Zaradi odrejene karantene razjarjeni ilegalni migranti v Italiji zažgali hotel, v katerem so bili nastanjeni!

Datum:

“Hvaležnost” očitno ne pozna meja. Migranti, nastanjeni v enem izmed sicilijanskih hotelov, so se namreč v protest proti protikoronavirusnim ukrepom, konkretneje proti odrejeni karanteni, odločili, da zanetijo požar v prostorih v katerih so brezplačno nastanjeni. 

                   

Hotel Villa Sant’Andrea, ki se nahaja v mestu Valderice, so uporabili za karanteno migrantov z namenom, da bi zmanjšali širjenje virusa. Italija je namreč na račun povečevanja števila nezakonitih migrantov soočena z stisko glede prostorov, kjer je mogoče ustrezno izvajati karanteno.

Dva moška sta skočila skozi okno
V nastanitveni kapaciteti je prišlo do panike potem, ko so na začetku tega tedna migranti zakurili vzmetnice in ostalo pohištvo, poroča italijanski Il Giornale. Dva Tunizijca, ki sta bivala v hotelu, sta celo pobegnila skozi okno. Pri pobegu sta utrpela hude poškodbe in so ju morali zaradi zlomljenih kosti zdraviti v bolnišnici.

Gasilci na Lezbosu v boju proti požaru v migrantskem taborišču Moria, ki so ga zažgali v njem nastanjeni ilegalni migranti (Foto: epa)

Zaradi požarov del hotela sedaj ni več uporaben, poroča Breitbart. Oblasti še naprej pozorno spremljajo razmere, saj se mnogi bojijo, da bi še več migrantov poskusilo pobegniti iz karantene. Z namenom, da bi pobegnili iz karantene naj bi po navedbah grških oblasti prišlo tudi na začetku tega meseca, v primeru požara v migrantskem kampu Moria na grškem otoku Lezbos. Oblasti so na račun obtožb glede požara aretirale afganistanske migrante.

Število migrantov narašča
V zadnjih tednih je v Italiji naraslo število nezakonitih migrantov, ki so na Sicilijo in Lampeduso pripluli s pomočjo čolna ali pa nevladnih taksi služb, ki jih prevažajo s področja Libije. Spomnimo. Ko je španska nevladna organizacija Open Arms za nekaj dni obstala ob obali Sicilije, je bilo mogoče videti, kako se je več kot 100 migrantov vrglo čez krov, da bi jih rešila italijanska oblana straža in bi prišli v Italijo. Medtem je nemška nevladna organizacija Sea-Eye opustila poskus zasidranja v Italiji in napovedala, da se bo namesto tega raje napotila proti francoskemu mestu Marseille.

Nina Žoher

Sorodno

Zadnji prispevki

Portugalska: V bližini plaž vse pogosteje opaženi kiti

Na Portugalskem so kiti, ki prebivajo v Atlantiku, vse...

Mahnič: Lah kot priča ne more biti predsednik preiskovalne komisije o Gen-I, to je zloraba uradnega položaja

Poslanec in član preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega finančnega...

Hezbolah z več kot 160 raketami nad Izrael

Hezbolah je danes v zgodnjih jutranjih urah na Izrael...