Župan Brežic: Brez prostovoljstva si življenja v občini Brežice ne morem predstavljati

Datum:

Prejšnji teden je bilo tradicionalno organiziran 22. nacionalni teden prostovoljstva, s čimer praznujejo prostovoljstvo in prostovoljske organizacije. “Brez prostovoljstva si življenja v občini Brežice ne morem predstavljati,” je poudaril župan Ivan Molan v pogovoru. Molan je še poudaril, da se je posebej v času epidemije pokazalo, kako pomembno vlogo ima prostovoljstvo. Skozi projekt so med epidemijo pomagali starejšim ter vsem pomoči potrebnim pri dostavi hrane in zdravil ter zagotovitvi brezplačnih prevozov.

Slovenska filantropija je med 17. in 23. majem 2021 že tradicionalno organizirala 22. Nacionalni teden prostovoljstva, katerega namen je praznovanje prostovoljstva in prostovoljskih organizacij ter zahvala prostovoljcem za njihovo udejstvovanje. Ob tej priložnosti je župana Občine Brežice Ivana Molana obiskal predsednik Zveze prijateljev Mladine Krško Vinko Hostar s sodelavkama in županu simbolično predal časopis Skozinskoz filantrop. Časopis, ki je izšel priložnostno, je posvečen promociji prostovoljstva, prinaša pa predstavitve prostovoljskih zgodb in izkušenj.

Župan Ivan Molan je dejal, da je v občini Brežice veliko občank in občanov, ki svoj prosti čas namenjajo prostovoljnemu delu pod okriljem več kot 300 različnih nevladnih organizacij, ki pokrivajo področja humanitarnosti, zdravja in preventive, športa, gasilstva in kulture. “Brez prostovoljstva si življenja v občini Brežice ne morem predstavljati,” je poudaril župan v pogovoru.  Pri tem je pojasnil, da je bilo to še posebej jasno vidno v času epidemije, kako pomembno je delo prostovoljcev, ki so pomagali pri dostavi hrane in zdravil starejšim ter vsem pomoči potrebnim. Sistem brezplačnih prevozov za starejše Sopotniki je zasnovan na prostovoljnem delu, kakor tudi številni drugi programi, ki pokrivajo različne skupine in generacije občanov.

Foto: Občina Brežice

Predsednik Zveze prijateljev Mladine Krško Vinko Hostar je dejal, da si vse nevladne organizacije želijo, da bi se čim več ljudi odločilo za prostovoljno delo in pri tem vztrajalo tudi v prihodnje. Občina Brežice in Zveze prijateljev Mladine Krško sicer že vrsto let uspešno sodelujeta pri projektu otroškega parlamenta in organizaciji letovanja otrok. Župan Ivan Molan se je v imenu občine zahvalil vsem prostovoljkam in prostovoljcem, ki s svojim delom skrbijo za to, da je življenje v njihovi občini boljše. “Iskrene čestitke ob dnevu prostovoljstva,” je še dejal.

Sara Rančigaj

Sorodno

Zadnji prispevki

Ljudmila Novak pred volitvami pričela nasprotovati migracijam

"Podpiram vzpostavitev programa hitrega vračanja nezakonitih migrantov v njihove...

Pozivi k odstopu pravne diletantke Urške Klakočar Zupančič

"Pozivam Urško Klakočar Zupančič, da odstopi. Zakaj? Ker mi...

Predstavniški dom odobril 61-milijardni “mega” paket za Ukrajino: To je pot do zmage!

Predstavniški dom ameriškega kongresa je danes odobril 61 milijard...

V nekaj letih ukinili kar 402 volišč, predvsem na podeželju!

Ukinitev več kot 400 volilnih mest oziroma volišč, predvsem...