Znani levičarski aktivist Sanjin Jašar vendarle za leto dni v zapor?!

Datum:

V drugem krogu sodnega procesa zoper Sanjina Jašarja in Tomaža Zagoršaka so višji sodniki pritrdili tožilstvu in oprostilno sodbo spremenili v obsodilno.

                   

Veselje Sanjina Jašarja in Tomaža Zagoršaka, ki jima je mariborsko sodišče lanskega decembra ponovno pogledalo skozi prste in ju tudi v ponovljenem sojenju oprostilo tožilskega očitka, da sta se ukvarjala s proizvodnjo in preprodajo prepovedane konoplje, ni trajalo dolgo. Višje sodišče je pritrdilo tožilki Januši Kušar Rotman in oprostilno sodbo obema spremenilo v obsodilno. Pravnomočna odločitev za Jašarja zdaj pomeni, da mora v zapor za eno leto, o Zagoršaku pa je senat višjih sodnikov odločil, da je zanj primerna pogojna kazen, v kateri mu je določil leto zapora s preizkusno dobo treh let. Glavni razlog za to odločitev je, da niti Jašar niti Zagoršak nimata dovoljenja ministrstva za zdravje, da bi lahko konopljo in njene produkte proizvajala, prodajala in imela v posesti za zdravljenje drugih.

Zdaj že obsojenca sta v kazenskem postopku pristala po hišni preiskavi v enem od objektov Kulturnega centra Pekarna – nekdanjem klubu Supernova. Januarja 2016 so policisti v tem prostoru našli 44 sadik indijske konoplje, šest kilogramov posušenih delcev te rastline, šest gramov konopljine smole in 700 mililitrov kreme s THC. Na prepovedane substance v klubu Supernova je policiste opozoril anonimnež, v čigavi posesti so konoplja in izdelki iz nje, pa so kriminalisti odkrili tudi z Jašarjevimi zapisi na Facebooku, piše Večer.

E-maribor.si

Sorodno

Zadnji prispevki

“Depolitizirana” RTVS se sesuva: z mesta člana uprave RTVS odstopil tudi Trček

Z mesta člana uprave Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je odstopil...

Fenomen Prebilič: Ali stari botri že tlakujejo pot “novemu obrazu”?

Ali se je na letošnjih evropskih volitvah že začel...

Evropsko sodišče: Evtanazija ni človekova pravica!

"Evropsko sodišče za človekove pravice: Medicinska zastrupitev bolnih in...

Ministrica do roka razdelila “hudičevo” malo računalnikov – Zgolj 666 od 10 tisoč

Ministrici za digitalizacijo zadeve uhajajo iz rok. Poziv za...