7 tipov levičarjev v Sloveniji

Foto: STA

Slovenija je prestreljena z levičarji, so povsod. A obstajajo različni tipi. Tako sem se pred dnevi spomnil na besedilo kolumnista portala Depo Danijala Hadžovića in njegovo klasifikacijo različnih tipov levičarjev izpred dveh let. In da ne bom odkrival tople vode, si bom od njega sposodil pet tipov levičarjev, dodal dva svoja in lestvico prilagodil Sloveniji.

Delitev na desnico in levico se namreč spreminja od države do države, pač glede na demokratično tradicijo in razmere v družbi. Pred vami je tako sedem tipov levičarjev v Sloveniji in kratek opis, kako jih prepoznate.

Tip št. 1: Jugonostalgik
Gre za najbolj razširjen tip levičarja v Sloveniji. Zanimivo je, da je med njimi veliko mladih, tudi takih, ki so se rodili že v samostojni Sloveniji, zato zanje ni jasno, ali so imeli izkušnjo s časovnim strojem ali se zgolj napajajo z zgodbami starejših jugonostalgikov, ko nosijo zastave z rdečo zvezdo in druge komunistične simbole. Ta tip je sicer lahko povsem simpatičen, ob njem se samo nasmehnemo, če ne bi bil popolna zguba in škodljiv.

Kakršnakoli razprava z jugonostalgikom je povsem odveč, kajti argumenti, dejstva in statistični podatki, ki mu jih lahko ure in ure navajate, so popolnoma brez pomena od njegovih lastnih izkušenj z življenjem v Jugoslaviji, najbolj popolni in najbolj dovršeni državi na svetu vseh časov. Po njegovem mnenju (ali bolje rečeno, tako kot se spomni jugonostalgik) je bilo vse od vseh, ni bilo socialnih razlik, stanovanja so bila družbena, delo si imel zagotovljeno, prenočil si lahko na klopci v parku, ne da bi se bal za svojo varnost (čeprav ni jasno, zakaj bi tam spal, ko pa si imel zastonj stanovanje), v družbi sta prevladovali pravičnost in enakost in tako naprej. Pri teh frazah se začne in konča vsak pogovor z njim, to je doseg njegove komunikacijske sposobnosti.

Če želite jugonostalgiku dokazati, da je bila blaginja (če tistemu sploh lahko rečemo blaginja, prej revščina) v Jugoslaviji le nekaj večja kot v Romuniji, da je bila Češkoslovaška celo pred Titovo državo, da je Jugoslavija v 80. letih prejšnjega stoletja de facto bankrotirala, da ni logično, saj so ljudje bodisi bežali iz države bodisi iskali delo v Nemčiji, ne pa naj bi bila Jugoslavija bogata država z visokim standardom in da je njegov spomin po vsej verjetnosti posledica halucinacij ali neuresničenih sanj v mladosti, vas bo, ne da bi dosti razmišljal, obtožil, da ste del klero-nacionalno-fašistično-fevdalno-neoliberalno-kapitalistične elite, ki kleveta Tita, najboljšega voditelja na svetu, ker da razširjate laži o najboljši državi na svetu,  želite ropati in tlačiti delavski razred.

Priporočljivo je, da se resnim debatam z jugonostalgikom izogibate, ker je vsaka debata popolnoma brezupna. Ko se ga bo napil in vam bo razlagal svoje seksualne izkušnje s potrebnimi kapitalističnimi “švabicami” v gozdičku v okolici Poreča ali na razbeljenem kamenju na Pagu leta 1975, zgolj kimajte z glavo in potožite, da vam je žal, da tudi vi niste tako uživali.

Kje jih najdemo? Na partizanskih proslavah, na predvolilnih zborovanjih SD in ZL, v bifejih urbanih središč, kabinetu predsednika vlade in predsednika države, v ZZB NOB.

Tip št. 2: Kaviarec
Kaviarec ima precej značilnosti vseh tipov levičarjev, a z bistveno razliko. Je precej dobro podkovan z znanjem, pred imenom običajno stoji mag. ali dr. Je vpliven in ugleden član družbe, ne zapade v kolektivno evforijo in se ne udeležuje zborovanj, ki so namenjena širokim množicam. Nasprotno. Sam sebe ima za nesporno avtoriteto, katere dolžnost je razsvetljevanje neumnega naroda. Težava je, ker ljudje veliko bolj poslušajo ali verjamejo Blažu Švabu iz Modrijanov ali gledajo prsato La Toyo kot pa njegova visokoleteča in intelektualno dovršena sporočila. Tudi med študenti njegova predavanja o socializmu kot družbi prihodnosti in njegovo znanstvo z Jürgenom Habermasom ne naletijo na ustrezen odziv, ker jih bolj zanima večerna zabava, zato so zafrustrirani, kar se kaže tudi navzven v obliki gnojnih turov po telesu, zabuhlosti obraza in podočnjakov.

Sicer so dobro privezani na državni jasli, drug drugega hvalijo v medijih, si med seboj podeljujejo nagrade in priznanja ali pa si med seboj podajajo kakšne neumne študentke, ki se jim ne da študirati. In če med študenti slučajno zablesti kakšna marksistična zvezda, jo bomo že jutri lahko videli v vlogi asistenta pri priljubljenem profesorju ali kot novo zvezdo kolumnistov v enem izmed main stream medijev.

Kje jih najdemo? Na FDV in Filozofski fakulteti, socioloških inštitutih, v nevladnih organizacijah, medijih, kulturnih združenjih.

Tip št. 3: Kruhoborec
So salonski levičarji, ki se od tipa kaviarcev ločijo, da pred svojim imenom običajno nimajo mag. ali dr., niti nimajo ugledne službe na kakšni od fakultet, kljub temu so solidno teoretično podkovani in trosijo neumnosti o zlobnem neoliberalnem kapitalizmu. Običajno so zaposleni v javnem sektorju (tu so pristali, ker so nezaposljivi v zasebnem sektorju), za katerega menijo, da je gonilo razvoja vsake države. Menijo, da imajo vso pravico, da jemljejo drugim in dajo sebi. So proti fiskalnemu pravilu, trdijo, da država ustvarja delovna mesta, ne pa gospodarstvo, in menijo, da so za svoje delo premalo plačani.

Z njimi težko razpravljaš, ker jim kljub argumentom, ki jih navajaš, ne prideš do konca. Na vsako vprašanje imajo bolj ali manj neumen odgovor. Ko goreče govorijo o zadružništvu, krožnem gospodarstvu in samoupravljanju podjetij ter jih pozoveš, naj svoje ideje udejanjijo v praksi, te obtožijo, da si fašist in proti socialni državi. Ko zaneseno govorijo po mobilnem telefonu ali tipkajo po tablici in opaziš, da gre za najnovejši in najdražji kapitalistični tehnološki izdelek, ki so ga skupaj sestavili za mizerno plačo delavci nekje na Kitajskem, ter ga opomniš, da prav s tem podpira izkoriščanje “človeka po človeku”, te obtožijo, da si kapitalistični plačanec, ki tako ali tako nič ne razume, nato pa dodajo, da to sploh ni izdelek, ampak pripomoček za osveščanje in povezovanje enako mislečih ali za nadzor podjetnikov.

Kje jih najdemo? V javnem sektorju, v nevladnih organizacijah, humanitarnih društvih, inštitutih in zavodih, ki jih financirajo davkoplačevalci.

Tip št. 4: Varuh
Gre za parazite, ki so dojeli in ugotovili, da so veščine prodajanja megle, ki so jih pridobili s študijami o neenakosti spolov, migracijah in socialni izključenosti še kako dobičkonosne, če le obstaja dovolj veliko število bedakov, ki sprejemajo tovrsten piar in ga doživljajo kot pomembnega za družbo.

Za razliko od jugonostalgikov, so varuhi vseh mogočih pravic usmerjeni v prihodnost. Varuh je kozmopolit in SJW (social justice warrior), ki se v imenu drugih žrtvuje, da na svojih ramenih nosi križ, ki so ga z denarjem polepili razni skladi EU in posamezna ministrstva, da bi v primitivno in zaostalo Slovenijo prinesel sapo človekovih, ženskih, transeksualnih, homoseksualnih, rastlinskih, feminističnih, živalskih, ekoloških, gozdnih, vodnih, zračnih, vesoljskih, gorskih in še na milijone drugih pravic, ki so, kakopak, splošne človekove pravice.

Čeprav politična opredelitev varuha človekovih pravic ni toliko posledica jasnega svetovljanstva kot donosnega sledenja svetovnim trendov, bo sam zase rekel, da je empatični levičar, ker se mu vse, kar je povezano z narodom, vero, tradicijo in drugimi srednjeveškimi slabostmi, gabi, in ker je vse to, seveda, desničarsko. Po potrebi in občasno kritizira neoliberalni kapitalizem in multinacionalne korporacije, kako delujejo proti malemu človeku. A ne zato, ker bi vedel, o čem govori, ampak zato, ker je “fancy” in “in”.

Kje jih najdemo? V nevladnih organizacijah, medijih, marginalnih političnih strankah, na FDV, Filozofski fakulteti in Fakulteti za socialno delo, na agencijah, ki so specializirane za proizvodnjo in prodajanje megle.

Tip št. 5: Skandinavec
Eden bolj zabavnih tipov levičarja, ki je nagnjen k ignorantstvu. Običajno gre za sindikaliste, ki imajo srce na pravi, levi strani, a kljub vsemu kažejo določen odklon od komunizma. Zasebno podjetništvo jim je sicer v redu, a le, če je pod strogim nadzorom države, ki preprečuje, da bi njegovo dušo dušila zavist, ki jo povzroča pohlepni sosed, ki je nesramno bogat in si drzne pred svojo hišo parkirati Porsche Cayenna. Zato imajo rešitev, ki sliši na ime Skandinavija. Od tod tudi ime tega tipa levičarja.

Skandinavske države so ideal socialne države in socialne pravičnosti. Tam na severu ti ni treba delati, da bi živel dobro, saj država tistim, ki veliko zaslužijo, veliko jemlje in prerazporedi drugim. Človek bi rekel, da država zate skrbi od zibelke do groba. In “skandinavci”, ki imajo pred očmi skandinavske države pred 40 ali 50 leti, bi to radi preslikali v Slovenijo. Težava je, da Slovenija nima niti približno potrebnega akumuliranega kapitala, da bi tak sistem vzdrževala. Poleg tega so tudi skandinavske države že zašle v krizo (na prelomu 80. v 90. leta prejšnjega stoletja) in od takrat naprej so precej reformirali svoj sistem. No, sindikalisti v skandinavskih državah še vedno vidijo ideal socialne države, kjer država povsem poskrbi zate.

Kje jih najdemo? Pri sindikatih, v SD in ZL, v kabinetu predsednika vlade, v tovarniških kuhinjah, na centrih za socialno delo, na Fakulteti za socialno delo, med migranti.

Tip št. 6: Antifa
Gre za radikalne levičarje, ki jih vodijo najvišji cilji socialne pravičnosti, enakosti in mešanje Delamainovega konjaka z lokalnim sadjevcem. V življenju niso prebrali knjižice s petdesetimi stranmi, a vedo, da živijo v skrajno nehumanem in nepravičnem svetu, kjer vlada diktatura kapitala. Zato so Antifa odločeni, da tej kapitalistični zveri prerežejo vrat. Navdih za svoje početje najdejo v verzih alternativnih in manj znanih ‘underground’ bendov, ki s herojskim in neartikuliranim kričanjem v mikrofon sporočajo resnico o svetu, v katerem živimo.

Ta tip levičarja nikoli v življenju ni imel želje, da bi kaj naredil v življenju, tudi za osebno higieno mu ni mar. Čas zabija v bifejih in na klopcah v parkih, kjer kot študent, ki že deset let študira sociologijo in ima nič (0) dni delovne dobe, sedi oblečen v majico s podobo Che Guevare, v roki ima 2-litrsko steklenico cenenega vina in zvitek kanabisa, ki ga je kupil z denarjem, ukradenem upokojenim staršem ali babici. In tak sanja, da se bodo nekega dne delavske množice osvobodile kapitalističnih oklepov ter krenile na lov za buržuji in nacionalističnimi kačami.

So antiglobalisti. Od časa do časa skuša organizirati zborovanje in protest, kjer udeležencem, ki jih običajno ni za število prstov obeh rok, kriči levičarske parole. Cinik bi rekel, da njihova ideološka prepričanja uplahnejo tisti hip, ko v rokah občutijo večjo vsoto denarja, ki so ga zaslužili z delom. Ampak, poglejmo realno, kdo bo te ljudi sploh zaposlil.

Kje jih najdemo? V mestnih parkih, underground klubih, na Metelkovi, tudi v parlamentu, na shodih v podporo migrantom.

Tip št. 7: Kristjan
Za razliko od drugih levičarjev, ki so zapriseženi ateisti, hodi tip levičarskega kristjana (krščanski socialist)  v cerkev, podpira žensko duhovništvo in ne nasprotuje gejevskim porokam, zelo so naklonjeni tudi multikulturnosti, saj menijo, da morajo biti kristjani do migrantov sočutni in da je njihova dolžnost, da odprejo svoje srce in svoje denarnice. So goreči podporniki svojega idola, papeža Frančiška, ki pridiga o socialni pravičnosti, prerazdelitvi bogastva in poziva svoje ovčice, naj medse sprejmejo begunce, ki pridejo v njihove države po boljše življenje.

Čeprav živijo na videz mirno in skromno življenje, si nadvse želijo moči in ugleda, tudi za ceno, da se odpovedo tipu kristjana in preidejo v drug tip levičarja. O delavstvu govorijo skoraj lirično, ciljajo na socialno pravičnost in povzdigujejo enakost, a ko pride ta tip levičarja v situacijo, ko mora dati prednost ali vplivnemu človeku ali povsem običajni osebi, se odloči za tistega, ki ima večjo moč od njega. V tem pogledu so tipični “kolesarji”, ki se klanjajo tako cerkveni kot posvetni oblasti in tlačijo navzdol.

Kje jih najdemo? V cerkvah, med duhovščino in škofi, v parlamentu, vladnih službah in javnem sektorju, sem in tja kakšnega ulovijo v bordelu.

Originalen tekst Hadžovića si lahko preberete tukaj.

Kavarna Hayek

 • željudin

  kjerkoli je bila levica dovolj dolgo na oblasti, se je končalo z ekonomsko katastrofo, koncentracijskimi taborišči in genocidom…

 • janez zorman

  Vseh sedem pa ni za enega poštenega slovenskega delavca, ki jih futra !

  • Borut Stari

   Napak, le 60 % volivcev, ki jim je dodelila ustavno večino. Danes so začeli izbiro 4 ustavnih sodnikov. Seveda po svojem obrazu.

   • Prle

    Čuj,Stari, a si ti dežurni statistik?

    • Borut Stari

     Nisem statistik. Le opazovati znam in dementen nisem pa je.

     • Prle

      A se ti sploh zavedaš koliko je takšnih, kot si ti?

 • Anton

  Vseh 7 skupaj predstavlja80% Slo.

  • Borut Stari

   Napak, le 60 % volivcev, ki je levici dodelila ustavno večino. Danes je komsomolec Pahor začel z izbiro 4 ustavnih sodnikov. Seveda po izbiri partije.

  • traktor

   Torej, dobrodošli v črni luknji.

 • indijanka

  Hvala za jutranjo dozo smeha.

  • Rožle

   Mal merki na …
   Overdose !

   • Prle

    Rožle a ji lezeš v špranjco?

 • antimur

  Vse vrste naštetih levičarjev je v večji meri golazen, bliže mafijskemu dojemanju, kot resni politični opredelitvi. Zato so se tudi združili pod patronatom vodje te tolpe, Kučanom in njegovim kučanizmom, v katerem so vključene vse najslabše ideologije (od vsake nekaj), največ pa navadnega kriminala. Da je temu dejansko tako, dokazujejo Peterle, Novačka, Tonin….

 • črnaovca

  Hm, pozabili ste na 8 tip, to je sprevrženec ki se najraje skriva v SDS indela kariero še naprej celo med poslanci

  • Borut Stari

   In na robu prepada, da bolj tišijo nazaj, onegavi črne ovce.

  • Ruggedplant

   Tako je – ni ga bolj sprevrženega dejanja na svetu kot če se nekdo izneveri partiji in potem hinavsko popelje Slovenijo iz absoultnega primeža jugoslovanske partije, kajne?

 • sevenx

  Dober članek.

 • Tone

  Kako, da levičarje najdete povsod, da je družba z nami ‘prestreljena’, kot pišete? Odgovor je enostaven: smo ljudje. Po mojem je vsakdo, ki postavlja dobrobit drugih na isto raven kot svojo, že levičar. In, khem, kje že najdemo nekaj značilno levičarskih ‘parol’, denimo tole: »In
  kakor hočete, da bi ljudje storili vam, storite vi njim«?

  • sevenx

   Preberi do konca. Govoriš o 7 kategoriji.

   • Tone

    Naka, o sebi govorim.

  • janez.pokoncni

   Tone, kdo normalen pa postavlja dobrobit drugih na isto raven kot svojo? Kako ste eni lahko tako izjemno nerealni in neživljenski? Jasno, da ima vsak človek prioritete ; najprej svoja rit, potem familija in šele potem vse ostalo. To je NORMALNO in edino logično.
   Slovenijo UBIJAJO takšni, ki ne znajo/zmorejo/nočejo poskrbeti niti zase in za svoje otroke. Sebe in svoje otroke potiskajo v breme celotni družbi + seveda kaviar socialistična mafija, ki nas ropa na najbolj brutalen način = ropa nekaj, kar sploh ne obstaja in za ta plen danes zadolžujemo generacije, ki se bodo rodile šele čez par let.

   • Tone

    Vidite, gospod Janez, tu res lahko odgovorim z levičarskim argumentom (ne zato, da se delam pametnega, ampak da vidite, kako ‘dela leva pamet’): mar nismo ravno zaradi tega ustanovili države? Da bomo varno živeli (vojska, policija), da bodo naši otroci imeli kaj od nas in sebe (šolstvo, zdravstvo) in da nas, če se (bognedaj) kaj pripeti, ne bodo zgolj vrgli v prvi kontejner (sociala, pokojninski sistem)? Če po vašem poskrbimo ‘najprej za svojo rit, potem familijo in šele potem vse ostalo’, smo kratkoročno res na boljšem kot ostali tepci, ki nimajo naše pameti, na daljši rok pa postanemo čreda lahko obvladljivih sebičnežev, idealen kanon futer tistih višje v piramidi, ki znajo za lastno rit in familijo poskrbeti še bolje od nas.
    Hej, hvala za priložnost, da pojasnim!

    • RATATA

     Kdo so tisti “višje v piramidi”(?) se vprašaj in si tudi odgovori!

    • janez.pokoncni

     Problem z vami ortodoksnimi socialisti je, da nas vaša filozofija, v katero morda verjame 1% njenih pristašev, vsi ostali so (ste) socialisti zaradi osebnih koristi, pelje vse skupaj v PM.
     Za začetek si preberi tole : http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=blog&op=func&func=print&c_menu=78278

     Potem pa ti predlagam, da odrasteš ne glede na to, da si morda star že 90 let. Vsaj po pisanju sodeč si ali res rahlo “poknjen” ali pa, kot velika večina kaviar socialistov, enostavno pokvarjen. Osebno se “poknjenih” bojim precej bolj od pokvarjenih.

     Glede “teze”, da smo si državo ustvarjali za to, da bi se po socializmu šli še hujši socializem, se grdo motiš. Jugoslavija je bila zelo varna (kriminala skoraj ni bilo, kot to velja za vsako totalitarno državo) tako, da varnost zagotovo ni bil tisti vzgib, ki bi nas tiščal v novo državo. Tak isto vse ostale javne zgodbe. Ti v bistvu kot vrednote naštevaš same “dobrine” DEBELE DRŽAVE.
     Bistvo ustanovitve države Slovenije je bila suverena država slovenskega naroda, ki bo v tej državi živel čim bolj svobodno. Torej SVOBODA je tisto glavno, pri tem pa se morate vsi zavedati – socializem in svoboda sta dva povsem različna pojma. Takisto ti pride naprej levica. Nekje spodaj sem že pisal o bistveni razliki med levico in desnico. Levica zagovarja “kao” egalitarnost, desnica svobodo. Bolj kot je država egalitarna, manj je svobodna. Ampak Tone bojim se, da izgubljam čas.

     btw.,
     Naslavljanje z gospodom, vikanje, itd. na forumih niso plod pretirane olike ampak predvsem plod zaplanknosti in neizobraženosti, ki jo skuša sogovornik prekriti z osladno olikanostjo. Lahko “prešaltava” na najbolj obljuden jezik interneta – angleščino pa me v njej vikaj, če ti bo uspelo. ;)

    • macon

     Novo državo smo naredili, ker smo mislili, da bomo smeli poskrbeti zase in za svoje bližnje. Od ustvarjenega je potem skozi davke lahko dovolj tudi za šibke.

     Najprej je ustvarjanje in potem šele prerazdelitev, ne obratno. Če prerazdeljevalci blokirajo ustvarjalce, gre vsa družba samo v revščino in propad.

     Koliko lekcij pa še rabite po celemu kupu socialističnih in komunističnih poskusov na vseh celinah, v vseh kulturah, na različnih izhodiščih, ki so vsi propadli?

     • Ruggedplant

      Vse povedano.

  • Ruggedplant

   Heheh, dobro si me nasmejal s tem komentarjem. Problem pri “levičarjih” je v tem, da pri nas niso/niste v praksi niti najmanj levi, socialni oziroma humani, kot se radi naslavljate v imenih strank, inštitutov, agencij, društev, ali imenih prireditev. Prav zato ste/so po osamosvojitvi spretno preoblikovali nekoč “častivreden” komunističnopartijski svetovni nazor z “levičarstvom” šlepajoč se na demokratični sloves zahodnih levičarjev, ki seveda v življenju niso ne videli, ne občutili pravega komunizma, socializma, kaj šele partije. A medtem ko je volk v ovčji preobleki prevaral večino slovenskih ovc, ki so praktično v trenutku pozabile iz katere “stranke” (partije) sta nastali ZLSD, LDS in kakšen je bil njihov odnos do demokracije in samostojnosti, možgani še niso odpovedali popolnoma vsem.

   Zato sam delitev na leve in desne pri nas ostro zavračam, saj imamo dejansko le demokrate domoljube in komuniste jugonostalgike. In glavni problem Slovenije, ki nikakor ne more priti na čisto in stopiti na skupno pot, je prav v tem, ker trajno vladajoča partija skrbi za ta vsiljen leporek, da se ja ne bi reklo bobu BOB.

 • mirjam

  Super članek…….Videvam te ljudi povsod okrog sebe, prav takšne kot so opisani v članku.

 • totex39

  Če vseh sedem levičarskih tipov v Sloveniji združiž so še vedno komunisti.

 • KIKI

  Pogrešam samo še prvobitnega levičarja UDMOMORCA! Teh je po moje največ in še se kotijo!

 • tarantela

  Glede na to, da smo tisti, ki nismo skrajno desni že levičarji, spadam med slednje tudi jaz. Po tej “anketi” nam kaže kar dobro, saj smo v večini.

  • dvanajstzvezdic

   Ja, tako to je; na žalost. Zlata sredina za te ultradesničarje ne obstaja. Svoboda, ki jim omogoča da plozajo take nebuloze, to isto svobodo bodo poteptali, kajti samo ena je “resnica”, njihova “resnica” seveda.

   • Ruggedplant

    Za “zlato sredino” se priložnosti primerno navzven maskirajo prav VSI od zgoraj navedenih tipov z izjemo točke 6., ki svojega zločinsko totalitarnega gona niti več ne skrivajo v tem našem rdečem komšiluku.

  • Borut Stari

   Napačno deklariraš prevzeme prihvatizacijo tovarn TOZD-ov in drugih pritiklin, ki naj bi jih zgradili s samoprispevki. Vsi ti prispevki in lažljivo imenovani kobajagi samoprispevki niso bili nič drugega kot so današnji oderuški davki.Tajkune in špekulante kar pozabi. Vse so sprivatizirali produkti partije, OLIGARHI. Nihče ni mogel biti vodja ali direktor krez partijskega blagoslova.Kapish. Pohabljeno privatizacijo so lahko izvedli ti partijsko nastavljeni oligarhi iz prvih vrst.Npr, nekdo bo omenil, kaj pa Bavčar? Bavčarja je nastavil v partijski kasti visoki predstavnik Kosmina Janko.

   • slosin

    Bil je podpredsednik LDS-a za časa Drnovškove vlade, leta 2002 ga je pa Rop lansiral v Istrabenz….In levaki tulijo, da je to Janšev človek in da mu je Istrabenz prodal JJ…

    • Borut Stari

     Popolnoma je jasno je, da prevzemi niso mogli potekati mimo Partije. Še danes je enako. Brez dovoljenja kaviar tovarišije podjetja še kupiti ni možno.

 • Kučko pod pručko

  Ko sem zagledal te krvavo-rdeče firnke, me je kar zrukalo!!!

  • Prle

   Vidi se ti, da si že močno v letih,sam sem naprej zagledal bjondo v belem.

   • Borut Stari

    Tako izstopa, da je ne morš spregledat.

    • Prle

     Za svoja leta dobro vidiš.

 • Coeus

  In kaksna je tu razlika glede na desnicarje? Ce bi zamenjal besedo “levicar” z “desnicar” bi imel kolumno, ki bi v enaki meri drzala za drugi pol, ce se lahko temu tako rece ;)

  • janez.pokoncni

   Po tej “filozofiji ” lahko besedo “levičar” zamenjaš tudi za besede “rokometaš”, “klovn”, “stari ata”, itd.

   Najprej je potrebno poznati sploh osnove, zakaj bi se naj zavzemala desnica in zakaj levica. Komur to ni jasno, lahko v tekst vstavlja karkoli.
   V SLO žal velika večini to ni jasno in zanje je definicija desnice takšna : “vsi, ki so za Janšo, so za desnico” in na drugi strani definicija levice : “vsi, ki so proti JJ, so levica.”

   Prava definicija je seveda malo drugačna. Kako v enem stavku opredeliti levico in desnico? Nekje sem “pobral” krasno definicijo, ki seveda ni točna, je pa zelo, zelo solidna : levica najbolj izpostavlja vsesplošno enakost, desnica pa svobodo.

   Danes je več ali manj vsem normalno razmišljajočim jasno, da smo lahko nasilno (regulacije, davki, itd) enaki samo v revščini. Bližje, kot je posamezna družba socializmu, bolj so člani te družbe med sabo enaki in bolj je ta družba v malori.

   • Coeus

    V clanku ni debata o levici ali desnici, kot bi naj bila po definiciji. Po eni definiciji npr. bi naj bila levica naprednejsa, desnica pa konzervativna… ampak teh definicij je kar nekaj. Zgodovinsko se pa ve iz kje izhajata izraza in za kaj so se zavzemali.

    Glede na kontekst clanka in glede na “levico” in “desnico” pri nas (v bistvu prave desnice ali levice sploh nimamo) je v tem clanku popolnoma vseeno kateri pol bi vstavil.
    Nasa “desnica” je ravno tako “levica”, ki se je na nek nacin morala zakamuflirat oz. se distancirat od “levice”, da lahko posamezniki uveljavljajo svoje interese (ki nikakor niso za splosno dobro, kot tudi ne interesi ti. levice), ki jih na levici niso mogli, ker so bili ze drugi pred njimi pri koritu… in pri nas je splosno znano, da nihce nikjer nikogar ne spusti h koritu prostovoljno se manj pa za splosno dobro ;)

    Mimogrede… imas pa prav kar se tice slovenske definicije levice in desnice in tudi zadnji odstavek drzi.

    • janez.pokoncni

     Glede napredka in “konzervacije” … bi bil čas, da nehaš brati Cicibana.
     In jasno. Članek ne debatira o razlikah med desnico in levico ampak si ti “butnil” nebulozo na kubik češ, vzameš iz članka levičar in nadomestiš z desničarjem. Razumeš kakšen kretenizem si zapisal? Ne. Huh. Ne vem kako ti naj narišem.
     Drug primer. Pravljica o Rrdeči kapici. Kamot lahko vržeš iz pravljice “Rdeča kapica” in to nadomestiš z “volkom”. Bo za brati? Bo, vendar bo pravljica povsem izgubila smisel.

     Vidim pa, da si prišel na portal obrožen s “političnim znanjem”, ki je plod sistematičnega pranja možganov. Zdaj, ko je vsem jasno, da je slovenska levica v bistvu odlično organizirana mafija, so pa po novem kar vsi enaki (vsegliharstvo).

     • Coeus

      Sedaj pa vidim, da ne razumes napisanega… po prvem odgovoru je namrec se bilo nekaj upanja za debato.

      In ja, clanek ne debatira o razlikah med desnico in levico. O razlikah med levico in desnico, ki jih po moje ni, debatiram jaz. Ce bi rad debatiral, lahko opises, kako se, po tvoje, nasa desnica razlikuje od nase levice pa bova potem imela osnovo za debato – zakaj ne mores zamenjat levica z desnica v zgornjem clanku… jaz trdim, da razlike med desnico in levico ni, ti pa se z mano ocitno ne strinjas, ne premores pa enega argumenta tebi v prid razen nekih neumnih primerjav in etiketiranja.

      Vsem, ki nismo zaslepljeni in opranih mozganov je namrec jasno, da je tudi desnica odlično organizirana mafija, podobno kot levica. Tukaj bi rekel, da so morda celo bolje organizirani kot levica, ker so nadgradili organizacijo levice in tudi bolj zvesto in verno bazo clanov imajo. Je pa levica mocnejsa in desnica zato nima tako velikega teritorija pod nadzorom, kot bi si zeleli.

      Ampak tebe žal ne morem šteti v kategorijo tistih, ki nimajo opranih možganov, vsaj po tvojih komentarjih sodec ne ;)

  • Ruggedplant

   Res? Kar poskusi – zamenjaj torej besedi in mi pokaži enega samega “desničarja” (na območju slovenistana preferiram izraz demokrat, domoljub, konservativec) za katerega bi držali mentalni, ideološki in sociološki vzorci kateregakoli izmed teh 7 tipov. Sama ušesa so me.

   • Coeus

    Janso lahko postavim celo za vodjo v kar nekaj kategorij… najbolj mu pa pristojita 2 in 3 :)

    • Ruggedplant

     Janša je torej zate komi? Zakaj hudirja ga potem ne voliš in ga ne voli z rdečo ideologijo okužena raja? Zakaj bi si komi prizadeval za lustracijo komijev in zakaj bi ga slednji želeli na vsak način spraviti iz tega sveta?

     “Sicer so dobro privezani na državni jasli, drug drugega hvalijo v
     medijih, si med seboj podeljujejo nagrade in priznanja ali pa si med
     seboj podajajo kakšne neumne študentke, ki se jim ne da študirati. In če
     med študenti slučajno zablesti kakšna marksistična zvezda, jo bomo že
     jutri lahko videli v vlogi asistenta pri priljubljenem profesorju ali
     kot novo zvezdo kolumnistov v enem izmed main stream medijev.”

     ??

     “Ko goreče govorijo o zadružništvu, krožnem gospodarstvu in
     samoupravljanju podjetij ter jih pozoveš, naj svoje ideje udejanjijo v
     praksi, te obtožijo, da si fašist in proti socialni državi. Ko zaneseno
     govorijo po mobilnem telefonu ali tipkajo po tablici in opaziš, da gre
     za najnovejši in najdražji kapitalistični tehnološki izdelek, ki so ga
     skupaj sestavili za mizerno plačo delavci nekje na Kitajskem, ter ga
     opomniš, da prav s tem podpira izkoriščanje “človeka po človeku”, te
     obtožijo, da si kapitalistični plačanec, ki tako ali tako nič ne razume,
     nato pa dodajo, da to sploh ni izdelek, ampak pripomoček za osveščanje
     in povezovanje enako mislečih ali za nadzor podjetnikov.”

     Misva bereva isti članek?

     • rrrrr

      Koiotus je s podvitim repkom že odpujsal nazaj med kure

     • Coeus

      Saj bi ga verjetno, ce bi ostal na levi… ampak, ker se ni zadovoljil z mestom, ki so mu ga namenili, je odsel na svoje, ker je racunal da bo dobil vecji delez. In potem se nekako mora diferenciirat od levice, da vsaj nekaj pobere… kar mu je v enem obdobju celo precej dobro uspevalo.

      Komi si prizadeva za lustracijo komijev zato, da bi si na ta nacin pridobil vec prostora na politicnem parketu, ker se zanasa na slab politicni spomin ljudi in misli, da se je ze pravi cas distanciral od tega (pa se ni).

      Jansa je dobro privezan na drzavne jasli od samega zacetka, desnicarji se ravno tako, drug drugega hvalijo po, sicer svojih, medijih in si podeljujejo nagrade… naprimer tisto za inovativnega politika leta ali kaj je ze bilo… nekaj let nazaj. Tudi, kar se podajanja neumnih studentk ali studentov tice je zgodba identicna… samo poglejte nekatere poslance SDSa,…

      Pod drugo… o zadruznistvu, kroznem gospodarstvu,… tudi levicarji ne uporabljajo vec te retorike… so jo nadomestili z drugo… desnicarji pa spet s tretjo ampak princip pa ostaja… Sicer pa za Janso bolj drzi tale del tipa 3

      So salonski levičarji, ki se od tipa kaviarcev ločijo, da pred svojim imenom običajno nimajo mag. ali dr., niti nimajo ugledne službe na kakšni od fakultet, kljub temu so solidno teoretično podkovani in trosijo neumnosti o zlobnem neoliberalnem kapitalizmu.
      Običajno so zaposleni v javnem sektorju (tu so pristali, ker so nezaposljivi v zasebnem sektorju), za katerega menijo, da je gonilo razvoja vsake države. Menijo, da imajo vso pravico, da jemljejo drugim in dajo sebi. So proti fiskalnemu pravilu, trdijo, da država ustvarja delovna mesta, ne pa gospodarstvo, in menijo, da so za svoje delo premalo plačani.Z njimi težko razpravljaš, ker jim kljub argumentom, ki jih navajaš, ne prideš do konca. Na vsako vprašanje imajo bolj ali manj neumen odgovor.

      Bereva enak clanek… vidiva ga pa skozi svojo prizmo (napisano dobesedno ne drzi niti za levicarje… princip pa v precejsnji meri res drzi za oboje)… vi vidite v njem potrditev tega, da so to levicarji… jaz pa tega, da se tu levicarji in desnicarji, vsaj pri nas, ne razlikujejo.

 • Artur

  Kruta prestreljenost naroda s 7 tipiziranimi psihopatološkimi vrstami osebkov . Kdaj v preteklosti je nastala ta mutacija enega dela človeške vrste ? Wikipedijo v roke morda je tu kakšna razlaga.

 • goldhorn

  Čista desetka! Bravo!

 • janez.pokoncni

  Tole sem bral že pred časom in avtorja je treba pohvaliti, prav tako pa Novo24, da je prispevek objavila.

  • Prle

   To je to,ko boš desetič prebral boš verjel,da je res.

 • Aron

  nič čudnega, da se vedno več desničarjev, ki so v desnici videli napredek, socialno pravičnost in spoštovanje temeljnih pravnih norm, ki so se izoblikovale po 2. svetovni vojni, počuti prevarane. predvsem so jih razočarale politične strukture, ki so se podredile vladavini kapitala, kot tudi civilnodružbene institucije, predvsem RKC. nasprotno je levica v sedanjosti branik humanizma (prosto po žižku), to spoznavajo tudi mladi slovenci, kar me zelo veseli.

  • Ruggedplant

   “socialno pravičnost in spoštovanje temeljnih pravnih norm, ki so se izoblikovale po 2. svetovni vojni, počuti prevarane.”

   Skoraj sem iz stola padel, bravo, ta ti je uspela :)

 • dvanajstzvezdic

  Jaz sem kristjan. Točka 7; totalna nebuloza. Mimogrede vprašam, zakaj je krompir v Hoferju cenejši kot v Šparu in zakaj je najcenejši pri kmetu? Še najbolj poceni pa na taščinem vrtu.Samo vprašam.

  • rabbit

   Zato ker misliš, da krompir zraste sam od sebe in bi rad jedel zastonj za tuje žulje.Veš po koliko plačuje Špar kmetu krompir po celih 8 centov. Če ga prodaja za 29 centov ima še vedno koliko profita.

 • MEFISTO

  Poznam samo en tip slovenskega levičarja.

  Slovenski levičar je: slepar, prevarant, parazit, plenilec,komunistični hibrid, uničevalec slovenstva in apokaliptična nadloga.

  • janez cepec

   ime mu je Janez Janša

   • MEFISTO

    Še eno lastnost ima slovenski levičar, ki sem jo po nemarnosti pozabil prišteti!

    Bedast je kot janez cepec in kot tisti, ki se skriva za tem nickom.

    • Anton

     s cepcem(orodje za mlatenje žita) imaš vsaj neko korist, tko da….res ne vem kam bi se tega janeza dalo moči umestiti

     sarkazem press

     • Borut Stari

      Na zaprti oddelek psihijatrije in brez pristopa do interneta.

     • janez cepec

      u Begnah maj baje tud še plac, kr prjav se

     • Borut Stari

      Sm že tam. Samo še tebe čakamo. Rabimo še enega za tarok.

   • Borut Stari

    Kdo pa je ta? Jst poznam enega, ki se tako piše in imenuje. Pa ni to kar ti navajaš. Dokazano na sodišču.

 • Antonius

  Krščanstvo je dalo človeštvu 10 zapovedi, levičarji so poslali pa na morišča vse, ki se z njimi niso strinjali.

  • dvanajstzvezdic

   Bog je dal človeku 10 zapovedi. Ena izmed njih je : “Ne ubijaj”!. Človek pa ubija še naprej in to celo v imenu Boga. To pa je še večji greh, kajti človek se s tem enači z Bogom. To pa je posledica izvirnega greha. Najbolj žalostno pa je to,da je v zgodovini človek v imenu Kristusa ljudi muči in sežigal na grmadi. Niso samo levičarji pošiljali ljudi na morišča. Angleški imperij v prejšnjih stoletjih (in tudi danes) dajem kot dodatni primer pustošenja in ubijanja za svoje konzervativne (desničarske) potrebe. Bodite malo bolj objektivni.

   • Ruggedplant

    Saj ni napisal, da so pobijali SAMO komunisti – je pa dejstvo, da nima prav nobena znana ideologija ali družbeni sistem to za EDINI dosežek s katerim se lahko pohvali pred ostalimi. Pomisli malo na to, ko komunizem primerjaš z angleškim imperializmom…

    • dvanajstzvezdic

     Ni potrebno dodajat nekih pojmov (SAMO), da bi se s tem zadeva omilila. Ampak dejstvo je, da se na tem portalu obsoja samo en družbeni sistem. Če pa malo bolj raziskuješ pa boš hitro ugotovil vse (daljnosežne)posledice. Ne pozabi, komu se imamo Slovenci “zahvalit” za genocid po koncu druge svetovne vojne. Koga so Angleži poslali komunistom v klanje? Pa to je samo en majhen primerček. In kako tržno gospodarstvo in globalni kapitalizem ustvarja konflikte in kakšne so posledice teh konfliktov.

     • Jovo Jamnica

      Desničar je tisti, ki ima vse prav. Enostavno.

     • rrrrr

      Popolnoma pravilna ugotovitev. Čeprav tega od tebe niti ne bi pričakoval že sedaj. Morda čez 4 ali pet let, ko povsem dozoriš

     • Jovo Jamnica

      Čudak. A je mene že kdo prepričal, da česa nimam prav? Nikoli. Tu in tam se mi primeri v ihti kakšna napaka, ki pa jo popravim na način, da imam spet prav, če me nanjo kdo opozori. Sem čisti desničar.

     • rrrrr

      Še nisi. Čez 4 – 5 let. Morda. Tudi tvoj sin se te bo takrat razveselil

     • Jovo Jamnica

      Kateri? Imam tri sinove…

     • rrrrr

      Mislimna tistega, ki v dojemanju slovenske politike prekaša svojega ateta in je pristaš Slovenskih demokratov. Sem se zmotil?

     • Jovo Jamnica

      Ne…

     • rrrrr

      Pošteno. Čeprav imava nasprotni politični prepričanji , si zaslužiš moje spoštovanje..

     • Ruggedplant

      Idejo SAMO si v svojem razumevanju dodal ti, ne jaz, da se razumeva.
      In ja, z izjemo nemajhne količine trolov in dejanskih rdečih prismojencev, smo na tem portalu zares zelo “enopolni” in podpiramo le en sam politični sistem – demokracijo. Te moti, ker za razliko od ostalih s časom povoženih slovencljev totalitarizmov več ne štejemo med resne alternative tej ureditvi? Ko tule bereš pisanje kakšnega protikomunista, se zavedaj, da je v njem vsaj enako prepričan protifašist ali protinacist, le da o teh sistemih ne razpravljamo toliko, ker jih že 70 let ni NIKJER na svetu, medtem ko je komunizem že samo v naši domovini bolj živ kot je bil pred recimo 40 leti. Pri resnih komentatorjih boš brez izjeme dobil tudi potrditev, da so bili angleški zavezniki podobno umazani kot njihovi “prijatelji” Sovjeti in zato jih tu nihče ne glorificira zgolj zato, ker niso komunisti. Zame je zločinec vsak, ki je tako ali drugače sodeloval s tem režimom tudi, ko je videl da zaradi tega umira milijone nedolžnih in se rušijo celotne državne ureditve.

      Tržno gospodarstvo in globalni kapitalizem pa, nasprotno, ne ustvarjata konfliktov, pač pa jih rešujeta. Ker svet gospodarsko postaja vse bolj celota, se kapitalistične države med seboj več ne pretepajo za svoje interese, saj imajo moč v rokah podjetja, ki nacionalnosti ne poznajo in le tako se lahko povezujejo in širijo v države s katerimi so bili nekoč v času zaprtih gospodarstev smrtno skregani. Tako v zadnjih 70 letih zlepa ne boš našel kapitalistične države, ki bi se udarila z drugo, pa čeprav imata med sabo burno zgodovino krvavih konfliktov. Konflikte dandanes ustvarjajo le tisti, ki so se namenoma odločili, da izstopijo iz te unije ciliviziranih narodov in še naprej gonijo svoje diktature, kalifate, teokracije in podobno.

      In ne, Američani NISO krivi za to, da si muslimani že od 7. stoletja vojaško pokoriti svet, Rusi pa od Stalina dalje.

    • Antonius

     Zapisal sem eno in edino resnico, Bog ni moril niti, ko je vesolje ustvarjal!
     Bog je ustvaril človeka po svoji podobi in mu dal v glavo sposobnost, znanje in v roke moč, da se človek po svojih zmožnostih udejanja.
     Deset zapovedi je mejnik med dobrim in zlom v človeški naravi.
     Če bi človeštvo živelo skladno s priporočili desetih zapovedi, na svojih domovih niti ključavnic ne bi potrebovali. Da policije in vojske sploh ne omenjam.
     Kakšno pot je krščanska Evropa prehodila v svoji 2500 letni zgodovini se lepo vidi po ravnanju komunistov in vsiljevani morilski kulturi šerijatarjev.

   • Antonius

    Včeraj me je na Čopovi sredi Ljubljane ogovoril mladenič dvajsetih let in me vprašal, če vem kaj je, od kje je sreča. Mirno sem mlademu hinduistu priporočil naj sestopi in pogleda v sebe, poišče vrata skromnosti in nanj potrka. Deset let zbranih kontemplacij mu bo odgovorilo na marsikatero vprašanje v zvezi s srečo in skromnostjo.
    Bog je človeka ustvaril po lastni podobi, zato naj vsakdo v sebi poišče svojega stvaritelja.
    Bog ni kriv, kar je človek skozi zgodovino delal, četudi se je pri tem skliceval na njegovo ime.

    Kaj je Bog dal človeštvu je za vas zagotovo prezahtevna tema, poiščite v sebi v kakšnem odnosu ste z desetimi zapovedmi. Sprenevedanje je tudi ena oblik nespoštovanja.
    Vam ne bom priporočal objektivnosti, ker vam že poštenje dela težavo.

    Ko boste vero ločili od institucije cerkve, boste naredili ogromen korak v samega sebe.

    • dvanajstzvezdic

     Kje pa sem jaz Boga okrivil za zla človeška dejanja? Cerkev je institucija, znotraj te institucije pa je mnogo dejavnosti, ena izmed njih je tudi karitativna, druga je misijonarska (primer,mati Terezija, Pedro Opeka…) , verouk…. itd da ne naštevam naprej. Tako delitev kot mi jo vi priporočate žal ne pije vode. Cerkev na splošno pa pomeni občestvo vernih, toliko da veva na kakšen terenu se pogovarjava. Kar pa se tiče posameznikov znotraj te tako imenovane institucije je pa drugo vprašanje ki s samo “institucijo” cerkve in vere nima pa dejansko nič skupnega. To je pa stvar posameznika in njegove lastne odgovornosti pred Bogom. Glede vaše ocene moje objektivnosti pa se ne bi strinjal z Vami, to je pač vaše mišljenje. Sicer pa raje delam male korake, je bolj premišljeno.

   • Anton

    kaj pa Tito Stalin itd itd itd NE ČUJEM DOBRO

  • Ruggedplant

   Narobe – na morišča so poslali vse, ki so se z zapovedmi strinjali.

 • montyamp

  USTAVIMO UDBOPARTIJO !

  USTAVIMO MORILCE KRAMBERGERJA !

  USTAVIMO MONTERJE SODNIH PROCESOV PROTI OPOZICIJI !

  USTAVIMO – – – P-O-T-O-M-C-E – – – MORILSKEGA IN OVADUŠKEGA INŽENIRINGA !

  • Prle

   Bravo tako se piše,uporabjlaj velike črke, da te vidimo iz aviona.A si še predšolski ali si v prvem razredu osnovne šole.Kateri stric,te je pa takole nahujskal?Ne smeš vsakumor verjeti,veš.Ko boš prišel domov te bo mamica po nagi ritki ti,ti,šmrkavec mali.

   • Ruggedplant

    CAPS LOCK je uporabil, da sporočilo ne bo zadelo le demokratov (ki to že vemo), ampak tudi polpismene jugoslovence, ki se izobražujete le še preko režimskih tv kanalov.

    • Prle

     Torej si ti njegov oče ali ded?Kaj pa pravi mami ali babi?

   • Borut Stari

    Pozabil je izklopiti Caps Lock malomarnež.

    • Prle

     Ni malomarnež,nekdo ga je zavedel.

     • Borut Stari

      Predvsem to.

 • janez cepec

  kam bi uvrstil vašga ljubljenga vodjo?

  • slosin

   A Kučana? Po moje izpolnjuje kriterije vseh sedmih tipov, on je mega levičar…

   • rabbit

    Ne on je boter vseh sedmih kategorij.

  • Ruggedplant

   Poskusi sam. Če odkriješ eno samo paradigmo, ki drži zanj, dam za pivo, prav?

  • Borut Stari

   V pametne in sposobne. Pa tako to.

  • Viktorh

   ..šefa foruma 21…

 • FreedomAndDemocracyNOT

  haha, odlicen clanek, po en stran se nasmejes po drug stran se razjezis, ker je vse res, kar je napisan

 • pajot

  Atomske bombe na Hirošimo in Nagasaki je metal Truman. Demokrat. (beri Portal Plus).

  • Anton

   o Stalinu, Titu,itditdit pa , NE ČUJEM DOBRO

   sarkazem press

  • Ruggedplant

   Z vsem spoštovanjem do žrtev, a Hirošima in Nagasaki sta končali vojno in ob trdovratnem častnem vztrajanju Japoncev glede nepredaje preprečili še nekajkrat toliko žrtev – sem bil prepričan, da je to dejstvo znano veliki večini zemljanov.

   • Jovo Jamnica

    Ja. Predvsem so Stalinu preprečili, da bi na svoj rovaš zarezal…

    • Ruggedplant

     Temu se pa reče več muh na en mah.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Tisti Japonci, ki so preživeli, so jim bili hvaležni. Mrtvih pa itak nihče za mnenje ne more vprašati…

 • Ruggedplant

  Fantastično! Eden najboljših člankov kar sem jih prebral v zadnjih letih. Ne gre za nikakršno odkrivanje tople vode, ampak za genialno stereotipizacijo, ki tudi dejansko drži kot pribita – po vseh letih dnevnega ukvarjanje z levaki vseh sort, lahko zapisano le potrdim. Obstajajo seveda tudi hibridi med temi tipi, a ideološke/psihološke/sociološke paradigme so zadete “v nulo”.

  Najbolj zabavno pa je to, da bodo ob članku najbolj v luft skočili komiji (ki si tega kajpak ne priznajo), češ “a zdaj smo pa že vsi nejanševci levičarji?”. Zabavno zato, ker se sicer v družbi sebi enakih ponosno klasificirajo s tem nazivom ko družno skačejo po “desničarjih”, hilarično pa zato, ker se bodo v članku prepoznali VSAJ v enem tipu, potem pa članek označili za nestrpen in žaljiv.

  PS; Morda pogrešam le še omembo samo-vzdevka “apolitičen”, “sredinski”, “neopredeljen”, v katerega se priložnosti primerno radi namaškirajo prav vsi razen tipa 6. – ki jim tega pač ne dovoljuje religija.

  • Jovo Jamnica

   Komaj sem sedel za komp… pa že skačem u luft… :-)

  • Olga

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • Ruggedplant

    Predvidevam, da si ciljala na št. 7, jaz pa na 6., amapk kar si napisala v veliki meri drži kar za oboje.

  • Nata

   + + + + + + + + + + + + ++ +

 • MEFISTO

  Še ena lastnost, ki odlikuje slovenskega levičarja, in ki sem jo po nemarnem pozabil prišteti.

  Bedast je kot janez cepec in kot tisti, ki se skriva za tem in še za mnogimi drugimi nicki.

  Najbrž vam ni treba razlagati, za koga gre?!

  • janez cepec

   ti, zgleda, da maš še skoz preganjavco. zdej, če si že čez ograjo spizdo, pej hitr na enga takratkiga, de si mau treslaje umiriš, poj pa nazaj u Begne

 • rrrrr

  Članek me spominja na pravljico o volku in sedmih kozličih v aktualnem parlamentu.
  Volk ( J. Janša), sedem kozličev (Cerar, Židan, Erjavec, Novakova, Bratuškova, Mesec).
  Ali povedano drugače: en demokrat, sedem sekretarjev SKOJ-a.

 • RATATA

  Sem pomirjen, saj se nisem našel v nobenem izmed teh tipov.
  Prav s strahom sem bral, saj levičar si pa res ne želim biti!
  Drgač pa:
  Zanimivo;
  Navihano;
  Korajžno;
  Poučno;
  >>Kost>>
  Zdaj vem, zakaj imam težave z definicijo levi/desni.
  Pričakujem še klasifikacijo desničarjev, rad bi sebe našel!

  • MEFISTO

   Ti bom pomagal, poštenjak pri poštenjaku.

   Takle mamo na levici in desnici.

   • RATATA

    A si ti tisti “tapravi” mefisto?

    • Jovo Jamnica

     Dobro ti je naložo… :-)

     • RATATA

      Sem vajen vse naloženo nosit.

 • Anton

  odličen vpogled v levičarsko bedo

  sarkazem press

 • Fogglof Tunnek

  Spet vas moram postaviti na pravilne tirnice… Ko je Ljudmila Novak na desničarski alternativni proslavi pred nekaj časa nazaj rekla, da mora biti desnica “bolj demokratična”, so jo večinsko prisotni privrženci SDS in Janeza Janše izžvižgali. Logično. Kaj pa je pričakovala? Vi se imate za edine prave desničarje. Patentirali ste desni genom.

  • Fogglof Tunnek

   SDS-ofci se majo za edino alternativo levičarjem. Kaj levičarjem, imajo se za edino alternativo sem in fsemu! Vladi in vladajoči koaliciji, pa tudi opoziciji… od NSi in SLS pa do Združene levice. Imajo se za edino alternativo sodiščem, medijem, kulturnim institucijam, šolam, zgodovinarjem. Oni so alternativa Sloveniji. Živijo v svojem paralelnem svetu in ga fsiljujejo fsem drugim. Pa če nam grejo še tako na živce, mimo tega ne moremo…Kar je res je res!!!

   • rrrrr

    Pa človek božji, zakaj sam sebi odgovarjaš, z nami se pogovarjaj. Res da nam nimaš kaj povedati, je pa vsaj to iskreno bedasto in nekoristno.

    • garfi

     širi murgelsko propagando

   • garfi

    GOTOF SI murgelski propagandist “Fogglof Tunnek”
    Foglof Tunek | ponedeljek, 23. marec 2015, ob 13:37:30
    No, me praf zanima kak se bojo izkazali poslanci. Zadnja leta so bili svetovni prvaki v prelaganju odločitef in odgovornosti na druge… tukaj bojo pa morali odločit in potem tudi nosit posledice… Upam, da se zavedajo, da večina nima kaj odločat o majnšini… Vem, da se katoliški klero-desničarji tega ne zavedajo…z Princom Teme na čelu…so pa tu SMC, ZL, SD, ZARES, DESUS…ajd, pokažite svojo liberalno demokratičnost!!!
    ozna sve dozna press

  • garfi

   GOTOF SI murgelski propagandist “Fogglof Tunnek”
   Foglof Tunek | četrtek, 06. december 2012, ob 09:08:29
   Čujte, ste kaj vidli ksiht od Ivana Janeza zadnje čase? Takšen izgleda kot takrat ko je izgubil volitve. Uboga njegova mlada žena, in njegova kuhja, sedaj jo bo vso razbil. Je pa čist zabluzil, ne ve več kaj govori. Zdravila več ne pomagajo, ki mu jih prepisuje psihiater. Samo še malo in GOTOF JE! Vendar pa dragi moji, on ne bo odšel kar tako. Prej bo še naredil pravo sranje! Vojsko že mobilizira. Mi v halozah pa se tudi že pripravljamo… z vilami, krampi, lopatami, grablami, motkami in šmarnico. Še bo vroče.
   Tunek iz haloz!!! – press
   ozna sve dozna press

 • dob

  Sebe sicer nimam za kakega posebnega rasista, ampak dejstvo je, da mi grejo na kurac vsi belci v SD.

  • Prle

   Sam se na tem portalu ne bi ravno hvalil,da sem peder.Res me zanima koga bi dal iz SD na svojega malčka?Črncev, pa ne maraš?

   • dob

    Tebe.

    • Prle

     Ne vem,če bo tvoj malček za to.

  • janez cepec

   ni rečen de si rasist, sigurn si pa PEDER, če si želiš, da ti gredo usi na kurac.

   • goldhorn

    Ti si ne bi želel Ka-tičke?

    • janez zorman

     Stran od nje, je menda kleptomanka. Ti menda med ngavljenjem vse pregleda in preišče !

 • Martin Herman

  Zopet je članek in komentarji pod njem dokazal že znano, da se levičarji izogibajo političnih debat za vsako ceno. Ne zanimajo jih strategije za razvoj države, statistike, študije in argumenti, temveč samo in izključno osebni napadi na vse, ki se z njimi ne strinjajo.Ta občutek večvrednost nad nasprotno mislečimi, jim daje zadovoljstvo v svojem izmišljenem svetu. Čeprav se nekateri komentatorji Nove24 zelo potrudijo s predstavitvijo svojih stališč, levičarski provokatorji brez argumentov, kot otroci s tourettovim sindromom prekinjajo samo z : “JAAAAAANNNŠŠŠŠAAAAA”.

 • Anton

  hm razmišljam kam bi umestil našega Kordošo, pa nekdanjega varuha človekovih pravic Hanžka

  sarkazem press

  • rabbit

   Za njih pa ekstra kategorija ULTRA LEVI CEPCI.

  • Shalalabayzer

   Jaz ga uvrščam med ropotulje :)

 • Jovo Jamnica

  Desni so vsi tisti, ki se strinjajo z mefistom in ugibajo o lastniku “nickov”… LOL

  • MEFISTO

   To ni več stvar ugibanja.

   Zdaj že vsi vedo vse o lastniku nickov.

   Spada v najtežjo kategorijo levičarjev, kakršni se najdejo le še v postkomunistični Sloveniji.

   • Jovo Jamnica

    Kaj pa sedem ostalih, če je on posebna kategorija???

 • Fogglof Tunnek

  SDS oz. njen parasodni podaljšek Združenje VSO ima svojo alternativno zgodovino slovenske osamosvojitve. Najprej so pod obtožbo veleizdaje vložili ovadbo proti Kučanu, ker da ni ukrepal ob razorožitvi TO, potem pa še tako rekoč skupinsko ovadbo proti takratnim članom predsedstva Kučanu, Zlobcu, Kmeclu in Plutu.

  • Fogglof Tunnek

   Ovadbe in interpelacije je iskanje dlake v jajcu. Njen namen je diskreditacija ovadenih in diskreditacija interpeliranih… Moralno pofzdigovanje ovajajočih… in to 25 let po tem, ko se je osamosvajanje srečno izteklo in ko smo na fse skupaj že zdavnaj pozabili… Skrajna desnica nonstop iše “nove” probleme na drugorazrednih temah…Bobu bob!!!

   • garfi

    v civiliziranih državah bi vaše rdeče veleizdajlce kurčana, zlobca, kmecla in pluta postavili pred zid ali doživljensko zaprli
    Predstavitev knjige: Veleizdaja Slovenije
    http://www.politikis.si/?p=25542

  • Olga

   Mar si je ne zaslužijo? Si ne zaslužijo zapora?

   • Fogglof Tunnek

    Kdo? SDS-ofci?…Da!

    • Olga

     Ne morete brez svoje opsesije?

  • garfi

   v civiliziranih državah bi vaše rdeče veleizdajlce kurčana, zlobca, kmecla in pluta postavili pred zid ali doživljensko zaprli
   Predstavitev knjige: Veleizdaja Slovenije
   http://www.politikis.si/?p=25542
   http://www.emka.si/veleizdaja-slovenije/PR/128887

 • Olga

  Zapreti pipice, potem bo tudi levičarjev manj! Največ je koristoljubov, tako kot je med borci največ majskih hroščev! Uveljaviti pa je treba tudi zakonodajo, ki prepoveduje propagiranje zločinskega komunizma in njegovih simbolov!

  Enkrat se morajo tudi levaki zavedati, da je korito PRAZNO in bo treba živeti od LASTNEGA DELA in NE od PRIVILEGIJEV na račun VEČINE!

 • Fogglof Tunnek

  SDS množično zapuščajo pomembni člani… Da še vas spomnim, proti gnilemu ravnanju SDS-a je protestiral Peterle in izstopil iz predsedstva VSO. Tako kot Ljudmila Novak tudi on noče biti tak desničar kot Janša in Hojs. Desničar, ki ima vedno praf in ki ima edini praf. Desničar, ki je za ceno resnice, ki jo vidi samo on, pripravljen težiti celemu narodu in državi, kot da je po 25 letih bistveno, katero neumnost je nekdo nekoč podpisal. Kot da bi bilo z Ivana kot desničarja bistveno to, da za nazaj dela moralni red in samega sebe strelja v koleno, da bi ustrelil nekoga drugega v srce ali glavo.

  • garfi

   GOTOF SI murgelski propagandist “Fogglof Tunnek”
   Foglof Tunek | četrtek, 06. december 2012, ob 09:08:29
   Čujte, ste kaj vidli ksiht od Ivana Janeza zadnje čase? Takšen izgleda kot takrat ko je izgubil volitve. Uboga njegova mlada žena, in njegova kuhja, sedaj jo bo vso razbil. Je pa čist zabluzil, ne ve več kaj govori. Zdravila več ne pomagajo, ki mu jih prepisuje psihiater. Samo še malo in GOTOF JE! Vendar pa dragi moji, on ne bo odšel kar tako. Prej bo še naredil pravo sranje! Vojsko že mobilizira. Mi v halozah pa se tudi že pripravljamo… z vilami, krampi, lopatami, grablami, motkami in šmarnico. Še bo vroče.
   Tunek iz haloz!!! – press
   ozna sve dozna press

 • Fogglof Tunnek

  7 tipof levičarjef fSloveniji???…Nič hudega, SDS si sama sebi dela škodo. V irelevantnost so se že pogreznili, zdaj naj samo še čim prej razpadejo in izginejo s političnega prizorišča. Skrbi pa me, da delajo škodo tudi drugim in družbi nasploh. Recimo to, da definirajo tudi levico (7 tipof levičarjef fSloveniji). Definicija slovenskega levičarja se namreč glasi takole: levičar je tisti, ki gre Janši na žifce. Kar ni dovolj. To je brezpredmetno…Kapish voluharji???

  • garfi

   GODOV SI GOTOF SI kurćanist Fogglof Tunnek

   Foglof Tunek | sreda, 04. november 2015, ob 08:34:45
   Če bi lahko tovariš Kučan še enkrat kandidiral za predsednika države , bi zopet zmagal z fsaj 60% podporo v prvem krogu !… Seveda pa je nekaj tistih, ki zvečer pogledajo pod posteljo, če se slučajno mali mož ne skriva spodaj (npr. JJ)… Malo je tako dobrih predsednikof, kot je bil tovariš Kučan !
   ozna sve dozna press

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, pogrešam boljše, pametnejše desničarje. Pa ne take kot Ljudmila ali Lojze. Onadva se definirata kot Nejanša in Nejanez – kar tudi ni dovolj. Jas bi nekaj bolj konkretnega, ker od volitef pričakujem smiselno izbiro. Rad bi se odločal med levico in desnico ali še kakšno tretjo možnostjo. Predfsem pa bi se rad odločal med politiki, ki imajo kaj bolj pametnega početi od tega, da se ukvarjajo s pozabljenimi, nepomembnimi, psevdo-moralnimi fprašanji pravice in resnice izpred 25 in 75 let. Ali recimo z istospolnimi partnerstvi in splavom. Tota fprašanja so stvar fsakega posameznika in niti mene Tuneka ne brigajo… kaj šele Primca, zacugjeno Angelo Likovič ali Zevnikovo… in seveda Ivana Janeza!!!

  • garfi

   GOTOF SI murgelski propagandist “Fogglof Tunnek”
   Foglof Tunek | četrtek, 06. december 2012, ob 09:08:29
   Čujte, ste kaj vidli ksiht od Ivana Janeza zadnje čase? Takšen izgleda kot takrat ko je izgubil volitve. Uboga njegova mlada žena, in njegova kuhja, sedaj jo bo vso razbil. Je pa čist zabluzil, ne ve več kaj govori. Zdravila več ne pomagajo, ki mu jih prepisuje psihiater. Samo še malo in GOTOF JE! Vendar pa dragi moji, on ne bo odšel kar tako. Prej bo še naredil pravo sranje! Vojsko že mobilizira. Mi v halozah pa se tudi že pripravljamo… z vilami, krampi, lopatami, grablami, motkami in šmarnico. Še bo vroče.
   Tunek iz haloz!!! – press
   ozna sve dozna press

 • luckyss

  Joj, kako rad bi opisal vse tipe desničarjev, pa žal trenutno nimam dovolj časa..
  Mogoče le na hitro..
  – desničar vernik (veruje v enega in edinega vodjo)..
  – desničar zaradi župnika
  – desničar zaradi tega, ker so njegovi družini v preteklosti ta rdeči naredili krivico
  – desničar posestnik, ki ga je strah da bi ga kdo razlastninil..
  – desničar, ki je preokorel za kaj drugega
  – desničar, ki nima nič, pa bi rad vzel “tardečim” itd..
  itd., itd…

  • Fogglof Tunnek

   luckyss, da te malo dopolnim:

   – desničar ki je na skrivaj homoseksualec (Jorg Haider sindrom)
   – desničar ker ga je naredil župnik (npr. Rode in njegof sin Peter)
   – desničar ker je član Blood & Honour
   – desničar ker ni zmogel končati osnovne šole

   • goldhorn

    Tunek, ni lepo da pišeš dokazane laži. Boš šel v pekel. Pa Karba tudi…..

    • tohuvabohu

     A to je tisti, ki na Delu ureja osmrtnice?

   • garfi

    levičarska strnost

    • tohuvabohu

     Zato so ga nagnali iz Amerike, čeprav ima indijansko kri iz plemena Komančev.

  • Bozz

   “- desničar posestnik, ki ga je strah da bi ga kdo razlastninil..”

   A, levičarji pa imate radi, da vas kdo razlastnini? Hitro daj ključe svojega stanovanja in svojega avta, itd. prvemu “desničarju”, ki ga vidiš, ker očitno ti je pravica do lastnine španska vas in je ne potrebuješ. Potem pa si vzami iz prve trgovine eno večjo kartonasto škatlo in boš danes zvečer spal na prostem v mrazu.

   Če je “desničar” ali “levičar” do lastnine prišel na pošten način, ima vso pravico do nje in da ga pohlepni idioti na oblasti ne razlastninijo. Lahko pa svetuješ svojim levičarjem na oblasti naj se odrečejo svoji lastnini, ki so jo mnogi tudi nepošteno pridobili.

   Drugače pa so levičarji z davkom na dohodek in na lastnino že tako razlastninili državljane. Tisti desničarji, ki pa se s tem strinjajo, pa samo kažejo, da niso kaj preveč izobraženi o tem in ne vidijo, da nas dobesedno kradejo s temi davki. Če plačuješ davek na hišo ali stanovanje potem nisi lastnik svoje hiše ali stanovanja. Komunizem = davek na hišo, zemljo, itd. ni nič drugega kot novodobni fevdalizem srednjega veka, kjer je Papež preko kraljev lastnik zemlje, mi pa samo njegovi podaniki, ki živimo na njegovi zemlji. Rkc in komunizem = dve strani istega kovanca. Eni nadzirajo katoliške vernike, drugi pa ateiste, na isti način.

  • garfi

   vse verjamem saj ste levuharji največji možni lažnivci in prevaranti

  • KIKI

   Diagnoza za Lukyss : omejenost višje stopnje, občutek nemoči s tipičnim poizkusom prepričanja o večvrednosti, obupen poizkus prepričevanja že prepričanih!
   Potrditev diagnoze idiot!

 • Shalalabayzer

  Tip št. 8: Operativec

  Ta tip levičarja ima vsaj univerzitetno izobrazbo in je že nekaj časa zaposlen, tako da je prišel vsaj do osnovnega vodstvenega položaja, če ni že kar direktor firme (državne ali svoje). Prepoznate ga po tem, da sicer na vsa usta razglaša kako je potrebno nekaj ustvariti, da lahko prodate in zaslužite, toda njegove vodstvene sposobnosti se ne razlikujejo kaj dosti od avtoritarcev. Hirearhija jim je zelo pomembna, forma tudi, čeprav bodo trdili drugače. Karkoli boste naredili, bi oni to storili popolnoma drugače; pa ne bodo šli v detajle.
  Če bodo samo posumili, da je kakšen od njihovih podrejenih sposobnejši od njih, le-tega čaka “mehko” učenje samoupravljanja.

  Kje jih najdete: povsod, JS, ZS, srednji in višji management

  • Prle

   Kaj a desničarji so pa doma,samo res, kje za vraga naletiš na desničarja?

 • Franjo Trojner

  Trenutna idola slovenske levice. Ernesto Rafael Guevara Lynch de la Serna bolj znan, kot Che Guevara. In kdo je bil CHE Guevara? Bil je zdravnik, marksist, antikapitalist, komunist, ki je sam sebe razglašal za zagriženega prepričanega stalinista, gverilec pristojen za usmrtitev političnih nasprotnikov nove totalitarne kubanske oblasti, bil je tudi šef centralne banke, kar pa se je sprevrglo v pravi polom, ker se v miru ni znašel je raje neuspešno izvažal kubansko revolucijo po Afriki, Kongu, leta 1967 je bil ubit v Boliviji. Drugi idol je venezuelski Manduro, ki je tudi z nafto bogato Venezuelo pripeljal na sam rob razsula, bankrota, venezuelsko ljudstvo pa v pomankanje zdravil in stradanje. Manduro po vzoru pravega absuluta, kumunista, marksista odreka svojemu ljudstvu tako željeno demokracijo in jih tudi zapira in na vse možne načine šikanira samo, da se obdrži na oblasti. Tako malo v razmislek!

 • garfi

  vsi so isti
  v najboljšem primeru škodljivci pa vse do genocidnih zločincev

 • garfi

  info
  Odbor za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin – Odbor 2014 si bo tudi v letu 2017 na rednih mesečnih shodih prizadeval za povrnitev zaupanja državljank in državljanov v sodstvo ter pravno, socialno in demokratično državo.

  Suzana Lep Šimenko je decembra v svojem nagovoru izpostavila, da je Vrhovno sodišče v sodbi zapisalo, da je razmerje med otroci in njihovimi starimi starši varovano z Ustavo in Evropsko konvencijo o varstvu človekovih pravic in temeljnih svoboščin, kar “pomeni, da je treba varovati pravico otrok do starih staršev, pa tudi pravico starih staršev do otrok.” Kljub jasni sodbi pa tako ministrica kot predsednik vlade Miro Cerar nista sprejela niti enega ukrepa, ki bi šel v smeri odprave kršitve človekove pravice do družinskega življenja starih staršev in vnukov. V kratkem bo koalicija ponovno sprejemala družinski zakonik in novo definicijo družine.

  Vabljeni, da se prizadevanjem Odbora 2014 pridružite v četrtek, 12. januarja 2017, ob 17. uri pred Vrhovnim sodiščem v Ljubljani. Nagovorili vas bodo France Cukjati, dr. Anže Logar in Aleš Primc.

  • Prle

   A sendviči bojo?

   • goldhorn

    Ti ni bilo dovolj partizanskega golaža v Dražgošah?

    • Prle

     Sendvič je pa le sendvič.

     • Fogglof Tunnek

      Jas bi jim dal sendvič in strujo!!!…kak bi ofce pajtlalo…he he…

     • garfi

      zvezdaš, nisi prišel s sendvičem in strujo
      si pa lepo demonstriral levaški sovražni govor

   • garfi

    pridi z zvezdico in boš dobil svoj sendvič

   • tohuvabohu

    Klošarji dobite še golaž in 100€. Ne zamudite!

    • Prle

     A ga boš naredil iz svojega osla?

 • garfi

  [Video Slovenija] 05.11.2016 Nova24TV: Film Maska demokracije
  https://www.youtube.com/watch?v=C51JzQUMiHE

 • janez cepec

  Tip levakarja št.007 ali Kalimero
  Je v najlepših po Kristusovih letih, univerzitetno izobražen. V mladosti je bil zaveden, zato je stopil v Komunistično partijo Jugoslavije, slovenska filiala. Že takrat se je sukal okrog koritov za boljše pomije in funkcije, za to se je grebu za mesto predsednika ZSMS.Ni mu bilo dano. Ko je biu glih že notr, je od znotrej začeu razjebavat partijo (no ja, hm), dokler ga grdi komunajzarji niso vun fuqnuli. Pred tem je bil turistični vodič v Jajcu. Nobena prošna ni zalegla, niso ga nazaj uzel. Zato je postau demokrat, ki je svojga mentorja hitr zjebu in mu prevzeu stranko. Bleščeča je njegova kariera med osamosvojitveno vojno, tle ni dvoma. Po vojni pa so se začele travme, nočne more ob prikazovanju Kučkota, razne orožarske afere etc. Vmes je postal pisatelj, njegou opus obsega 4 knjige z rdečo partijsko knjižco vred, pa pesnik, če doktorira, pa se ga zapije, bo presegu Prešerna, mediji so ga oklicali celo za preroka.
  Njegova klena beseda je ena in edina, prijazna do maloštevilnih ovčic in koštrunov, ki jih kot dobri pastir vodi skozi pasti življenja. Kdo neki, bi se prepoznal v tem?

  • učko

   Sem dvignil roko in povedal odgovor: Jajo !!!

 • Fogglof Tunnek

  garfi je tako zelo brez argumentof na moje komentarje, da samo iše moje poste po drugih portalih izpred nekaj let… Desničarski možgani pač!!!

  • Olga

   Ste vi prišli na ta portal za njim ali obratno? Kdo koga zasleduje?

 • domovina mili dom

  Št.8 kockometalec
  Brez izobrazbe. Sliši na besedo sendvič in 10€. Ko je aktiven na ulici, mu transparente na stojnicah pišejo presstituti iz javne hiše. Slabo govori slovensko.

  • sunday

   to je to +++++++++!!!

 • Novakec1

  Še za desničarje napište koliko vrst jih je če ste demokratičen “zajtung”.

  • Majči Glam

   desničarji so samo ena vrsta:korektni sledilci vrhovne avtoritete, seveda opranih možganov, s sovraštvom v srcu in duši, boga boječi in skrajno sovražno (v imenu boga-čeprav bog nikdar ni dajal takih izjav) naperjeni do drugače mislečih..le zakaj bi se sicer med WW2 raje povezali z okupatorjem, kot pa z drugače mislečim sosedom?

   • Olga

    Levičarji vedno projecirate svoje lastnosti svojim političnim nasprotnikom, ki so za vas seveda sovražniki!

   • tohuvabohu

    Drugače misleči smo samo demokrati. Rdečkarji pa ste uniformirano misleči, beri dresirani.

 • željudin

  obstaja še osmi tip levičarja

  zavzema se za javno zdravstvo, svoj mali telešček pa zdravi na privat kliniki v švici

  zavzema se za javno šolstvo, svojo hčerkico pa šola na privat univerzi v grdi kapitalistični ameriki

  on in aksentijević sta najbolj zaslužna za osamosvojitev slovenije, čeprav sta bila proti

  piše se kučan in stanuje v murglah in je razdvojena osebnost…

 • luckyss

  Večina tu prisotnih misli da je definicija desničarja agresija na rdečo cunjo…
  Torej vam odsvetujem počitnice v Španiji ;)

  • tohuvabohu

   A imajo tudi Španci rdečo zvezdo na cunji? Potem me pa res ne bodo videli.

 • renee

  A mogoče kdo ve kaj je z oddajanjem tel. programa Nove preko digitalne antene?

  • tramal

   Je že nazaj .Verjetno so komunisti nagajali.

   • renee

    hvala ,ja dones zjutraj se je pojavila in upam da ostane tako :-)

 • xtc

  Zadevo se da zreducirati takole;lenuhi;bleferji;zabušanti in nateguni upajoč ;da si bodo na plečih drugihdokopali premoženja:
  Žal je Slovenija raj za vso tole nadlego:

 • tohuvabohu

  Večina rdečkarjev, kar jih poznam, ima značilnosti vseh sedem tipov.

 • garfi

  domoljubna levica je enako verjetna kot pošten lopov

 • samotoje

  Odličen članek in zadetek v polno. Pravkar skušam razvrstiti Tomićko, Mesca, Kordiša, Trčka in Hanžka. Veliko dela in obilo zabave.

  • Hribouc

   To je pa tip, če ti pomagam : RDEČA INTELIGENCA – VENEZUELCI

 • Sredinec

  Jezus Kristus: tip št.7. Kaj še ostane desnici?

  • RATATA

   Ostane ji oprtati ti težak križ iz tramov na rame in te gnati v džamijo s svinsko glavo v gobcu.
   To je za take gnusobe.
   Mimgrede te bodo pa še koranti bičal.

 • Frančišek je Jezusov namestnik na Zemlji, kako si drzne avtor… ?

 • Edgar Pršo

  Tip št.8: Nogavičar
  Ponavadi sin očeta domobranca in polpismene matere. V mladosti ritoliznik in podrepnik. Član mladinskih organizacij in pohodnik po poteh revolucije. Obrača se tako kot nogavica (čez dan na eni strani … zvečer na drugi). Stran zbira po trenutnih potrebah.
  Značilnost nogavičarjev je, da vrednost nepremičnin, ki jih imajo v lasti presega seštevek vseh dohodkov. Prav tako je značilna pozabljivost … nekateri nogavičarji pozabijo celo kdo jim je kupil avto.
  Kje jih najdemo? Najpogosteje na kolenih.

  • domovina mili dom

   Je pa javna tajna, da so nogavičarji. levake. Potrjeno s tem, da se sedanja komunistična vlada noče lotiti raziskave in kaznovanja nogavičarjev iz NLB. Noče kaznovati mafije, ki krade zdravstveni denar. Milijarde so spravili v nogavice, pa nič. Milijarde. Tebe pa skrbi 200.000, katere si je izmislil s klapo, nagrajeni Klemenčič. Za vsak pomisli, ko se na lestvici povzpne kakšen kockometalec, veš , da je bil nagrajen za miniranje.

  • tramal

   Tip št.9 popolni bedaki.

   Med te namreč spadaš ti.

   • nevtrino

    Pa še 10. salonski enakopravnejši humanist in 11. opankar manjka …

  • nevtrino

   Hja, res je, ta vaš nogavičar je bržkone marsikateri LDSovec, povsem ustrezen opis, od na primer Školjčiča do Janezadrkovška, hohoho,….

  • Hribouc

   Večina Udbokučanistov , Forumašev 21, rdečih pasjejebcev visokega razreda, sluzastih urednikov in novinarčkov Foruma 571, LDSovcev, Zaresovcev , SMCjevcem popolnoma ustreza gornjemu opisu.

   Edgar, dobit ćeš pohvalu i 100Eura za ovu tezu, fantastika! Čestitam!

 • cosmosjasnovidec

  Fogglof Tunnek
  Pozdravil bom jaz tebe gnida smrdljiva levaška lažnjiva.
  Danes sem imel službeno pot v Središče ob Dravi in sem se na hitro ustavil v Halozah ter na dveh koncih (ne bom omenjal katerih) spraševal glede tebe gnida zahojena.
  Foglovega Tuneka tam sploh nihče ne pozna cepec prismuknjeni,ker si si ta priimek izmislil in kot se spomnim si se lagal že enkrat nekomu celo na tvoji kokodakarski 24.kurji kjer si celo dal naslov in hišno številko.
  Ni pomembno jaz sem tako ali tako vedel,da je tole tvoj nick sem pa dobil kar nekaj informacij in,ker te danes nisem več imel časa iti poiskat te bom drugo krat.
  Po nekaj pogovora in debate z nekaj domačini sem dobil informacijo kdo naj bi bil ti,ker so vsi povedali,da je v celotnih Halozah samo eden tako prismuknjen oziroma psihično bolan zdrahar kateri ustreza tebi.
  Baje si že kar precej v letih ampak delaš vsepovsod kamor prideš same zdrahe a te več ne jemlje nihče resno,ker ve,da si prismojen drugače bi kot pravijo “fasal kot hudič” a se samo norčujejo in smejijo iz tebe.
  Edino kar drži je glede sosedove koze “JULIKE” pri kateri so te dobili,da si jo natepaval z obutimi gumijastimi škornji v katere si ji porinil zadnje njene noge,da ti ni mogla pobegniti.
  Takrat si tudi dobil po betici,da si bil nekaj dni v bolnišnici na Ptuju.
  Kot sem ti rekel se z mano ni za zajebavati kreten ciganski levaški bi pa še lahko napisal veliko kar sem izvedel ampak zaenkrat ne bom,da ne boš pričel sumiti kdo vse mi je povedal.;

 • Hribouc

  Skoraj odlično.
  Skoraj…!
  manjka : Udbokučanist

 • Prihajam Slovenija

  Ne bomo kompliciral, vse tipe levakov izgnat.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!