“Danes grem v Bovec sprejet člansko izkaznico SDS. Z razlogom.”

Foto: facebook

O svobodni volji in o usodi sem prvič slišal v času, ko sem obiskoval ure filozofije na gimnaziji v Tolminu. Tako o svobodni volji kot tudi o usodi je bilo prelitega že litre in litre črnila, pa še vedno temu “večnemu vprašanju” nismo prišli do dna. Še več, zdi se, da bolj kot mislimo, da vprašanje razumemo, in da ni težko, bolj se od odgovora oddaljujemo.
Ko sem se pred dobrimi petimi leti odločal, kam bom šel naprej, je bila moja prva izbira Fakulteta za šport, na kateri bi študiral športno treniranje. Usoda ali svobodna volja sta hoteli, da sem se meseca aprila grdo poškodoval, zlomil obe zapestji, in tako nisem mogel opravljati sprejemnih izpitov, ki so bili nujen pogoj za vpis novih študentov. Moja druga izbira študija je bila Univerza v Novi Gorici in program kulturna zgodovina, ki sem ga dve leti nazaj tudi uspešno končal. Še zdaj se spomnim, kako sem lovil rok (1. oktober 2016), da bi se lahko takoj po diplomiranju vpisal naprej na podiplomski študij, najverjetneje zgodovine, saj je bila moja velika želja postati učitelj in profesor. Spomnim se, kako sva z bratom čakala na letalo v Lizboni, ko sva se vračala z desetdnevnega “tekaškega dopusta” na otoku Christiana Ronalda oz. otoku večne pomladi, na kratko Madeiri, in sem na letališču dokončeval še zadnje podrobnosti pred oddajo teksta in lektoriranjem. Priznam, na roko mi je šlo tudi dejstvo (usoda ali svobodna volja?), da sva z bratom čakala na letalo 9 ur (!), kar mi je omogočalo mirno pisanje v sicer živahnem okolju množice turistov z vsega sveta.
Čeprav sem diplomsko nalogo končal še pred prvim oktobrom, pa je bil problem ta, da sem imel zagovor šele 4. oktobra, torej prepozno za vpis. Ostal sem brez statusa in odšel v Hotel Dvorec zaslužit nekaj denarja. Seveda sem se moral (prvič) zaposliti in podpisati pogodbo, če sem za svoje delo želel prejemati denar. Po dveh mesecih sva se z direktorico dogovorila o sporazumni prekinitvi, saj sem odšel na Tenerife, kjer sem tekel 46 km dolg gorski maraton. Bil sem drugi, a to na tem mestu ni pomembno. Želim povedati, koliko je nekih dogodkov in situacij, ki se ti zgodijo, pa resnično ne veš, ali je to zaradi tvoje lastne odločitve (svobodne volje) ali pa gre za usodo, ki te pač vodi, kamorkoli že.
Po letu dni študijskega premora sem se odločil vpisati medkulturni menedžment na Fakulteti za uporabne družbene študije. Pravzaprav bi to svojo odločitev ocenil kot zadetek v polno. Izjemni profesorji, super študentje, vodstvo šole, ki se res potrudi pri vseh zadevah. Med drugim sem šel že na poletno šolo na Madžarsko, septembra pa odhajam v Lublin na izmenjavo Erasmus. Skratka, da se, če se hoče. Kar mi je všeč, je to, da na šoli zelo cenijo tvoj trud in ti pomagajo na tvoji nadaljnji karierni poti (sodelovanje na delavnicah, raziskavah, projektih).
O prestopu iz kolesarstva v gorski tek na tem mestu ne bom pisal, saj sem o tem že na dolgo in široko razpravljal v prejšnjem blogu, v katerem sem tudi poudaril, da je čas, da postanem bolj politično aktiven in se dejavno udeležujem političnih razprav, sej, srečanj, zborovanj.
Videli ste, kakšen je bil moj odziv na volilno kampanjo za parlamentarne volitve. Moj odziv je bil ostro nasprotujoč, proti “sovražnemu govoru”, na katerega so opozarjale zlasti stranke z levega pola. Odkrito sem se zoperstavil takšnemu načinu volilne propagande, ker mislim, da je najboljši način ta, da se stranka, ki kandidira na volitvah, postavlja s svojim političnim programom. Glej ga zlomka, stranke z levice v primerjavi s stranko SDS svojega političnega programa sploh nimajo! So zato na volilnih soočenjih spraševali kandidate za predsednika vlade samo o njihovem mnenju o migracijah, arbitraži, redko pa o zdravstvu in gospodarstvu? Očitno so televizijski voditelji vedeli oziroma jim je bilo naročeno, da naj postavljajo zgolj takšna vprašanja, ki bodo še bolj očrnila stranko SDS, ki je bila poleg še nekaterih drugih z desnega pola najbolj odkrito proti migracijam. 
Zdaj ko pogledam nazaj in se hkrati zamislim nad tem, kar se dogaja danes, si ne morem misliti drugega kot to, da je šlo v tem primeru ne samo za strankarsko, pač pa za državno izključevanje stranke SDS, izgovor pa je njihov sovražni govor, ki je bil v medijih toliko “opevan”, da sem začel še sam vanj verjeti, obsojati SDS, ker se gre izključevanja in tako naprej. Bravo “globoka država”, uspelo vam je! Zmagali ste in me takrat prepričali. Poudarek na takrat.
Kar se dogaja zdaj, je živa katastrofa. Človek res dobi občutek, da imajo vse levičarske stranke v svojem političnem programu zapisano zgolj eno točko – ne iti k Janezu Janši za nobeno ceno. Potem pa v teh dneh bereš in vidiš, kako se sestavlja vlada, v kateri bo imel spet neko vidno vlogo gospod Cerar, potem je tu Židan, o katerem na tem mestu ne bom razpravljal, saj rdeča zvezda na njegovih prsih veliko pove o njem (zame je to isto kot svastika). Kaj pa gospod Erjavec? Ja, tudi on si želi biti zraven. Saj veste, večni minister pač in še nesposoben povrhu. Posledice Erjavčevega ministrovanja so tudi to, da so zaradi korakanja ruskih vojakov na Prešernovem trgu, obiska Putina in ignoriranja ameriškega zunanjega ministrstva (Erjavec niti enkrat ni šel na uradni obisk v ZDA) ameriške obveščevalne sile poslale Hrvatom posnetek zaupnega pogovora med Sekolcem in Drenikovo, rezultat katerega je tudi odstop Hrvaške od arbitražnega sporazuma. Vsi ti omenjeni politiki bi radi še naprej predstavljali Slovenijo, si predstavljate? O banki NLB  in ropanju države s strani leve sfere pa na tem mestu raje ne bi.
Torej, svobodna volja ali usoda? Danes odhajam v Bovec, kjer bom prevzel člansko izkaznico Slovenske demokratske stranke – SDS. Nekatere razloge za to odločitev sem navedel že zgoraj. Bil sem zelo besen, kako so me mediji zmanipulirali, da sem napade proti stranki, kateri se bom pridružil, tudi podpiral in o tem pisal na družbenih omrežjih. Še bolj odločen sem za vstop v SDS zato, ker so nam “mainstream” mediji lagali o tem, koliko je resnično migrantov, ki čakajo na vstop v Slovenijo. Če so bila pred volitvami opozorila SDS, da so migranti vse večja grožnja Slovencem, označena kot “fake news”, pa so sami “mainstream” mediji po volitvah obrnili ploščo in vendarle priznali, da pa je res migrantov vse več in da Slovenija potrebuje rešitve.
Medtem ko se druge države (Italija in Avstrija) že uspešno soočajo s tem problemom, pa naša administracija čaka na navodila iz Bruslja in še kar poudarja, da imajo vse pod kontrolo. Smešno! Za kontrolo na naših mejnih prehodih se imamo za zahvaliti predvsem našim policistom, ki čeprav jih je malo, delajo za svoj narod in se trudijo po najboljših močeh. Hvala!
Danes so dovoljene sanje, jutri je nov dan, je nekoč dejal bivši predsednik države Milan Kučan, ki drži danes še vedno vse niti v svojih rokah. Kako pa si razlagati – Bratuškovo, Jankovića, Cerarja in zdaj še Šarca, ki se jih je, in ki se jih omenja kot nove obraze, s katerimi naj bi zaslepili Slovence, da se obetajo spremembe in da bo država pod njihovim vodstvom zgolj in samo napredovala. Neresnica! Res gre za nove obraze, ampak kaj, ko je politični program star oz. je last Milana Kučana.
Kdaj boste odprli oči Slovenci? Kdaj boste spoznali, da je politika novih obrazov zgolj slepilo za nadaljnje ropanje države? Kaj se nam mora še zgoditi? Moramo izgubiti še kakšen košček ozemlja? Moramo postati ogroženi s strani migrantov in prositi za mednarodno pomoč? Moramo izgubiti kulturo, jezik, to, kar nas povezuje in združuje? Kaj nismo dovolj časa čakali na samostojnost? Kaj nismo dovolj časa trpeli pod vladavino drugih? Moramo to res izgubiti? Se bomo takrat vendarle zavedali, kaj smo imeli? 
Je prihodnost Slovenije odvisna od usode ali svobodne volje? Jaz mislim, da je vse skupaj odvisno od svobodne volje vsakega Slovenca. Usoda je nekaj, kar je v naših glavah. Usode kot take po mojem ni. Slovenska prihodnost ni zapisana med zvezdami, pač pa je za ohranjanje slovenske samostojnosti potrebno skrbeti vsak dan. Nič namreč ni samoumevno.
Za konec še ena zanimivost. Izmed vseh strank, ki so trenutno v parlamentu, imajo edino tri stranke (SDS, NSi in SNS) zapisano v imenu nekaj v zvezi s slovenskim (Slovenska demokratska stranka, Nova Slovenija in Slovenska nacionalna stranka).
Kaj pa preostale? Tam imamo razne stranke, ki to sploh niso, pač pa so to liste, ki poveličujejo enega posameznika (Šarca, Cerarja, Bratuškovo). Ostaneta nam še stranki, za kateri se zdi, da jima slovenska samostojnost ne diši najbolje. Ne samo, da njuni imeni nimata nič skupnega s pojmom Slovenija, pač pa so tudi njuna dejanja takšna, da mi resnično ne pustijo več, da sem tiho, da stojim ob strani in se pustim manipulirati.
Danes grem v Bovec sprejet člansko izkaznico Slovenske demokratske stranke. Z razlogom.
 • šmentanamuha

  Lepo napisano in utemeljeno.

 • Anton

  BRAVOOO Rok BRATINA, da si spoznal vso legendarno, zimezeleno nespspoosbnost omenjenih strank in da tisto akr je bistveno, kar si uspel ugotoviti sam, je, da v njih strankarskih imenih ni omenjeno ime, katero naj bi ta gospoda predstavljal in to je SLOVENIJA. Še velikooo takih kot si ti Rok, rabimo za svetlo bodočnost

  sarkazem press

  • Slovenski štor

   Če bi ne bilo zadnjih dveh besed,….zajebavaš in se smejiš.Posebej,ko vidiš pluse.Vse se ti bo pošteno vrnilo.
   Vsaka rit pride na svoj sekret.Ni potreben sarkazem,da razumeš moj zadnji stavek.

 • luckyss

  No, dragi Rok…boljše, da si se odločil za šport, ker te pismenost očitno nima najbolj rada..;))
  Osebno sicer menim, da si le prodal ime za par jurjev, članek pa je napisal eden izmed tukajšnjih hišnih pisunov…prav tako polpismenih…
  Tebi osebno želim veliko uspehov v športu in roke stran od politike…
  Razumem pa seveda, da športniki rabijo tudi denarčke, država jih itak ne jebe, dokler nima nekdo medalje okrog vratu, da se lahko kakšen Pahor postavi zraven..

  • lojze

   Ne govori neumnosti! Še enkrat preberi kaj si napisal, prej pa preberi pozorno članek kolega Bratine.

   • luckyss

    Res sem še enkrat vse prebral in res imaš prav…
    Avtor takšnega članka verjetno še srednje šole ni končal…Tipični SDS hišni fakuljtjet..

  • stajerc5

   Hehe, zdaj cakam se samo na tvoj javni nastop kot ga je naredil Rok Bratina. Pa vseeno, ce vstopis k Lunatiku ali pa Jelincicu! Ajd, pa da vidimo kako si korajzen in kako velika imas kohones.

  • Jaka Sraka

   Če hočeš brati dobre članke, razgledanih, a nešolanih novinarjev, beri Mladino, pa tudi komentiraj raje tam, te bodo cenili.
   Prostor, sedi.

   • luckyss

    Mladina je bila včasih verodostojen medij…Sedaj odkar je očitna Soroseva podpora se mi gabijo in jih niti ne berem več..

    • Jaka Sraka

     Me ni že prej, od nekdaj so bili oportunisti

     • luckyss

      Hja…
      Tu pa tam je tudi bila “žebljica na glavico”….no, po svojih pa res niso tolkli…
      To bi bilo skoraj tako bogokletno kot, da bi na teh straneh napisali članek proti JJu…;))

     • Jaka Sraka

      A vidiš, pa sva pri bistvu.
      Siol net širi laži, podtika o desničarjih, je pa državno podjetje pod nadzorom levice
      So stran so napravili desničarji, jo plačujejo, sedaj pa naj tolčejo po SDS in NSi

     • luckyss

      To vse je demokracija in svoboda…
      ;))

     • Jaka Sraka

      Bravo, hvala, saj se razumeva.

    • šmentanamuha

     Ooo, tu pa se strinjam s teboj.

   • slaipowi

    Na nori24wc so sami šolani novinarji, dokazano. Vsi so končali šolo SDM in so tam tudi funkcionarji. Za to kloako prava izobrazba.

    • Jaka Sraka

     Ti že veš, majster.

    • Slovenski štor

     Gotovo si na WC.Te muči driska?Janša kriv!Imaš vrpčino?Janša kriv!Se ti vrti in glava boli?Janša kriv!….Zakaj ga toliko piješ?Janša kriv!….Je kaj za kaj ni Janša kriv?Ni!Zato se umiri in si priznaj,kar ne morem spremeniti,sprejmem.Svet bo sončen!Bo šlo?

 • Mara

  Rok gre v sekto in to je ponosno objavil. Čudak.

  • Slovenski štor

   Kaj ste tu sami nevoščljivci?Mara,tebe nočejo včlanit?S tvojega zornega kota,si normalna.Z mojega zornega kota,si zavedena,nevedna…da bi vsaj malo bila čudna,bi bilo boljše.

 • bednick

  ” Moja druga izbira študija je bila Univerza v Novi Gorici in program Kulturna zgodovina, …..”
  ————————————————-
  A obstaja tudi nekulturna zgodovina, a kdo ve?

  • Slovenec 33

   Ja spet eno blejanje enga topoumnega produkta usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma, ki mu ni nihče povedal, sam pa ni doumel, da je nekulturni in lažnivi opis zgodovine agitprop blejenje o veliki zmagi rdečih blaznežev na koncu vojne, ki se je začela z genocidom nad slovenskimi rodoljubi, ki še vedno ležijo v več kot 600 moriščih po slovenskih deželah in z “zmago” ki je pomenila nadaljevanje okupacije slovenskega naroda in vlado okupatorjev ter veleizdajalcev slovenskega naroda ter ropanje in zatiranje Slovencev.
   – To je definicija nekulturne zgodovine, da boš za naprej vedel.

   • luckyss

    Ufff..
    Tvoj stavek je pa dolg kot pogodba o najemu kredita SDS od bosanske kelnarce..
    Po butasti vsebini in verjetno tudi po številu črk ..;)

    • Jaka Sraka

     A je Židan že plačal račune za volitve. Vile vem, da še ni.

     • luckyss

      Židan je poleg Korla in Mahniča, eden največjih bebotov v parlamentu…
      Ne vem po kakšnem ključu si ga uvrstil v to debato ?!

     • Jaka Sraka

      Ti si omenil kredit SDS, zate sporen, jaz pa vprašam zakaj SD ne plača svojih dolgov.
      Bo šlo?

     • luckyss

      Nikoli nisem trdil, da se SDS in SD ne bi mogli spopasti v izzivu..”Katera stranka ima več butastih pripadnikov”…in vidnih predstavnikov strank seveda;))
      Ali kdo je Slovencem povzročil največ škode…itd, itd…

     • Jaka Sraka

      No, no, pa vendar konstantno, odkar si tu, napadaš in smešiš le SDS in Janšo. Zakaj ne napišeš da so v SD goljufi, fakini, ki ne plačujejo računov, ki so pri koritu in organizirano kradejo državno premoženje.

     • luckyss

      Leve ovce zmerjam na MMC…
      Desne pa tukaj…
      Vse ste pa isti kurac…zaradi vas demokracija nikoli ne bo zaživela…
      Jebeni komunisti in domobranci….na koncu vsi isti…poglejte kdo vas pase ovce bedaste..

     • Jaka Sraka

      Ne vem koga misliš, mene ne, morda pa oni drugi tebe
      Na MMC imaš drugi nick.

     • luckyss

      Isti nick in avatar, oz fotografijo….

     • Jaka Sraka
     • luckyss

      Ta “mulc” je rdeči Tonin….
      Torej v bistvu nevredno komentarja..

     • Jaka Sraka

      Postajaš mi všeč

     • luckyss

      Pojdi na parado…in ne stoj mi za hrbtom, da se ti ne bo zabliskalo brez nevihte..

     • Jaka Sraka

      ježešmarička, pa menda ja nisi razumel na roza. Se opravičujem

     • luckyss

      “Jebiga”…
      Malo v hecu in malo preventivno…sicer pa se takšni mavrični izdajo tudi po pisanju…In ti ne sodiš mednje..
      Čavči ;)))))

     • Slovenski štor

      Malo si nevoščljiv.Bi jih ti hotel pasti?Morda ti uspe.Bo šlo?

     • Hun

      sama neproduktivna ideoologija…se dobro da se vsaj eni razumemo

     • Jaka Sraka

      No, videlo se je že 1945, ko so državo zaplenili nepismeni in polpismeni gošarji, začenši z brozom, luko in celo vrsto rdečih počepač…

     • luckyss

      Državo so “zaplenili” pripadniki sil zaveznikov znani in priznani na zahodu kot “Titovi partizani”….
      Hitlerjevi domobranci so bili na drugi strani…torej ne jamraj…očitno niso vseh zakopali, ker te je očitno nekdo zaplodil…

     • Jaka Sraka

      Pošteno ljudstvo pa jih je nagradilo na prvih, demokratičnih, večstrankarskih volitvah in jim dalo neomejeno oblast.

      “Raziskovalci zgodovinskih dejstev vse pogosteje šokantno ugotavljajo, da je resnično zgodovinsko dogajanje, sploh iz časa novejše zgodovine, bolj pristno v marsikateri knjigi, kot pa tisto, ki ga učijo v naših šolah ali pa so napisane izpod peresa naših režimskih zgodovinarjev. Ena takšnih, vredna branja, je “Kako je Tito zavajal Churchilla”, v kateri je Tito predstavljen v popolnoma drugi luči kot pa šarmanten starček in veliki ljubimec.”

      “Vsa poročila, namenjena v London, je v Kairu ustrezno ‘sfriziral’ sovjetski agent James Klugman, tako da so bila ugodna za Tita in neugodna za Mihajlovića. Če so karkoli spregledali, pa je to ‘popravil’ dvojni agent Kim Philby, ki je delal na Secret Inteligence Service v Londonu. Winston Churchill, ki ni vedel, da ga ves čas vodijo žejnega čez vodo, je verjel vsem poročilom, ki jih je redno dobival na mizo.

     • luckyss

      Ja, in Zemlja je ravna in politiki delujejo v korist naroda..

     • Jaka Sraka

      No, pa sva “okurcala” vsak svoje, sedaj pa bo red.

     • Hun

      v Avstriji ze pri nas pa desni se vlado ne uspejo sestav, vecinsko desno

     • Slovenski štor

      Hitler ni imel domobrancev!Domobranci niso prisegli Hitlerju.Če ne znaš brati,povej!Naj ti kdo prebere.Funkcionalna nepismenost-pravijo” kunštno”-je znati brati pa nič razumeti.Včasih tudi namerno nič razumeti.

     • luckyss

      “Prisegam pri vsemogočnem Bogu, da bom zvest, hraber in svojim nadrejenim pokoren, da bom v skupnem boju z nemško oboroženo silo, stoječo pod poveljstvom vodje Velike Nemčije, SS četami in policijo, proti banditom in proti komunizmu, kakor tudi njegovim zaveznikom, svoje dolžnosti vestno izpolnjeval za svojo slovensko domovino kot del svobodne Evrope. Za ta boj sem pripravljen žrtvovati tudi svoje življenje. Tako mi Bog pomagaj!”

      In kdo je omenjeni “vodja velike Nemčije!?
      Mati Tereza ni…mogoče je mišljen Dolfi…
      Idiot štorasti..

     • Slovenski štor

      Ti si “munjen” kot vsi komunisti.Namerno bereš napačno.Ali pa si funkcionalno nepismen.Če spustiš vrinjene stavke dobiš:”Prisegam pri vsemogočnem Bogu,da bom zvest,hraber in svojim nadrejenim pokoren,….da bom….svoje dolžnosti vestno izpolnjeval za SVOJO SLOVENSKO DOMOVINO kot del SVOBODNE EVROPE.Za ta boj sem pripravljen žrtvovati tudi svoje življenje.Tako mi Bog pomagaj.”

      In tisto kar je dodano je:”….v skupnem boju z nemško oboroženo silo(stoječo pod poveljstvom vodje velike Nemčije),SS četami in policijo,proti banditom in proti komunizmu,kakor tudi njegovim zaveznikom.”
      In ti “munjeni”levičar zaključiš: domobranci so prisegli Hitlerju!”Malo morgen”,domobranci so prisegli svojim nadrejenim in Slovenski domovini,ki je bila okupirana in v kateri so komunisti izvajali revolucijo,obrobno pa se streljali z nacisti in do jeseni leta preganjali s hrabrimi fašisti.Skupaj s fašisti so v jeseni 1943 napadli tudi JVuO in jo masakrirali.Svoje so napadli.Tako, koliko življenj je šlo v nič,koliko pobitih nedolžnih,koliko pobitih,ki so mislili, da dajejo življenja za domovino….
      In ti vsrane boš klatil o domobrancih,ki so posledica in ne vzrok za bratomorno vojno.Dovolj je laži!Resnica prihaja na dan in bo dokončno prišla.Krivi bodo krivi,bili na eni ali drugi strani.Okupatorji in revolucionarji so povzročili preveč zla,da pometali pod preprogo!Ljudje imajo pravico vedeti,zakaj so živeli 45-let v” vsranem “socializmu.In še danes ne moremo normalno živeti.

     • abc
     • if

      Titovi komunisti so bili najprej Hitlerjevi!

     • Jovo Jamnica

      Ni res. Bili so Stalinovi.

    • Slovenec 33

     Blejač

     • luckyss

      Se opravičujem…od bosanke kurbe, ki ji je Janšev sojetnik kupil diplomo..

   • Hun

    in kdaj se mislimo mi ze znebit te nazadnjaske kulture…kultura ne nahran lacnega trebuscka

  • luckyss

   V bistvu gre za študij zgodovine kulture..
   Je pa res butasto napisano, kot večina prispevkov tukaj…

  • Nšo-či

   Res nenavadno ampak naj bi šlo za nek inovativen študij zgodovine. Če bi vedela kje se zaposlijo tisti, ki uspešno zaključijo tak študij, bi verjetno to zvezo besed lažje razumela.

 • Jaka Sraka

  Dobra odločitev

 • Nšo-či

  Trikrat hura za vse, ki so v Bovcu na pikniku SDS! Naj uživajo še za nas.

 • totex39

  Takih kot je Rok so nam zelo potrebni, lahko mu zaželimo nadaljnjo uspešno pot.

  • luckyss

   V bistvu imam zelo rad šport…
   In potem Dončić izjavi, da je Zemlja ravna in ta,,kva je že…Rok, da je SDS prava smer..
   No, potem te res mine do vsega..

   • Jaka Sraka

    Ne vem, zakaj so po celem svetu v politiki različne stranke, opcije. In zakaj bi morali vsi vpiti tito – partija ali pa hvaliti Erdogana

   • xtc

    Ja pri levih je v glavah res vse narobe-splok ko so za sveto prepričani ,da so napredni-no nisem videl še da bi bili barbari napredni.

   • Hun

    Ja s tem da je Doncic “podjetnik” z dodano vrednistjo…ta gorski tekac bo samo trmasto “vztrajal” v politiki na racun davkoplacevalcev

   • šmentanamuha

    Zakaj? Saj sta povedala samo resnico.

 • Olga2345

  Čestitke Rok!

 • xtc

  Ja mladi bodo morali počasi spoznati ,da SLO levica ne nudi nikakršne poti v prihodnost,k večjemu v kamneno dobo,podobno počne tudi EU levomultikultarska levica,le da manj ekstremno kot SLO,levi fašisti.

 • racman Jaka

  Namesto, da grem gledat maršala jajota grem raje z mojo ljubico v naravo in jo dobro pokavsam, bom imel več od tega.

  • stajerc5

   Si vzel dosti vazelina zraven, za tvojo “ljubico”…? Baje si jo je vceraj cisto na golo obrila, brado mislim!

  • pajot

   Nivo polpismenega levičarja.

  • tramal

   Verjetno si pokavsal ceka ,pa se ti blede.

 • Hun

  se en pridn bodoc politik..kje imamo pridne bodoce podjetnike..aja cez mejo!

  • stajerc5

   Ehhh, jaz sem pa mislil, da imas sam eno dobro firmo in vsaj 300 zaposlenih, seveda v Sloveniji…

 • Friderik Peršič

  Pravilen naslov bi se glasil ” Danes grem v Bovec sprejet člansko izkaznico SDS . Ker sem bebec ” .

  • tramal

   A si ti peršič ali prašič.Mislim da slednje.

   • Friderik Peršič

    Zate gospod , kmetavzar domobranski …

 • Jovo Jamnica

  Joj, joj, joj. Objavljeno je dokaz, da tudi študij na raznoraznih fakultetah ne daje garancije niti za pisanje spodobnega bloga.

  • Jaka Sraka

   majstri niste nič boljši

   • Jovo Jamnica

    Jas nea pišem blogof…

    • Jaka Sraka

     si pa majster

     • Jovo Jamnica

      Sem. Za marsikaj…

 • realnost

  Bravo Rok. Upam da se še veliko mladih odloči da javno spregovori o gnilem stanju levih, ki bi radi potunkali Slovenijo. Nebo jim uspelo, to je Jelovica!! hahaha

 • piko8

  Rok veliko srče in poguma:take mlade rabi Slovenija, da spucamo levi gnoj in zaživimo svobodno demokratično človeka vredno življenje!!!

 • Jovo Jamnica

  Ja. Kaj bi šele blo, če bi namesto … napiso… LOL

  • ☠️

   @disqus_JdmHVN5UHp:disqus, poglej … če nimaš ideje, kaj napisati ali odgovoriti, ti res ni treba. Že tako si genetsko neuravnovešena karikatura kloakalnega parazita, in res ni potrebe po nadaljnji samodegradaciji. Ja? Super.

   • Jovo Jamnica

    Ni mi treba, tudi če idejo imam…

    • Jaka Sraka

     Kak si dislektik

     • Jovo Jamnica

      Ja vredi. Kaj ti je dugi cajt?

 • Jaka Sraka

  Pod Pohorjem, pastirček

  • ☠️

   A še nisva čez “pohorsko fazo”? Revež.

   • Jaka Sraka

    Nisem kriv, če izhajaš od tam

    • Jovo Jamnica

     Kaj pa je to slabega, če je gdo s pot Pohorja???

 • Jaka Sraka

  Boljša kt ti

 • kledoma

  Rok, meni nudis kancek upanja. Samo svobodnjaki znajo in zmorejo sprejeti tehtno odlocitev. Ne zmeni se za oprane polpismene glave, ki jih je v nasi dezeli na zalost prevec.

 • Caetano

  Čestitke domoljubnemu mladincu pri odločitvi, da vstopi v SDS!

 • tramal

  Mislim da se vedno več slovencev zaveda ,da nas komunajzerji peljejo v pogubo.Veliko jih to čuti že na svoji koži.

 • Bandit123

  V trenutku, ko se boš vpisal bo tvoje svobodne volje konec. Padel boš v roke diktatorja in boš mislil samo tako kot ti bo on dovolil. Sicer te bodo pa hipnotizirali, da ne boš več pomislil na kaj drugega.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!