Zdravstveni delavci zgroženi nad socialdemokratko Skelo Savič, ki predstavlja sam vrh medicinskih sester in ogroža vse ostalo zdravstveno osebje

Datum:

Toliko o ljudeh, ki krojijo usodo medicinskih sester v Sloveniji, predvsem v času, ko so vse naše moči usmerjene k preprečevanju širjenja virusa,” so se na pozive vidne članice SD in vplivne predstavnice zdravstvenega osebja dr. Brigite Skele Savič k množičnim petkovim protestom, odzvali v Strokovnem združenju izvajalcev zdravstvene in babiške nege Slovenije.

Na odkrito pozivanje k protestom in h kršenju ukrepov s strani članice SD, dr. Brigite Skele Savič, se je na Facebooku odzvalo tudi Strokovno združenje izvajalcev zdravstvene in babiške nege Slovenije (v nadaljevanju SZIZBNS).

Člani SZIZBNS so nad njenim vabilom na petkov protest zgroženi, saj Skela Savič predstavlja sam vrh medicinskih sester v Sloveniji (aktivna je tudi v Mednarodnem združenju medicinskih sester) in s svojo vlogo tudi vse ostale zdravstvene delavce, ki so ravno v tem času pod hudim pritiskom.

Kakšne so vrednote ljudi, ki krojijo usodo medicinskih sester?
Slovenija se bori z virusom že toliko časa in ljudje se trudijo po svojih najboljših močeh ravnati odgovorno do ostalih, s tem da upoštevajo ukrepe, ki jih določa vlada z namenom, da se z virusom karseda uspešno izborimo do konca. Po mnenju SZIZBNS je nesprejemljivo, da Skela Savič, katere življenjsko poslanstvo je skrbeti za varnost ljudi, vabi na proteste v času, ko je vsakršno zborovanje ljudi prepovedano, kjer je največja možnost za kontaktno izpostavljenost virusu covida-19!

Člani združenja se resno sprašujemo “o ljudeh, ki krojijo usodo medicinskih sester v Sloveniji, predvsem v času, ko so vse naše moči usmerjene k preprečevanju širjenja virusa.”

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Nov vojaški uspeh ukrajinskih sil – uničena ruska ladja

Ukrajinske sile so ponoči uničile rusko vojaško ladjo Sergej...

Podpišite peticijo proti postavitvi novih azilnih domov!

Vlada Roberta Goloba je prejšnji teden sklenila, da bo...

[Video] Čudovita novica – deček z redko boleznijo dosegel veliko zmago

8-letni Matjaž ima redko bolezen, imenovano "kongenitalni miastenični sindrom",...