonič. Foto: Osebni arhiv Patricije Simonič

Ob tem pa ni skrivnost, da je imel Gianni, ko je pisal besedilo in glasbo za to pesem, v mislih svojo ljubezen, umetnico Patricijo Simonič. “Seveda sem ob ustvarjanju mislil na njo, vendar pa je pesem namenjena vsem zaljubljenim,” je priznal Gianni.

M. S.

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...