ZDA sprejela 12 beguncev, ki so postali teroristi. Obama molči.

Datum:

Republikanec Jefferson Sessions je objavil seznam 12 beguncev, ki so se pridružili džihadu za napad na ZDA. Z objavo želi dvigniti ozaveščenost o tem, kako nevarni so ti posamezniki, ki sicer prihajajo iz različnih koncev sveta, od Somalije, Kenije, Uzbekistana pa vse do Bosne. Amerika jih je očitno mirno sprejela, Obama pa o njih noče govoriti.

                   

“Ta seznam zajema predvsem begunce, pridružene džihadistom iz leta 2015, ne pa tudi džihadiste iz preteklih let. Kaže na to, kako nepripravljena in neprevidna je bila ameriška vlada pri vrednotenju oziroma sprejemanju beguncev in s tem pri preprečevanju vstopa radikalizma v državo,” je povedal predstavnik Washingtona v Alabami.

Seznam beguncev, ki so se odločili za podporo terorističnih dejanj:

Liban Haji Mohamed iz Somalije je iskan zaradi materialne podpore Al-Shabaabu in Al-Qaedi, medtem ko je bil Abdinassir Mohamud Ibrahim iz Somalije obsojen na 15 let zaporne kazni zaradi zagotavljanja materialne podpore Al-Shabaabu.

Abdullah Ramo Pazara iz Bosne je v ZDA prejel pravni status in se je po več kot 11 letih bivanja v državi odločil pridružiti Islamski državi. Pazara naj bi bil ubit v Siriji, zato tudi ni prišlo do uradne obtožbe.

Armin Harcevic, Mediha Medy Salkicevic, Jasminka Ramic prihajajo iz Bosne. Obtoženi so bili materialne oskrbe in zagotavljanja drugih virov za teroriste. Poleg naštetega pa naj bi Ramiz Zijad Hodzic in Nihad Rosic v teroristične namene tudi pobijala ljudi. Za enako dejanje je bila obtožena tudi Sedina Unkic Hodzic, žena Ramiza Zijada.

Abdurahman Yasin Daud in Guled Ali Omar, rojena v kenijskem begunskem taborišču, sta bila prav tako obtožena zarote in poskusa zagotavljanja materialne podpore Islamski državi.

Fazliddin Kurbanov iz Uzbekistana je bil spoznan za krivega zarote in poskusa zagotavljanja materialne podpore tujim terorističnim organizacijam ter posedovanje neregistrirane naprave za sprožitev eksploziva.

Kljub povedanemu Obamova administracija ameriškemu ljudstvu vedno znova zagotavlja, da se le-to nima ničesar bati in da v ZDA iz Sirije prihajajo zgolj “vdove in sirote”, poroča Conservative Tribune. A očitno temu ni tako, saj gre za radikalizacijo in postopno infiltracijo predstavnikov Islamske države oziroma islamskega terorja.

J. F.

Sorodno

Zadnji prispevki