Zaradi kozarca vina na letu iz Londona v Dubaj je morala mati s 4-letno hčerko preživeti kar 3 dni v zaporu!

Datum:

V medije je prišla zgodba matere, ki je doživela zastrašujočo preizkušnjo, potem ko je bila skupaj s svojo komaj štiri leta staro hčerko tri dni zaprta v smrdljivem zaporu v Dubaju, in to samo zato, ker je na letu iz Londona popila kozarec vina. 

44-letna Ellie Holman je bila aretirana po tem, ko jo je uradnik za migracije na dubajskem mednarodnem letališču povprašal, če je pila alkohol na osem ur trajajočem letu.

Deklica neutolažljivo jokala
Mati treh otrok, zobozdravnica iz angleškega Kenta, je povedala, da je bila zadržana v nevzdržno vročem in smrdljivem centru za pridržanje, dovoljeno pa ji ni bilo poklicati niti moža Garyja. Holmanovi grozi, da bo morala kar eno leto prebiti v ječi striktne arabske države, da bo dočakala razrešitev zadeve. V ekskluzivni izjavi za MailOnline je povedala, da jo je v vsej zadevi najbolj prizadelo, kako je v zaporu jokala njena hčerka. “Moja majhna deklica je morala na stranišče na tla celice. Še nikoli je nisem videla jokati na takšen način.”

“Moj potni list bo ostal zaplenjen, dokler primer ne bo razrešen. Povedali so mi, da bo to trajalo vsaj eno leto.” Holmanova je izdala, da so jo pravni stroški, izostanek iz dela in preostali stroški stali že približno 30.000 angleških funtov. “Moja praksa je zaprta, vsi naši prihranki so izginili.” 

Foto: YouTube

Uslužbenec ji je zabrusil, da ji vizum ne velja več
Omenjena nočna mora se je pričela 13. julija, ko je stopila z letala Emirates Airlines po letu iz Londona v Dubaj. Med letom so ji pri obroku postregli s kozarcem rdečega vina, kar pa je običajna praksa na letih Emirates Airlines iz Velike Britanije v Dubaj. Ob prihodu je bila Holmanova izprašana s strani uradnika za migracije glede njenega vizuma, za katerega ji je ta dejal, da ni veljaven. Holmanova je odvrnila, da je že večkrat obiskala Združene arabske emirate in glede na to, da ji njen vizum še ni potekel, je predvidevala, da je še zmeraj veljaven. Uradnik ji je povedal, da njen vizum velja le za en obisk in da si mora kupiti letalsko karto in se nemudoma vrniti v London. Holmanova je nato uradnika prosila, če bi bilo mogoče, da za nov vizum zaprosi na letališču, ker je njena hči povsem izčrpana.

“Misel, da bi kupila novo letalsko karto in bi se nemudoma napotila nazaj na dolg polet, je bila povsem nepredstavljiva,” je povedala. Med napetim pogovorom je Holmanova postala jezna in je zavrnila odgovore na zastavljena vprašanja. Uradnik jo je vprašal, če je nedavno pila alkohol. “Povedala sem mu, da sem popila le kozarec vina, ki mi ga je izročilo osebje na letalu.” Moški je Holmanovi odvrnil, da je uživanje alkohola v Združenih arabskih emiratih zločin, in postal še bolj razjarjen. Holmanova je vključila telefon in ga pričela snemati, da bi v rokah imela dokaz o njegovem nesramnem obnašanju. V roku nekaj sekund so jo obkrožili oboroženi policisti, ki so ji pojasnili, da je snemanje letalskega uradnika kaznivo dejanje, in prestrašeno mater in hčer pospremili v celico na letališču, pri tem pa so jima odvzeli telefon in potni list.

Foto: YouTube

Nista smeli uporabljati stranišča
Holmanova je povedala, da je bila njena hči  neutolažljiva, zato ji je v celici pričela brati knjigo. Nato so ju odpeljali na policijo, kjer so zahtevali vzorec krvi za test alkoholiziranosti, eden izmed policistov pa ji je odvzel uhane in lasne podaljške. Medtem ko so policijski uslužbenci govorili v arabščini, je Holmanova v angleščini zaprosila za nekaj vode in hrane, zaprosila pa je tudi, če lahko uporabita stranišče. Dovoljenja za uporabo stranišča nista dobili, spati pa jima je bilo naloženo v vročini s prižganimi lučmi. “Moja deklica je zelo vesele narave, a ob vsem tem je bila povsem prestrašena.” V času pripora mati in hči nista pojedli ničesar. “Hrana je smrdela kot gnile smeti, zato nobena od naju ni mogla ničesar pojesti,” je povedala Holmanova in dodala, da je vse tri dni bedela od skrbi.

Po prihodu partnerja v Dubaj so Holmanovo ob plačilu varščine pospremili na prostost. Deklici in očetu so dovolili polet domov, medtem ko je Holmanova ostala pri prijateljih v Dubaju. Njen partner pa je izpostavil, da je povsem nedopustno, da navzven vsi dajejo vtis, da je tujcem dovoljeno pitje alkohola. “To ni niti slučajno tako, zato je nedopustno, da ga sploh strežejo.”

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Levičarski “skriti” aktivisti klonili pod težo Grimsovih argumentov o migracijah

Direktor PU Ljubljana je za medije dejal, da skupine...

Nika Kovač se je povezala z eno glavnih Putinovih operativk v EU parlamentu

Inštitut 8. marec se je v sklopu nadaljevanja aktivističnih...

Ne zamudite pogovornega omizja na temo “Štajerska si zasluži več!”

Danes ob 19.15 bo na 2. Programu NOVA24TV prenos...