Dan, ko so obstali evropski moški

Jože Biščak

Prva zgodba gre takole: “Zgodilo se je na avtobusu javnega potniškega prometa. Šved zakriči črnki, ki sedi. ‘Zgini od tukaj!’ Ženska vsa prestrašena vstane in se umakne, domačin pa kolne: ‘Prekleta črnka.'” Levičarji bi temu nedvomno rekli rasizem, klicali bi na linč avtohtonega Šveda. Druga zgodba pa gre takole: “Zgodilo se je na avtobusu javnega potniškega prometa. Črnec zakriči belki, ki sedi. ‘Zgini od tukaj!’ Ženska vsa prestrašena vstane in se umakne, črnec pa kolne: ‘Prekleta Švedinja.'” Levičarji bi to prezrli. Če bi že komentirali, bi rekli, da je to povsem normalen odziv človeka s čustvenimi težavami, ki se je znašel v deželi belih ljudi. In ti beli ljudje ga odrivajo na obrobje družbe, zato ima težave s socializacijo v novem okolju, da o tem, da so v deželi, od koder prihaja, kulturne navade pač take, da moški sedijo, ženske stojijo. In da moramo imeti za tako početje v Evropi polno razumevanje.

Uganete, katera zgodba je resnična in katera izmišljena? Resnična je druga: črnec je z razbijanjem in preklinjanjem starejšo gospo pregnal s sedeža na avtobusu. Za to zgodbo obstaja dokaz. Na družabnem omrežju Facebook se je namreč pojavil posnetek (TUKAJ) črnega migranta, ki bi rad sedel na avtobusu na mestu, kjer je sedela neka starejša, bela gospa.

Omenjena resnična zgodba se ni pojavila v mainstream medijih, posnetka niso vrteli v najbolj gledanih terminih informativnih oddaj, v studio niso vabili strokovnjake, ki bi kakšno rekli na to temo, incident ni prišel na naslovnice časopisov, družboslovci so bili tiho, ker se zadeva pač ne vklaplja v njihov koncept progresivizma in multikulturalizma.

So pa zato dobesedno noreli pred dnevi, ko se je pojavil na las podoben posnetek, s to razliko, da je bil posnet na letalu, vloge “napadalca” in “žrtve” so bile zamenjane (TUKAJ). “Žrtev” je bila starejša črnka, “napadalec” pa starejši belec. Očitno je spadal v skupino ljudi, kot bi rekla Barbara Rajgelj, nekakšna sodobna inkvizitorka vsega, kar diši po konservatizmu in “preiskovalka” bele sovražnosti, “ki imajo vse, tako kot so beli, zdravi, dobro situirani starejši moški, ampak mislijo, da jim pripada več”. In so zaradi tega že vnaprej krivi.

No, na letalu se je zgodilo, da je 70-letni bel moški 77-letni črnki dejal, naj se umakne na drug sedež. Ko mu je ona nekaj odgovorila, ji je zabrusil: “Ne govori z mano v tujem jeziku, ti neumna, grda krava!” Mainstream mediji so takoj poročali, da je človek žensko ozmerjal izključno zato, ker je črnka, in moškega takoj označili za rasista. In najbrž ste tudi sami opazili, da so ta posnetek televizije vrtele v najbolj gledanih terminih več dni zapored.

Zanimivo je tudi, kako so se pri obeh dogodkih odzvali sopotniki. Na letalu je moškega poskušal pomiriti mladenič, za kar si je prislužil odobravanje sopotnikov in simpatije uporabnikov družabnih omrežij. Kaj pa na avtobusu, ko je črnec napadel belko? Starejša gospa se je ob pomoči mladenke umaknila v prvi del avtobusa, ni ga pa bilo junaka, ki bi se nasilnemu črncu uprl. Neverjetno je, kako je kulturni marksizem, ta metapolitični boj akademskih, kulturnih in političnih elit v prid mulkulturalizma, pognal strah v kosti evropskim moškim, da so pozabili, da morajo biti pravični in braniti svoje ženske. Lana Lokteff, globalna ikona gibanja alt-right in ženska brez dlake na jeziku, ki rekla, da bi pravi moški morali na avtobusu odločno braniti starejšo žensko (kot je to na letalu storil belec, ki se je postavil v bran črnki) in nasilneža vreči z avtobusa.

Takole Lokteffova pravi o migrantskih predatorjih in evropskih moških: “Ti ljudje tvegajo svoja življenja, da bi prišli v države, ki so jih evropejski moški zgradili za nas. Tudi me moramo biti pripravljene na boj. (…) So mogoče masovno migracije Nevropejcev Švedsko naredile varnejšo in z boljšimi možnostmi. Odgovor je debel – NE. Mi predlagamo enostavno rešitev: evropske države so za Evropejce. Če vam nismo všeč, pojdite nazaj.” Po njenem mnenju je težava v tem, da se je evropski moški povsem pomehkužil, politična korektnost ga je naredila dekadentnega, ne vidi več svoje (biološke) vloge. Danes se moški na stari celini oblačijo v mavrična oblačila, na pol slečeni paradirajo po cestah. Kulturni marksizem jih je popolnoma prikrajšal za moškost in jih spremenil v feminizirane beta moške, ki v ozkih kavbojkah stojijo na železniških postajah in nosijo napis “Dobrodošli begunci!”. S tem pravzaprav podpisujejo svojo sodbo na izumrtje.

V večini držav Evrope danes prevladuje kulturni marksizem. Postal je nekakšna država ideologija, ki je nihče ne sme kritizirati, saj je takoj označen za fašista, nacista, rasista, ksenofoba, homofoba ali islamofoba. Tipičen primer je povsem drugačna obravnava dveh enakih primerov, ki sem jih omenil za začetku. In edina rešitev za staro celino je, da vzamemo svet iz rok tovrstnih revolucionarjev. Potrebna je torej rekonkvista – najprej najbrž osebnostnoduhovna, nato kulturna in ekonomska, na koncu politična.

Jože Biščak, glavni in odgovorni urednik revije Demokracija

 • Soave

  + + + + + + + Res je neverjetno, kako se umikamo, namesto, da bi se uprli.Tega posranega mulca bi lahko ukrotile ženske, če že nobenega moškega ni bilo zraven.
  Ja. . . . .rekonkvista ? Ja ! Vsekakor ! Vzemimo si nazaj, kar je naše !!

  • večni srb

   Kdo smo mi? Kdo ste vi on kdo so oni?

   • Soave

    Imaš morda težave s skloni ,??
    Jaz. . . ti. . on. . itn.

 • večni srb

  Zanimiv primer urbanega kaosa, ki je seveda predvsem vprašanje logistike in morale, ne toliko rasizma in nacionalne kulture.
  Najprej je treba povedati, da na avtobusih sedeži niso označeni, na letalih pa. Menda zato, da lahko lažje ločijo ostanke žrtev, če pade dol, ampak saj ni važno. Sicer se potniki vsedejo po načelu, kdor prej pride. Sedeži so razdeljeni v pare, ker je avtobus lahko širok le debelino enega pasu ceste, pa tudi sicer se je najbolj prijetno peljati ob oknu. Ne vedno, kadar se peljemo samo par postaj daleč, najlažje vstaneš, če sediš na strani. Ni pa spodobno sedeti na strani, če je sedež pri oknu nezaseden, ker potem drugi potniki ne morejo mimo nas, dokler ne naredimo prostor ali se pač presedemo. V letalu pa, ker so sedeži označeni, potniki pa prihajajo poljubno in je logično, da moramo sedeti kjer je označeno in čakati, da pridejo še osebe,za katere je rezerviran sedež bližje oknu. Letalo nima postankov, zato je itak vseeno, do konca poti vsak sedi kjer je zakupil karto in se brez potrebe ne vstaja.
  Drugo je stvar morale, ki v nobeni civilizirani družbi ne daje prednosti spolu, starosti ali kateri koli drugi lastnosti posameznika. Lahko smo vljudni do drugih, ni pa treba, nikomur ni treba odstopiti sedeža starejšim, vendar tudi nihče ne sme zahtevati, da mu odstopijo sedež drugi. Sploh pa se nima nihče pravice obračunavati v javnosti, za red in varnost med vožnjo je zadolžen šofer avtobusa, kateremu je treba takoj javiti vsako tako nejasnost. Šofer se lahko zadere na potnike, naj mu dajo med vožnjo mir in se obnašajo civilizirano, lahko pa tudi ustavi avtobus in napoti določene potnike ven oziroma pokliče policijo.

  Pravila so torej precej jasna in intuitivna, težave se začnejo šele pri moralnem odnosu nekih skupin ljudi, ki se ravnajo po posebnih pravilih določene sekte, kakršni so recimo konfučionisti, ki živijo po nekih tradicionalnih družinskih pravilih, teh pa v modernem svetu več ni, niti na kitajskem, kaj šele v Evropi. Mogoče je prav, da imajo starejši, otroci in invalidi prednost, ni pa nujno, civilizacijo poganjajo predvsem zdravi ljudje v srednjih letih, ki tudi največ plačajo in si zato zaslužijo enake pravice. Poglejmo si cenike potovanj, edino za povprečnega državljana ni nobenih starostnih ali socialnih ugodnosti in popustov, vedno plačamo polno ceno, saj so ljudje v teh letih najbolj aktivni in največ zaslužijo.

  Ampak to je vse relativno, zato se običajno držimo preprostega načela, vsakdo srbi za svojo rit, če bi pa kdo rad bil gentleman in prijazen, pa lahko odstopi svoje drugim, ampak samo svoje, nihče nima pravice vplivati na tuje.
  Rasist je pa rasist, duševni bolniki pač, ki so prešpricali osnovno šolo oziroma civilizacije niso nikoli razumeli in jemali resno. Osebno bi se včasih oglasil v obeh primerih v članku, in sem to parkrat tudi naredil, ker so se tudi drugi včasih obnesli za mene, danes pa ne več, z leti človek spozna, da stvari nikoli niso take kot so videti in ne moreš vedeti kaj se igrajo ubogi reveži in fašisti, je pa jasno, da je celo mesto pod kontrolo in so vsi tako ali drugače pravno zaščiteni oziroma so lahko cel del režima. Ker to se mi je že zgodilo, sovaši niso normalni ljudje, ne moreš vedeti kdo je njihov.

 • marta

  Zanimivo bi bilo vedeti, kaj pravi oziroma, kaj namerava g. Črnčec zadolžen za varnost v kabinetu predsednika vlade ob vsem tem kaosu, ki za Slovenijo, vso Evropo in ves svet, ne prinaša nič dobrega ?

 • Foglof Tunek

  To kar je napisano v prvem odstavku…kao primer ki se je zgodil…lahko napiše samo lažnivi prasec !!!

  • Anton

   Si si skopiral moj post in ga dal v Bohkov kot?

   Ps: pozabil si na tiste tvoje fffff-je

  • Anton

   Če rečeš desničarju prasec to ni sovražni govor!

   • Foglof Tunek

    Prasci klerofašistični…grul grul grul…

    Hej, brigade, hitite,
    razpodite, požgite,
    gnezda belih podgan, črnih psov!

    Hej, od naše gostije
    vrgli bomo pomije
    psom, ki danes so nam gospodar.

    • Anton

     Že dolgo vam gospodujejo psi. Eden od primerof so barićevićevi bullmastifi.

     • Foglof Tunek

      A je naše pomije dobro za vas desničarje? Kar papcajte :)

     • Anton

      Lewak ne zna pridelat niti pomij.

     • Foglof Tunek

      Malo brskaj po bioloških odpadkih :)

     • Anton

      To je isto.

  • Anton

   Kwa je zdj pizda leva a se me mal šaneraš?

   • Foglof Tunek

    A še vedno glodaš kosti…iz Hude jame? :)

    • Anton

     Ne župo kuham iz njih.

     • Foglof Tunek

      No, pol pa dober tek. Pa ne pozabi na domače rezance :)

     • Anton

      Zakuhal bom muslimanske obrezančke. To bo prava revolucjonarna župa.

  • Mare Kranjc

   Lažnivi prasec si ti in tista svinja, ki te je skotila v svinjaku! Prasca, ki je posili to svinjo, pa tako ne poznaš!

 • Franc Šink

  Moralno politično neoporečen in politično korekten so fraze levice.

 • VERRZIFIKATOR

  Raglja Barbarič

  ŠE ENA SEKSISTIČNA

  Je izjav seksističnih parada,
  kdo na desni stresa najbolj leve,
  kdo med rožami sejal je pleve,
  kdo ne brzda se in ne obvlada.

  Ene kajpak se ne nominira,
  le brbrati zna in pa ragljati,
  Raglja znajo jo imenovati,
  ta »priznanj« tovrstnih ne pobira.

  Le raglja, brbra okrog sovražno,
  da zares se Raglja ti zasmili,
  ko nobeden se je ne usmili,
  to pri stvari vsej je glavno, važno.

  Za ragljanje moški da so krivi,
  ugotavlja njeno vse okolje,
  in da z njimi bi bilo ji bolje,
  tudi če so stari, tolsti, sivi.

  Takšne Raglja kar najbolj pogreša,
  pa še kup denarja z njimi skupaj,
  Raglja moja, daj no, ne obupaj,
  upaj, da kateremu se zmeša.

 • Foglof Tunek

  Ta zgodba sploh ne drži…je popolnoma drugačna. Ta črnec se je rodil na švedskem in je švedski državljan. Sploh ni migrant!!!… Drugič, črnec je bil podnajemnik pri toti ženski in ker ni plačal najemnine (zamujal je že dva meseca) ga je vrgla vun. Stanovanje je dala v najem drugemu črncu… Vam je sedaj jasno???

  Desničarski fake news mediji so posnetek vzeli izven konteksta in napisali svojo “zgodbo”. Seveda naša Nora24TV in zabiti in ksenofobi Joža Biščak fake news širijo dalje.

  • Anton

   A ti znaš po črnsk?

   • Mare Kranjc

    Anonimna lažniva pičkica se laže, tako kot se znajo lagati samo levičarske gnide! Izmišljuje si svoje zgodbice!
    Moja znanka s Švedske mi je na DM preko twitterja poslala prevod:

    “Edino, kar razločno slišim, je mulca: Stick härifrån!(Zgini od tukaj!) in žensko, ki pravi Ingen fara, jag ska…ner (Nobene nevarnosti oz. ok, jaz grem….dol), ko se mulc usede pa zakolne: Jävla svenne, bond….(Prekleta švedinja, kmečka?….) Sorry, preveč drugih glasov, da bi razločno slišala….”

  • branči

   koliko črncem si že dal delo? koliko si jih vzel k sebi, brez najemnine, da ne bodo zamujali s plačilom? gobec do tal, pa mahanje s tujim po koprivah!

 • Roman Benedik

  ha,ha Biščak,kakšno nakladanje

 • Domus Lubus

  Avtobusi, vlaki in ostala sredstva za množični prevoz bi
  morali imeti posebne oddelke ali ločene dele, neklimatizirana stojišča
  namenjena za muslimane, črnce, homoseksualce in levičarje. Da se vsak vozi v
  delu, kamor spada bi morala kontrolirati Slovenska prostovoljna domoljubna
  garda pod vodstvom SDS. Morda že Logar s svojo zmago za župana Ljubljane naredi
  prvi korak in uredi zadeve v glavnem mestu.

  Rekonkvista je potrebna. Je nujna za ponižano Evropo. Vodila
  jo bosta Janša in Orban, kot dva viteza v sijočih oklepih bosta dvignila
  evropske narode v boj za krščansko vero, za čisto raso, za družine z očetom in
  mamo. Evropa bo prisluhnila, Evropa bo vstala.

  • Anton

   Ja tako si to vi predstavljate…..

  • Oregon

   butelj

 • Foglof Tunek

  Ta zgodba sploh ne drži…je popolnoma drugačna. Ta črnec se je rodil na švedskem in je švedski državljan. Sploh ni migrant!!!… Drugič, črnec je bil podnajemnik pri toti ženski in ker ni plačal najemnine (zamujal je že dva meseca) ga je vrgla vun. Stanovanje je dala v najem drugemu črncu… Vam je sedaj jasno???

  Desničarski fake news mediji so posnetek vzeli izven konteksta in napisali svojo “zgodbo”. Seveda naša Nora24TV in zabiti in ksenofobi Joža Biščak fake news širijo dalje.

  • Mare Kranjc

   Gnida lažniva levičarska, lahko bi se vsaj zlagal, tako kot se lažejo švedske levičarske gnide tvoje vrste, da je najprej “ženska migrantu rekla, da smrdi”, vendar naj bi mu to rekla v prvem delu videa, ki ni objavljen in ki seveda ne obstaja in ki ga 8 mesecev nobenemu levičarju ni uspelo najti in objaviti! Zato ne laži ti primitivno levičarsko bitje in si ne izmišljuj svojih zgodbic!
   Takole je pa slišala moja znanka iz Švedske, ki sem ji poslal ta video in jo prosil za prevod:

   “Edino, kar razločno slišim, je mulca: Stick härifrån!(Zgini od tukaj!) in žensko, ki pravi Ingen fara, jag ska…ner (Nobene nevarnosti oz. ok, jaz grem….dol), ko se mulc usede pa zakolne: Jävla svenne, bond….(Prekleta švedinja, kmečka?….) Sorry, preveč drugih glasov, da bi razločno slišala….”

  • piko8

   Je pa zanimivo kako nagnusni levi fašisti POZORNO spremljate Nova 24TV V SLUŽBI RENICE!!!
   Kar tako naprej pozorno spremljajte NOVA24 TV, le tako počasi prihaja resnica do vas levosučnih!!
   Več boste brali, gledali NOVA 24 TV boj boste odprte glave in duha!!

 • Ryuk

  Levaki so vedno bili hinavci – polni dvojnih meril in izjem. Ena za naše, druga za vaše.

 • Luka

  Na novi tv mate tudi same homiče in pomeškužence gej Donko, pa um hipi z dolgimi lasmi, pa špeglar ki ime vse obleke od dedka iz osemdesetih, pa fegi Luka in tako naprej.

  • šmentanamuha

   Ah, fegi Luka, torej se ti sline cedijo pa fantih na Novi24 in zdaj jih stigmatiziraš kot pravi pedri to počnete, čeprav si edini resnični peder ti sam.

 • Simofd

  Jaz sem že in bom tudi v prihodnje stal ob strani. In tudi, ko me intevjuira policija češ, kaj je bilo, jim ne povem ničesar niti jih jaz ne kličem. In popolnoma razumem tudi druge, ki počnejo enako. Seveda se nihče ne vmešava. Še, če tipa izšamaraš, ti bodo policaji napisali položnico ali pa podali predlog za kazenski pregon. Kdo si torej želi uničiti možnost kariere samo zato, da enkrat spustiš kak šamar ali pa dva človeku, ki ni vreden niti tega, da ga pogledaš? Jaz že ne.

 • Get Smart

  T.i. “kulturni marsizem” je seveda kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNA drkancija, onanija.
  Je le ena izmed oblik kaviarŽIDO KOMINTERNIOSTIČNE propagande,
  ki pa vsaj v tej obliki ohranja ime enega izmed kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNIH
  ideologov = Karla MARXA nje.

  Karl MARX je, tako kot engelsi, soroši, rotšildi, rokfelerji, šoltesi, kardalji mosesi moše pijadseji JOSEPHI BROZOVI TITOjii tako dalje do tokija,
  kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNI bastard, izrodek satanistične sekte ZLOČINCEV PROTI ČLOVEŠTVU = samoimeno0vanih “smrtnih neprijatelja ljudi”.

  Te zadeve niso kar postale bla bla bla,
  ampak jih kaviarŽIDO KOMINTERNA oz. tu MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA širi z namenom očuvanja tekovina revolucije in z namenom stvaritve “novega svetovne reda”=
  =kaviar ŽIDO KOMINTERNE = KOMUNISTIČNA INTERNACIONLA =
  =
  1. gazde = kaviarŽIDO KOMINTERNA
  2. WATCHDOGI = psi čuvaji tekovina revolucije
  3. ljudje = SUŽNJI

  Dokler pa boste ljudje sračkali o kulturnih marsizmim in o ostalih bulšitizmih,
  pa o levićijih, desnićijih, sredinćijih, skrajnihćih in kar je še poturjenih bulšitizmov,
  ki ste jih ljudje sprejeli zdravo za gotovo,
  namesto o DEJANSKIH ZLOČINIH teh ZLOČINCEV PROTI ČLOVEŠTVU,
  bo stanje ostalo nespremenjeno = status quo nje.

  Prisluhni “u Stošče” nje:

  Za koga? Za Partiju!
  Za koga? Za Tita?
  Za koga? Za Jugoslaviju?
  “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
  “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
  “Evviva communismo!”
  “Bandiera rossa la triumfera!”

  • Get Smart

   Kaj pravi tovariš (ono drug nje)

   MILAN KUćAN – de iure in de facto

   PREDSEDNIK predsedstva CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji
   in ČLAN
   predsedstva CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE u Beogradu nje:

   “O odcepitvi Slovenije od JUGOSLAVIJE je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem spгijazniti.”

   Še tovariš Kućan:
   “Drugič te, da slovenske identitete, naj si še tako domišljamo, da je,
   v Evropi in svetu ni, vsaj ne kot nečesa avtonomnega in do kraja razpoznavnega –
   je predvsem identiteta JUGOSLAVIJE ali celo Balkana.”

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico
   in Resnica vas bo osvobodila.«

  • freedomfighter

   Long live the jews long live new world order

 • xla

  bistvo zgodbe … beli moški smo večvredni, beli smo večvredni, pametnejši, vsekakor lepši. Spreobračanje besed nam je v krvi in krivi so vsi drugače obarvani, misleči, drugoverni … kako se temu reče?

 • matjazr7

  Dejstvo je, da se evropski moški sploh ne zavedamo kakšne “pičke” smo postali. Ne znamo/upamo se stepst, večina evropskih držav je opustila naborništvo, tako da tudi večina vojaško sposobnih Slovencev ne zna delat z orožjem. Feministična vzgoja je naredila svoje. Zanimivo mi je, da večina ljudi razmišlja, da so tile migranti isti kot mi in da so zbežali, ker jih nekdo maltretira. Tile “bežijo” iz krajev, kjer so oni maltretirali druge (drugače ne bi preživeli), v kraje kjer vedo, da bodo lahko še lažje maltretirali druge. Znajo se združit v skupine, evropski moški je postal individualist. Kljub vsem “pravljičnim” prepričanjem, je nasilnež zgodovinsko vedno zmagal proti miroljubnežu. Skrbi me, da bo na koncu največ primerov, ko bo evropski moški sam poskušal zaščitit svojo družino, na drugi strani pa nekaj deset podivjanih podsaharskih črncev, ki se bodo sprehajali od hiše do hiše in si jemali, kar bodo hoteli. Verjame kdo, da ima pri takšnem razmerju kakršnekoli možnosti, da zmaga? Tudi če je on oborožen, oni na drugi strani pa ne? Nas bodo zmetali še iz drugod kot samo iz avtobusov, če se ne bomo začeli tudi mi malo organizirat. Kakorkoli izgleda amatersko, bolje Štajerska varda, kot pa stare mamice, ki protestirajo na Kotnikovi, desna politika pa se skriva doma …

  • freedomfighter

   Najvecja napaka v zahodni druzbi je ukinitev nabornistva…vsak moski bi moral vsaj za leto dni izkusitu red in disciplino vojske

 • djoka bolime

  Pa skoraj vsaki ded se lahko spopade z debeluhom, ta opica pa je vse kaj drugega.

 • Slovenec

  O, ja, kje so casi, ko je vsaka generacija mladcev korakala na bojno polje. Kje so sloviti gostilniski pretepi, ki so se pogosto koncali z vbodi ali se kaj hujsega. Kje so od moza tepene sosede? Kje je ves alkohol?
  Joza, ti pametni postavljac, ali res pogresas te stare cas?

 • freedomfighter

  Zapreti tega crnca ki se ne zna obnasati potem pa se tistega belca z letala pa bo…brez dvojnih meril bi druzbo hitro zrihtali in nihce se nebi mogel pritozevati saj bi bilo posteno

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!