Cerarjeva vlada poskrbela še za en škandal: ukinila je samostojen urad za štipendije in prihranek dala Mihi Lobniku!

Aktivist Miha Lobnik (foto: STA)

Pred dnevi sem imel to čast, da sem se v daljšem pogovoru zadržal z evropsko poslanko, gospo Romano Tomc, ki je od začetka leta 2007 vodila Direktorat za delovna razmerja in pravice iz dela na Ministrstvu RS za delo, družino in socialne zadeve. Leto kasneje jo je Vlada Republike Slovenije imenovala za državno sekretarko na istem ministrstvu. Na volitvah v Državni zbor RS leta 2011 pa je bila na listi SDS izvoljena za poslanko in bila do leta 2014 tudi njegova podpredsednica.

Z gospo Tomc sva se pogovarjala o socialni politiki Cerarjeve vlade, ki pogosto sprejema pomembne odločitve s preglasovanjem v parlamentu, v stroki in med ljudmi pa zanje pogosto nima niti minimalne podpore. Sogovornica je do decembra 2011 pomembno sooblikovala socialno politiko Ministrstva RS za delo, družino in socialne zadeve, v katerem je imela več odgovornih zadolžitev. Med drugim je vodila tudi javni štipendijski sklad, ki ga je Cerarjeva vlada dotolkla s pripojitvijo preživninskemu skladu.

Urad varuha načela enakosti – svobodi govora nevaren organ
Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije so 1. 1. 2017 pripojili k Javnemu jamstvenemu, preživninskemu in invalidskemu skladu RS, ki od tega dne dalje uporablja dolgovezno ime Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije, ki ga niti telefonski odzivnik urada ne zna ponoviti. S 1. 1. 2017 pa je hkrati z ukinitvijo samostojnega štipendijskega sklada začel delovati tudi zloglasni Urad varuha načela enakosti, svobodi govora nevaren organ, ki ga je vlada zasnovala kot nekakšno ideološko policijo. S sogovornico sva ugotavljala, da ne gre za naključje.

Le s propragando je mogoče prepričati ljudi, da podpirajo projekt, ki je že v naprej zavožen
Anja Kopač Mrak je maja 2015 takole zavajala poslance: “…maja 2015 je Računsko sodišče Republike Slovenije izdalo revizijsko poročilo o učinkovitosti ureditve financiranja in delovanja javnih agencij in javnih skladov. Na ministrstvu, ki ga vodim, smo priporočila Računskega sodišča skrbno proučili, tudi pozive o preverjanju upravičenosti obstoja posameznih agencij in javnih skladov in analiziranju stroškovnih vidikov njihovega poslovanja. Cilj predlaganih zakonskih sprememb je vsebinsko in organizacijsko preoblikovanje obeh javnih skladov, ki sta še edina v pristojnosti Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Zaradi sorodnih delovnih procesov se pričakuje, da se bo delo optimiziralo, dobre poslovne prakse enega sklada se bodo lahko prenesle na skupen organ. V delovno področje novega sklada bo po novem sodilo izvajanje vseh politik, ki spadajo v delokrog našega ministrstva. Po naši oceni pomeni združitev dveh javnih skladov pot k lažjemu delovanju in hitrejšemu uresničevanju postavljenih ciljev, k dinamični in uravnoteženi rasti strokovnosti in razvoja, večji varnosti in stabilnosti poslovanja, krepitvi ugleda in povečanju učinkovitosti poslovanja. Z združitvijo v en javni sklad se znižujejo tudi stroški poslovanja obeh skladov, posledično pa se zmanjšujejo javnofinančni odhodki …”

Če iz nakladanja ministrice izluščimo ključne besede, kmalu ugotovimo, da je prihranek glavni in pravzaprav edini razlog ukinjanja samostojnega javnega sklada za razvoj kadrov in štipendije. Varčevanje torej. Na račun lažjega dostopa do štipendije vašim mladim je Cerarjeva vlada prihranila 200.000 evrov. Poglejmo, kje je končal ta denar.

Je teh 200.000 tisoč evrov ministrica namenila socialno ogroženim? Kje pa! Denar je dobil Miha Lobnik
Ministrica Kopač Mrakova poslancem pere možgane s pozivi računskega sodišča o preverjanju upravičenosti obstoja posameznih agencij. Na račun koristnih agencij ustanavlja nove urade, ki ne le, da niso koristni, ampak predstavljajo grožnjo demokraciji, saj je Zakon o varstvu pred diskriminacijo tipičen ideološki zakon, ki ga je mogoče uporabljati za pregon drugače mislečih.

Nekdanja direktorica Direktorata za delo pri Ministrstvu RS za delo, družino in socialne zadeve Romana Tomc je takšno potezo ministrice opisala kot povsem nerazumno. Gospa Tomc se je v času, ko je bila direktorica Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije zavzemala za samostojen urad, ki bi združeval vse oblike štipendij na enem mestu in mladim omogočal prejemanje najbolj ustrezne vrste štipendije, kar je pomembna spodbuda za kakovosten in čim hitrejši zaključek študija, ki mu sledi ustvarjanje družine in kariera.

Kljub strokovno zgrešeni odločitvi za ukinitev samostojnega urada za štipendije Cerarjeva vlada škode ni priznala, kaj šele popravila. Še več, Lobniku so že nakazali dodatnih 50.000 evrov. Denar, ki so ga v Cerarjevi vladi prisilno odvzeli štipendijskemu skladu in s tem našim otrokom, so namenili za levičarsko inkvizicijo nad drugače mislečimi, ki jo vodi Miha Lobnik. Ta pa kljub temu, da se je strinjal z 200.000 evri proračuna, zadnje čase s podporniki vse bolj napadalno zahteva celo vojsko sodelavcev, 180 kvadratnih metrov velike prostore in proračun v višini 500.000 evrov.

Franci Donko

 • Krtača17

  A Trump je pa dokončno podlegel vplivom. Meet the new king. Same as the old one. Ehjejejej:http://www.zerohedge.com/news/2017-04-12/trump-flips-five-core-key-campaign-promises-under-24-hours

  • tohuvabohu

   Menda se je ustrašil, ko je dobil pismo od Mirovnega inšituta.

 • centurion

  Slovenija ne rabi inelektualcev.
  Vse je treba dati za buzerante in lezbe.
  Svoji- svojim!

 • totex39

  Tako deluje pri nas koruptivnost naprej, pedre in lezbijke je potrebno vzdrževati, kmalu se bo tako in tako vse sesulo z takim načinom dela.

  • Zgornji

   Točno Tko !!!

 • centurion

  Cilj in želja levičarjev je, da bo povprečni Slovenec
  buzerant ali lezba
  zabit član ZZB
  islamist
  zapečen
  poreklo migrant.
  Bolniki!!!

  • Ana Job

   Bravo!

 • rubec

  Da ne boste svojih otrok pošiljali po nakupih glede na to kaj se je meni zgodilo. Ne gospod rubec, krvavic nimamo več mi je dejala prodajalka v marketu, imamo pa sveže dildote. Damo pol kilce?

  • indijanka

   Uff..ta Lobnikova policija je učinkovita. Pri mesarju praviš bo odslej na voljo tisto, kar si zapisal zgoraj. Ciljna skupina nakupovalcev so pa moški….Kam mi to plovemo? Dobro, da sem že poskrbela za naraščaj

   • tohuvabohu

    A so že pri kruhu?

    • indijanka

     :) ne

  • karpelec

   Pa ti je ponudila še rezervno zobalo?

 • Artur

  Levorežimslka podpora in propaganda pedrom , še ena od oblik sodomiziranja v vseh segmentih družbe in glede na podporo ritopik populaciji posledično podpora demoralizaciji in depopulaciji , Internacionalna satanistična agenda v polnem zamahu ……”Psi lajajo karavana gre naprej” ,ovce blejijo in čakajo na “boljše čase” v vrsti za na raženj.

 • Demokrat

  O moj Bog.Razmisljam v kaj se naj personificiram da bi dobil nekakšna sredstva.

  • Borut Stari

   V geja ali bolj slovensko pedra. Edina slaba stran odločitve je prevelika konkurenca.

   • tohuvabohu

    Med dvospolniki, brezspolniki, nadspolniki ipd. je konkurence dosti manj. Možnosti so neomejene.

  • karpelec

   Vprašanje vredno razmisleka.

 • Morala

  Enim jemljejo, drugim se daje! Tako je to v Sloveniji.
  —————
  S to e-napotnico so tudi naredili pravi kaos! Zdravniki bodo sedaj buljili bolj v ekrane kot pa v pacienta! Če imate slab rač. sistem, potem ne morete izvajati novitet. Ni čudno, da vse zablokira!

 • Franc Šink

  Da tako je, če pa nam vladajo homoseksualci in komunisti.

 • althar

  Super, da so ukinili nepotrebni urad. Naslednja vlada bo itak ukinila Lobnikovo Agencijo za poneumljanje pa bomo prihranili.
  Kar tako naprej – uradov in agencij za ukinit je še dovolj. 274, če to ni že malo zastarel podatek..

  • Franc Šink

   Tudi ta “prihranek” bo končal pri LGTB.

 • karpelec

  Ja napredne in moderne ideje se morajo temu primerno tudi nagraditi. Vse ostalo je drugotnega pomena.

 • Sredina

  Omejevanje svobode govora ja…
  Dejte najprej razumet da se svoboda govora konča tam kjer se začne sovražni govor in poseganje v pravice in dostojanstvo drugega posameznika. Vsega kar ti pade na pamet tut ne moreš izrečt, razen tu gor, kjer nimajo denarja za admine, ki bi skrbeli za to, da bi bila razprava na pod temi ‘članki’ vsaj nekoliko bolj kulturna

  • dvanajstzvezdic

   Problem je samo to kako definirat sovražni govor. Za mene je sovražni govor vse kar govori-pardon smradi tukajšnja kaviar-levica. Pa jim tega niti v najboljšem primeru ne mislim omejevati. Spoštujem svobodo govora in tu se najbolje potem vidi kako osebek razmišlja. Navidezna in potuhnjena spoštljivost,svetohlinjenje ne pride v poštev.

  • Borut Stari

   Podhranjenost medija je slaba popotnica.Člankom manjka profesionalnosti. Komentarji teh pa so na nizkem kulturnem nivoju.

 • dvanajstzvezdic

  Mimogrede ali veste, da se MORAJO starši v ljubljanskih osnovnih šolah (Jankovićevih šolah) podpisovati z starš1 1 in starš2 Legibitra smrad očitno smradi po Ljbubljani, sem se prav zadniič spraševal kaj hudiča smrdi po Ljubljani?
  Koga bom volil ni več dileme. Upam samo da moje stranke ne bodo sklepale hudičeve kupčije z legibitrovskim smradom

  • domovina mili dom

   Komunisti z deviantnimi skupinami terorizirajo večino. Prebivalci gnile zamočvirjene palanke se bodo rešili samo z volitvami in potem vztrajanjem na ulicah, da se ta smrad razkadi.

   • dvanajstzvezdic

    Matr, Predin je en velik cepc, ampak da je “Lublana bulana” ima pa prekleto prav!!!

  • Borut Stari

   A se morta starša 1 in 2 pri podpisu tudi spolno opredeliti?

   • domovina mili dom

    Za podpis po novem bo zadostoval, da se nariše lulek ali lulika.

    • tarantela

     Kaj pa. če ne znaš risati?

     • tohuvabohu

      Predlagaj Jankoviću, naj da v prodajo ustrezne štempiljke. To bo spet en dober posel …

     • karpelec

      Težka bo, ko pa veš kakšni vse so: mali , srednji, veliki, poševni z jajci ali brez njih in,in …

     • domovina mili dom

      Se nag usedeš na kopirca in predložiš fotokopijo.

    • dvanajstzvezdic

     To bo problem, po ta novem lulek ni nujno samo lulek ampak je lahko tudi lulika odvisno od jutranjega mooda.

     • domovina mili dom

      Zato pa bo treba kiklo-hlače dol djati, ker zizike niso več merilo za tisto one.
      Jaka šraufciger je enkrat že rekel: 2dol me poglej, da boš vedela kdo sem, ne gor v ksiht”.

     • karpelec

      Dobro, da nimam več šolo obveznih otrok, drugače bi se morala učit še risanja lulike in lulekov, da bi se sploh identificirala. Sicer pa tudi ti so raznoliki.

 • tarantela

  Podelili so Pulitzerjevo nagrado. Tokrat jo je dobila skupina raziskovalnih novinarjev, tudi novinarji Dela so med njimi.
  Zares me čudi, da nihče od “novinarjev”s tega portala ni dobil nagrade.

  • tohuvabohu

   Na Delu ni prav nobenega raziskovalnega novinarja. Je pa veliko preiskovalnih. Preiskujejo boksarje, košarkarje itd.
   Sploh pa je tvoj komentar zelo v zvezi z vsebino članka, kajne, teatralna?

  • domovina mili dom

   Pozabi na maj. Ravno sinoči sem poslušal, sicer si nisem zapomnil imen medijev, samo novinarji treh tujih medijev so prejeli nagrado. Komentar, da ne boš tarnal je bil levega pola, da so bili novinarji Dela samo čitalci te raziskave zaradi varnosti, da ne bi prišlo v javnost kakšno ime.

   • tohuvabohu

    V Paloma papers so iskali Janšo, in ko ga niso našli, so hitro odnehali.

  • centurion

   Zmota, zakaj pa?
   Panamapapers ? KDO ga je odkril?
   Delovi novinarji so pomagali bolj pri
   PanamaPAMPERS,.
   Si pa res uboga na umu….

  • Egon83

   Tisti ”raziskovalni” novinarji, ki so med vsemi našimi utajevalci davkov uspeli najti Dejana Zavca??? LOL Vrhunsko uravnoteženo novinarstvo, če informacije objavljaš selektivno, enostransko in z močnim političnim predznakom. Ker niso našli nič, kar bi ustrezalo njihovi agendi, so žrtvovali odsluženega boksarja, čestitamo. Sicer pa se danes ima za novinarja vsaka retardirana ameba, ki tvita politično-propagandne neumnosti.

   • Duhec

    Med vsemi je pa Nova najbolj pristranska…

    • gušto

     Ja, ti pa si res referenca, ki lahko sodi, kaj je kdo.

     • Duhec

      Ne ukvarjam se z vami…. če bi se odločla in bi se, bi pa za vsako jutro vedla kaj mate za zajtrk.

    • tohuvabohu

     Med vsemi komentatorji k temu največ prispevaš ti, javna sralka.

     • Primsek

      Ti si med podplačanimi komentatorji najboljši, predlagam adminu, da ti dajo kakšen faktor na uspešnost. In potem še enega za izgled, tako kot ti izgleda idealen plačanec s Trstenjakove

     • tohuvabohu

      Hvala, hvala. Tudi ti bi zaslužil vsaj dodatek na stalnost.

     • karpelec

      Taki dobivajo piškotke po učinku, ki ga ocenjuje ta glavni.Drugače je pa z vikend in praznično tarifo. Vsem je pa ista lajna na katero igrajo ne glede na temo članka.

      Reply

   • KIKI

    Špica! Naravnost z žebljico na glavico! Tak se dela!

  • Duhec

   Verjetn zato, ker so skor vsi članki cp…

  • Krtača17

   Na tem portalu majo zlatga lulčka. Saj veš, lulčki h lulčkom….

  • Olga

   Tudi vaši ne! Oni so si le prilastili nekaj, kar ni njihovo, tako kot NOB!

  • KIKI

   To še pride! Delo je na “oblasti” ZK plančancev že pol stoletja….nekaj pa so
   v tem času že preplonkali, da je bilo vredno nagrade. Ponavadi nnagrado prejme
   oseba osebno in ne neki komunajzarski “cajtng” a njee?

 • domovina mili dom

  Ukiniti vse, kar smrdi po zaposlovanju odsluženih, zaslugarskih – zaslužkarskih politikov, ritolizniških ritoznojčanov, kar visi na proračunu in meša meglo, prireja proslave, pripoveduje pravljice.
  Tako bo ostalo dovolj denarja za študente, zdravstvo, in normalno funkcioniranje države.

 • Duhec

  Predvolilna kampanja Donka na Novi. A ni to SDS trobilo?! Ta Donko mal skače v zelje… Čuš je pa tko povedal, da se od članov SDS-a zahteva komentiranje. Grozljivo…

  • Olga

   Meni je grozljivo, da se ukvarjate z opozicijo in ne z vlado, ki o vsem odloča in vsem pred nosom krade denar! Vprašajte se: zakaj?!

   • Duhec

    Ne ukvarjam se s politiki…. vseh 90 parlamentu je za odstrel.

    • gušto

     Najprej daj sebe, potem pa nadaljuj he, he.

     • Duhec

      To se bote pa morali vi potrudit…. sam do dons ni mel še nihče jajc.

    • Olga

     Vseglihar!

  • Krtača17

   Če se od sdsovcev zahteva komentiranje…hmmmm….premal posebnih ustanov mamo za te ludake.

   • tohuvabohu

    Škoda, ker je socializem krepnil, kajne. Pa tako lepo je bilo, ko ste rdečkarji 45 let kritične ljudi pošiljali v psihiatrične ustanove, po potrebi pa tudi v kaznilnice in Hude jame.

  • tohuvabohu

   Čuš je bil tiho kot rit, dokler je bil v SDS. Zdaj pa pogleda ven iz vsake konzerve. Čigavo trobilo je postal?
   Grozljivo je pa bolj to, kako ti serješ v javnosti. Čigavo trobilo si?

   • gušto

    Mah, to je neko drekačko trobilo brez vsake morale.

   • Primsek

    SDS že ve, zakaj je zahtevala, da se ne upošteva podatkov, ki so jih pridobili ob preiskavi naveze Šircelj – Mansson pri napihovanju bančne luknje in klicanju trojke. ker je bil med podatki tudi seznam izplačil polpismenim spletnim podrepnikom : če imajo v Bruslju srednješolca Žana Janšo, si lahko mislimo, kako primitiven in nizek je šele prag dopisovalcev in komentatorjev. Srednješolce pošiljajo na reprezentativne funkcije, torej so ostali na nivoju tistih izpred sodišča, drhal in mamce in malo razgretih mladce na belem prašku

    • tohuvabohu

     Kaj je to “klicanje trojke”? Ta lahko nastane samo v bolni komunajzarski glavi, ki je tako votla, da v njej zvoki odmevajo še pet let.

     • Primsek

      Klicanje trojke je obred dveh finančnih pedrčkov in njihovega iznoriškega vodje, ki s pomočjo slaboumnih ekonomistov zatrjujejo, da nam je trojka edina v pomoč pri poraznem stanju gospodarstva. gre za primitiven iznoriški obred, podoben tistemu, ki ga izvajajo primitivni Grosupeljčani in se imenuje obrezovanje, ali pa obredi za priklicevanje dežja, ki jih opravljajo kmetavzi v iznoriškem kraljstvu. Poznajo pa primitivna plemena še en obred, ki se izvaja pred sodišči, tam pa sodelujejo največji bolniki v plemenu, ki se na ta način osvobajajo svoje udbaške preteklosti

     • tohuvabohu

      Umiri se, bumbar. Nobene trojke ni na vidiku. Trojka je bila Brajdušek, Čufur in Jazavac. Po njeni zaslugi ste številni levakarski špekulanti ostali brez premoženja v bankah, Slovenci pa smo se zadolžili za novih devet milijard.
      “Primitivni kmetavzi” imajo v mezincu več kot ti v glavi, ki jo imaš za prenašanje slame, da preveč ne odmeva v njej.
      Če pa že omenjaš sodišča: tam imajo poseben obred, s katerim vsebino obtožnic prepišejo v sodbe in tako ljudi brez dokazov pošiljajo nedolžne v zapor ter ustvarjajo nove in nove Mandele. To je planet opic.

  • gušto

   Pa kaj se praskaš, kjer te nič ne srbi ???
   Skrbi za sebe, da te ne bodo stalno kritizirali, ker si neobjektiven tip človeka.

   • tohuvabohu

    Vsi ljudje smo neobjektivni. Mene pri tej prismodi moti predvsem to, da se ne vtika v vsebino, ampak pljuva po ljudeh, zlasti po JJ in SDS, nad katerimi se je še nedavno tega navduševala.

    • karpelec

     Torej je zato med nami, da ne komentira vsebine, ta ji dol visi, komentira le nas. Išče se in se ne najde- izgubljeni duhec.

     • Duhec

      Taki idioti ste, da niti ne vete zakaj sm Duhec…

     • tohuvabohu

      Vemo pa, da si navaden prdec.

   • Duhec

    Se ne sekiram, če me kritizirajo vam podobni ničvredneži… v bistvu je to kompliment.

    • tohuvabohu

     Še ponosna si na to, haaaaaahahahaha, vidim.

    • karpelec

     Dobrodošla med ničvredneži.

 • Duhec

  Donka v parlamentu pač ne bo… bv piše bedarije na Novi.

  • tohuvabohu

   Dobro, da imamo tebe, hehehehe, kaj še rabimo Tošev inštitut, ti si bolj poceni.

   • Duhec

    Kolk ti dobiš od SDS-a za komentiranje na Novi??? Al sam popust, ko ga vlečeš Janši???

    • tohuvabohu

     Jaz za vsak komentar dobim več, kot si ti videla denarja v celem življenju. Saj bi ti tudi rada kaj postrani potegnila, a kaj, ko ti za to sranje nihče ne bo dal kinte.

     • Duhec

      Lol.

     • tohuvabohu

      LOL LOL LOL.

 • tohuvabohu

  Kam je izginil slavni psihoanalitik Roman Vodeb? Po Novem letu ga ni bilo več tukaj, hvala Bogu.

  • Nataša Valant

   Meni pa se ni zdel taka katastrofa, no ? Saj mora biti na Novi možnost takih in drugačnih . Bolj verjetno je, da Nova pač nima denarja. Razumljivo.

   • tohuvabohu

    Meni pa.
    Kaj se je pa tebi zgodilo?

    • Nataša Valant

     Nič posebnega. Imam obdobje hude jeze. Ko gledam in berem razne komente na tem portalu.
     Prvo naj napišejo pravo ime, nato pa naj packarijo……….če si upajo, seveda !

     • indijanka

      Nataša, pomlad je. Vse cveti. Ob pogledu na cvetočo milino, se odpirajo naša srca. Prevzdiguje nas. Ljubezen je v zraku. Čutimo jo. Obdaja nas. A veš, koliko so prikrajšani ljudje, ki se jih ljubezen ne dotakne? Ne premorejo sočutja, niti sprejemanja. Zato jih sama tu preskočim. Zrem in slišim le svetlobo. Ne pusti, da ti jo vzamejo. Nasmej se in odpri srce.

     • Nataša Valant

      No, za ljubezen mora biti pa tudi razpoloženje ta pravo.
      Ob vsej tej milini – kot praviš – si ne morem pomagati. Neumnost ljudi je brez meja.Nastradamo pa vsi .
      Dobro, da moja polovička zelo slabo sliši ( pred 10 leti je imel eno nezgodo ), da lahko veliko igram in poslušam. . . . . . . glasbo seveda !!
      Lep dan ti želim, pa hvala.

     • indijanka

      Lep dan, Nataša.

  • indijanka

   Aktiven je na FB ju.

   • tohuvabohu

    Tam pa naj kar bo.

    • indijanka

     Malo bolj popazi tu na Nato..prosim.

     • tohuvabohu

      ???

 • KIKI

  Zdaj pa vi povejte, a se je Lobnik tak zredil, ker mu kot revolucionarju za naš “gnar”
  tak dobre gre, ali je to Jankovićev zmazek (3. sin) ali ste zamenjali fotke, ker je podobnost
  z Jurčkom neverjetna….pa ja ni zlati ati (starš 1) oga zatajil?????

 • Primsek

  Levičarska inkvizicija? Primerjava, ki jo dajejo slaboumni primerni izrojene desnice, je kar primerna, ker poveže cerkev in pederastijo. Od kardinala navzdol do Gorenaka Piškotka, ministranta, ki se igra z zadnjičnimi piškotki

  • tohuvabohu

   Kaže, da si imel v družini same pedofile. Sožalje.

   • Primsek

    Ne, v župnišču so me čakali v nedeljski šoli. Zato je bil tudi Tom Sawyer tak obupan vsako soboto

    • tohuvabohu

     Aja, potem pa razumem. Zakaj ne poveš takoj?

    • Nataša Valant

     Ja, za vraga no ? Koliko si pa star ?

  • Nejc Ornik

   Ce bi bil vsaj za silo razgledan, bi vedel, da inkvizitorno sojenje od obtoženega zahteva dokaze, da ni kriv očitanega dejanja. Tako bo tudi pri velikem inkvizitorju Lobniku.

 • Nataša Valant

  Se vidi kaj jim je bolj važno. Urad, ki ga vodi gej ??Važen je njegov urad z njegovimi sodelavci . Bo v tem uradu morda tudi kakšen drugače misleči ?
  Mladi pa naj gredo ven, ali ne ?
  Bo kdo ” skočil pokonci ” ?

  • Nejc Ornik

   Ja, skočili bodo pokonci. Donko bo dobil še eno kazensko ovadbo.

 • garfi

  smrdeče riti so progresivci
  lgtbz press

 • Anton

  ja ni kaj, hit je dandanes biti gej

  sarkazem press

 • šmentanamuha

  Se vidi, kaj je za to vlado prioriteta – homoseksualci in ostala trans-quer scena. Odvratno.

 • Janez

  V ZDA
  je kolikor je meni znano – vsem jasno !
  Da?
  LGBT “srednjespolniške osebe, nefamiliarne” –
  NISO PRIMERNE ZA POMEMBNE JAVNE POLOŽAJE !
  Nisem preverjal !
  Kako je trenutno v ZDA z imenovanji resno, naravno LGBT usmerjenih “osebkov” –
  NA JAVNA, ZELO ODGOVORNA MESTA !
  Znan pa je primer iz časa okrog druge vojne !
  Znani, talentiran matematik
  -Alan TURING !
  – izumitelj šifrirnega stroja ENIGMA – JE BIL “GEJ”.
  Zato mu najbolj odgovornih položajev v državi, vojski – niso dali.
  Poizkusili so na njem – hormonsko medicinsko: spremembo njegove spolne usmerjenosti.
  Ki se je zanj ?
  Končala? Slabo: ker so mu začele rasti prsi – je naredil – samomor. Dejstvo. L.r. JANEZ KOMENDA

 • šmentanamuha

  Cerar se bo čez nekaj let težko pogledal v ogledalo.

  • tohuvabohu

   Zrcalce, zrcalce na steni povej, kateri najlepši v deželi je tej?
   Slovenija je pravljična dežela. Vlada deluje kot Sneguljčica in sedem palčkov.
   “Kdo je sedel na mojem stolu?” je vprašal prvi palček.
   “Kdo je jedel iz mojega krožnika?” je vprašal drugi.
   “Kdo je odgriznil košček mojega kruha?” je vprašal tretji.
   “Kdo si je privoščil mojo zelenjavo?” je vprašal četrti.
   “Kdo je uporabljal moj nož?” je vprašal peti.
   “Kdo je jedel z mojo žlico?” je vprašal šesti.
   “In kdo je pil iz moje skodelice?” je vprašal sedmi.

  • dob

   vampirji se ne vidijo v špeglu

 • luckyss

  Vse te “nevladne, vladne, svetovalne, itd. organizacije so namenjene izključno pranju denarja in zaposlovanju “naših”…
  Marsikdo od teh niti ne hodi v službo, večina jih niti ne ve kaj naj bi delali…vsi pa vlečejo mastne plače..
  Kopačeva pa bi itak morala za zapahe…
  In naj mi nekdo pove zakaj morajo brezposelni na neke drage tečaje, kjer se učijo pisanja prošenj !!!
  Kot da bi dobro napisana prošnja prinesla kakšno delovno mesto več ..
  Butale na kvadrat !!

  • tohuvabohu

   Ja bravo, končno ena odmerjena kritika.

 • tzt

  Noviča spoznali za krivega. Dosodili so mu 25 let.

  http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/milka-novica-obsodili.html

  • Duhec

   Primerna kazen za umor a ne???

   • tohuvabohu

    Pravi storilci se pa sprehajajo po Sloveniji a ne?

    • Duhec

     Če to veš in imaš dokaze, zakaj nisi pričal, zakaj si dovolil, da ga obsodijo???

     • tohuvabohu

      Sodišče ima vse dokaze, posnetke pravih storilcev in še več, vendar jih striktno zavrača. To je pravo udbomafijsko sodstvo.

  • Mojca pokraculja

   Pričakovano !!! Počakmo kaj bo Martinčič povedal .

 • Fogglof Tunnek

  Čujte gnoj desnosučni, pustite gejčeka Mihu, on ni nevaren… volilci Trumpa (ki ga tudi vi desnosučni kujete med zvezde) so se začeli proti njemu obračat zaradi napada na Sirijo!!!… Zakaj? Ker je lagal, da tega ne bi nikoli naredil !!!

 • Duhec

  Janša ne bo nikoli več predsednik vlade…

  • tohuvabohu

   Tudi če ne. On je naredil za Slovenijo več kot vsi komunajzarji skupaj po letu 1990. S Kučanom in tabo vred.

   • Fogglof Tunnek

    Ja, pokral in prodal je na tone orožja…provizija pod mizo od Patrie…mahinacije z zemljišči v Trenti…prepisovanje govorof…kopiranje in lepljenje za diskreditacijo Turka… in še in še in še!!!

    • tohuvabohu

     Rekel sem za Slovenijo, a si ti nepismen ali ti noge smrdijo? Same gnusne tipično rdečkarske laži. Marš, govedo zarukano Turkogluju v rit. Tvoji in Kučanovi bančni in tajkunski capini so po mnenju poznavalcev Slovenijo opetnajstili za pet-in-se-dem-de-set milijard! In to v glavnem v času Janševe vlade, kar je direkten napad na državo in izdaja Slovenije!

    • Slovenec 33

     Jej, kaj so ti spet tablete popustile. ti topoumni produktek usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma.

   • luckyss

    *V bistvu bi se morali o naših vladah pogovarjati na način “kdo je naredil manj škode”..
    Tu pa tudi Janez ni na najbolj debelem ledu ;))

  • rubec

   Kaj ga boš ustrelila opica?

   • Duhec

    Ni vredn in še brez moči je. Nad takimi se nikol ne izživljam… a bo ok SDS pijanček???

    • tohuvabohu

     Zakaj pa potem serješ tukaj?

     • Duhec

      SDS idioti ste mi zanimivi…

    • Johan

     Dembil smo ti že na sledi

    • rubec

     Fajn. Sem se že ustrašil da janša ne bo nikoli več predsednik vlade.

  • garfi

   ti pa nikoli več normalen

   • Zgornji

    heh, ;-)

  • Johan

   To so tvoje mokre želje idiot !

  • indijanka

   A si vedeževalka tut?

 • tohuvabohu

  Breaking news!
  Iz ministrstva za kmetijstvo so sporočili, da so zaščitili redko avtohtono pasmo haloškega rdečega goveda. Živi samo nekaj primerkov v Halozah in okolici. Glavna značilnost te pasme je, da naserje veliko gnoja, ki pa ni uporaben za kakršenkoli namen. Rado se druži s kozami, ovcami, kokošmi in gosmi.

  • RATATA

   Hvala bogu, da je to haloško rdeče govedo neplodno.
   Dodatne raziskave pa so privedle znanstvenike do zanimivih vmesnih zaključkov, ki napotujejo na delno utemeljeni sum, da bi to lahko bilo tudi kombinacija in sicer haloško svinjsko rdeče govedo.
   Ko bodo dodatne raziskave zaključene, bo uradno poločilo objavljeno v strokovni reviji “Najgnusnejše pokvarjene živali na svetu”.

 • David Lokatos

  Jansa bo zelo kmalu zopet na poveljstvu te nase Slovenije in stvari bodo sle samo se na bolje! Dejstvo! ZA DOM!

  • Zgornji

   DVOMIM. DVAKRATNODVOJNO. Žal. Tudi Janša Žal ni Dovolj Dober . Bo treba kakega Drugega najti .

 • Slovenec 33

  Spet je na dan prišlo dejstvo, da, nikjer, v nobeni okupirani državi okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštujejo nobenih etičnih in moralnih norrm in tudi v Sloveniji je tako.
  Edini cilj okupatorsko izdajalske oblasti je ob podli kraji materialnega potenciala slovenskih prebivalcev tudi uničevanje in zatiranje avtohtonega prebivalstva.
  Zato tudi tale zadnja kraja ni v smeri izboljšanja.

  • Ana Job

   Točno!

 • antimur

  Ta nora LGBT vlada je šla krepko preko vseh normalnih mej. Tako dolgo bodo izivali, da bodo zadeve eskalirale v nasilje, kajti po pošteni demokratični poti s temi ljubitelji pedrov in lezbijk ne opraviš nič.

 • Janez

  O !
  Lej ga, ZL FEVDALCA. – grofaF.Tunneka von Haloze – še je živ!
  Kako kaj fročeki, pomlad je – a že kaj obdeluješ, seješ, sadiš po svojem FEVDU ?
  A je tvoj FEVD – velik – koliko hektarjev ?
  A!
  Resno:
  ŠE EN PRIMER O NEUSTREZNOSTI LBGT, FEMINISTK ZA ODGOVORNE JAVNE POLOŽAJE !
  Pisal
  sem že:
  LGBT, FEMINISTKE IN OSTALE SREDNJESPOLNE, TRAJNO SAMSKE- BREZ OTROK itd.
  so
  tudi iz uradne psihologije – znano labilne, tudi negativnim vplivom podlegajoče itd.
  Sebe pogosto ne obladujejo, pogosto zapadejo v etično sporne , celo kriminalne aktivnosti.
  Dajmo, v :
  R.SLO IZOBLIKUJMO TUDI URADNO VELJAVNO SPREJET ODNOS DO TEH ” OSEB ” LGBT ITD.
  Ponovno!
  v ta namen zapišem 1000% uradno dokazani primer skrajno neetičnega vedenja in dejanj –

  – t.i. feministke, s knjigo
  Drugi spol tudi začetnice, “ponarejene ikone ” feminizma SIMONE DE BEAUVOIR iz Francije !
  1. leta 1944
  JE BILA SIMONE DE B. URADNO, SODNO SUSPENDIRANA S POLOŽAJA PROFESORICE !
  NA VSEH DRŽANIH ŠOLAH FRANCIJE – DO KONCA NJENEGA ŽIVLJENJA !
  Zakaj?
  2. Kot profesorica na francoskih dekliških srednjih šolah je – kot zelo agresivna lezbijka, dokazano
  – SPOLNO NADLEGOVALA OD STARŠEV V KOREKTNO ŠOLANJA ZAUPANE JI MLADOLETNE
  DIJAKINJE,
  – ENO OD MLADOLETNIH DIJAKINJ ( N. Sorokine) JE CELO UGRABILA – OD BIVANJA PRI STARŠIH.
  Starši te dijakinje so prof. Simone de B. seveda – tožili. In S. de B. je bila sodno suspendirana.
  NIKOLI VEČ NI SMELA IN TUDI NI – DO KONCA ŽIVLJENJA – NI – POUČEVALA V DRŽAVNIH ŠOLAH.
  Dejstvo !
  To, zgornje je – dokazano dejstvo o “ikoni” Simone de B., ki ga pa slovenske
  – PROFESORICE NA FF – TAM SE ŠOLAJOČIM NEINFORMIRANIM ŠTUDENTOM !

  – KAR – NESKLADNO Z AKADEMSKIM KODEKSOM ČASTI – KAR – ZAMOLČIJO !
  ETIČNO ZELO SPORNO OSEBO S. DE B. PRIKAZUJEJO KOT ČISTO POZITIVNO IN CELO
  “ZASLUŽNO” ZAČETNICO T. I. FEMINIZMA. O tem je pisal pred čssom tudi g Vodeb – na tem portalu.
  Zainteresirani !
  Navedeno lahko preverite : izrabljanje javnih pedagoših državnih položajev za širjenje
  – čisto zasebnih stališč profesorjev, njih podajanje, vsiljevanje akademsko nekorektno oblikovanih
  vsebin – mladim !? Itd.
  TO SO PROBLEMI, KI JIH V SLOVENIJI – NA JAVEN IN URADEN NAČIN – ŠE MORAMO UREDITI !

  Še !
  O SKRAJNO ETIČNO SPORNI PROF. SIMONE DE BEAUVOIR !
  Poleg omenjene sodne odločbe – o suspenzu S. DE B. – s profesure na državnih šolah.
  Ex že pokojno prof. Simone de Beauvoir !
  VELJAVNO DOKAZNO IN KRIVDNO – OBREMENJUJEJO ŠE !

  3. PRIVATNA PISMA IN DNEVNIKI S. DE B. IN NJENEGA “PARTNERJA” V SPOLNIH ZLORABAH
  MLADOLETNIH DIJAKINJ – J.P. SARTRA, ZNAN FRANCOSKI FILOZOF.
  TER KNJIGA DOKUMENTARNIH PRIČEVANJ ENE OD MLADOLETNIH DIJAKINJ, KI STA JO OBA S. DE B in J.P. Sartre – brezčutno spolno zlorabljala za spolne eksperimente. In si o tem crlo pisala pisma.
  Gre za knjigo
  DISGRACEFUL AFFAIR (sramotna, brezčastna zadeva, primer)
  ki jo je s strani Simone de B in J.P. Sartra spolno zlorabljana ( kot mladoletna dijakinja ) napisala gospa
  – BIANCA LAMBLIN – v svojih kasnejših letih, že kot mati otrok, z vnuki itd.
  Ta
  knjiga ima tudi za akademsko rabo naravnost dokazno vrednost !
  O temni, prikrivani plati življenja in etično spornne in škodljive, celo kaznive aktivnosti !
  – LBGT oseb – napram nezaščitem – posebno – mladoletnim, v osnovi – spolno normalnim mladim.
  Sporočilo knjige
  POMEMBNA KNJIGA!

  Disgraceful Affair ge. B. LAMBLIN je:
  AGRESIVNI LBGT LAHKO MOTIJO, OVIRAJO, POŠKODUJEJO NORMALEN OSEBNOSTNI RAZVOJ,
  NPR. MLADIH DEKLET V NORMALEN ODNOS DO NASPROTNEGA SPOLA, V MATERINSTVO ITD.

  4. AKADEMSKI, ETIČNO SPOREN , NEKOREKTEN VPLIV NA MLADINO IZRABLJAJOČ PROFESORSKI
  DRŽAVNI POLOŽAJ ?
  Je uradnih preiskav – nujno potrebno javno področje. Tudi v interesu javnosti.
  Nedvomno !
  Navajam samo nam vsem znani primer,

  – dr. TOŠ s FDV je dokazano v nasprotju s KODEKSOM AKADEMSKE ETKE !
  – potvoril jn poskrbel za objavo dokazano potvorjeni “rezultatov ankete”, ki naj bi pred predsedniškimi volitvami – kazale ( ankete dr. Toša) prednost glasov te ankete, ki naj bi nakazovala zmago dr. Turka.
  Ki
  Pa potem – seveda – ni zmagal.
  Primer te nedvomne zlorabe se mi zdi zrel za obravnavo v PARLAMENTU R.SLO.
  Hvala, vse moje tu zapisane informacije so realne. Ex ok knjižničar. L.r. JANEZ K. KOMENDA

 • Ana Job

  O tale Lobnikov Mihec je tudi ena velika žalost! Da tako fino cuza denar davkoplačevalcev za spuščanje megle, mora tudi enem r*t n*stavljati na ministrstvu. Da ni to mogoče kakšen brglezov ptič?

  Pošteno naj dela, da si bo denar zaslužil, tako, kot si ga zaslužimo normalni, pošteni državljani.

  • RATATA

   Dotaknila se ga pa verjetno sploh nebi.

   • traktor

    Ja, s kleščami mogoče.

    • RATATA

     S kleščami na 25m gozdarskem dvigalu.

   • indijanka

    Hmm…ja. Kaj naj bi pa počela z njim? A ni gej?

    • RATATA

     Kaj pa ima spolna usmerjenost kogarkoli s politično pripadnostjo te zdaj jaz vprašam.
     Ej, komunajzer je!
     A se bomo tapošteni s komunisti rokovali?

     • indijanka

      Komunist je? Od kdaj?

     • RATATA

      Komunistov ni več že od enaindevedesetega, ko je druže tito umr.
      Komunajzer je! In to od študenterajskih let.

     • indijanka

      Bo že držalo, če ti tko praviš. Ne spoznam se na ta zmerjanja. Meni ni všeč kot človek. Tut če ne bi b il gej ali pa komunajzer kot praviš Ne maram agresivnežev. Kere kol barve.

     • RATATA

      Če je komunajzer pomeni, da je agresiven.
      Da te ne bi slučajno Vest pekla, ker ga ne maraš zaradi tvojih razlogov.

     • RATATA

      Bistvo sporočila se vedno napiše pravilno: katere koli barve že…. agresivnežev ne maram.

     • Ana Job

      Kaj se finega delaš zdaj?

     • indijanka

      Kaj pa, če nisi pogruntal bistva sporočila?

     • RATATA

      Možno je vse.
      Celo to, da ti le ni všeč kot človek.

     • RATATA

      Če pomisliš takole:
      1. Indijancem rečemo tudi rdečekožci;
      2. Moj nick zveni agresivno.
      Dva minusa zame, če komunajzerje omenjam.

     • indijanka

      A pol si ti bistvo sporočila?

     • RATATA

      Ne, Ti.
      Od nekdaj se mi je zdel prevod zgodnjega Shakespeareovega dela zdel čuden in hkrati zanimiv.
      “(ne)UKročena trmoglavka”

     • indijanka

      Hmm…presenečaš.

   • Ana Job

    Imam raje prave moške, ki vedo kaj hočejo! :-) Pa še, če ne bi bil gej, bi me motilo, da je komunajzar in tudi ne bi imel šans.

  • traktor

   Cuzne on tud kej tazga k punce nimate.Fuj,bljak.

   • Ana Job

    Tisto, kar imajo punce pri fantih rade, bi mogli fantje pri miru pustit. Kaj se pa to pravi, tako obnašat?!!! :-(

 • učko

  Mladi pederajzar, komunajzar, levuhar in kretenčina je tale cepec lobnik !!!!

  • črnaovca

   Po moje se motiš je prej blizu SDSa sicer o tem da so ga brcnili tule ne bi pisali

 • Vrhovni sodnik

  A temu Brglez ravfenk puca

  • učko

   Ma kaki, oficielno si ga Brgla samo drgla !!!

 • Janez

  Naš ZL bodoči
  GROF IN ZL FEVDALEC F. Tunnek von Haloze !
  je dobil ZL stalin partijsko direkktivo – izgleda !
  Pisati sme
  Le zoper J. JANŠO – OSTALIH NJEGOVIH – KOZLARIJ – PA NE !
  Zato
  ga na tem zavihku danes ne bo dosti, ker tu ni g. J. J. zraven !
  O
  kadrovanju LBGTJEV pa Tunnek – nima izdelanega mnenja !? L.r. JANEZ KOMENDA

 • Janez

  No ?
  ZL STALINSKI ex KP, ZK BODOČI FEVDALCI !
  Eno
  Lahko vprašanje – za vas !
  Res
  Me zanima: ko sem jaz v osnovno šolo hodi, so nas silili – otroke – reči:

  “ZA DOMOVINO – S TITOM – NAPREJ”!
  Kakšno parolo
  imate pa zdaj – vi – ZL ?
  A?
  “ZA DOMOVINO – Z LGBTJI – NAPREJ – NA GNOJIŠČE” ? Ali kako. Hecni pa ste.L.R JANEZ KOMENDA

  • črnaovca

   mankjam samo še : za dom spremni

 • črnaovca

  Ja in model bo pač izgubil lahko službico kjer je nekaj nakladal in nič koristnega nardil, ukiniti bi bilo treba še marsikaj tudi urad za spravo ki je ustanovlen samo za to da so nekomu zagotovili službo ker bi zaradi svojih sposobnosti bil na cesti, uradov in diirektoratov je preveč za to imamo tudi drago državo in visoke davke. Desničarji stalo bentijo nad drago državo a ne bi nič spremenili da bi kaj ukinii in pocenili vso to sranje

  • Kaj pa lahko ukinejo desničarji ? Ne bodi smešen ! Ali so desničarji sploh v koaliciji ?

 • Zgornji

  PARAZITIZEM IN KORUPTIZEM NA KUBIK !!! ! !!!

 • Iza Demos

  Kaj se gospa, ki je vodila Direktorat za delovna razmerja in pravice iz dela (kaki naslovi!), razburja saj vendar pozna kako sistem deluje. Vsaka koalicija ustanavlja nove in nove urade in direktorate, da lahko zaposli svoj “sposoben” kader,pa naj bo desna, sredinska, leva. Dejstvo je, da so glede tega vse “LEVE”, mi pa osli, ki vse to plačujemo, žal.

 • Anton

  pač denar, kroži, iz desnega žepa v levega ups pedrskega.Pa še nekaj gej je tujka, katero slovar slovenskega knjižnega jezika ne pozna. Toliko o tem in prosim za doslednost in upoštevanje pri zapisu slovenskega jezika.

  sarkazem press

 • učko

  SMC = pederska stranka, sami nesposobnjakovići in lenuhi !!!!!!!!!

 • Burek Burecki

  Ritnpiker stranka nesme vec nikoli na oblast. Dost mamo politicne korektnosti in lopovscine. Se malo pa bomo na beraski palici pa ne na eni ampak dveh.

  Desnicarji tut kradejo janezek jim je za vzor ampak vsaj dezava ne gre v tri krasne…

 • airways

  Buzerantska vlada drekojebcev!!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!