Življenje zmaguje sredi Ljubljane

Datum:

“Življenje zmaguje sredi Ljubljane!” je naznanil borec za pravice otrok in borec proti Jankovićevi zastrupitvi ljubljanske pitne vode Aleš Primc. V Ljubljani pravkar poteka Pohod za življenje, ki ga lahko spremljate v živo. 

Danes se je ob 9.30 v Ljubljani začel Pohod za življenje. Dogodek se odvija na ulicah prestolnice. Njegov namen je, da se tudi glas tistih, ki ga nimajo, torej nerojenih otrok ter njihovih mater in očetov v stiski. Prepričani so, da so otroci bogastvo človeštva. Naša dolžnost pa je, da ustvarjamo razmere, v katerih bodo vsem otrokom, rojenim in nerojenim, zagotovljene vse temeljne človekove pravice, vključno s pravico do življenja. Ob tej priložnosti objavljamo nekaj utrinkov oziroma fotografskega gradiva z dogajanja.

Spomnimo: V Sloveniji je bilo leta 2021 po informacijah Nacionalnega inštituta za varovanje zdravja v bolnišnicah odvzeto življenje vsaj 2926 otrokom. Tem je treba prišteti še otroke, ki so izgubili življenje po 10. tednu nosečnosti v kemičnih splavih z uporabo abortivne kontracepcije in v postopkih zdravljenja z biomedicinsko pomočjo, ki jih državna statistika ne beleži. V Sloveniji je bilo od leta 1952 v postopkih splava odvzeto življenje več kot 700.000 nerojenim otrokom. To je grozljivo in nesprejemljivo.

V iniciativi Pohod za življenje opozarjajo na predpise, ki ščitijo življenje od spočetja do naravne smrti in nerojenim otrokom priznavajo status osebe. 17. člen Ustave RS pravi, da je “človekovo življenje nedotakljivo”, 18. člen: “Nihče ne sme biti podvržen mučenju, nečloveškemu ali ponižujočemu kaznovanju ali ravnanju.” Pri samem splavu kot tudi pri evtanaziji gre za mučenje najbolj nemočnih. Država priznava človečnost nerojenega otroka, in sicer v 20. členu zakona o pokopališki dejavnosti, ki dovoljuje pokop ali upepelitev mrtvega otroka, ne glede na njegovo gestacijsko starost, ter v 125. členu zakona o dedovanju, ki govori o tem, da lahko že nerojeni otrok deduje po svojih starših.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Sanjska pogodba na Darsu za prijatelje Roberta Ilca iz NSi

Episcenter, agencija za merjenje javnega mnenja, ki deluje pod...

Fajonova škodljivo vsiljuje resolucijo o Palestini

Slovenija bo glasovala za polnopravno članstvo Palestine v Varnostnem...

Hladen tuš za Putina iz Kitajske: “Ruski poraz v Ukrajini je neizogiben”

Vojna med Rusijo in Ukrajino je uničujoča za obe...