Zlatkovo nadlegovanje Kreka je bila očitno dobro zrežirana akcija: Nekdo je s šolskega ministrstva natančno obvestil raperja, kje in kdaj bo direktor NIJZ!

Datum:

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek je bil pred dnevi na ulici deležen psihičnega ter fizičnega nadlegovanja, in sicer v “režiji” glasbenika Zlatana Čordića. Nasilno obnašanje znanega raperja se je sicer pričelo na Masarykovi ulici, ko je Krek odšel s sestanka na Ministrstvu za Izobraževanje, znanost in šport. Pred poslopjem ministrstva sta ga pričakala tako Čordić kot tudi njegov “varnostnik” ter mu pričela slediti. Že zaradi snemanja nadlegovanja in objave posnetka na družbenih omrežjih, Zlatku grozi do eno leto zapora, k temu pa bi lahko prišteli še kazni zaradi drugih nasilnih dejanj. Vendar pa napad na Kreka ni spontano dejanje, marveč je Zlatka o Krekovem odhodu iz poslopja MIZŠ obvestil nekdo na tem ministrstvu, obenem pa smo že pisali, da za Čordićem stojijo vse leve opozicijske stranke. Lahko bi rekli, da gre za posreden napad levice na direktorja NIJZ. 

                   

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek je bil pred dnevi deležen primitivnega psihičnega in fizičnega nadlegovanja s strani raperja Zlatana Čordića z umetniškim imenom Zlatko. Incident se je pričel na Masarykovi ulici 16 v Ljubljani, ko se je Krek odpravljal s sestanka na MIZŠ – Ministrstvu za Izobraževanje, znanost in šport. Pred poslopjem omenjenega ministrstva sta na direktorja NIJZ namreč že čakala Čordić in njegov skrivnostni spremljevalec. Ob tem pa s šolskega ministrstva že prihajajo nove podrobnosti o dogodku samem. Vse kaže na to, da je tako kraj kot tudi čas Krekovega gibanja izdal ravno nekdo na tem ministrstvu, kar je neuradno že potrdilo več različni vladnih virov, Krek pa naj bi to informacijo tudi posredoval policiji, poroča Požareport.

Povsem jasno je, da je Čordić skupaj s svojim spremljevalcem natanko vedel, kdaj in kje mora Kreka pričakati. Potemtakem je šlo za operacijo, ki je bila vnaprej dogovorjena in usklajena, prav zaradi tega pa naj bi bili na že omenjenem ministrstvu uvedeni tudi posebni protislušni ukrepi. Ob tem je znano, da je za Čordića v tem trenutku zagrožena kazenska ovadba zaradi nedovoljenega slikovnega snemanja. Svoje nasilno ravnanje je pevec namreč ves čas snemal in posnetek zatem celo predrzno objavil na družbenih omrežjih. Zaradi spornega početja mu grozita denarna in zaporna kazen do enega leta. Prav lahko pa se zgodi, da bo kaznovan še zaradi agresivnega vedenja, v skladu z zakonom o prekrških, zagrožena pa mu je tudi kazen zaradi kršitve predpisov, ki se nanašajo na preprečevanje nalezljivih bolezni.

Raper Zlatan Čordić – Zlatko je na ulici nadlegoval direktorja NIJZ Milana Kreka.

Z Zlatkom sodelovale praktično vse stranke z levice
Vendar pa pri vsem skupaj dejansko ne gre za Zlatkov napad kot posameznika, ampak lahko rečemo, da gre posredno za širši napad levice, ki skuša osnovati koalicijo KUL. Sodeč po objavah in zapisih na družabnih omrežjih, Zlatko le ni tako politično nevtralen, kot bi si marsikdo mislil. Kljub temu, da Čordić rad poudarja, kako nezadovoljen je s stanjem v trenutni družbi in si želi boljšega jutri, kjer med drugim ne bo takšnih, ki živijo pod pragom revščine, je vendarle zanimivo, da ga ni bilo mogoče opaziti kdaj v preteklosti, kako protestira. Konec konec si le moramo priznati, da problematika revščine v naši državi ni od včeraj, saj se v preteklosti ni dovolj sistemsko reševala.

No, čemu Čordić med drugim ni protestiral v času vlade Marjana Šarca, smo razkrili v četrtek, ko je med volilno kampanjo pred evropskimi volitvami razkril, da je že izbral svojega kandidata Edisa Rujovića, ki je zanimivo, kandidiral ravno na listi stranke LMŠ. Ko se je Zlatko v luči referendumske kampanje zbiranja podpisov proti financiranju vojske, kjer leve stranke zavajajo, kako naj bi se s tem denarjem kupovalo tanke, postavil pred stojnico v središču Ljubljane in svoje sledilce pozval k oddaji podpisa, je postalo jasno, da očitno ne goji simpatij le do stranke LMŠ, ampak tudi do strank SD, Levice in SAB, ki jim očitno ni mar za to, da se je Slovenska vojska znašla povsem na kolenih zaradi podcenjevanja pomena zagotavljanja varnosti v državi.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...