Želi Eugenija Carl z novimi lažnivimi spletkami spet “potunkati” župana Popoviča?

Datum:

Primorska novinarka Eugenija Carl je v sredo na Mestni občini Koper poizvedovala glede zdravstvenega stanja župana Borisa Popoviča, poroča spletni portal EKoper.si. Ker so bila njena vprašanja po njihovem mnenju zlonamerna in podle narave, si bojda odgovorov Carlovi niso upali dati, saj so se zbali za njeno lastno zdravje.

Vsakič, ko je zlonamerno sprovocirala koprskega župana, je nato novinarka RTV zaigrala nedolžno žrtev. Tako naj bi v preteklosti zaradi nedolžnih Popovičevih opazk že doživljala takšne in drugačne duševne stiske.

Zaradi opazke o novem oprsju se je zdravila pri psihiatru
Naj spomnimo. Oktobra leta 2013 je Boris Popovič na stalno provociranje novinarke RTV, ki je vedno v lovu za senzacionalističnimi zgodbami, odgovoril tako, da je komentiral njen novi videz. Njegove besede, da so novinarkine nove prsi tako perfektne, da jih je pohvalila celo njegova žena, je Carlovo tako prizadel, da je proti koprskemu županu vložila zasebno tožbo zaradi povzročitve velike duševne stiske.

Kot poroča EKoper.si, se je morala Carlova za nedoločen čas takrat celo umakniti iz javnosti, da ne bi bila podvržena “vsakodnevnemu obrekovanju in posmehovanju”. Novinarka naj bi po pisanju omenjenega portala vložila strašne napore, da Popovičeva izjava ne bi prišla do njene takrat 77-letne mame, svojima otrokoma pa je bojda praktično prepovedala gledati medije.

Na koprski občini se sprašujejo, zakaj neki torej želi zdaj Eugenija Carl na vsak način ponovno ustvariti zgodbo, s katero bo znova manipulirala z javnostjo, ko pa ji zdravje, glede na izvedeniško mnenje, ki je razvidno iz njene zasebne tožbe, tega ne dopušča. Če pa si je Carlova svoje “travme” preprosto izmislila, dobi njeno zadnje provociranje bolj trdne temelje.

Je šlo ves čas za konstrukt?
Zaradi zadnje akcije Carlove se na koprski občini sprašujejo, ali niso navedbe v izvedeniškem mnenju zgolj sestavni del njenih nizkotnih konstruktov. Potemtakem bi bilo po njihovem mnenju treba izvesti revizijo izvedeniškega mnenja in oba akterja postaviti pred roko pravice.

“Prepričani smo, da kakršenkoli odgovor s strani koprske občine tudi v tem primeru Eugeniji nikakor ne bi bil pogodu, še več, če verjamemo njenemu psihiatru, bi jo verjetno tako duševno prizadel, da bi bila verjetno primorana nemudoma poiskati ustrezno psihiatrično pomoč, ponovno zaščititi svoje najbližje, umakniti bi se morala iz vsakdanjega življenja in oditi na dopust zato, da ne bi bila podvržena vsakodnevnemu obrekovanju in posmehovanju ter bi morala v to spet vložiti strašne napore,” ugotavljajo na portalu EKoper.si.

Na delu je kriminalna združba
V Kopru se zdaj upravičeno sprašujejo, zakaj svoje dvome o zdravstvenem stanju Borisa Popoviča ne razjasni na zakonit način, to je z naročilom ekspertnega pregleda, s katerim bi pooblaščeni strokovnjaki oziroma zdravniki enostavno preverili njegovo zdravstveno stanje. Prav to so županovi zagovorniki bojda že zdavnaj zahtevali in celo prosili, vendar politično obremenjena in zato pristranska sodnica Meri Mikac to po ustavi zajamčeno pravico zavrača brez kakršne koli obrazložitve.

Pri portalu EKoper.si svojo misel zaključujejo s sumom, da za vsem skupaj stoji kriminalna združba, ki sestoji najmanj iz enega kriminalista in več žensk, ki načrtno že 15 let z “anonimnimi ovadbami” rušijo koprskega župana, saj prav vsako anonimno prijavo na policiji vzamejo smrtno resno, čeprav že poldrugo desetletje prihajajo iz istega naslova.

T. F.

Sorodno

Zadnji prispevki

Poljaki na ulicah: Poljski poslanci EU parlamenta pozivajo k sprejetju protiustavnega zakona

Poljski poslanci Evropskega parlamenta pozivajo Donalda Tuska, naj uzakoni...

Otvoritev nove učne poti na Radenskem polju pri Grosupljem

Danes se je pri Centru ohranjanja narave Žabja hiša...

“Depolitizirana” RTV deluje kot ojačevalec protizahodnih narativ

Eden izmed sadov "depolitizacije" RTV je tudi uredniška politika,...

Za Zahod še kar nismo “Centralna Evropa”

Financial Times-ov Sifted, ki pravi, da je "vodilna medijska...