Zaradi neubogljivosti države bodo trpeli Črnjani

Datum:

Ker Slovenija ne spoštuje zahtev Evropske komisije, bo trpel življenjski standard Črnjanov. NLB zapira edino poslovalnico v občini, po zaprtju bodo prebivalci Črne na Koroškem do najbližje imeli tudi do več 10 kilometrov.

                   

NLB v Črni na Koroškem zapira edino poslovalnico. Razlog za zaprtje je kazen zaradi neizpolnjevanja zavez Slovenije do Evropske komisije, ki je državi naložila, da do konca leta 2017 banko delno privatizira. Tega vlada do danes seveda še ni storila, zato NLB zapira 15 poslovalnic po vsej državi.

Odločitev, da bo Črna na Koroškem med nesrečnimi lokacijami, je padla po pregledu doseganja rezultatov in kriterijev, kot so obseg poslovanja, donosnost, možnost prenosa poslovalnice v bližnjo enoto, sporočajo iz NLB. V okvir pa na žalost niso vzeli dostopnosti oziroma oddaljenosti najbližje poslovalnice od občanov. Najbližja poslovalnica bo odslej v Mežici, ta pa je približno 8 kilometrov oddaljena od središča Črne na Koroškem. Za prebivalce, ki živijo na obrobjih Črne, v oddaljenih zaselkih, pa bo pot dolga tudi do več deset kilometrov, poleg tega pa tudi nevarna, še posebno pozimi.

Črnjani so ob tem razumljivo ogorčeni. Tako so se včeraj protestno zbrali pred poslovalnico in zbirali podpise proti žalostni usodi. Kot poroča STA, se je dodobra angažirala tudi črnjanska županja Romana Lesjak, ki začenja aktivnosti za povezovanje z drugimi prikrajšanimi občinami, z zbranimi podpisi pa bodo apelirali na vodstvo banke, koroške poslance v državnem zboru in evropske poslance.

NLB (Foto: STA)

Poleg Črne na Koroškem bodo z decembrom brez poslovalnice NLB tudi Videm-Dobrepolje, Borovnica, Rakek, Ormož, Dobova, Sežana, Žužemberk, Gornji Petrovci, Križevci pri Ljutomeru, Gorenje, Jarše, Moravče in Ig, prihodnje leto pa bodo zaprli še poslovalnico Dalmatinova v Ljubljani.

Več na e-koroska.si …

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...