Zavrnjeni prosilec za azil in obsojeni pedofil brutalno umoril ženo, ki se je spreobrnila v krščanstvo!

Datum:

Sodišče v Angliji je iranskega muslimanskega prosilca za azil obsodilo na zaporno kazen 18 let zaradi brutalnega umora žene, potem ko se je  ta spreobrnila v krščanstvo.

Po podatkih BBC je zavrnjeni iranski azilant Dana Abdullah oktobra lani 50-krat zabodel svojo nekdanjo ženo in mater štirih majhnih otrok, 32-letno Avan Najmadiein, potem ko je odkril, da se je spreobrnila in zavrnila podporo njegovi prošnji za azil v Angliji.

Po deportaciji leta 2013, ko so ga iz Anglije izgnali zaradi spolnega napada na mladoletno osebo, se je 35-letni Abdullah nezakonito vrnil. Britanska policija je bila seznanjena z  grožnjo, da bi lahko umoril svojo ženo, ker ga je osramotila s tem, da se je spreobrnila v krščanstvo, kar je bil eden od razlogov za izgon iz Anglije.

Sodnik Chambers je Abdullaha obsodil zaradi brezsrčne, krute in brutalne narave njegovega kaznivega dejanja. Med sodnim postopkom je Chambers izjavil: “To je bil, v vsakem primeru, načrtovan in vnaprej premišljen umor, ki je vključeval brutalen napad z uporabo noža, ki bo štiri otroke, mlajše od osmih let, trajno prikrajšal za njihovo mater.” Sodnik Chambers je Abdulaha obsodil na kazen 18 let in en mesec zapora.

Victoria Downing, detektivka, ki je bila dodeljena zadevi, je opisala Abdullaha kot “arogantnega in samoobvladujočega človeka”, ki trdi, da je umoril Avan Najmadiein, ker se ni mogel sprijazniti z njeno zavrnitvijo podpore prošnje za azil in njeno spreobrnitvijo v krščanstvo.

Ko je oktobra 2018 Abdullah hladnokrvno in brutalno umoril Najmadieinovo s kuhinjskim nožem v njenem domu, je za seboj zabrisal vse sledi, nato pa je pobegnil na Škotsko. Britanske oblasti so odkrile Najmadieinino truplo na njenem domu, potem ko ni prišla po otroke v šolo. Posebej nerazumno od morilca je tudi dejstvo, da ji ni prizanesel, čeprav so bili vsi otroci takrat mlajši od osmih let.
Čez čas se je Abdullah sam prijavil na policiji v Glasgowu. Vendar pa umora ni priznal, ampak je priznal le, da je bil “neuspešen prosilec za azil”.

Predsednik britansko-pakistanskega krščanskega združenja Wilson Chowdhry je ob tem grozljivem umoru opozoril angleškega premierja, da je nasilno preganjanje posameznikov, ki sprejmejo drugo veroizpoved  in zapustijo islam, običajno po vsej Veliki Britaniji.
Chowdhry je v izjavi predsedniku vlade dejal: “Pred kratkim smo napisali poročilo za preiskavo o zločinih iz sovraštva zaradi islamofobije, potrebno pa je prikazati tudi drugo plat kovanca, kajti večina v tej državi je preganjanih zaradi tega, ker zapustijo islam. Zaskrbljujoče je, da njihov pregon temelji na resničnem sovraštvu do tistih, ki zapustijo islam.”

V isti izjavi je Chowdhry nadaljeval: “In če izpostavim samo Nissarja Hussaina, ki ga že 17 let preganjajo: vsaj šestkrat v enem letu so mu razbili avto, kar je znašalo na tisoče funtov. Zažgali so mu hišo, prav tako je bil tako močno pretepen, da je bil 14 dni hospitaliziran. Ubogi človek je moral pobegniti  v spremstvu štirih policijskih avtomobilov iz Bradforda na varen kraj, kar je grozljivo in zaskrbljujoče.”
Nazadnje pa je dodal: “Res moramo razmišljati o tem, kako v tej državi zaščititi spreobrnjence iz islama.”

Po umoru Najmadieinove pa je njena sestra Hevi izjavila, da jih je umor sestre in matere štirih majhnih otrok zelo prizadel. “Ko je Abdullah ubil mojo sestro Avan, je na nek način ubil vse nas – tudi mojo mamo, očeta in njene otroke,” je za BBC izjavila sestra umorjene.

Franci Donko

Sorodno

Zadnji prispevki

Politični analitik: Mene bi bilo sram!

Predsednik vlade je zakuhal nov PR škandal, ko se...

Za oblečene kopalke islamske veroizpovedi kopalni red ne velja?

V kranjskem javnem kopališču so obiskovalci priča vse večjemu...

[Video] Meteorski vzpon zlagane Kamale Harris – od posteljnih aktivnosti do nameščenih afer

Podpredsednica ZDA Kamala Harris je v svoji domovini znana...

Ruska znanstvenica “padla skozi okno”

Umrla je ena izmed vodilnih ruskih ekonomistk Valentina Bondarenko....