Zaradi Patricie izredne razmere v Mehiki

Datum:

Mehiška vlada je razglasila izredne razmere v 56 obalnih krajih, saj je orkan Patricia dosegel najvišjo – peto kategorijo in se z vetrovi do 260 kilometrov na uro bliža jugozahodu Mehike. V nekaterih krajih že evakuirajo prebivalce, zaprli so šole, zasidrali ladje ter odpovedali več notranjih letov. Orkan naj bi obalo Mehike dosegel popoldne ali ponoči.

Orkan naj bi dosegel Mehiko v zahodni zvezni državi Jalisco blizu države Colima. Na ogroženem območju sta veliko pristaniško mesto Manzanillo in turistično naselje Puerto Vallarta, ki bi lahko bila neposredno prizadeta, poroča STA. Ogroženih je okoli 400 tisoč ljudi. Direktor mehiškega sklada za naravne nesreče Jose Maria Tapia Franco je povedal, da so se nekateri kraji že odločili za evakuacijo, medtem ko se drugi še odločajo.

Oblasti so zaprle šole v državah Jalisco, Colima in Guerrero. Orkan bi lahko v zvezne države Guerrero, Michoacan, Colima in Jalisco ob močnih vetrovih s seboj prinesel tudi deževje, morebitne poplave in zemeljske plazove ter do štiri metre visoke uničujoče valove.

(Foto: epa)
(Foto: epa)

Orkan, ki so ga opazili 295 kilometrov južno od Manzanilla, se giblje v severozahodni smeri s 17 kilometri na uro.

J. F.

Sorodno

Zadnji prispevki

Putin in Hamas imata enak modus operandi glede načina vojskovanja

Franco Fiumara je doktor pravnih in političnih ved. Je...

[Video] Ne prav bistre Golobove objave

"Izgleda kot osnovnošolec, ki se nekej pifla na pamet....

[Video] “Vsi smo Uroš Jernejc!”

Ljubljanski župan Zoran Janković zastruplja vodo in uničuje vse,...

Klofuta Klakočar Zupančičeve

Za tovarne laži, ker smo pisali, da dodatno dela...