Jugonostalgik Kontič se zapleta v lastne zanke: Časti množičnega morilca Tita in hkrati govori, da podpora njemu pomeni podporo naprednega in sodobnega Velenja?!

Datum:

Največji spomenik Tita v Sloveniji, kip Edvarda Kardelja, sladoled Titovo Velenje, kavarne in restavracije z logotipom rdeče zvezde predstavljajo del stalnice Titovega Velenja. Za mestom, ki je nekdaj veljalo za pravi čudež socializma, stoji oseba, ki si na vse kriplje prizadeva za ohranjanje socialističnega pridiha. To je aktualni velenjski župan Bojan Kontič iz vrst Socialnih demokratov, ki v mestu županuje od leta 2011 dalje. Glede na to, da je ta vnovič najavil kandidaturo, se ni za bati, da bi jugonostalgiki izgubili romarsko središče.

                   

Na nedavni novinarski konferenci, na kateri je Kontič najavil, da se poteguje za nov županski mandat, je bilo mogoče slišati, da naj bi velenjska občina v zadnjih osmih letih naredila korak naprej. Obljubil je, da bo občina v prihajajočem letu začela z resnim črpanjem evropskih sredstev, najavil je obnovo starega mestnega jedra, ureditev prireditvenega prostora ob Velenjskem jezeru ter dodal, da podpora njemu pomeni podporo viziji naprednega, sodobnega, strpnega Velenja in predvsem mesta, v katerem naj bi bilo lepo in prijetno živeti.

Dom šaleškega lobija
V povezavi z Velenjem je težko mimo projekta TEŠ 6, ki še vedno buri duhove, saj predstavlja najbolj preplačan projekt v zgodovini Slovenije. Za projekt, katerega cena je bila sprva ocenjena na 655 milijonov evrov, nato pa je narasla na vrtoglavi znesek 1,4 milijarde evrov, smo morali plačati vsi davkoplačevalci, namesto, da bi bila odgovornost na šaleškem lobiju. Za šaleški lobi je sicer že Gregor Golobič povedal, da gre za rdečo navezo. Vse skupaj vodijo aktualni župan Velenja Bojan Kontič, nekdanji poslanec SD in častni občan velenjske mestne občine Srečko Meh ter Milan Medved, sicer dolgoletni direktor Premogovnika Velenje in član SD.

Med najbolj gorečimi podporniki Kontiča sta nekdanja obrambna in aktualna pravosodna ministrica Andreja Katič in nekdanji poslanec in aktualni državni sekretar za kulturo Jan Škoberne. Škoberne, ki prek družabnega omrežja Facebook Kontiču dela ažurno reklamo za vnovično izvolitev na župansko mesto Velenja, velja za Socialnega demokrata, ki tako kot ostali pripadniki šaleškega lobija redno obiskuje partizanske proslave, velja pa tudi za vnetega oboževalca Tita. Sodeč po slikah na družabnih omrežjih sta Škoberne in Kontič junija letos obeležila 75. obletnico bitke na Sutjeski, gre za eno izmed bitk, v kateri so komunisti žrtvovali številna nedolžna življenja, v vojaškem smislu pa ta spada med taktično katastrofalno zasnovane vojaške akcije.

V Sloveniji ni mesta, kjer bi se jugonostalgiki počutili boljše kot v Velenju. Zahvala gre županu Kontiču in občinski zvezi borcev, saj se obstoječim spomenikom dodajajo rdeče zvezde, v bližini pa nahajajo kavarna Espresso momento, ki ima v logotipu zvezdo, deset metrov stran se nahaja restavracija DK z logotipom zvezde, še 150 metrov stran pa okrepčevalnica Nostalgija, ki ima v logotipu prav tako rdečo zvezdo. Žalostno je, da se vse to dogaja v času, ko večina naprednih evropskih narodov obsoja vse tri totalitarizme, torej tako fašizem, nacizem kot tudi komunizem.

Foto: Facebook/DK

H. M.

Sorodno

Zadnji prispevki

Kaj vse so do sedaj uspeli izvedeti o 20-letnem strelcu na Trumpa

20-letni strelec Thomas Crooks, ki je poskušal ubiti nekdanjega...

Magija gorskih jezer – nagrada za trud in vztrajnost

Pot do gorskih jezer zahteva nekoliko več napora in...

Slovenski državljan nadlegoval deklico in grozil njenim prijateljem

V soboto popoldne se je ob jezeru pri Borovljah,...