Čestitam za pogum!

Lucija Šikovec Ušaj (foto: osebni arhiv).

Je pogumno, da pišem to kolumno? Svojega pisanja, pa najsibo pri delu, na Twitterju, v kolumnah …, nisem nikoli dojemala kot nekaj pogumnega. Vedno me je presenetil odziv kakšnega posameznika, ki mi je rekel, čestitam vam, da si upate to napisati. Ali da si upate vložiti tožbo, s katero zahtevate, da se ZZB NOB izbriše s seznama društev, ki so posebnega pomena in prejemajo denar od nas, davkoplačevalcev, ali da si upam zastopati Romana Leljaka proti Zemljariču in še bi se našlo.

Pred tednom me je resnično pretresel tvit slovenskega intelektualca, nekoč ministra za kulturo, ki se je preko Twitterja zahvalil RTV SLO za prikaz filma Goreči škof in za pogum, ki ga je RTV pri tem pokazala. Če tako razmišlja človek, ki se je rodil s tovarniškimi nastavitvami za razmišljanje, ki mu je razmišljanje pravzaprav osnovna okupacija v življenju, kako šele razmišlja Slovenec ali Slovenka, ki opravlja enostavnejša dela za strojem, v trgovini, na njivi …? Bi lahko razmišljal enako ali drugače, bolj modro, bolj samozavestno? Verjetno, da. Ni namen tegale sestavka kogarkoli žaliti, še najmanj avtorja zame najbolj žalostnega tvita tega leta, ki je v resnici nekoč sam pokazal veliko mero poguma. Želim, žleht, kot sem, pokazati na servilnost premnogih slovenskih intelektualcev, ki jim je zmanjkalo samozavesti, da bi zahtevali najosnovnejše pravice, ki jih v 21. stoletju na teh prostorih vsak Slovenec sme pričakovati in mora zahtevati. Dejansko smo prevečkrat preveč dobesedno razumeli, da je potrebno nastaviti še drugo lice … Nastavljali smo drugo lice, nekateri so tudi izgubili svoje dostojanstvo, nekateri so namesto drugega lica pokazali državljanski pogum in dopustili, da so jih mučili, zaprli, spustili in jih, neuklonljive, ponovno zaprli. Takšni se potem zapišejo v zgodovino, tisti drugi pač ne.

Oglejte si še: Tatovi teles

Nacionalno televizijo v pretežni meri financiramo državljani. Zakon o RTV je meni nič tebi nič določil, da kdor ima elektriko, naj dokaže, da nima TV-sprejemnika, sicer ga bo zgradba na Kolodvorski rubila. Sprememba imena ulice iz Moša Pijadejeve vsebine hiše ni prav v ničemer spremenila, če je ni celo poslabšala. In tako nas rubijo preko FURS ali Carinske uprave, skratka preko organa, ki ima vrsto zaposlenih brez dela, ki so naveličani pisanja na FB med delovnim časom in jih različne izvršbe, zoper katere sicer lahko brezuspešno ugovarjaš, zabavajo vsaj toliko, da se med čik pavzami, malicami, kosili, odhodi v toaletne prostore, nekako pretolčejo do »srečnih uric« odhoda iz službe. Ne z dela!

Poleg vse zakonodajne navlake imamo torej tudi zakon o RTV Slovenija, ki v 5. členu določa:

“Novinarke in novinarji (v nadaljnjem besedilu: novinarji), urednice in uredniki (v nadaljnjem besedilu: uredniki. Jaz se vprašam, zakaj ne v nadaljnjem besedilu urednice?) RTV Slovenija in drugi, ki so neposredno udeleženi pri ustvarjanju ali pripravljanju RTV programov, morajo pri svojem delu še posebej spoštovati

načelo resničnosti, nepristranskosti in celovitosti informacij,

spoštovati človekovo osebnost in dostojanstvo,

spoštovati načelo politične uravnoteženosti ter svetovnonazorskega pluralizma,

spoštovati načela ustavnosti in zakonitosti pri oblikovanju programov, vključno s prepovedjo spodbujanja kulturne, verske, spolne, rasne, narodne ali druge oblike nestrpnosti, zagotavljati nepristransko in celovito obveščenost, tako da imajo državljani možnost svobodnega oblikovanja mnenj,

spoštovati načelo politične neodvisnosti in avtonomnosti novinarjev,

uveljavljati profesionalno etiko poročevalcev, dosledno razločevanje informacij in komentarjev v novinarskih prispevkih,

varovati otroke in mladino pred vsebinami, ki bi lahko škodljivo vplivale na njihov duševni in telesni razvoj, ter spoštovati obče človeške vrednote.

V 10. členu, prav v posmeh vsem državljanom, piše: »V programih RTV Slovenija ni dovoljena politična propaganda.”

Državljani niso dolžni plačevati neresnic in politične propagande
In sedaj je bistveno vprašanje, ali RTV Slovenija izpolnjuje svoje zakonske zaveze? Jih izpolnjuje, ko producira laži, na primer, da si z vloženim predlogom zakona, ki ga je vložila največja opozicijska stranka, demonizirani predsednik te stranke ustanavlja lastno vojsko; jih je izpolnjevala, ko so njeni novinarji, pomešani med zakrinkane antifa agresivneže, pokazali, da so na strani tistih, ki bi udrihali po zavednih Slovencih; jih je pokazala in poročala o srečanjih pred sodiščem, kjer se je v vsem času zvrstilo tisoče ljudi, ki so zahtevali, da sodišča sodijo pravično; jih je spoštovala pri odkritju škandala stoletja, ki ga je odkrila komisija o pranju iranskega denarja preko državne NLB; jih je spoštovala in pošteno poročala o ugotovitvah glede korupcije v zdravstvu, glede referenduma o drugem tiru, glede ugotovitev Romana Leljaka o morilcih Udbe, ki so jih še nedavno vplivni Slovenci pošiljali v tujino na morilske pohode … Nikoli in nikdar!

In zdravorazumski človek se vpraša, če ena stranka ne izpolnjuje svojih zakonskih obveznosti, nasprotno, iz dopisovanja med dvema zaposlenima celo izhaja, da se sme v oddaje vabiti samo novinarjem prijazne osebe, potem v normalni, pravni državi zakona ni potrebno spoštovati državljanom, ki so dolžni plačevati nekaj, česar niso niti naročili niti ne želijo slišati in videti. Vsaka pogodba se razlaga v korist šibkejši stranki, tudi zakonske obveznosti, ki jih je državni zbor naložil tako RTV Sloveniji kot državljanom, se morajo razlagati na način, da državljani niso dolžni plačevati neresnic in politične propagande, zasmehovanja, zasramovanja, groženj s ponovnimi poboji in metanjem v rudniške jaške.

Za resnico ni potreben pogum, temveč poštenje
In medtem ko se eni borimo po pravni poti in zahtevamo, da: ali RTV Slovenija zakonske obveznosti izpolnjuje ali da se državljani sami odločijo za plačevanje naročnine, kljub temu, da novinarji in zaposleni delajo vse, česar po zakonu ne bi smeli, in nič, kar jim zakon nalaga, se najde nekdo, ki jim za to, da so predvajali film, ki ga seveda niso niti posneli, čestita za pogum. Ne leta 1960, 1980, 1990, ne, leta 2018! O enem najbolj gnusnih zločinov Udbe, katerih glavni akter še živi in je svetovalec nikoli zares upokojenega partijskega šefa, je bil posnet film in RTV Slovenija, ki mirno pobira denar od lastnikov električnih priključkov, je film, brez imen zločincev, dala na spored. Leta 2018. In za to dobila pohvalo. Pohvalo, da je pogumna, čeprav je samo enkrat naredila nekaj tako, kot ji nalaga zakon o RTV. Kot da bi vam vsakič, ko stojite pred rdečo lučjo na semaforju v nočnem času, ko ni prometa, policija čestitala za pogum.

Ko sem to prebrala, me je bilo sram. In bilo mi je hudo. In počutila sem se zelo osamljeno. Kajti za povedati resnico ni treba biti pogumen, temveč pošten. Če za to v tej državi potrebuješ pogum, potem je to slaba država. In ni to tista država, o kateri smo sanjali.

Nasprotno!

Lucija Šikovec Ušaj

 • Roman

  Zadela je bistvo!
  Hvala!

  • sloustava

   Bistvo je zadel dr. Janez Sustersic. Imamo bobovnike, carlovke in gamad golobicarstva. Vemo pa, kaj je Golobic izjavil glede kupljenih medijev. Imamo tudi slovenclje, ki bodo spet volili kucanizem, kraje in lazi, podprli 2TDK in se rezali Slovencu in postenjaku v obraz. Volivec, ti si tisti in edini, ki lahko tako RTV, kot POPTV, laznivcem in tatovom pokazes pot na Dob!

 • rubec

  Čestitam za članek!

 • VERRZIFIKATOR

  Janez Novak

  KJER SE PREPIRATA DVA

  Sprla sta v človeku spet se dva,
  Strah je kajpak preglasil Pogum,
  mu očital znova blodni um,
  ki da vodi v brezno vse brez dna.

  Se Pogum je prav nerodno branil,
  češ da, kar počne, sploh ni pogumno,
  da je le nastopil malce strumno,
  rad da Strah pregnal bi, ga ukanil.

  Strah svaril Pogum je pred pogubo,
  ker da ta ne ve, za kakšno ceno
  zganja prav po nepotrebnem sceno,
  da oba imata s tem izgubo.

  Zdaj Pogum priznal je svoje grehe,
  Strahu prav dal v mnogih je pogledih,
  se ravnal bo po njegovih zgledih
  in iskal drugje si bo utehe.

  Tole da je sadomazohizem,
  je pripomnil tretji pol človeka,
  zmagoviti krog ki zopet teka,
  strašno prepogumni Konformizem.

 • Beli Sneg

  Takozvani intelektualci, razen svetlih izjem so utihnili ali pa se sparili z režimom. Da o kulturni sreniji, ki se prodaja za ljubi kruhek, ne govorimo. Zgodovina se ponavlja. Narod je vse bolj bebav. Tako Žiga kot Boštjan Turk postajata vse bolj intelektualca brez hrbtenice. Zato bravo Lucija in redki, ki se izpostavljajo za resnico.

  • Majda

   Glede Turkov, obeh, se strnijam!

  • dež

   Žiga ima eno veliko težavo in sicer, da je bolj papeški od papeža. Boštjan pa ima občasno težave s polno luno in sam s seboj. Kljub temu vedno preberem kar napišeta.

 • Marija

  Pošteno ogledalo nam vsem

 • FORT WORTH

  LUCIJA FOR PRESIDENT !

 • tasilo

  Če te kdo udari po levem licu … ga usekaj nazaj direkt na gobec. Pa naj zdaj on razmišlja.

  • FORT WORTH

   To se ne sme.
   Komunisti pravijo, nicelna toleranca do nasilja.
   To pomeni :
   Mi lahko, vi pa ne !!!

   • tasilo

    Saj poznaš tistega …

    Pride cigan na Zavod za zaposlovanje in reče
    — Delal bi.

    Uslužbenka ga pogleda:
    — Prosim?! Ajaaa, sevede, sevede! Ravno imamo eno prosto delo za vas! Direktor mednarodne kompanije išče šoferja. Delal boš 8 ur na dan, peljal kakšen avto v pralnico. Človek ima zbirko športnih avtov, posche, lambo, ferrari … ki jih boš vsake toliko malo preluftal na dirkališču, da ne zarjavijo. Ima tudi dve ravno polnoletni hčerki, ki ju boš vozil po zabavah in domov in jima boš na voljo tudi … takooo … saj razumeš. Nosil boš samo armanijeve obleke, plača 5000 evrov neto plus žepnina 50 evrov na dan, vsi pokojninski stebri, benificiran staž, 3 mesece dopusta na leto. Pa z njimi boš hodil smučat v St. Moritz, poleti pa na Sejšele in na Fiji, mogoče še kakšen safari po Afriki, all inclusive, vse to gre v službo …

    — Čaki mal, čaki, aaa … me zajebavaš?!

    — Hja … kdo je pa začel?

  • karpelec

   Težko je razmišljati z bolečo glavo.

  • Borut Stari

   Tako bosta oba vedela zakaj.

 • totex39

  Tako razmišljanje je zadetek v polno in takih bi moralo pri nas biti še veliko, da bi se določene stvari sploh mogoče premaknile.
  Že samo branje njenih kolumn je užitek.

 • lojze

  Z odvetnico se strinjam v celoti. Vendar njena teza da se “vsaka pogodba razlaga v korist šibkejši stranki” v Sloveniji ne zdrži presoje. Moj primer: FURS nam je poslal odločbo o plačilu nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča. Ugotovili smo, da se je FURS zaradi napačnih podatkov bistveno zmotil. Pritožili smo se nakar smo dobili sklep, da gre pritožba v ustrezno obravnavo, nadomestilo pa smo morali vseeno plačati sicer nam je grozila izvršba in visoke zanmudne obresti. Plačali smo, čakali na rešitev pritožbe, do katere je prišlo čez nekaj mesecev, vendar do vračila denarja (gre za cca 5.500 evrov) še zdaj, po enem letu, ni prišlo. Torej, kje je tu načelo šibkejšega?! Oblast ima na svoji strani “zakone”, prisilna sredstva in sodstvo in seveda načelo, ki se v Sloveniji obilno uporablja “oblast se ne moti” in “oblast že ve kaj dela”. Bivši minister, ki je pohvalil RTV za nekaj, kar bi moralo biti njena običajna naloga (delo), je pač te vrste državljan.

  • dež

   Pravzaprav se vam splača čakati čim dlje. Zamudne obresti na 5 K€ so odlična investicija, z 20% letnim donosom, le iztožiti jih morate. Verjamem, da vam tudi v tem primeru lahko pomaga Lucija.

   • 5-RA

    Pozabi, da ti jo FURS vrnil z obrestmi…a dohodnino ti vrnjeno z obrestmi?

    • dež

     Če je bila pritožba uspešna, kot pravi Lojze in niso vrnili denarja v zakonitem roku, jih po mojem mnenju lahko iztožiš. Kakšen je zakoniti rok sicer ne vem, zato sem napisal, da je potreben odvetnik.
     Večino denarja se da iztožiti, tudi od države, le ukvarjati se s tem nikomur ne ljubi. Enako je z zamudnimi obrestmi in storitvami raznih komunalcev, TK operaterjev, bank in podobnih monopolistov, ki stalno nekaj zaračunavajo (po par centov), uporabniki pa vedno počepnemo.
     Ker se nam s tem ne ljubi ukvarjati, čeprav je res, da večinoma tudi ni smiselno, ker gre za zanemarljive zneske. Ravno sedaj se ukvarjam s T-2, ki mi zaračunava zamudne obresti za dolg, ki mi ga ne znajo niti dokazati niti utemeljiti.
     V zgornjem primeru pa se pogovarjamo o 1000 € letno, za kar se zagotovo splača potruditi.

   • andros

    Naivno verjameš, razen če imaš debelo denarnico.Take ima pač ona najraje.

    • dež

     Gre za čisto rutinsko tožbo, v takšnih primerih stroške odvetnika plača stran, ki je tožbo izgubila. Če seveda drži, kar piše Lojze, da je bila pritožba zanj ugodno rešena, sedaj ga pa FURS že 1 leto nateguje z vračilom.
     Če je nekdo nekomu nekaj dolžan, vedno obstaja tudi časovni okvir, v katerem je ta dolg potrebno vrniti. In neupoštevanje roka za seboj potegne zamudne obresti.

  • andros

   Predlagam ti, da zamenjaš to vsevedo odvetnico in rezultat bo prišel sam po sebi.To ti govorim iz lastnih izkušenj…

   • samotoje

    Nu, kaj te boli in kje te tišči? Kar na plano z jezo. Ni dobro, če zamere in frustracije potlačiš. Poglej, kaj je iz Makarovičke in podobnih nastalo.

 • PIA PlA

  RTV Slovenija skoraj ne gledam, morda kdaj pa kdaj kakšna poročila oziroma ko preklapljam kanale, se na slovenskem kanalu zadržim, če je zanimivo, malo dlje. Vendar je že tista minuta dovolj, da slišim, kako spakedran jezik uporabljajo. In če javna televizija za kateri smo dolžni vsi plačevati ne bo pazila na kvaliteto slovenskega jezika, kdo bo? Politiki zamerim, da se zavzema za vse tujce, prišleke in mimoidoče, le za Slovence in slovenski jezik ne. Za pačenje slovenščine ni nihče imun. Otroci slišijo in ponovijo – narobe seveda. Slovenščina je bistvena, da smo in ostanemo narod!

  • tasilo

   RTV resnično pači, deformira, kvari slovenščino. Njihov jezik je kar krepko v nasprotju s pravili lepe, pravilne in smiselne slovenščine. Domnevam, da zato, ker zaposluje polpismene in polinteligentne ‘izdelke’ FDV.

   RTV kot “servis v javnem interesu” bi morali vsi nehati plačevati že zato, ker njihova slovenščina ni neoporečna, čeprav bi morala biti popolnoma brez napak. Neoporečna slovenščina je v javnem interesu in RTV bi morala biti njen varuh, ne pa uničevalec.

   • PIA PlA

    Točno tako!!!

    PS:

    Kot bi tudi doktor ustavnega prava moral odlično poznati ustavo.

   • dob

    Bodimo pozorni na “brez da bi”.
    Redno slišimo na televiziji, največkrat pri politikih.

 • Mojca pokraculja

  Pogum in resnica. To je zdaj vprašanje. Bravoo Lucija !

 • Jani Steiner

  Poimensko jih imenujte : zemljarić, kućan…..itd.

 • centurion

  Lucija, tekst in vsebina – brez pripomb.
  Žiga pa, kot da je klecnil in po malem izgubil smer.

  • althar

   Žiga že dolgo “kleca in po malem izgublja smer”.

  • Mare Kranjc

   Žiga je vseglihar! In od takšnih nimaš ničesar. Ko je treba ukrepati, takšni rečejo “vsi so enaki” in konec je vsega.

 • althar

  Menim, da noben zakon ne more pomagati, da bo Hanzi televizija za vse. Vsaka oblast bo na vrh nastavila svoje ljudi in ga spremenila v svoje trobilo. Poleg tega ni nobenega razloga, da v normalni državi oblast upravlja svoje medije, prav tako kot ni razloga, da oblast upravlja svoje tovarne, kmetije ali frizerske salone. Beštijo privatizirati, potem pa naj oddajajo, kar so jim uporabniki pripravljeni plačati.

 • karpelec

  Resnica je ena in edina. Za njo se je treba znati boriti in če svoje življenje posvetiš samo njej, v očeh nekaterih postaneš dolgočasen in te premami samo en piškotek, postaneš suženj svoje poti, ki si jo izbral, jo zavržeš za kanec nečesa, ki ti izpolnjuje praznino, brez katere ne najdeš poti do resnice.

 • Franc Bizjak

  Spoštovana gospa Lucija. Ne čestitam vam za pogum ampak za čas, ki se vam ga zdi vredno posvetiti RTV SLO. Parlamentirati in ugotavljati kaj je, kaj ni in kaj bi morala biti RTV SLO se mi zdi nekako tako kot ugotavljati kaj narediti, da bi pasji iztrebki po Sloveniji izgledali lepše, lepo dišali in bili všečni vsem mimoidočim, ki jih opazijo. Žal mission imposible. Vredno se je sicer boriti, da državljani,vsaj tisti, ki si že 15-20 let nismo ogledali ene same njihove oddaje, ne bi bili obvezani financirati te rdeče greznice. Pa naj mi peščica poštenjakov z Možino na čelu tega mnenja ne zameri preveč.

 • lado

  Kako bo rtv v lepi slovenščini ,če pa je not sama ćefurija “ašćić……”upam da jih po volitvah na vidi in o njih slišim več TU JE SLOVENIJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! GOLAZEN BALKANSKA

  • Kosobrin

   Tudi Aščičeva je pogumna, ker odstira RESNICO! Pa jo tukaj vedno veselo blatite!

 • 5-RA

  Btw…RTV je samostojen izdajatelj sklepov o izvršbi…(tako kot FURS, KGZS in sodišče) in ne potrebuje posrednika (CURS), enostavno sami izdajo sklepa in ga pošljejo na tvojo banko.

 • herman

  Lucija, koliko si jih pa danes zvrnila “za pogum?” Hik!

  • šmentanamuha

   Ne sodi po sebi.

 • smiljan bertolin

  To kar dela Orban mi že imamo. Včeraj slišal. Ste preslišali, levičarji.

 • šmentanamuha

  “…človek, ki se je rodil s tovarniškimi nastavitvami za razmišljanje…”
  Genijalno, to prispodobo si moram zapomniti.

  • samotoje

   Tudi meni se silno dopade.

 • Olga_10

  Res je!

  Vendar danes potrebujemo SLOŽNO desnico. Problem Slovenije sta še vedno živi udba in komunizem. Letošnje volitve so ene zadnjih, kjer se jih še lahko znebimo. V primeru zmage Kučanove levice bo izvedena še tretja in dokončna kraja skupnega premoženja. Zato desničarji pozabite na trenja Janša – Tonin, Kangler – Zidanšek. Prav tako se desni intelektualci vzdržite “šimfanj” svojih desnih kolegov.

  Res je Rupel konvertit, toda s svojimi izkušnjami lahko ogromno prispeva desni stvari. Turkovi (Žigatovi) tviti so včasih vsegliharski, a v osnovi je desničar.

  Zato ga. Lucija raje pronicljivo opišite svinjarije levakov, tako kot vi to znate. Združiti moramo vse sile, da preženemo Kučanove levake v zgodovinske kante za smeti. Upajmo, da bo tudi pri nas zrasla nova generacija levičarjev, ki se bo odrekla zatohli in smrdeči Kučanovi agendi. Desnica je že evropska, volimo jo!

  • Olga_10

   In sedaj se preko tvitov obračunavata še Vinko Vasle in Boštjan M. Turk!? Ali ste nori, volitve so pred vrati in desničarji si dokazujete, kdo je bolj desen! Zvedela sem tudi, da je SLS zavrnil sodelovanje s Kanglerjem! Vaši prepiri samo koristijo Kučanu.

   Mogoče bo kdo rekel, da se tudi levi prepirajo. Ne, njihovo delovanje je prefinjeno nadzorovano iz Murgel. Veliko je igre, manipulacije. Na koncu so vsi nagrajeni! Samo spomnite se “prepira” med Ropom in Jankovičem. Na koncu sta bila oba nagrajena.

   Desni, strnite vrste, pozabite na zamere. Po volilni zmagi se lahko razhajate v določenih situacijah. Samo demontirati morate komunizem in Udbo! Lahko, da bo med vami tudi kakšen krt – toda sedaj so se komunisti povsem razgalili, tako da en ali dva spregledana krta ne bosta mogla obrniti smeri vladanja.

   United we stand, divided we fall!

   • Soave

    + + + + + + + + samo tako bomo zmagali !!

 • Capi

  Še ena od mnogih vaših izvrstnih kolumn!
  Omenili ste poštenje…….ravno o tem je trenutna vlada v odhodu na veliko moralizirala pred volitvami, med (ne)delovanjem pa jo povozila na celi črti……..upam da bo/je volilce le srečala pamet in bodo na prihajajočih volitvah volili vlado, ki bo “pošteno”(beseda ima več dobrih pomenov) opravljala svoje poslanstvo in delala v dobro ljudi, za zdravo gospodarstvo in državo.

  • Soave

   Drži. . . . . z etiko in moralo so nas dobili na limanice !!

   • pupa

    Mene ne, ker jim nisem verjela, ker sem dobro vedele, kdo jih je kojil iin redil in kje so sesali mleko.

 • Franjo Trojner

  Spoštovana ga. Lucija Šikovec Ušaj moram zapisati, da imate več poguma in premorete več poštenja, kot večina vaših stanovskih kolegic in kolegov. Večina intelektualcev obeh spolov raje na račun globoke države grmadi svoje bogatstvo, kot pa bi se postavili na stran in v bran , dobrega, zakonitega, resničnega!
  To državo uničujejo strici in tete bivšega totalitarnega režima, izprijeni intelektualci in prodani organi pregona! Zato danes upravičeno govorimo o mafijski/globoki državi. Več se bo o tem pisalo in govorilo, prej jim bomo stopili na prste, prej bo z političnimi kriminalci konec.

  • andros

   Predlagam ti, da jo vzameš za svojega odvetnika/co, kjer se boš lahko prepričal o tem, kar sedaj tukaj pišeš.Spomnil bi te samo na rek, da papir prenese čisto vse…

 • samotoje

  Nečesa ne gre prezreti: slovenski človek, rojen v prejšnjem stoletju, intelektualec ali človek kar tako, je bil do obisti pregneten in zmaličen v krempljih komunizma in socializma( dve besedi za isto grozljivko). In ta pohaba še vedno tiči v nas. Vsaj delček. Zato se zdi kar normalno, da se nam zdi dokumentarec o zločinu nad škofom Vovkom velik korak naprej. Zahvaljevanje za to “uslugo in dobroto” pa je vseeno prehuda.

 • Tanja Bor

  Z gospo se strinjam. Žalostno je živeti v državi, v kateri je za resnico potrebno toliko poguma.

 • južnificirana_si

  čestitke

 • Jožef

  Ponovno sem zasledil provokatorja, ki hoče umazati briljantno besedilo avtorine Lucije.
  G. Andros, blokirani ste, ne trudite se več

 • Jožef

  Ponovno sem zasledil provokatorja, ki hoče umazati briljantno besedilo avtorine Lucije.
  G. Andros, blokirani ste, ne trudite se več

 • neny

  “Za resnico ni potreben pogum, temveč poštenje.”
  Če bi kolumnistka napisala, da je tv ZAPEČATILA, bi mogoče lahko pisala tud o poštenju. :) Tako pa no go. Flance.

 • Biker26

  Tisto “Svakoga dana u svakom pogledu …” je iz filma “Se spominjaš Dolly Bell” !!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!