Dražgoše 2018 – Kriki iz jam, ki odmevajo

Mitja Iršič.

Prijatelji, barbari so pred vrati. Odpeljali vas bodo pred rov, ustrelili v tilnik in preden se metek zarine v vaše meso, boste le pobožno upali, da bo za vas usoden. Če ne bo, bodo po vas padala druga trupla, tako dolgo, dokler se pod njihovo težo ne zadušite. Posilili vam bodo ženo in hčer ter ju nato likvidirali po istem postopku kot vas. Prevzeli bodo vaše podjetje in ga spremenili v kovačijo delovnega ljudstva številka 3. Okupirali bodo vašo hišo in v njo naselili zasluženega revolucionarja. Mislite, da pretiravam? Mislite, da sem paranoičen?

Komunisti na Slovenskem se pred 80 leti niso vzeli iz etra. Res jih je na koncu ustoličil oportunizem vojne vihre, a zadaj so bile usklajene akcije. Novačenje. Podtikanja. Antiimperialistično hujskanje. V poznih dvajsetih in zgodnjih tridesetih letih so komunisti v emigraciji  izdajali in v domovino ob ruski pomoči pošiljali časnike, kot so bili List jugoslovanskih komunistov v emigraciji, Borba delavcev, Proleter, Glas izseljencev in podobne leninistične publikacije, kjer so Kidrič, Kuhar, Kardelj, Regent in drugi kot preganjani disidenti sonarodnjake doma v Sloveniji strupili s prvimi boljševiškimi idejami. Takrat so preganjali predvsem države zahodnih imperijev, kapitalizem in lastnike proizvodnih sredstev. Nacizem in fašizem še nista bila na njihovem jedilniku, še več, od 1939 do 1941 so ga na tiho podpirali, slovenske komuniste pa so v Moskvi v tem času že pripravljali, da bodo v skladu s paktom Molotov-Ribbentrop slovenski pretežno ruralni populaciji razložili, zakaj sta socializem in nacional-socializem povsem kompatibilni antikapitalistični ideologiji. Takrat se je začelo s propagando, ki je svarila pred kapitalom. Rovi so prišli kasneje. Tudi antifašizem je bil sekundarni oportunizem.

Danes smo tukaj. Leta 2018, država Evropske unije, nekdanji center avstrijskega sveta. A vsi vidimo, da se dogaja nekaj čudnega. Klima se spreminja in z grozo opažam iste težnje kot v dvajsetih in tridesetih letih prejšnjega stoletja, ki so pripeljale do velike morije in dveh izgubljenih generacij. Kako drugače naj si predstavljam vedno bolj hujskaško retoriko neosocialistov? Kako naj si razlagam Vebrove okrogle mize o renacionalizaciji? Kaj si naj mislim, ko se pod objavo Luka Mesca, kjer govori o tem, kako slovenski narod na plebiscitu ni odločal o sprejemu prostega trga, ampak le o neodvisnosti, vrstijo krvoločni komentarji o tem, kako bodo tovarnarjem vse zaplenili in jih likvidirali?

V prvih vrstah so bili pajdaški turbo kapitalisti, ki so ploskali boju proti prefinjenim, podtalnim, zloveščim kapitalistom
In seveda Dražgoše … Oh te Dražgoše. Simbol partizanskega smisla za kolateralno škodo. Novodobno – v Jugoslaviji nepoznano – čaščenje dogodka, kjer so partizani uporabili vaščane Dražgoš za kanon-futer, se res že dolgo – podobno kot Ruska kapelica – uporablja za promocijo med volivci, ki še danes ne morejo preboleti privilegijev, ki so jih kot etablirani partijci bili deležni v bivši državi. A to leto je drugačno. Drug duh je v zraku. Ja, že leta 2011, ko se je v prah drobila Jankovićeva nikoli rojena koalicija, je Janez Stanovnik grmel proti ameriškemu ambasadorju, češ da se igra svetovnega hegemona, ker je v javnosti dajal izjave, da bi morebiti bilo potrebno poskusiti z koalicijo brez Pozitivne Slovenije. A takrat se je Milan Kučan in tam zbrana elita še nerodno umaknila v ozadje in distancirala od gromovnika na odru. Ameriški veleposlanik mi je zasebno celo zaupal, da so ga klicali ljudje iz levega establišmenta v opravičilo, ker imajo bojda z Metuzalemom hude težave na stara leta (podobno kot danes s Turnškom). No, tega sramovanja klovnovskih ekscesov je danes konec. In to se je videlo. Ne le v prisotnih anarholevih zombijih, ki so se kot od boga preklete prikazni oklepali jugoslovanskih in sovjetskih zastav. Ko je aktivistka (bojda je tudi igralka?!) Lara Janković zagrmela o resničnem razlogu, zakaj so se socialistične ovce v družbi prikoritne elite tam zbrale, je završalo. Tudi tam v prvih vrstah. Dostojanstveniki, nekdanji in sedanji. Evroposlanci. Pomembni operativci. Vsi so kimali in ploskali, ko je povedala, da so “junaki Dražgoš zgled v bitki proti neoliberalnemu kapitalizmu”, in ko je dodala, da “danes naš sovražnik ne nosi orožja, ampak je bolj prefinjen, podtalen, zlovešč, nosi kravato in hinavsko sprenevedavi nasmešek, izvaja pritisk na nas in nas ustrahuje, da postanemo apatični in novodobni sužnji.” Ljudje v prvih častnih vrstah, tisti prefinjeni, podtalni, zlovešči, noseči kravato in s hinavskim sprenevedavim nasmeškom se niso zdrznili. Vedeli so, da ne govori o njih, čeprav so oni tisti pajdaški turbokapitalisti, ki nas delajo novodobne sužnje in silijo v prekarstvo. Oni so izjeme. Oni so naši. Govorila je o tistih drugih, partijsko nepovezanih. Pozvala je na ulice. In turbo-kapitalisti so zopet navdušeno ploskali. Na ulicah se ne protestira proti njim, ampak proti kapitalu. Oni pa so varuhi kapitala. Če ga ohranijo v svojih denarnicah – in s tem v Sloveniji – je denar še vedno “naš”. Slovenski.

Zoran Janković je eden tistih pajdaških turbokapitalistov, ki udrihajo proti kapitalu. Poleg njega je njegov mentor in kreator pajdaškega kapitalizma Milan Kučan. (Foto: STA)

Ključni moment se je zgodil, ko so (prvič po 2012) odkrito pozvali na ulice, čeprav vladajo načeloma njihovi. Tokrat ne rabijo več protestirati proti Janši, zdaj gredo naprej. Zahtevajo, da se tovarne zopet dodelijo delavcem. Radi bi “vzeli” tistim, ki izkoriščajo delavce. Radi bi nacionalizirali “pokradeno” družbeno premoženje. Radi bi na novo napisali ustavni red, pri tem pa najprej črtali 33. člen. Komu pa bodo vzeli, če so dražgoški turbokapitalisti izvzeti?

Levi establišment vam grozi in čas je, da se zdrznete!
Vzeli bodo tebi, podjetnik, ki si si 20 let trgal od ust, da ustvariš podjetje, ki danes lahko za silo preživi na trgu in zaposluješ 30 ljudi – čeprav ti socialistična delovnopravna zakonodaja in pretirani davki onemogočajo, da bi jim izplačal kaj več kot minimalno plačo. Vzeli bodo tebi voznik tovornjaka, ki si vozil po 65 ur na teden, zdaj pa po vatlih socialistične države, v kateri živiš, s svojim zaslužkom predstavljaš nevarno elito, ki ji je treba vzeti vse. Vzeli bodo tebi investitor, ki si hotel dolgoletno odrekanje in pametno investiranje nadgraditi z vložkom v kakšno nepremičnino, ki bi jo potem lahko oddajal preko AirBNB. Vsi vi ste podtalni, zlovešči, hinavski, s sprenevedajočim nasmeškom, morda kdaj nosite tudi kravato. Ker zaslužite več kot povprečen državljan povprečne republike v povprečnem oddelku povprečnega podjetja, vas je treba kaznovati.

In o tem ne govorijo zblazneli rdeči džihadisti in vaški posebneži brez službe, oblečeni v FruitOfTheLoom majico s podobo Che Guevare. Takšno retoriko se leta 2018 lahko brez moralnih zadržkov gredo Socialni demokrati. Ne le parlamentarna, ampak koalicijska stranka. Stranka, kateri nekateri analitiki naslednje leto napovedujejo zmago na volitvah, če Marjan Šarec ne bo pokazal dovolj živo-rdečega odtenka rdeče. Tudi politična mrhovinarja Erjavec in Bratuškova sta se priklopila na dražgoški rdeči vlak, kar je že dejansko znak, da je ultralevičarstvo postalo normalnost dnevne politike. Levi establišment vam grozi in čas je, da se zdrznete.

Kaj nam je narediti?
Najprej si moramo na desnici naliti čistega vina. Tudi če se jutri SDS samo-razpusti, bo prej zmrznil pekel, preden bo mlačna, sprenevedajoča Nova Slovenija dobila 20 odstotkov. Nihče na desnici jih ne sabotira in nihče jim ne onemogoča, da bi razprli svoja krila in poleteli na sijoči karizmi … koga že? Nikogar. In to je – med drugim – njihova težava, ne pa Janez Janša. Namesto, da bi se tako zagreto ukvarjali s kadrovanjem drugih strank, se morajo zazreti v svojo sredino in se vprašati, če ni ravno tam izvor vseh njihovih težav. Mlačna nekarizmatična predsednica, ki se kljub desnemu programu rada dobrika levici, da za nagrado dobi kakšen intervju v Mladini in Delu. Mladenič, ki v Meščevem butl-socializmu vidi ideal, zraven pa davkoplačevalce nagradi z doživljenjskim plačevanjem dodatka na Kučanovo pokojnino. Skupina analfabetov iz njihovih vrst, ki se spušča v frontalni napad s prostim trgom, s podporo društvu Frank in zaprtjem trgovin ob nedeljah. Takšna stranka ne vzbuja zaupanja, da bi jo libertarni desni pol volivcev kadarkoli vzel za svojo. Morda bi jih zmerni LDS levičarji, a jim za kaj takega manjka karizmatična oseba, kot je bil pokojni doktor Andrej Bajuk.

Zdaj ko smo si nalili čistega vina, lahko gremo naprej. Torej, če se NSi posveti samemu sebi in se hkrati zave, da je njihov realen domet 5 odstotkov, je naslednje vprašanje, kdo bo tvoril koalicijo. NSi kategorično zavrača sodelovanje s SDS. Takšna stranka se de facto preda in nakaže zgoraj omenjenim dražgoškim komandosom, da jih oni že ne bodo ovirali pri sestavi nacional-interesnih koalicij. Iz vidika zaščite našega načina življenja je torej nekoristna. Hkrati je treba priznati, da bo SDS kljub vodstvu na političnih barometrih in nedvomnemu ugledu težko dobil dovolj, da bi sama ustvarila koalicijo. Ampak kaj nam sploh preostane?

Hočeš nočeš, na desnici je samo ena stranka, dovolj velika za spremembo
Morda to, da se ustanovi desna stranka pametnih obrazov kot protiutež lesarskih tehnikov, propadlih novinarjev, osramočenih pravnikov in dramskih igralcev, ki jih ponuja levica? Morda, a to ne bo dovolj brez zares močne podpore SDS-u. Nekateri imate proti SDS zamere, a sami sebi lažete, če ne priznate, da so njihovi poslanici edini – vsaj od tistih, ki imajo realne možnosti ustvarjati vladno politiko -, ki se sploh upajo pogovarjati o prodaji državnih bank. Na drugi strani so nasprotniki že povsem zaplavali v dimenzijo, kjer po zelenih tratah, proti škrlatno-rdečemu nebu poskakujejo Hugo Chavez, Fidel Castro, Josef Stalin in Karl Marx. Ja, res je, ni jim uspelo prodati bank v obdobju 2004-2008, a kako bi jih le v državi, kjer rdeče uprave sprožajo mini-udare in ne poslušajo želj lastnika. Res jim ni uspelo narediti vseh reform, a kako bi jim lahko s socialističnim izsiljevalskim Desusom v koaliciji in podtaknjenimi trojanskimi konji tipa Jože P. Varufakis … pardon Damjan.

Hočeš nočeš je v tem trenutku tako, da obstaja le ena stranka na desnici, ki je dovolj velika, da naredi spremembo. Ena stranka, ki si upa odkrito pogovarjati o prodaji državnega premoženja. Ena stranka, ki ne bruha sodobnega marksizma destiliranega za nižje izobražene, ki kličejo na 090 za vinjete s 50-odstotnim popustom. Ena stranka, s programom, ki si upa v državi, ki spolzi v neosocializem, biti tudi ekonomsko desna.

Rdeči nasilneži napovedujejo ponavljanje zgodovine
Zato je ravno zdaj tako pomembno, da se desni blok najde skupaj v idealih prostega trga in vitke države. Živimo v času, ko tisti, ki nam vladajo, grozijo z odvzemom premoženja in drakonsko socialno uravnilovko. Odkrito in brez sramu. Ljudstvo na drugi strani političnega pola – tisto neizobraženo, ki so ga opustošili prav oni – jim ploska. Vzeli bodo vam. Drnovškov gradualizem ni več dovolj. Visoki davki, s katerimi se pita poprašičen državni aparat, niso več dovolj. Visokoleteči, na sistemsko korupcijo obsojeni gradbeni projekti, niso več dovolj. Večgeneracijski nepotizem v javni upravi ni več dovolj. Sindikalna izžemanja industrije niso več dovolj. Čas je za naslednji stadij. In verjemite, da bo prišel. Prejšnjo krizo smo pričakali skoraj nezadolženi in iz nje prišli na robu bankrota. To krizo bomo po zaslugi matineje Mlačni Mladi Cerar iz Kučanovega ljudskega gledališča ljubljanskega (predstava je za izven) pričakali zadolženi bolj kot katerakoli država v okolici. Prihodki iz nenehnega višanje davkov nas bodo naredili bolj revne, a slej ko prej ne bodo pokrili odhodkov, razen če nas bo takratna vlada stisnila skoraj na tak način, kot je Maduro Venezuelce. Takrat pa bo zares prišla trojka in prisilno likvidirala močvirje, ki smo ga ustvarili. To pa stricem niti pod razno ne bo všeč. Naščuvali bodo svoj bataljon nacionalno čutečih socialistov. Proti mednarodnim finančnim institucijam. Proti bankam. Proti bonitetnim agencijam. Proti kapitalizmu. Proti ZDA. Proti EU. In proti vam. Nikar ne mislite, da se ne more zgoditi vam. Tudi zakonca Hribar si še tik pred smrtjo nista niti predstavljala, da pridejo po njiju.

Foto: STA

Vsi tisti, ki imate podjetja. Vsi tisti, ki zaslužite več od povprečja. Vsi tisti, ki vam je uspel tehnološki preboj, pa imate domovino preveč radi, da bi pobegnili na Ciper. Zapomnite si letošnje Dražgoše. Naj vam bodo opomnik, tako kot bi Slovencem v dvajsetih in tridesetih letih morala biti opomnik glasila, ki so jih izdajali moskovsko sponzorirani komunisti. Sprememba je v zraku. Občutite jo in se zdrznite. Dražgoše 2018 so zopet oživile obupane krike trpečih iz tistih zacementiranih jam. Prisluhnite jim. In volite temu primerno.

Mitja Iršič

 • karlina

  VELIK PODPIS, VSE KAR JE NAPISANO , JE NA NAŠO ŽALOST-RESNIČNO, SKRATKA, ČE ZOPET ZMAGA LEVICA-SD-TAKRAT BO KONEC S SLOVENIJO, ZAPOMNITE SI TO !!!!!

  • Jakob Kovač

   Ni nas bilo konec leta 45,pa nas tudi sedaj ne bo-pa nisem ne levičar,še manj pa janšist,ker desnica je nekaj drugega kot klerodomobranska SDS!

  • Valter BraniSlav

   Ce hocete zmagati na volitvah se morate zaceti drugace obnasati.
   Slovenski desnicarji ste kot muslimani: nikjer in nikoli vam ni nic vsec. Povsod vas nekaj moti, in kar naprej sami sebe prepricujete da vas nekdo tretji ovira pri tem da bi bili srecni.
   Tudi danes ko SFRJ ne obstaja vec ste nesrecni in tudi cez pol stoletja bo isto.
   Sreco si morate ustvariti sami. Sami si morate omisliti zivljenje.
   Zelim vam da zmagate na volitvah. Pa ne zato ker vas obrajtam. Edini razlog je da so levi se mnogo slabsi od vas.
   LJUDJE SLEDIJO MOCNIM MARKANTNIM KARIZMATICNIM VODJEM KI PONUJAJO UPANJE.
   LJUDJE KALIMEROV NE MARAJO.
   ODLOCITE SE: HOCETE BENTITI ALI ZMAGATI NA VOLITVAH? Oboje se ne bo zgodilo. Nikoli se ni in se nikoli ne bo.
   Mislite da bi Trump zmagal ce bi se 24/7 samo cvilil, pritozeval, smilil samemu sebi, pizdil in obujal stare zamere?
   NO TRUMP WON WITH SLOGAN I WANT AMERICA GREAT AGAIN.
   UCITE SE OD NJEGA!!!

 • AlojzZ

  Zakaj pomladna stran ne organizira žalne komemoracije za pobitimi domačini? Ali pa maše v Dražgošah?

  • karlina

   Maša v Dražgošah je bila v nedeljo in tudi devednevnica v ta namen ,kot vsako leto.

  • janez zorman

   Če bi poznal kakšnega “preživetega” Dražgošana, bi vedel, da si ne želijo nobenega pompa in westernov. So že preveč plačali za kardeljeva navodila.

  • Valter BraniSlav

   Bolje bi bilo da organizira nekaj veselega. Ljudje so bili pobiti pred 70 leti, so what?
   Potem pa se organiziraj zalne komemoracije za onimi ki jih je pobil Napoleon, pa Karel Veliki, pa Huni, pa Rimljani…
   Jebiga treba je tudi ziveti ne samo cviliti.

   • etrusk

    Pusti Slovence in ne futraj jih z neumnostmi. Pameten ne boš postal nikoli.

    • Valter BraniSlav

     Meni ni treba biti pameten. Pametni morajo biti revezi. Jaz imam denar in sem lahko butast.

   • AlojzZ

    Ne razumeš življenja. Mrtve treba dostojanstveno pokopati.

    • Valter BraniSlav

     A niso imeli drzavnega pogreba s Pahorjem?
     Vam ne bo nikoli nic pomagalo ker se vam Slovencem ki zivite v SLO enostavno ne da delat. Raje se sami sebi smilite in razmisljate kaj vam je kdo slabega naredil.
     Tudi ko bo umrl Kucan bo isto. Boste cvilili o nekom drugem.

 • karlina

  https://www.facebook.com/Slovenski-Partizani-1559298610804372/

  https://www.facebook.com/Antidomobranska-Fronta-372500169877278/

  Ste vedeli za to, slučajno sem našla, ko sem šla namenoma na en facebook od člana levice in potem se čudimo , zakaj imajo mladi toliko sovraštva do vseh nas, ki smo proti desnici, oz., smo domoljubni SLOVENCI IN KRISTJANI !!!!!

 • Valter BraniSlav

  Dragi gospod Irsic. Razen da 24/7 cvilite nad zlobnimi komunisti raje povejte kaj ste vi ustvarili na kapitalisticnem trgu.
  To bi zares radi slisali mnogi.

  • ekspêrt

   Tebe pa to čisto nič ne tangira, niti stvari ne poznaš, zato je tvoj poziv brezpredmeten in umetno ustvarjen, da bi nekomu škodil.

   • Valter BraniSlav

    Tudi jaz sem rojen v SFRJ, se starejsi od Irsica, torej sem zrasel v tezjem komunizmu kot je on. Ker sem hotel postati bogat sem leta 1977 odsel v ZDA kjer sem se zdaj. Hvalezen sem SFRJ za izobrazbo in za odprte meje, ZDA pa sem hvalezen za to da so me sprejele.
    Zakaj on ostaja doma? s tem nenehnin cviljenjem samo odbija ljudi. Ja krivice so se dogajale in se se bodo. Ne le v komunizmu, tudi drugod. Get over it.

  • Hribouc

   Ti, Americano, u kot in tišina in uživaj, samo naslajaš se in drkaš bvse naokoli.
   Iršič zadeve ni prepisal, ne preplonkal, ampak je zato, da je to spisal veliko delal, sem prepričan.
   Pa še močna jajca ima na močni hrbtenici, kar pa ti, jugosloven, nikoli ne boš imel.
   Lahko, da si greješ jajca pri strički Samu, ampka, oladi se, barem malo.

   • Valter BraniSlav

    Ja veliko je delal da se sedaj na veliko sam sebi smili.
    ODBIJATE POTENCIALNE VOLILCE… LJUDJE IMAJO RADI MOCNE LJUDI NE KALIMERE. ZOPET BOSTE POPUSILI.

   • etrusk

    Prav imate , jugoslovani nimajo toliko pameti , še posebno pa ne Valter da bi razumel resnico pa tudi nima jajc.

  • Lustrator

   Mi znaš v Sloveniji pokazati na eno samo panogo v katerih vladajo zares pogoji pravega kapitalističnega trga – torej brez vplivanja rdeče države vanjo?

   Vprašanje je seveda retorično.

   • Valter BraniSlav

    Kdo vas pa sili da zivite v SLO?
    Pridite za menoj v ZDA.
    Oziroma vlagajte v mednarodne trge iz Slovenije. Danes ko ima vsak racunalnik lahko iz vsake Slovenske vasi delate ogromno.

    • Lustrator

     Od finančnega špekulantstva ne more živeti celoten narod – narod z zdravim gospodarstvom ga praktično ne potrebuje. Slovenski domoljubi si prizadevamo za to, da bi tudi v Sloveniji ustvarili takšne gospodarske pogoje, da bi DRUGI vlagali v podjetja na našem trgu, da bi drugi v vrstah čakali za zaposlitev v naši državi – za razliko od kaviarsocialistov kakršen si sam, torej delamo vse kar je v naši moči, da besede tudi uresničimo in zato ne napletamo neuki raji pravljic o socialističnem raju, medtem ko sami pobiramo smetano iz trgov v katerih kapitalizem opravlja svojo osnovno funkcijo – dobiček in prosperiteta.

     • Valter BraniSlav

      Jaz kaviar socialist? Jaz ne verjemem v nic, samo v denar in mojo biolosko druzino. Ne zanima me socializem, imam pa na SFRJ seveda lepe spomine.
      Bitcoin je financno spekulanstvo. Prav tako so opcije in bodoci kontrakti.
      Vlaganje v indekse pa je investiranje v industrijo ki s spekulantsvom nima veze.
      Kako obogateti na dolgi rok: z indeksi. Ljudje lahko, ce imajo sreco, na hitro obogatijo s spekulantstvom. Vendar kasneje, ko postanejo pohlepni, zopet vse izgubijo, ker hocejo imeti vec. Ena redkih izjem je Soros ki je pravocasno nehal spekulirati.

      Zelim Vam seveda sreco na volitvah, ampak z cviljenjem o starih krivicah ne boste prisli nikamor. Prenehajte steti kosti, prenehajte pljuvati po vsem… Naucite se izzarevati pozitivno energijo. Kalimerov namrec nihce ne mara. Ce bi se Desni v ZDA obnasali tako kot v SLO ne bi bili prav nikoli izvoljeni. Trump je zmagal s parolo MAKE AMERICA GREAT AGAIN… vi pa se cmerite in jocete in pljuvate… Ucite se od Trumpa, pa Vam bo slo bolje. Slabicev nihce ne mara pa ce se tako cvilijo nad starimi krivicami. Zal tak je svet, ljudje sledijo mocnim, ne sibkim. Tako je vedno bilo in vedno bo. Tudi v zivalskem svetu krdelo sledi mocnemu levu, in ne onemu ki kar naprej bruha.

      MISLIM DA JE NAJBOLJE DA BI SEL JANSA V PENZIJO, KRMILO STRANKE PA NAJ PREVZAME ROMANA TOMC. JE STABILA OSEBA IN IMA TEORETICNO ZNANJE… sem pac pristranski, tudi jaz sem ekonomist in obrajtam druge ki imajo isto izobrazbo.

 • resnicaboli

  Kaj EU in demokratični svet to ne vidi Grčija Katalonija Slovenija…….

 • Marica

  Naj si v SDS nalijejo čistega vina. Janez Janša s svojo razdiralno politiko je največja garancija da desnica ne bo vladala. Za vsakega volilca, ki ga pritegnejo pridelajo dva ki jih ne marajo. Zato SDS nima niti enega zaveznika v parlamentu, niti enega. Samo poglejte zadnjo interpelacijo proti Cerarju. Podprla jo je samo SDS. Tudi danes pluvajo proti NSI glede njihovega posojila. A je NSI pisala članke o bosanskem posojili SDS ne ni.
  Res se je za vprašat kdo vodi SDS in po katerem nareku, kajti zdaj se zdi da delajo vse da bi ostali v opoziciji.

  • Darth Vader

   awwww še en butt-hurt snowflake awwww kok ste srčkan z vsemu temu zmajčkanjem :* zadnjo interpelacijo ni samo za pogledat….jo je tudi za poslušat, da se vidi, da so vse stranke v parlamentu, razen SDS proti slovenskemu narodu

  • macon

   Če so levi sodrga še ne pomeni, da se morajo prav vsi prikloniti tej sodrgi.

   SDS ne more nagovarjati volilcev kot jih levica: z laganjem in brez programov. Če so volilci zadovoljni z levico, naj se potem pač ne pritožujejo, če jim država pod levim režimom otežuje življenje.

   • etrusk

    Slovenci , se ne bomo zbrihtali vse do tedaj ko ne bomo imeli niti za prežganko. takrat nam bo šele kapnilo koga naj bi morali voliti

  • KIKI

   Zbudi se Marica! Rdeči petelinčki ti pojejo budnico !
   Pojdi v svinjak in nakrmi svoje ljubljene prašičke!

 • Jakob Kovač

  Dežurni sejalci mržnje in pljuvalci zopet na delu-napišite kaj so iskali vaši gospodarji nacisti v Dražgošah,zverstva ki so jih tam izvajali pripisujete partizanom,sram vas naj bo!

  • Darth Vader

   awwwwww :D snowflake…..srčkano…..piškotek :* “we stand with trump – get over it” https://ambasador21.wordpress.com/2018/01/17/bivsi-porocnik-v-cia-opozarja-globoka-drzava-je-prestrasena-zaradi-trumpa-zelijo-ga-pospraviti/

  • Hribouc

   So te oprali z 10 atmosferami!

  • Valter BraniSlav

   Tocno tako Jakob… Brez NOBja ne bi bilo svobode. Brez Broza bi pa imeli Stalina.
   SICER PA ZA TAKE PLJUVALCE KOT SO TILE TUKAJ NIHCE NE BO GLASOVAL NA VOLITVAH. PONUJAJO SAME NEGATIVNE NOVICE. NOBENE VIZIJE, SAMO BRUHANJE.

  • Olga_10

   Evropa: komunizem=nacizem! Hitler=Tito=Kučan!

   • Valter BraniSlav

    Olgizem = svetovni nazor v katerem je za vse kar te tare kriv nekdo drugi. Najveckrat je to komunizem, lahko pa so tudi istospolni, crnci in se kdo drug.

    • von Rhein

     Še vedno si dolžan pojasnilo o žari tete Pepce. Če napišeš…ne odgovorim…bo v redu. Če molčiš dokazuješ,da nekaj o zgodbi veš.

     • traktor

      Žaro s Pepco je imel v avtu Dolanc. Pri vožnji v klanec, v snegu se je avto ustavil in se zakopal. Dolanc je vzel žaro, posul pepel pod kolesa in se izkopal. Pri tem je dejal; Pepca vsaj enkrat si prišla prav. Evo, zdaj veš.

     • Valter BraniSlav

      Kaksno neumno vprasanje. Saj se vendar ve da je zaro ukradel zlobni zvepleni 171 cm. Potem je prebral neko Kardeljevo knjigo ki je ni razumel in je v znak protesta zaro vrnil.

    • KIKI

     Nazaj se spelji v tvojo rodno “vukojebino” Slovenijo
     in se naužij komunistične nesnage, ki smo jo pozabili
     očistiti!

     • Valter BraniSlav

      Saj prideva z zeno v SLO vsako leto za vsaj 6 tednov. Takrat vidim kako vsi samo nekaj jamrate in se pritozujete.
      Nimam prav nobenega akcenta, ampak ljudje me po par minutah poznanstvah vprasajo kje zivim. Delam se neumnega pa mi povedo da ne zivim v SLO ker ne jamram dovolj.

    • Olga_10

     “Olgizma”, za razliko od zločinskega komunizma, Evropa ne pozna in ga ni obsodila! Značilnost komunistov pa je pripisovanje svojih frustracij in zločinov drugim!

     • Valter BraniSlav

      Seveda Ogizma Evropa ni obsodila. Le zakaj naj bi ga.
      Olgisti z neprestanim tarnanjem in stokanjem skodite samo sebi ne drugim. A ja, pa svojim otrokom tudi, ker jih tega miselnega vzorca naucite ze zelo zgodaj in jih s tem spremenite v luzerje.
      Skoda.

  • sprehajalec

   Za streljanje Talcev je odgovoren tisti, ki je kljub temu, da je vedel, da bodo talci pobiti dejanje storil…

   • Jakob Kovač

    Tako pravi pravi nacist-narod jim mora biti suženjsko pokoren če ne mu grozi smrt

    • sprehajalec

     Nacist je bil levičar, delavski socialist. Mi smo pa tukaj desničarji.

     Levičarji na splošno, so potamanili veliko naroda. Ko boš pa tukaj dokazal Jakob, da si pogumen človek in predložil nek dokaz, da si nekoč pogumno gledal smrti v oči, te bomo pa jemali resno. In da nisi samo tip, ki to vedno zahteva le od drugih. Do takrat boš pa veljal na temle portalu za navadnega gobcača…

     • Jakob Kovač

      Mislim da me nisi razumel,jaz pravim da si moral biti nacistom suženjsko pokoren,če si kaj narobe naredil ali je bil ubit njihov pripadnik so zločinsko streljali talce-torej moral si biti pokoren suženj,kaj bi bilo če bi bila cela Evropa suženjsko pokorna Hitlerju in se mu zaradi maščevanja nad civilisti ne bi upala upreti!Gobcači in pluvalci pa ste Sds,samo to ni desna stranka ampak stranka kvizlingov in klera,ki bi brez pluvanja propadla-prava desna stranka je Nova Slovenija!

     • sprehajalec

      Tudi ti se vrtiš v nekih starih zablodah. Streljanje Talcev je bilo po takratnih konvencijah dovoljeno (haška in ženevska). Na sojenju za streljanje talcev leta 1947 v Nürnbergu, obsojeni poveljniki iz balkana niso bili obsojeni oziroma so bili obsojeni simbolično, ker so vojaški priročniki zahodnih držav tudi dovoljevali streljanje talcev.

      O sužnosti se strinjam, saj so totalitarni režimi sploh levičarski vsi enaki. Ljudje, prej sužnji Hitlerju, so morali še 50 let potem živeti kot sužnji Komunistov na Vzhodu Europe in jugoslaviji.

      Lahko je opletati in vrteti Gobec o žrtvovanju pa uporu. Sploh če so drugi to plačali z glavo. Zapomni si jakob, nihče nima nikogar pravice siliti v nekaj, kar lahko pomeni njegovo smrt, če ni to zakonsko regulirano na nivoju države. Zato obstajajo službe profesionalcev. In pri nas to ni bilo regulirano. Vse ostalo je golo nakladanje. Kaj te ni sram, da so nekateri izgubili življenje, ti si pa bašeš rit z nekim penzijskim dodatkom in se sklicuješ na njih? Sram te bodi jakob!

     • Jakob Kovač

      Ti takoj iz zločinov Nemcev prešaltaš
      na levičarje,svojim bivšim gospodarjem se pač ne upaš zamerit-sram naj te bo,penzijskega dodatka pač nimam

     • sprehajalec

      Praviš, naj za vse krivim delavske socialiste in ne komunite, pa bom lažje živel. pa še kakšen borčevski dodtaek bo padel….

      Imaš kar celo penzijo borčevsko?

  • Viktorh

   A ti ni nerodno?
   A si tako bedast ali pa tako hudoben?

   • traktor

    Ravnokar je klical za 50% popust pri vinjeti.

  • Capi

   Daj zamenji plenico………smrdi……

 • janez zorman

  No, tole pa je zelo dobra analiza sedanjega in “takratnega” stanja. Vse čestitke. Lara je res lepo opisala prvo vrsto, saj so kljub temu, da so vedeli da kritika ne leti na njih, zelo mrko gledali.

 • VERRZIFIKATOR

  Janez Dražgošan

  LARA IN JANKO

  Zopet dva po gozdu se podita,
  nista kajpak Janko in pa Metka,
  zgodbo to povejmo od začetka,
  dva sta, prav zadeta se ti zdita.

  V zgodbi tej nastopa Janko z Laro,
  sestrico, notorično norico,
  ki po gozdu širi zdaj novico,
  da zažgala bosta veščo staro.

  Njeno hišo bosta prilastila
  si po bratsko Lara in z njo Janko,
  polovila vse sovrage v zanko,
  takšne goščarjem sta govorila.

  Je aplavz bil v hipu neizmeren,
  zopet se sovražno bo delilo,
  Janko z Laro se preseli v vilo,
  čas za to je vedno bolj primeren.

  Kar nekdo dobil obraz je kisel,
  ko ozre se po tovarišiji,
  in pomisli, v takšni da noriji
  bo premnog od goščarjev obvísel.

  Potolaži se potem le malček,
  češ morda ne bom jaz čisto prvi,
  pred menoj gotovo bo na vrvi
  zabingljal nemilo gozdni palček.

  • KIKI

   Ko je moj sin hodil v OŠ, je tovarišica za risanje
   želela prikaz NOB-ja ….Moj “nadebudnik” je narisal
   eno ogromno, razvejano drevo ; na vsaki veji je viselo
   nekaj človečkov (Nemcev)..Pod drevesom so bili tanki
   in vojaški džipi in serija brzostrelk in človečki( partizani)
   Po zaključku šole, je svoje “umetnine” prinesel domov
   in -zgrozil sem se ob dejstvu, da na drevesih ne visijo
   hruške…. Od tovarišice je dobil čisto 5 (petico) !
   Indoktrinacija? Ah, ne, tovarišica ni pomislila, da je
   morda nagradila bodočega serijskega morilca…
   Doma sem mu razložil, kot se otroku razloži krivica,
   ki so jo zagrešili ljudje in je nikoli, res nikoli ne moreš
   izbrisat iz duše in srca!

  • Valter BraniSlav

   napisi se eno pesem meni.

 • janez zorman

  Ali bo na naslednjih volitvah Lara zamenjala Tomičko ?

  • Franc Šink

   Ne plaši nas.

  • KIKI

   V Levici je za obe zlobi dovolj prostora!

 • Franc Šink

  Ko se dražgoški “junaki”končno umaknejo, še dneve v Selški dolini vlada neko neprijetno vzdušje in neka zlokobna tišina.

  • KIKI

   Strah ! Oni vedo, da se zgodovina ponavlja! Upam,
   da so jo tokrat Dražgošani ocvrli iz vasi na Jelovico!
   Božji mir jim veliko pomeni!

 • Roman Benedik

  SDS ima 20%.To pa je vse.Lahko sesuvate NSI,poveličujete Primca in Zidanška,ampak SDS in JJ ne bosta dobila več kot 20%.Kdaj vam bo to jasno.Pozabite na relativno večino,50+….

  • Olga_10

   Pustite se presenetiti…

  • Andreja Knego

   Saj noben ne računa na 50+, treba pa je angažirati tiste volilce, ki ostajajo doma v prepričanju: “Saj so vsi isti!”

  • Hribouc

   Mislim, da si se močno zajebu tokrat.

  • Lustrator

   In kaj si želel s tem komentarjem povedati? To, da je več kot 70 % Slovencev tako ali drugače nagnjenih bodisi v rdečo norost ali pa zgolj v norost brez predznaka, smo vedeli že pred tvojo genialno ugotovitvijo. Preostane nam torej edino še osveščanje (kar počne Iršič, Nova in komentatorji tule) in molitev. Razen ko bo vrag vzel šalo in bo potrebno osnovne človekove pravice v tej naši “demokracijI” braniti z orožjem – tudi to se ne zdi več tako oddaljen scenarij.

 • Božobožo
  • Olga_10

   Prijatelji Milana in Foruma 21, z vso levico, so “islamistična mafija”?

  • etrusk

   Levaki ste pa res butasti .

  • KIKI

   Od kdaj so Srbi islamisti? Ah, seveda, od tedaj, ko je Srb postavil
   v “najlepšem mestu na svetu” džamijo in pokasiral provizijo še
   od samega ALAHA…jebe se mu, od koga je, “dnar” je “dnar”,
   anede “bračo” !

  • Hribouc

   Daj, de te ne slišijo Dodikovi ti bodo dali jebemtivjetar po islam, budala.

  • traktor

   Tvoji kruhoborci pa pri naših mafijskih bankah. Zapitek pa plačujemo vsi.

 • Hribouc

  Fenomenalno, Iršič!

  Zadetek v črno, desetka.Čista.
  Od prve do zadnje besede!

 • jan

  Ja, v redu, krasno povedano. Ampak, kdo v desni politiki to podpira? Na desnici se vse konča, ko se pride v interesne kroge njene vrhuške, ki obvladuje desno politiko.

  • Lustrator

   ??

 • Olga_10

  SDS je EDINA rešilna ladja za Slovence! Če ne želimo potoniti v murglskem komunističnem močvirju, se VSI vkrcajmo! Srečno Slovenija!

  • tarantela

   Kako boste pa to naredili, ko nobena druga stranka noče v koalicijo z Janšo?

   • Hribouc

    A je Škrabčevo Peterletova rdeča Nsi stranka ?
    A dej no.
    Pometačica u rdečem Kupleraju slovenistan.

    SNS pa ne obstaja več.

   • Capi

    Kaj pa tebe to tako skrbi???……

   • Olga_10

    Ne skrbite!

  • Božobožo

   Haha z sumljivimi krediti od islamistične mafije greste v svetlo prihodnost z Janšo naprej.

   • traktor

    Kakorkoli, pravilno si zapisal gremo naprej. Vi pa nas vodite nazaj, za 50 let in več.

  • BananaNjam

   A je to vic leta?

 • BP

  norci24 … po slikah sodeš ste levi medij. po vsebini sodeč ste pa primitivni bolniki

  • sprehajalec

   Resnica je bila še bolj primitivna BP.

  • Hribouc

   FakYUive!

 • von Rhein

  Člankom te vsebine (resnice) pravim sporočilo v barvah. In tale ima zelo čiste,ostre barve,ki bi jih še slepec lahko opazil. Kot je videti na tem forumu (ne omenjam drugih (mmc in delo) ni niti najmanjše možnosti,da ne bi vse preplavila umazano rdeča,ki zapre pogled naprej.

  • BananaNjam

   ” Ena stranka, ki ne bruha sodobnega marksizma destiliranega
   za nižje izobražene, ki kličejo na 090 za vinjete s 50-odstotnim
   popustom.” -> Po dejanjih njenega šefa lahko to beremo, da je to ena stranka, ki bruha neonacizem (saj kaj pa je obujanje domobranstva!). Zelo dvobarvno sporočilo res! Namesto rdeče zvezde in to trem celjskim zvezdam nad Triglavom navkljub, nam ponuja kljukast križ! Fuj!

   • von Rhein

    Ali si tudi ti tisti,ki kliče na 090? Vem,da včasih napišem tako,da je določenim težje razumeti sporočilo.Zate bom enostavno napisal.
    – članek je odličen prikaz resnice,razumljiv in osvetljen ,
    -če si v besedi “šefa” imel v mislih tistega malega,do skrajnosti pokvarjenega možica in njegovo stranko…potem sem napačno razumel,ampak mislim,da ne.
    – no,v nečem si izenačen:dejanja pod kljukastim križem in v določenem času pod rdečo zvezdo so si najmanj podobna,če ne enaka.
    Torej,v mojem sporočilu je to,da se na takih zborih dobiva golazen,ki uživa v uničevanju države Slovenije. Avtor Iršič je odlično opisal-posnel dejansko stanje trenutka.
    Če je samo provokacija pa potrjuješ to kar pravim,sem hodijo tudi taki,ki vso svinjarijo odobravajo in želijo prepire.

    • BananaNjam

     Jaz sem tisti, ki odobrava v Sloveniji samo tri zvezdice nad Triglavom. Vsi ostali komunisti, nacisti, fašisti, domobranci, hlapci in ustaši se z sedanjo Slovenijo nimajo več kaj ukvarjati! vsi so ji delali samo SLABO! Janševo štetje kosti in sočasno levičarsko skrivanje za pompozno NOB mojemu otroku ne bo zagotovilo vsakdanje rezine kruha, kaj šele izobrazbo, stanovanje in službo! Naj se že enkrat zmenijo za en termin v hosti in se med seboj spopadejo do konca (zares ali pa s paintballom). Potem naj pridejo ven z rezultatom, kakršen pač bo in živimo z njim do konca -> končno zazrti v prihodnost za naše otroke! Naša ideologija ne sme biti več ne desna, ne sredinska in ne leva – SAMO SLOVENSKA JE LAHKO!

     • von Rhein

      Ja,zanimivo,spopad paintball.Se ti ne zdi,da so volitve enake spopadu te oblike? Reciva,kdor pošlje več nabojev mimo cilja je morto. Razlika je v tem,da pri volitvah lahko kradejo,goljufajo,ponarejajo orožje.Ker je tema Dražgoše se zavedaj;tisti,ki se tam širokoustijo ,tudi,če zmagajo,tvojemu otroku ne bodo zagotovili NIč.Še tisto kar mu boš sam zagotovil (če nisi ,im mislim,da nisi njihov vernik),mu bodo v čimvečji meri ukradli. Barvo za paintball bi morali preskrbeti mi in dodobra prestreliti stavbe na Gregorčičevi in Šubičevi ulici. Pa še vsak posebej doma v svoji občini.

     • BananaNjam

      Samo dodal bi, da tisti, ki bi bil “morto”, ne bi več smel sodelovati pri volitvah.

     • Lustrator

      V Sloveniji pravega in avtohtonega nacizma in fašizma NIKOLI ni bilo in to, da samoobrambo pred komunističnim zverinskim terorjem poimenuješ z naci/fašizmom je na enak primitivizem in žalitev za zdrav razum in Resnico kot kričaške akcije v slovenistanu vladajočih NOBovcev, prav nič manj. Svetujem ti, da se raje izobraziš o resnični zgodovini, preko katere ti bodo jasni vzroki in posledice in šele takrat boš lahko argumentirano razpredal in sanjaril o rezinah kruha, izobrazbi, stanovanju in službi.

   • traktor

    Bolnik fašistični.

    • BananaNjam

     Ja, res je bolnik. Celo njegovo pisanje je bolno.

     • traktor

      Se opravičujem vsem, ki so mislili, da se to nanaša na kolumnista. To sem zapisal zate. For you, only.

     • BananaNjam

      Nezavedno si ravno kontra pisal. Ne se zdaj ven vlečt.

     • traktor

      A,a. A, če teb ne potegne, pol sem jest funkcionalno nepismen?

     • BananaNjam

      Seveda!

     • traktor

      No, ja. Zdaj vem. V šoli je butast vedno učitelj, nikoli učenec. Itak, da ni čudno, da gre vse u kurac.

    • BananaNjam

     Res je bolnik.

 • althar

  Svetovna levica živčno trza v smrtnem boju, potem ko je nenadoma
  spoznala, da se ji je trajno odpovedal njen prvi in glavni protagonist –
  delavec. Naši rdeči rokovnjači v svoji gozdni zagovedenosti in samozaverovanosti tega sicer niso opazili, a po mednarodnem levičarskem omrežju se živčno trzanje
  hočeš nočeš prenaša tudi na njih. Ne glede na to, da bolj kot kadarkoli prej obvladujejo vse v tej državi, so pred prihajajočimi volitvami živčni, kot niso bili še pred nobenimi prej. Mrki obrazi, živčne reakcije in nesorazmerne grožnje to dokazujejo. In prav je tako. Levici so namreč po zavoženem in krvavem stoletju končno šteti dnevi.

  In prav je tako.

 • Miran
  • KIKI

   ¨Kje pa imaš Ptujskega petelina Glazerja?
   Ah, razumem, on je F21! Zaščiten!

  • Soave

   Ja. . . . . ja. . . . . . moški !!

 • tzt

  Letos so se levakarji spet množično udeležili maškarade. Kučanova plenica je vzdržala celo proslavo, Stanovnik jih je pa imel sabo cel saržer.

 • domoljub1

  Normalno Slovenijo lahko zgradimo le brez UDBE.

  NA POTI SLOVENSKIH OTROK IN DRUŽIN V LEPŠO PRIHODNOST JE POTREBNO PORUŠITI UDBOVSKO BOLJŠEVISTIČNI ZID IN ZGRADITI MOST
  RESNICOLJUBNOSTI PREKO REKE LAŽI.

  Po Đilasu je sedanje stanje naše družbe teorija Novega razreda (ali celo dveh Novih razredov), bolj
  klasično je to Boljševizem oziroma neke vrste pozitivna diskriminacija
  (ustvarjanje privilegijev za svoje ljudi, kot je zapisal Đilas) in neukrepanje
  državnih funkcionarjev in uradnikov (zaradi dvojnih meril op. a.) proti tistim
  sodržavljanom, ki masovno lažejo in masovno kradejo (kradejo ljudsko
  premoženje, kot je prav tako zapisal Đilas).

  Peterle je po mojem mnenju usodna cokla NSi. Glede Peterleta ne bi bilo morda nič narobe, če bi novembra 2005 zmogel verodostojno obrazložiti, kaj je počel v arhivih SDV pod oznako »občasni ali stalni vir SDV znotraj RKC«. To dejstvo bi po mojem mnenju morali ponavljati vsak dan. Podobni
  javno objavljeni šifri SDV sta imela tudi oba pomembna pokojna Zagožna (naj
  počivata v miru). Navedeni so bili ključni možje SKD, SDS in SLS in tudi
  izvoljeni poslanci ministri in celo mandatar vlade iz vrst pomladnih strank. Aktivno in tudi
  pasivno sodelovanje z SDV pa je po mojem mnenju madež, ki ga ne more oprati
  nobeno čistilo. OZIRANJE NA TO PRETEKLOST PA ZAGOTOVO SLUŽI PRIHODNOSTI (po
  Adenauerju).

  Tudi Peter Jambrek, bivši ustavni sodnik in minister.
  Danes: lastnik zasebne
  Fakultete za podiplomske državne in evropske študije, nedvomno zase zelo
  sposoben človek, kot kažejo naslednji arhivski podatki pa žal tudi prodana
  duša, kar se tudi s kesanjem ne da izbrisati. Njegova udbovska šifra je -0014000-00213
  – številke dosjejev in hkrati registracijske številke stalnih virov na zvezi
  uslužbencev, pripadnikov rezervne sestave in registriranih sodelavcev SDV.

  Podobno kot Peterle v zvezi s svojo udbovsko šifro, tudi Jambrek svoje aktivnosti v SDV ni nikoli
  pojasnil.

  Dolgoročna rešitev za normalno Slovenijo je, oziroma bi bila, da Slovenci izberemo za svoje voditelje in odločevalce ljudi, ki jih presejemo skozi naslednje sito:

  -da nimajo dosjeja sodelavcev ali virov SDV (UDBE) in do sedaj niso bili člani ZKS ali druge
  ideološke politične stranke,

  -da so vztrajni, prizadevni in pogumni, -da v zasebnem življenju nimajo očitnih podjetniških,
  gospodarskih ali drugih klientelističnih navez in privilegijev,

  -da so ponosni na našo domovino in jim resnično ni vseeno, kaj se dogaja v naši družbi,

  -da so pripravljeni javno zapriseči (pri vsem, kar jim nekaj pomeni in v kar verjamejo – ne proforma kot
  prisegajo ministri), da so za boljšo prihodnost družbe, kateri pripadajo tudi
  otroci in vnuki, po vseh svojih močeh in sposobnostih prispevati svoj delež.

  Le tako presejani predstavniki ljudstva bi po mojem mnenju lahko predstavljali povezovalno in
  državotvorno, programsko in razumsko sredinsko politično skupino, ki bi
  Slovenijo usmerila k švicarskemu HARMONIZMU.

  Žal pa slovenski volivci še ne znamo uporabljati razuma in spomina. Zato je pot do demokracije v smislu
  švicarskega HARMONIZMA za Slovence še zelo dolga.

 • baubau

  Žal to drži.

 • Viktorh

  Še huje in slabše je kot si predstavljajo ljudje.
  Preko 100.000.000 ljudi je požrl komunizem, pri nas so še vedno močni ostanki tega, zločinskega režima.
  Da, da, tovariši, le bojte se!

  • KIKI

   Ko nas izpljune še EU kot komunistično grožnjo,
   bomo ponovno hajlali ZK, da bomo lahko preživeli
   ali pa culo na ramo….
   Draga mladina, tisti ki želite živeti svobodno, pojdite daleč,
   daleč vstran iz te zavedene dežele, da ne boste doživljali
   komunističnega masakra, tako kot smo ga mi !

  • Jakob Kovač

   A si bil njihov da veš?

   • Lustrator

    Ne, bil je premalo neumen, da bi se ob živem telesu pustil barvati rdeči partijski propagandi. Realnost je ena sama in v n-knjigah že n-krat jasno dokumentirana in dokazana. Le še ideološki potomci in priviligiranci režima kvakate mitološka protislovja NOB-ja v upanju, da vam bo iz tega naslova še nekaj desetletij kapljal denar in ostale bonitete iz neba.

   • Viktorh

    Bebček!

 • KIKI

  Kakšne spake so tile starci!¨Vem, da se zloba resnično
  izriše na obraze in potencira s starostjo, da pa je to tako
  očitno, me je pa kar groza….

  Še kakšno leto ali dve,
  pa hudič pokaže še roge,
  roge in kremplje špičaste;
  ..in rep, ki vleče se za njim
  ustvarja res smrdljivi dim !
  Ta dim duši, da kar boli,
  močno je rdeč ognjeni meč,
  nad glavami se nam vihti,
  vampir pa kakor živ hudič
  nam pije to Slovensko kri!

 • Marija

  Kako grozljivo in kako resnično. Res sem imela vse dlake pokonci ko sem poslušala to govornico in ploskanje prisotnih. Še kako dobro pisanje in resnica,kdo razume kaj se danes dogaja. Ampak večina ne razume,ker premalo vedo in se tudi večina ne želi seznaniti.Kaj naj rečem,samo to da sem žalostna za naš narod. Slepota in naivnost nas bosta uničila. Lep pozdrav

  • traktor

   Žalost nam kaj prida ne bo pomagala.

   • Soave

    Saj smo tudi jezni. . . . . besni. . . . . togotni !!
    Le ne znamo se skupaj spravit in pred parlamentom to tudi pokazat.

    • traktor

     Ja, manjka nam vezni člen, nekdo, ki bo znal spravit narod tja. Nimamo pravega liderja. In očitno, še vedno lahko preveč izgubimo. Zrak, kavč?

     • Soave

      Še vedno lahko. . . . . . . . to si dobro napisal. Ja, za nas upokojene je to kavč. . . . . . mlajši pa morda službo ??
      Pišuka, tole je začaran krog. Imam zopern občutek, da bo v naslednjih letih vladanja komunjar prišlo do popolnega zloma.

     • traktor

      Torej jim je potrebno pomagati.Čimprej naj do konca zajebejo vse. To se bo zgodilo takoj ob prvi naslednji krizi.Dočakali jo bomo popolnoma nepripravljeni. Realno gospodarstvo jim je uspelo prignati popolnoma na rob.Ni več nobene akumulacije,ni več obratnih sredstev.Živimo iz rok v usta,njihova,da se razume.Naslednja kriza,ki prihaja, bo kolaps,propad.In potem se bo vse znova postavilo na pravo mesto.Tudi ostali bodo spregledali.

     • Soave

      In vse bo šlo zopet od začetka ??
      26 let smo vrgli vstran ?

     • traktor

      Očitno je tako. Slovenci smo malo omejeni, rabimo enih 26 let, da ugotovimo, da nas ima nekdo za norce.

     • RATATA

      Takrat bo “prava” venezuelska levica pograbila priložnost, saj bodo znali obljubiti, kako bodo vse podružbili in lačni brezkučniki jim bodo verjeli.
      Verjetno čakajo na nek drug, ne le gospodarski kolaps. Morda na neke izredne razmere (enkrat so izkoristili ww2).

     • traktor

      Torej se strinjaš, da ima Iršič, prav? Če ne bo ukrepanja se nam slabo piše. Prihajajo torej nazaj časi, ko te bo šicnu sosed, ker imaš boljši TV, avto, kot on?

     • Valter BraniSlav

      Potrebujete novega prosvetljenega diktatorja. Nekoga ki bo pobijal samo toliko kot je potrebno. Najbolje reinkarnacija Josipa Broza.
      Ce ne bi bilo njega, bi moja stricka Edo in Ivan kar naprej pobijala “krivoverce”.

     • traktor

      Dovolj je bilo pobijanja in zatiranja. Glej saj je en čas zanimivo, da se delaš norca iz prascev, ki jih omenjaš. Ampak, ali se ti ne zdi, da je dovolj zajebancije?

     • Valter BraniSlav

      Slovenci za demokracijo nismo zreli. Sedaj, ko ni trde roke, se vsi samo grizete med seboj. Levi se delajo humane in vabijo muslimane, desni stejejo kosti in se jokajo… Muslimani pa prihajajo in se bodo pri nas, na nase stroske, veselo mnozili.
      Erto, potrebujemo diktatorja. Trdo roko, Orba bi bil dober, Tito se boljsi.

     • RATATA

      Lene pizde!

 • totex39

  Res je, hudičevo slabo sem nam piše, sedaj se v to svinjarijo že vključujejo mladi komunisti, kar dokazujejo z svojimi parolami in delajo na tem, da skupno uničijo slovensko državo.

 • TOML

  Mitja tole je odlično resnično!

 • ahnenpass

  Zakaj teorije zarot, ko pa imamo pristne izkušnje.
  Vzeli so prebivalcem Pirana,prišli so z ribiškimi barkami in policijskimi čolni, drli so se v ustaščini in zdaj je to njihovo. Vse. Celo Joško Joras, tudi njega so nam ukradli.
  V času Dražgoš, bi pa naredili tudi še kaj drugega, ustaški gestapo bi tolkel na vrata in zbral ljudi na trgu, zasegel bi Matično knjigo občanov in s pomočjo domačih izdajalcev preveril družinsko drevo slehernega prebivalca posebej, tudi komaj rojenih dojenčkov, nato pa bi sistematično izločili vse, ki se niso rodili pravim staršem, jih privedli pred neko škarpo in pričo vseh krajanov postrelili kot psa. V redu, to se danes v Piranu še ni zgodilo, ker Slovenci bežijo pred oboroženimi hrvaškimi milicami, vključno z našo nato soldatesko in ljudsko policijo na čelu, ampak pred 70 leti je bilo točno tako kot sem na kratko opisal. Ko so vse pobili, požgali in pokradli, potem je bilo seveda njihovo, z nakradenim plenom so si odprli podjetja, zaposlili ujetnike in domače izdajalce ter nameravali pošteno poslovati. Saj so imeli vse papirje, tudi ljudi so postrelili legalno, po Zakonu o izvršbi,na podlagi odločb kršitev Zakonov o Rasni higieni, kot vsi socialisti, pa so tudi ustaški klerotalibani nacionalizirali celotno Slovensko premoženje, na svojih ustaških sodiščih.
  Po vojni, se jim je pa vse tisto pobralo nazaj in se jih usmrtilo, to je pa res.

 • ahnenpass

  Vzeli so tudi gospodu Vaskršiču.
  Vse po spisku, kot je napisano v kolumni. Vzeli so mu novo hišo, zasegli prihranke in zarubili podjetje, njega pa so s celo njegovo družino postavili na cesto. Prišli so na vse zgodaj zjutraj, spremljal jih je oborožen kordon žandarjev, ker so ga nekateri domačini in socialni bojevniki hoteli ubraniti, so pripeljali še specialne enote, ki so jih obkolili, zgrabili in popisali, obravnavali so jih kot teroriste.
  Leta je trajalo, preden se je cela Slovenija zavedla kar smo normalni ljudje vedeli že od prvega trenutka, da človeku ne moreš vzeti vse zaradi ene bedne položnice, za par sto evrov, pa še ta ni bila legalna. Evropska sodišča so družini Vaskršič povrnila kar jim je uničil fašistični aparat, kar pa je morda še bolj pomembno, povrnili so mu človeško dostojanstvo. Na žalost, pa je to tudi vse kar lahko ta sodišča naredijo za Slovence, doma bi morali narediti red mi sami. Ampak ne moremo,zaradi ene razveljavljene sodbe pač ne bo še padla vojaško policijska diktatura nekdanjih komunistov oziroma današnjih nacional socialistov, nacistov skratka.

 • odzunaj

  In da ne govorimo samo o preteklosti. Zakaj mislite, da že leta pravosodno obdelujejo Janšo in zaplenjajo vse njegovo premoženje brez najmanjšega utemeljenega razloga in to v vrednosti, kot ga ima skoraj vsak drugi državljan Slovenije, celo ob povprečni mesečni plači ! In zakaj ne zaplenjajo premoženja Jankovičem, Rigelnikom,Petanom,…. in drugim tajkunom, ki so okradli slovenska podjetja, ki so “okradli” naše banke z nevračilom in odpisom kreditov v višini tudi par sto milijonov EUR ? ZAKAJ – to je grožnja teh levih fašističnih petelinov vsem zavednim in poštenim Slovencem , da jim lahko čez noč poberejo vse, kar so si z garanjem v vseh letih življenja prislužili.
  “V sovražnike z oblakov,
  rodu naj našga treši grom,
  prost, ko je bil očakov,naprej naj bo Slovencev dom;
  naj zdrobe
  njih roke
  si spone, ki jih še teže ! ” France Prešeren.

  • Soave

   Z vsem se strinjam, le s tem ne . . . .
   . v vrednosti, kot ga ima skoraj vsak drugi državljan Slovenije, celo ob povprečni mesečni plači

   • Lustrator

    No ja, premoženje, ki ga očitajo Janši, je nekako premoženje, ki ga ima skorajda vsaka povprečna slovenska družina – kar poglej si število nepremičnin, ki jih imajo v Sloveniji v lasti različne fizične osebe in se razglej na vozni park povprečne slovenske družine, potem pa jih primerjaj z Janševim. Osebno poznam priviligirane 30-letnike iz prvorazrednih družin, ki imajo pri 5 letni “delovni dobi” v lasti še precej več kot en rabljen volvo, vikend in stanovanje…

    • Soave

     No, če je pa tako, sem pa res ena revica.
     Pa vseeno bom malo trmasta Lustrator. . . .. . mislim, da ne moreva govoriti o priviligiranih osebah in o povprečni slovenski družini v isti sapi.
     Skoraj še ni zajca ujel

     • Lustrator

      Prav, bom torej odgovor formiral drugače; kdor si v naši državi s fakultetno izobrazbo enega partnerja in doktrosko (medicina) drugega partnerja v 35 letih delovne dobe ni uspel nakopičiti toliko premoženja kot družina J. Janše, je bodisi negospodaren, ima kakšno izredno drago razvado, ali pa je v življenju naredil kakšno ogromno investicijsko napako. V tujini bi politik, podjetnik, pisatelj njegovega kalibra in življenjepisa danes živel vsaj 10x bolje in to povsem legalno, a tako je pač v tujini, kjer drugorazredni državljani v 21. stoletju ne obstajajo.

     • Soave

      Ja, drži. Pa vendar je v članku govora o povprečni slovenski družini.
      Samo to me je zbodlo ! Ker sem starejša ženska, sega moje povprečje daleč nazaj – v Jugo !! Živeli smo v uravnilovki, v real. soc.!!!
      In, drži. . . . tudi glasbenica mojega kalibra v tujini ne bi stokala o tem, kako bomo preživeli.
      Bomo kaj naredili – skupaj, Lustrator – da ne bomo v 21. stoletju drugorazredni ?
      Samo zato kar naprej nekaj čivkam in sprašujem in sem verjetno že precej zoprna. . . . .

     • Lustrator

      Bomo! Začeli bomo s tem, da ne v intimi družine ali prijateljev, ne v službi ali javnosti ne bomo več TIHO, ampak se bomo jasno in glasno postavili za temeljne vrednote civilizirane demokratične družbe, ki temelji na zdravih krščanskih – slovenskih vrednotah naših prednikov, ki so dali hektolitre krvi, da mi lahko danes molčimo medtem ko nam uničujejo tako narod, kot težko priborjeno državo. Nadaljevali bomo s tem, da bomo tako v intimnem kakor javnem prostoru začeli aktivno OSVEŠČATI indiferentne, zmanipulirane in apatične Slovence in Slovenke, ki tvorijo že krepko več kot 50% državljanov republike. Na ta način bomo nekega dne prišli do volilnega rezultata, ko prvič v moderni zgodovini komunisti ne bodo imeli dvotretjinske večine v parlamentu, ampak obratno. Sledi lustracija, ki jo bo potrebno zapisati v ustavo kot temelj vseh sledečih reform za demokratizacijo te postsocialistične greznice. Višegrajske države so vse navedeno uspele izvesti že pred leti in se danes ukvarjajo s precej bolj sladkimi problemi kot mi, ki živimo dejansko v ureditvi na las podobni tisti izpred 50 let.

      Vsak, prav vsak nima le pravice do tega, ampak dolžnost – tako do sebe, kakor do svojih prednikov, še bolj pa zanamcev. A začeti je potrebno ZDAJ in v svojem okolju, brez sramu ali strahu!

     • Soave

      + + + + + + + + + najlepša hvala za tale odgovor. Sijajno si napisal !!
      Dolžnost ja !! ZDAJ.

     • Lustrator

      Najlepša zahvala bo pogumnejša drža v vsakodnevnem boju proti ideologiji, ki ji je temeljni cilj razkroj vrednot slovenstva in demokracije. V argumentih in pameti imamo neskončno premoč, a v srcih vse premalo odločnosti in poguma, da te argumente tudi sami uporabimo. Vse preveč se zanašamo nekoč na Cerkev, zdaj ko je ona kapitulirala na družbenopolitičnem področju, pa na Janšo oziroma SDS, ki pa sama ne bo nikoli mogla spremeniti celotne države v katero se je socialistična laž zažrla v prav vse pore družbe.

 • MladiLiberalec

  Glede Drazgos se en zgovoren dokument. Orozniska postaja Selca je 3.januarja 1942 poslala na vec naslovov sporocilo sledece vsebine:

  Na podlagi dolocnih in zanesljivih sporocil zaupnikov obmocja tukajsnje postaje je 28.12. okrog 8 ure zjutraj verjetno iz Poljanske doline prislo 250 do 300 oborozenih banditov prek Topolj in Zabrekev obcina Selca, obmocje Kranj in se nastanilo v tem kraju pri sestih posestnikih. 30.12. je del teh banditov verjetno okrog 150 ODSEL V VAS DRAZGOSE OBCINA SELCA IN SE TAM NASTANIL. V NOCI NA 1.1.1942 SO KRENILI V VAS DRAZGOSE SE PREOSTALI, ki so ostali v Zabrekah in se prikljucili banditom, ki so ze 30.12.1942 odsli v Drazgose, tako da je sedaj v Drazgosah ca. 300 banditov, ki so se nastanili v sestih kmeckih hisah in v Sokolskem domu…Pisno zaslisanje zaupnikov ni bilo mogoce, KER MORAJO TI OSTATI PREBIVALSTVU NEPOZNANI, da jih ne bi spravljali v nevarnost. Pod dokumentom je podpisan vodja orozniske postaje Selca Strutz.

  Kaj vidimo iz tega dokumenta? Najprej, da so imeli Nemci vec zaupnikov na terenu in da so poznali gibanje partizanov ze preden so ti prisli v Drazgose. Za lazno ovadbo partizanov so se domacini s partizani dogovorili za novo leto. Njihov predstavnik je sel takoj z njo do zupana v Selcah. Po pricevanju na dan novega leta ko je bil se praznik. Nemsko porocilo ze zajema skoraj gotovo tudi to ovadbo saj govori o tem da so partizani razporejeni po vasi v Sokolskem domu itd. Nemci pa so ocitno vzeli dogovorjeno ovadbo z dvomom, ker so imeli ze prej podatke da partizanov ni toliko. Bilo jih je 200. Porocilo orozniske postaje pravi da naj bi jih bilo 300. Po dogovorjeni ovadbi pa naj bi jih bilo 500 dnevno pa da prihajajo se novi.

  Torej partizani so hoteli bitko in tudi izogib mascevanja nad domacini. Zalomilo se je na obvescevalni ravni ker so bili Nemci ze poprej obvesceni o gibanju in moci partizanov. Tako je okupator pobil 40 civilistov za represalije v bitki ki je ponovno pomagala odloziti mobilizacijo v nemsko vojsko pa je padlo tudi 9 partizanskih odpornikov in 27 Nemcev.

  • von Rhein

   To je poročilo za potrebe učbenikov in spomin nekaterih,ki so pisali v rubrikah…mi pa nismo se uklonili. Ne vtikam se v številke,samo primerjam s tem kaj se je po dolgih letih prepovedi izvedelo novega.
   Pa vseeno,x krat sem že napisal,da je treba dogodke iz partizanske borbe spoštovati in se jih primerno spominjati. Velik nasprotnik sem cirkusov na ta račun ,hujskanja preko govorcev in poneumljanja mladih za pridobitev novih borcev za tekovine. In take manifestacijo imajo samo ta namen.

   • MladiLiberalec

    Ok Lara je res lulibuli socialistka. Samo vazno pa je da so taksne bitke vse do poletja 1942 uspele odlagati mobilitacijo v nemsko vojsko. Saj vascani so se gotovo ze takrat v casu bitke to zavedali kaj jim grozi da bodo namrec morali na tuje fronte.

    • von Rhein

     Vaščani so lepo prosili naj se ne naselijo v vasi,ker bo sledilo kruto maščevanje.Obljubili so,da bodo skrbeli za borce v vsem mogočem,hrana,zdravila ,obleke. Ne,komanda je bila NI UMIKA,.za morijo so krivi najvišji partijski funkcionarji. In NOVI prihajajo na te seanse.

     • MladiLiberalec

      Zapletlo se je na obvescevalni ravni. Iluzorno pa je pricakovati da bi Nemci pustili te in druge vascane kar pri miru. Namen okupatorja je bil izvesti mobilizacijo v svojo vojsko in poslati Slovence/gorenjce na tuje fronte.

     • von Rhein

      Ja,to je del resnice.Toda…kaj poslušamo danes? Govori,ki silijo na bruhanje.Grožnje,laži,podtikanja…nima smisla naštevati.In iz leta v leto večjega idiota postavijo na tiste stopnice. Mislim,da je samo Repe sam napisal govor,pa kakršenkoli zmazek je bil.

     • Lustrator

      Delno drži, povečini seveda ne – mobiliziranci so bili večinoma iz štajerske, pa še tam je številka neprimeljiva z žrtvami. Komunistična partija pa je v imenu naroda odločila, da je smrt seveda boljša alternativa. Le tako so namreč lahko doseglji svoj edini cilj – revolucijo.

      Si res tako zmešan, da takšne pišeš ali samo provociraš?

     • MladiLiberalec

      XD

   • ahnenpass

    Ni treba, tako je bilo in se tega ne da spremeniti, partizanski boj bo za večno zapisan v našo zgodovino kot nekaj častnega in slavnega. Ampak zgolj načelno.
    Po smrti zadnjega borca, bodo stražarji komunistične zaveze končno odvezani molka in bodo lahko spregovorili. Ne vsi, ampak vedno se jih najde nekaj, ki ne bodo mogli držati te stvari v sebi, šele takrat bomo lahko izvedeli tudi za temno plat partizanstva.
    To pa zato, ker pri nas itak ni bilo nobenih partizanov. Vsaj na začetku ne, komuniste ne štejem zraven, ker so verjeli, da jih bodo rešili diplomatski napori, filozofiranje in moraliziranje, oni so bili pač za bolj radikalno verzijo nacional socializma, vendar s človeškim obrazom, ki so mu rekli komunizem. Niso bili ravno pametni, sploh pa ne neki intelektualci, kot bi jih radi danes prikazali, seveda so brali Kapital in Manifest od Marxa, razumeli so pa en kurc. Saj to nas je rešilo pred Titovo kulturno revolucijo in gulagi, z izjemo Golega otoka in raznih zahojenih vaških skupnosti v rovtah.
    Partizani so bili marsikaj, od navadnih revežev, ki so bežali pred sankcijami Zakona o rasni higieni in položničarjev, do pravih komandosov in gverile, tudi največji kriminalci in psihopati. Saj tako je tudi prav, v takih časih morajo vsi normalni čudaki stopiti skupaj ter se preti razčlovečenim izrodom.
    Ista logika, ki opravičuje veliko partizansko zmago v Dražgošah velja tudi za razpad Jugoslavije, prvi so Zvezo komunistov izdali prav naši borci oziroma njihovi sledilci, sodelavci in ovaduhi.

   • Lustrator

    Oprosti, o kakšni “partizanski borbi” govoriš? Poveljstvo v Berlinu je komajda vedelo, da sploh imajo vojsko v Sloveniji, kaj šele da naj bi tam bili nekakšni rdeči Asterixovski uporniki, ki tamanijo Nemce drugega za drugim. Tudi končno preštevanje padlih nemcev na slovenskih tleh o tem govori izjemno zgovorno. Glede na partijski agitprop (ki je še danes v zgodovinskih učbenikih, da se razumemo), bi moralo tu pasti vsaj nekih 300.000 Nemcev (ob 100.000 Slovencih), dejansko pa jih je skoraj TISOČKRAT MANJ – okoli 400!

    Pa še tu je bila večina ubitih bodisi iz zasede ali pa v sumljivih okoliščinah v ujetništvu.

  • ahnenpass

   Hecno, ti zapisniki gestapo zgleda skoraj isto kot današnji, ki jih spišejo vaški komandirji policijski postaj.

 • domoljub1

  Normalno Slovenijo lahko
  zgradimo le brez UDBE.

  NA POTI SLOVENSKIH OTROK
  IN DRUŽIN V LEPŠO PRIHODNOST JE POTREBNO PORUŠITI UDBOVSKO BOLJŠEVISTIČNI ZID IN ZGRADITI MOST
  RESNICOLJUBNOSTI PREKO REKE LAŽI.

  Po Đilasu je sedanje
  stanje naše družbe teorija Novega razreda (ali celo dveh Novih razredov), bolj
  klasično je to Boljševizem oziroma neke vrste pozitivna diskriminacija
  (ustvarjanje privilegijev za svoje ljudi, kot je zapisal Đilas) in neukrepanje
  državnih funkcionarjev in uradnikov (zaradi dvojnih meril op. a.) proti tistim
  sodržavljanom, ki masovno lažejo in masovno kradejo (kradejo ljudsko
  premoženje, kot je prav tako zapisal Đilas).

  Peterle je po mojem
  mnenju usodna cokla NSi. Glede Peterleta ne bi bilo morda nič narobe, če bi novembra 2005 zmogel verodostojno
  obrazložiti, kaj je počel v arhivih SDV pod oznako »občasni ali stalni vir SDV
  znotraj RKC«. To dejstvo bi po mojem mnenju morali ponavljati vsak dan. Podobni
  javno objavljeni šifri SDV sta imela tudi oba pomembna pokojna Zagožna (naj
  počivata v miru). Navedeni so bili ključni možje SKD, SDS in SLS in tudi
  izvoljeni poslanci ministri in celo mandatar vlade iz vrst pomladnih strank. Aktivno in tudi
  pasivno sodelovanje z SDV pa je po mojem mnenju madež, ki ga ne more oprati
  nobeno čistilo. OZIRANJE NA TO PRETEKLOST PA ZAGOTOVO SLUŽI PRIHODNOSTI (po
  Adenauerju).

  Tudi Peter Jambrek, bivši
  ustavni sodnik in minister.

  Danes: lastnik zasebne
  Fakultete za podiplomske državne in evropske študije, nedvomno zase zelo
  sposoben človek, kot kažejo naslednji arhivski podatki pa žal tudi prodana
  duša, kar se tudi s kesanjem ne da izbrisati. Njegova udbovska šifra je -0014000-00213
  – številke dosjejev in hkrati registracijske številke stalnih virov na zvezi
  uslužbencev, pripadnikov rezervne sestave in registriranih sodelavcev SDV.

  Podobno kot Peterle v
  zvezi s svojo udbovsko šifro, tudi Jambrek svoje aktivnosti v SDV ni nikoli
  pojasnil.

  Dolgoročna rešitev za normalno
  Slovenijo je, oziroma bi bila, da
  Slovenci izberemo za svoje voditelje in odločevalce ljudi, ki jih presejemo
  skozi naslednje sito:

  -da nimajo dosjeja
  sodelavcev ali virov SDV (UDBE) in do sedaj niso bili člani ZKS ali druge
  ideološke politične stranke,

  -da so vztrajni,
  prizadevni in pogumni, -da v zasebnem življenju nimajo očitnih podjetniških,
  gospodarskih ali drugih klientelističnih navez in privilegijev,

  -da so ponosni na našo
  domovino in jim resnično ni vseeno, kaj se dogaja v naši družbi,

  -da so pripravljeni javno
  zapriseči (pri vsem, kar jim nekaj pomeni in v kar verjamejo – ne proforma kot
  prisegajo ministri), da so za boljšo prihodnost družbe, kateri pripadajo tudi
  otroci in vnuki, po vseh svojih močeh in sposobnostih prispevati svoj delež.

  Le tako presejani
  predstavniki ljudstva bi po mojem mnenju lahko predstavljali povezovalno in
  državotvorno, programsko in razumsko sredinsko politično skupino, ki bi
  Slovenijo usmerila k švicarskemu HARMONIZMU.

  Žal pa slovenski volivci
  še ne znamo uporabljati razuma in spomina. Zato je pot do demokracije v smislu
  švicarskega HARMONIZMA za Slovence še zelo dolga.

 • traktor

  Zoki, papučar mi je sumljiv. Na kapi nosi znak Hilfingerja. Tam bi pravzaprav morala biti zvezda s srpom in kladivom. Da ni to nadomestilo za kravato?

  • von Rhein

   Pojma nima kdo je Hilfinger. Kapo je nekdo kupil v bivših javnih skladiščih in mu jo podaril za praznike.

   • traktor

    Eh, po mojem srbski pastir misli, da je to kakšen partijski funkcionar.

  • rabbit

   A kdo ve čigav je bil pa tisti novi jaguar pa ne od kakega socialno čutečega levičarja to pa že ne.

   • traktor

    Najbolj bogati pri nas so ja vendar ravno socialno čuteči levičarji s službami v državnih podjetjih in institucijah. Veliko jih ima takšne Jagite, pa vikende na hrvaški obali in plovila. Davka pa plačujejo, kot tisti na minimalcu. Nihče se pa ne vpraša od kod jim sirotam.

 • Soave

  + + + + + + + + + Sijajno napisano, g. Iršič !!
  Res nas je lahko strah.Upam, da bodo Vaše besede zbudile vsaj nekaj naroda slovenskega.

  ” Nikar ne mislite, da se ne more zgoditi vam. Tudi zakonca Hribar si še
  tik pred smrtjo nista niti predstavljala, da pridejo po njiju.”

  • Franc Šink

   Kljub njenega statusa sta bila naivna. Čeprav sta izdatno pomagala tej bandi,Nista se zavedala da pomagata komunistom.Njim se pa pregovorno ne verjame.

   • Soave

    Ja, res je. Samo, da bi se iz tega kaj več Slovencev, kaj naučilo.!!
    S komunisti se niti pogovarjati ne da, kaj šele dogovoriti se kaj !!

 • Štalmajster

  Samo slepec lahko enači žido-boljševizem z nacional-socializmom !

  • sprehajalec

   Na katero mesto bi pa postavil potem samoupravni-socializem?

   • Franc Šink

    Jaz pod social kurbizem!

 • črnaovca

  Preroške napovedi kaj se nam lahko zgodi če zmaga enoumje velikega vodje

  • Soave

   Samo vprašanje. . . .je tebi všeč politika, ki jo sedaj vodijo komunjare ?

   • Vojteh Dovč

    NE –PA NITI VAŠE NOČEM. BOM PA ČAKAL

    • Soave

     Veš, prav vse bi se dalo dogovoriti.
     Takole, ko vas je toliko neodločnih, se bo še čakalo !!

  • rabbit

   Kaj se ti pa je zgodilo 2004 so te zaprli, obsodili in te spet zaprli, so ti prepovedali govoriti, pisati?

  • Olga_10

   Mafijskega šefa iz Murgl in veleizdajalca Slovenije? Šefa komunistične partije Slovenije in zločinske Udbe?

 • Vojteh Dovč

  BLA BLA BLA

  • Olga_10

   Ste Prešernov nagrajenec A. Novak?

 • antimur

  Vsaj nekaj veselja ob gledanju fotografij Kučana, ki je že v očitnem razpadanju. Še malo, pa bo odpeketal, menim, da tudi Janković ni daleč od njega. Torej je potrjena še ena resnica, da tudi zločinci in kriminalci krepajo, pa naj bodo še tako hudobni, spletkarski, roparski, predvsem pa izdajalski. Kučan, nič ti ne bo koristila tvoja hudobija, razen to, da boš zapisan v slovenski zgodovini kot največji slovenski izmeček.

  • von Rhein

   Pomisli kdaj,v kateri starosti se poslavljajo tipi,ki v življenju niso počeli drugega kot sestavljali spletke,kradli,živeli na tuj račun.Njihove zdravstvene storitve so nadstandardne,in to v tujih klinikah.

 • slosin

  kva levosučneži, vam je dal Iršič spet tinte pit…

 • Olga_10

  Ni čudno, da Pahorja ignorirajo Avstrijci in Madžari!

  • dr.skovcan

   Čudno bi bilo če bi ga neofašistične vlade Austrije in Madžarske sploh upoštevale…

   • Lustrator

    Zabavno kako komiji, ki se brez sramu identificirate z rdečo barvo, rdečo zvezdo, che Guevaro, Castrom, Titom, srpom in kladivo, neprestano trdite, da v Sloveniji NI komunizma (razen seveda v osebi Janeza Janše), hkrati pa paranoično tulite o nekakšnih skrajnodesničarskih nacistih in fašistih, čeprav v naši družbi nimamo enega samega kluba, kaj šele stranke, ki bi se identificirala z njihovimi simboli in mentaliteto – pravzaprav sploh ne vem če sem v zadnjem desetletju videl enega samega skinheada v živo, pa še to je bila zgolj modna smernica, brze kakršnekoli zveze z resnično ideologijo kakršni v Sloveniji glede na vse volitve in ankete prisega skoraj 3/4 državljanov.

    Da je zadeva še bolj smešna – dejstvo je, da na celem planetu že 70 let ni bila na oblasti ena sama nacistična ali fašistična stranka, medtem ko komunizem trenutno obvladuje več kot tretjino sveta.

    • dr.skovcan

     Ne, zabavno je brati vas, ki se imate za kao desničarje imate pa v svojih vrstah tiste- resnično prave komije, ki so izkusili vse dobrote grebatorstva pri takih kot so Kučan, Zemljarič in vsa rdeča partjska elita bivše juge.
     Največja želja vas, kao desničarjev je, oprati vsa storjena sranja preteklosti in tudi trenutne sedanjosti z kazanjem na vse druge in njihove napake, in ki ne tulijo v ritmu SDS trobil kot so NovaTV, Reporter, Demokracija…itd. Seveda so tukaj tudi priročni čustveni vzvodi kot so domoljubje po svoji meri in nadaljevanje doktrine katero se je po 2WW malodane izkoreninilo…na žalost ne dovolj temeljito. Tu so pa levaki padli na izpitu..

     • Lustrator

      “imate pa v svojih vrstah tiste- resnično prave komije, ki so izkusili
      vse dobrote grebatorstva pri takih kot so Kučan, Zemljarič in vsa rdeča
      partjska elita bivše juge.”

      Naštej mi vsaj 3 take, pa se bova naprej pogovarjala, prosim hvala.

      “Največja želja vas, kao desničarjev je, oprati vsa storjena sranja
      preteklosti in tudi trenutne sedanjosti z kazanjem na vse druge in
      njihove napake,”

      Na primer? Osamosvojitev Slovenje? Vstop v EU? Denacionalizacija? Poskus vzpostavitve prostega trga in družbenega pluralizma? Poskus prodaje “državne srebrnine” in pregon vseh krivcev za skoraj 100 milijardno luknjo, ki nam jo je le ta pridelala od osamosvojitve do danes? Dobro vem, kaj vas komije pri demokratih najbolj moti in boli, zato ti ni potrebno blefirati in iskati izgovore v svojem partizanskem ideološkem zaledju.

      Mi lahko definiraš še “domoljubje po svoji meri”?

      “nadaljevanje doktrine katero se je po 2WW malodane izkoreninilo…na
      žalost ne dovolj temeljito. Tu so pa levaki padli na izpitu..”

      Ker želim, da tudi ostali vidijo barbaro-rovski primitivizem rdečega kmera, mi prosim v zagovor navedka daj en sam tehten argument in tega komentarja ne prijavim. Izvoli.

 • piko8

  komunistov nikjer ne marajo, mogoče ssr, vnezuela ali s. Koreja

  • dr.skovcan

   In na eni največjih gospodarskih velesil Kitajski, ne…al nimam prav?

   • Lustrator

    kitajska ni gospodarska velesila ZARADI komunizma ampak KLJUB NJEMU. “Drobcena” razlika.

 • Rotar Jakob

  kurćan z opankovičem-orwelova kz slovenistan udbomafijska krivosodna farma!

 • Goran Hvala

  Hahaha…keri clanki…teh kolumnistov vedno vec….se ne da delat niti podjetnim desnakom da se posluzujejo levakarskih sluzbic…blogerji…delajo tolk kot komunisti…nic vec…

  • Lustrator

   Zares podjeten človek z moralno pokončnostjo neuklanjanja hrbta rdečemu lobiju, ki obvladuje slovensko gospodarstvo, nima v Sloveniji kaj početi. Če ti to do danes ni jasno, potem se boš najbrž še nadaljnjih 70 let spraševal kako hudirja se lahko nahajamo sredi Evrope, pa smo hkrati na zadnjem mestu lestvice tujega kapitala v lastnem gospodarstvu. Predvidevam tudi, da boš šokiran ko so nas prav zaradi tega že zdavnaj po trendu rasti prehitele prav vse pribaltske in višegrajske države, ki so bila dolga desetletja daleč najslabše razvite države Evrope.

   • Goran Hvala

    Jest ne bom nic presenecen…ker mi je vseeno kdo vas prehiteva po levi ali desni….se pa tud sam sprasujem cemu vsi ti hardcore napredni biznismani seljo svoje fabrke na jug in vzhod?…mal tezko verjamem da samo zaradi davka…

    • Lustrator

     Ne boš verjel kar ti bom zdaj povedal: KER SE SPLAČA.

    • Soave

     Veš, Goran, najboje da tu ne komentiraš več. Saj ti je prav vseeno , kaj in zakaj se dogaja . Vem , da ne živiš tukaj, pa bi človek vseeno pričakoval malo drugačen pogled na dogajanje pri nas.

 • Miccy

  Tekst se bere kot poročilo o mokrih sanjah, v katerih desnica prevzame oblast. Nič od tega se ne bo zgodilo ne glede na volilni rezultat SDS. SDS enostavno še vedno nima dovolj glasov za zmago na volitvah in je posledično prisiljena sklepati koalicijsko pogodbo z drugimi strankami. Pri čemer je izbor zelo majhen. Morebitna zmaga SDS na naslednjih volitvah zna biti tudi poraz svoje vrste, če koalicije ne bo mogoče sestaviti.

  Ampak nkateri smo že siti (dobronamernega!) opozarjanja na očitne napake…

  • Lustrator

   To, da v Sloveniji razen SDS nimamo niti ene same stranke osvobojene partijskega omrežja je NAPAKA SDS-a? S kakšno hrano vas pitajo rdeče trole, da streljate takšne “dobronamernosti”?

   • Miccy

    Vedno znova me impresionira verski fanatizem domnenih desničarjev, ki obračunavajo s konzervativci (kakršna sem jaz). Biti desničar je mnogo lažje. Dovolj je da žališ, izkazuješ fanatično pripadnost svoji stranki ipd.

    Daj, počasi, res počasi, preberi zapisano. Morda boš dojel. Morda tudi ne in boš žalil še naprej. Kar pogumno!

    • Lustrator

     Zanimivo, postregel sem ti z neizpodbitnim argumentom, v odgovor pa dobil strogo fanatični odgovor na nivoju socialističnih dogmatizmov poljubne sfere rdeče mavrice.

     Vprašanje je bilo zelo jasno, a odgovora nanj nisem dobil. Odnesi torej ta svoj “konservativizem” k drugim konservativcem tvojega kova, ki kot poslednji mohikanci v Evropi še v 21. stoletje prenašajo miselne vzorce partije izpred 70 let.

     • Miccy

      Se ti kdaj zazdi, da bi res moral prebrati, kaj kdo drug zapiše? Verjetno ne :)

     • Lustrator

      Iskreno povedano: pri tvojem komentarju mi je bilo žal že prvič. Še vedno čakam na odgovor.

     • Soave

      Ti lahko jaz odgovorim ? Ne jezi se. Jaz že nekaj časa mislim podobno.
      Napisala je . . . .” SDS enostavno še vedno nima dovolj glasov za zmago na volitvah in je
      posledično prisiljena sklepati koalicijsko pogodbo z drugimi strankami.”
      Je bila prisiljena in bo prisiljena.
      Jaz sicer ne razumem ravnanja NSi . Vendar sem prepričana – vsaj v življenju je tako – da tudi SDS ni čisto nedolžna ovčica.

     • Lustrator

      Če bi bila SDS na kakršenkoli način spečana z rdečo paradržavo, verjemi da bi se že zdavnaj zlizali z njo na podpoben način, kot so se zlizali z nsi-jem, DLGV-jem in SLS-om. Brez greha pa seveda ni nihče od nas – je pa velika razlika ali je greh anomalija posameznika ali pa je vkomponiran v sistem ali program stranke. In tako kot bi bilo potrebno iti v samo drobovje stranke SDS- da iz nje izbezamo podtaknjene lumpe, na enak način bi morali iti v droobovje stranke Nsi – s to razliko, da bi tam morali z lupo iskati take, ki NISO podtaknejni lumpi. Najbolj zgovorno so to pokazali kar sami ob objavi rezultatov internih volitev za mesto predsednika stranke, ko so gladko povozili Hojsa, ter seveda takrat, ko so ga ruknili iz stranke. ZAKAJ?

     • Soave

      Ja, vse drži.
      Takole se prepiram tudi z anzkom. . . . . pa mi povej, kako potem naprej ? Kateri grebenčki se bodo morali poravnati, da sploh lahko stopimo skupaj.Če ne najdemo rešitve, bo zopet minilo desetletje.
      Ne bom ti več skakala v besedo, ker dobro pišeš. Jaz pa priznam – premalo vem.

    • traktor

     Zdaleč ni dovolj za desničarja, to kar si napisala. Najpomembneje je, da za razliko od vas konzervativcev, živijo od svojega dela in ne parazitirajo ostalih. Pa to, da imajo domovino in svoj narod rajši, kot kaj drugega.

   • totex39

    Pri nas so volivci še vedno “zaplankani “in zaradi tega bo težko speljati nekaj drugačnega.

 • Božobožo

  Kolk se bomo smejali po volitvah ko bo Serpentinšek pogazil SDS ko valjar banano.

  • Slovenec 33

   Jasno, da bo, ker so volilni lističi že napisani, kaj se delaš idiota, če si to vsak dan in to cel dan.

  • sprehajalec

   Naj te raje skrbi, kje si bo Serpentinšek sposodil denar za penzije….

  • Lustrator

   Tudi jaz bi se rad smejal prismodam, ki ga bodo volile – a le če bi šlo za neko drugo, Slovencem sovražno državo. Tako pa bo nasmešek oziroma posmeh iz vseh patetikov, ki boste sploh pomislili, da izvolite nesmešnega klovna, žal bolj klavrn.

   Bi komiji res volili kar volite, če bi po končanem mandatu vsakič na vaš osebni naslov prišla tudi položnica z dolgovi, ki jih je povzročil vaš glas na volitvah kleptomanski partiji jugoslovenije? Vprašanje je seveda retorično, sicer ne bi niti enkrat samkrat zahtevali dokapitalizacije in reševanja podjetij vašega “nacionalnega” interesa,ampak bi jih preprosto preko delniškega trga odkupili z LASTNIMI – PRIVATNIMI sredstvi.

  • traktor

   Se boste smejali tudi, ko bo državi padel rejting in ne boste dobili več pufov za penzije in plače v javnem sektorju?

  • macon

   Kolk se bomo smejali, ko boste stokali kako slaba vlada je vaša nova leva, kako ste revni in kako to v bistvu niso vaši “pravi” levičarji. Prav privoščim vam vlado pod vodstvom Levice, samo sam bi bil takrat rad čim dlje od tod.

  • pupa

   Taki kot ti se smejijo ob vsaki povodnji, požaru in pokolu. Uživaš v nesreči drugih. Taki osebki imajo neko težko oznako.

  • MB

   Jaz pa potem tebi, ko bos za zajterk zrl travo z vodo iz potoka. V tej smeri greste namrec v SLO. Revezi taksni, da me pri srcu boli, ko prestopim SLO mejo.

 • if

  Vsebina je realistično napovedna. Natanko v to smer pelje plovilo RS!
  Potniki ploskajo vladajočim kriminalcem ne zavedajoč se, da ploskajo kriminalcem, in nezavedajoč se, da plovilo prehaja v ubežne vrtljaje.
  Ko bo plovilo doseglo ubežne vrtlaje, bo reakcjia sesutja stekla samodejno do konca. Razbitina bo forenzinčne nedvomono izražala socialistične vzroke in posledice.
  Kdo lahko ustavi in obrne ta uničevalni proces, ki je že v teku?
  Volivci in SDS!

 • montyamp

  KOMUNISTIČNA PARTIJA SLOVENIJE KPS ,
  je nastala leto dni po nastanku jugoslovanske , ki je nastala po boljševiški revoluciji aprila 1919 v Rusiji .
  Stranka je potrdila zavezanost politiki Lenina, v revolucionarnem programu so se zavzeli za oboroženo revolucijo v Jugoslaviji in nasprotovali parlamentarni demokraciji.
  Se pravi da so pripadniki te politične opcije začeli s klanjem pametnih in delovnih že pred WW2 , iz gole zavisti , ker so sami topoglavci imeli dve levi roki in nagnjenje k produciranj bankrotov , katerim ni videti ne konca ne kraja .

 • totex39

  Vsi, ki zagovarjajo tak sistem, ki ga imamo sedaj in predvideno iz strani komunistov še hujšega, se lahko večina podpirancev sociale “poslovi”, kajti vsega bo konec in ne bo več pomoči. Slovenija bo potopljena v greznici skupaj z balkansko oziroma rusko sodrgo.

 • mapu

  Čimprej moramo priti do dna in potem naj se rodi prava in poštena Slovenija!

 • Valter BraniSlav

  Dragi gospod Irsic. Ze 40 let zivim v ZDA ki jo vi tako obrajtate in dajate za zgled. Naj vam povem naslednje
  1) Tudi ZDA bazirajo na genocidu. Evropski priseljenci smo pobili prvotne prebivalce.
  2) Tudi ZDA bazirajo na suznjelastnistvu. Evropski priseljenci smo drzali crnece v suzenstvu par sto let, ker rodni indijanci niso bili zmozni trdega dela.
  3) Tudi ZDA bazirajo na diskriminaciji onih manj “vrednih”. Se nedolgo nazaj je elita ZDA aktivno diskriminirala proti priseljencem, crncem in istospolnim.

  V nekaterih podrocjih pa so ZDA za danasnjo Slovenijo
  1) Zdravstvo je dostopno samo onim z rednimi sluzbami, Medicare onim ki imajo 65 let in vec. Ostali si morajo kupiti Obamacare (800 dolarjev na mesec, privh 8 tisoc placas sam). Ce tega ni, dobis oskrbo samo na urgenci, sicer pa lahko crknes.
  2) Solanje v dobrih srednih solah in na vseh univerzah ni brezplacno.

  Sedaj mi pa povejte kateri Ameriski novinar bruha 24/7 srd in jezo na svojo domovino tako kot vi? Kamorkoli greste elita izkorisca rajo. Tako je vedno bilo in vedno bo.

 • Valter BraniSlav

  Slovenski desnicarji ste kot muslimani: nikjer in nikoli vam ni nic vsec. Povsod vas nekaj moti, in kar naprej sami sebe prepricujete da vas nekdo tretji ovira pri tem da bi bili srecni.
  Tudi danes ko SFRJ ne obstaja vec ste nesrecni in tudi cez pol stoletja bo isto.
  Sreco si morate ustvariti sami. Sami si morate omisliti zivljenje.
  Zelim vam da zmagate na volitvah. Pa ne zato ker vas obrajtam. Edini razlog je da so levi se mnogo slabsi od vas.
  LJUDJE SLEDIJO MOCNIM MARKANTNIM KARIZMATICNIM VODJEM KI PONUJAJO UPANJE.
  LJUDJE KALIMEROV NE MARAJO.
  ODLOCITE SE: HOCETE BENTITI ALI ZMAGATI NA VOLITVAH? Oboje se ne bo zgodilo. Nikoli se ni in se nikoli ne bo.
  Mislite da bi Trump zmagal ce bi se 24/7 samo cvilil, pritozeval, smilil samemu sebi, pizdil in obujal stare zamere?
  NO TRUMP WON WITH SLOGAN I WANT AMERICA GREAT AGAIN.
  UCITE SE OD NJEGA!!!

 • Valter BraniSlav

  ZAKAJ LEVICI USPEVA TISTO KAR NE USPE DESNICI:

  LEVICARJI sami sebe predstavljajo kot ohranjevalci svobode, ljubitelji migrantov, ubogih, razzaljenih… Seveda gre za laz. Levicarji niso sposobni produkcije in so nasli svojo niso v zasciti ubogih. To laz znajo zelo dobro prodati za parolami o enakosti. DESNICARJI pa prav nasprotno igrajo kalimere in pljuvajo po vseh: Pljuvate po Drazgosah, pljuvate po NOB, pljuvate po Titu, pljuvate po mojih dveh strickih, pljuvate po Slovanskih bratih nekdanje SFRJ, pljuvate po Jankovicu, pljuvate po istospolnih, pljuvate po teoretikih spola, pljuvate po crncih, pljuvate po meni in moji zeni….

  POPRECEN VOLILEC KI NI PRAV DOBRO IZOBRAZEN SEVEDA POTEGNE Z LEVIMI, TO pa zato ker LEVI ne posvecajo toliko pozornosti tistemu cesar ne marajo, ampak se znajo bolje lagati o tem kar ponujajo.

  KAKO IZBOLJSATI SANSE DA DESNICA ZMAGA: OBJAVITE GOSPODARSKI NACRT, POVEJTE KAKO BO POD VASO VLADO VECINA BOLJE ZIVELA. Prenehajte steti kosti, prenehajte pljuvati po vsem… Naucite se izzarevati pozitivno energijo. Kalimerov namrec nihce ne mara. Ce bi se Desni v ZDA obnasali tako kot v SLO ne bi bili prav nikoli izvoljeni. Trump je zmagal s parolo MAKE AMERICA GREAT AGAIN… vi pa se cmerite in jocete in pljuvate… Ucite se od Trumpa, pa Vam bo slo bolje. Slabicev nihce ne mara pa ce se tako cvilijo nad starimi krivicami. Zal tak je svet, ljudje sledijo mocnim, ne sibkim. Tako je vedno bilo in vedno bo. Tudi v zivalskem svetu krdelo sledi mocnemu levu, in ne onemu ki kar naprej bruha.

  • Soave

   Valter ?? Sedaj si pa v svojo skledo pljunil, veš ??

   • Valter BraniSlav

    Jaz vidim svet vecplastno. Vem kaj delata leva in desna. Sem ekonomist. Vem da je komunizem nezdruzvljiv s produkcijo. Imam pac lepe spomine na SFRJ in zlahto. Priznam.
    Pa se to redno meditiram, npr Luise Hay. Tam si istreniram mozgane da vidim vse lepse kot je. Potem sem bolj srecen in bolj produktiven.

    • Štalmajster

     Produktiven ?? Pri oderuštvu, špekuliranju ……….???

     In čemu se Ž žaba tule takole napenjaš ? A se ne bi raje v Ameriki ali Venezueli.
     Venezuela krvavo rabi tako sposobne ljudi kot si ti !

     • Valter BraniSlav

      Nimas pojma o investiranju. Pa ni tezko, priblizno tako kot postevanka. Izkljuci custva, pojdi na youtube in zacni z index funds, Vanguard, John Bogle…
      Ni tezko. Samo custva moras tu izkljuciti.

    • Lustrator

     Temu se ne reče VEČPLASTNO ampak PROTISLOVNO. Oziroma v tvojem primeru celo HIPOKRITSKO; pridigaš eno, delaš drugo.

     • Valter BraniSlav

      Kaj jaz vam pridigam?
      To da z cviljenjem ne boste nikoli dobili volitev.
      Zelim vam da zmagate na volitvah. Pa ne zato ker vas obrajtam. Edini razlog je da so levi se mnogo slabsi od vas.
      LJUDJE SLEDIJO MOCNIM MARKANTNIM KARIZMATICNIM VODJEM KI PONUJAJO UPANJE.
      LJUDJE KALIMEROV NE MARAJO.
      ODLOCITE SE: HOCETE BENTITI ALI ZMAGATI NA VOLITVAH? Oboje se ne bo zgodilo. Nikoli se ni in se nikoli ne bo.
      Mislite da bi Trump zmagal ce bi se 24/7 samo cvilil, pritozeval, smilil samemu sebi, pizdil in obujal stare zamere?
      NO TRUMP WON WITH SLOGAN I WANT AMERICA GREAT AGAIN.
      UCITE SE OD NJEGA!!!

    • Soave

     Blagor ti.

    • Soave
     • Valter BraniSlav

      Najlepsa ti hvala. Edo je velikokrat govorilo njeni lepoti. Bila je 8 let mlajsa od njega. Mislim da je bil nekoc celo vanjo zaljubljen. Vendar je ni zascitil pred Vidmarjem in njegovo zeno. Mislim da naj bi bila leta 1945 kaznovana in naj bi jo prisilili da je ribala stenge v operi, ne vem pa ce je to res. Potem je pred setrama Stritar pobegnila v BG. Kot lepa zenska si je kmalu nasla zascitnika.

     • Soave

      Ja. . . ja. . . pela je v cerkvi, pa je bila kaznovana! Še nekaj takih je bilo.
      Francl, Bukovčeva. . .

     • samotoje

      Ja, Tomaž Habe pa je v cerkvi v Stranjah pri Kamniku vsako leto igral Sveto noč na violino. Potem pa je “konvertiral” v partijo in ga ni bilo več na kor. Podlasice pokvarjene.

     • Soave

      Ja, tega je bilo veliko. Poznam primere.
      Ampak, sedaj se pa spomni osamosvojitve. . . .vsi ” umetniki ” so izdajali plošče za Božič! Moram reči, da mi je sapo vzeli ob tako odkriti hinavščini.

     • samotoje

      Meni je bilo kar slabo ob poplavi glasbenega šunda. Pa v cerkev si tudi komaj prišel, taka gužva je bila.

     • Valter BraniSlav

      Bukovceva se je kasneje poboljsala… poglej komu je pela za novo leto 1972…
      https://youtu.be/34NhzA6_oXk?t=45

     • Soave

      Pa ja de !!

     • Valter BraniSlav

      Njena sestra je obdelovala vrticek v blizini Trnovske cerkve. Povedala mi je da naj bi Valerija imela shizofrenijo.

   • Lustrator

    Ne ve, to je tisti problem. Poln protislovij dobesedno iz stavka v stavek, sem ter tja to celo prizna, kakor tudi to, da je celotna njegova lastna propaganda utemeljena na laži, kakor tudi njegov življenjepis s kakršnim se tule predstavlja, kar naredi celotno zgodbo le še bolj bizarno. Najbrž je sicer vse skupaj samo čuden eksperiment klasičnega rdečega trola, ki pa hkrati (morda celo nezavedno?) zelo lepo razkriva agendo povprečnega kaviarsocialista, ki udriha proti kapitalizmu in ljudstvo obsipava s socialističnimi lažmi, medtem ko se sam kopa v (kajpak tujem) denarju – po možnosti celo denarju raznoraznih “zlobnih imperialistov” , ki so bodisi dovolj nori ali pa naivni, da poslujejo z našimi neosocialisti.

    • Štalmajster

     Če je pa njegov striček Ž Kardelj. Pa lepo je napisal “znajo bolje lagati” To je po Talmudu tako, “resnica” za nas……. stoko, gentile, goyime
     On je živi dokaz, da ista kasta kontrolira žido-boljševizem na eni strani in žido-kapitalizem na drugi. (tak kot nekoč)

     • sprehajalec

      Globoke mislil. Pozabil si še na Žido-International Handball Federation, ki ravno kroji razplete tekem na prvenstvu v Zagrebu….

     • Štalmajster

      Ti pač daš već …… narokomet.

     • sprehajalec

      Splačalo bi se preveriti cionistično zarato pod okriljem IHF? Ti imaš pa nos za takšne stvari.

    • fmg9

     v ZDA obstaja Slovenian Research Center (Willoughby Hills, OH), katerega so ustanovili SLO imigranti po ww2 (ki so tja emigrirali zaradi rdečega terorja SFRJ). Izdajajo tudi Slovenian American Times (tiskani mesečnik) ter še druge dosežke Slovencev v ZDA.
     Praktično se v ZDA poznajo vsi vplivni Slovenci (v ekonomiji, financah, delnicah…).
     Nikogar med njimi ne najdeš, ki bi častil SFRJ, bivši sistem, Tita ter druge krvnike…

     Itaq, da je “Valter” provokator.

     Semper Fi, prijatelj.

     • sprehajalec

      Valter pravzaprav “ne spi” in je ves čas na preži. Kljub časovni razliki med Miamijem in Slovenijo. Valter je provokator, zelo imam na sumu fogglofega tuneka…

     • Lustrator

      Načeloma drži. Obstajajo pa tudi slovenski imigranti (oziroma zdaj le še njihovi potomci), ki so prišli v ZDA krepko pred 2. svetovno vojno, ki pa niso nujno seznanjeni s komunističnim zlom, ki je in še vedno pustoši po njihovi izvorni domovini. Večina (sploh v večjih slovenskih društvih in organizacijah) je sicer vzgojena v domoljubju in se jim srce trga vsakič ko pomislijo na žalostno usodo očetnjave, še vedno pa obstajajo tudi taki, ki so tja prišli že med obema vojnama prav z namenom širjenja marksističnih idej – tako v ZDA, kakor povratno v domovino, kjer je bil komunizem takrat še prepovedan. Potem pa imamo tu še raznorazne udbovske povzpetnike, ki so od partije v zahvalo za kakšno večjo umazanijo, prejeli “žegen”, da razširijo gospodarsko/informacijsko udbovsko mrežo tudi v tujini – še posebej v raznoraznih “tovariških” bananistanih, a tudi marsikje na zahodu. Zanimivo bi bilo videti kakšno študijo kdo vse je v ozadju poslov, ki jih slovenski režimsko ubogljivi “gospodarstveniki” sklenejo ne le z materjo Rusijo, ampak še posebej z zahodnimi podjetji. To da je ruskim paradržavnim mafijozom v interesu delati (prati denar) z našimi paradržavnimi mafijozi, je namreč precej bolj logično kot raznorazni izvozni posli (govorim seveda o državnih firmah, ne tistih nekaj inovativnih posameznikov, ki je še niso ucvrli iz našega lopovluka), ki se sklepajo s firmami razvitega sveta, čeprav resnici na ljubo praktično nimamo enega samega državnega podjetja, ki bi bilo na svetovnem trgu konkurenčno v čemerkoli.

      Semper Fi!

     • fmg9

      Se 100% strinjam.
      Glede določenih emigrantov v ZDA v povojnem dogajanju (ww2):
      SDV (udba) je v ZDA (in drugam) pošiljala svoje ljudi, to je jasno. Primarni cilj je bil seveda bilo vohunjenje (bolje rečeno špicljanje) predvsem za SLO emigracijo v ZDA.
      In to je izredno boleča tema še danes tam.

      Zdej, dobro bi te ljudi bilo izslediti in izpostaviti.

      Glede:
      “Zanimivo bi bilo videti kakšno študijo kdo vse je v ozadju poslov, ki
      jih slovenski režimsko ubogljivi “gospodarstveniki” sklenejo ne le z
      materjo Rusijo, ampak še posebej z zahodnimi podjetji.

      Ja… Je problem. Ker ima globoka država kar dobro mrežo na zahodu.

 • Jožef

  Moram priznati, da me je postalo pošteno strah. Sedanje razmere doma, v Evropi in po svetu so zelo podobne tistim pred drugo svetovno vojno. Ob vsakem naslednjem pisanju komentarjev bom “prekleto” razmislil, če je še varno povedati kaj mislimo. Ne bi rad dobil stela v tilnik ali pa bil živ pahnjen v kakšno kraško jamo ali nasilno pokopan na Hočkem Pohorju.
  Ljuba gospa Novak, ljubi gospod Bogovič, Ljubi gospod Janša, ljubi politiki iz desne, zakopljite bojne sekire, zavedajte se, da ste bratje in sestre v narodu in od vas je odvosno, ali bo Sloveija še naša mati ali bo postala mačeha.
  Zbogajte se prosim, sezite si v roke in nas rešite. Junij se nezadržno bliža, Dražgoše pa so vseglasnejše.
  Prav tako prosim vse slovenske škofe in duhovnike, povejte vernikom poleg verskih resnic še kakšno resnico o slovenskem narodu. Opogumite se, kot se je opogumil murskosobški škof Štrunf. Pridigajte ljudem, da brez prave resnice in udeležbe na volitvan ne bo vam in nam jitri lepše. Povejte jim, kaj nas čaka, če se bomo še naprej kuhali v loncu kot žabe. Zbudite se, dokler je še čas. Islam in komunizem že močno trkata na naša vrata, tako kot pri meni, tebi, njemu in vsem nam, ki nismo muslimani in nismo komunisti (borci iz Dražgoš). Ljubi bog, pomagaj Sloveniji, ljubi bog, pomagaj nam Slovencem.

  • radames

   “Ob vsakem naslednjem pisanju komentarjev bom “prekleto” razmislil, če je
   še varno povedati kaj mislimo. Ne bi rad dobil stela v tilnik…”

   Jožef, ne se bat!!! Zavedam se, da je v nas še vedno latentni strah zaradi pobijanj med vojno in po vojni. Premagajmo ta strah in pišimo, govorimo. Meni so komunisti ubili očeta. Ne sme nas biti strah! Čeprav priznam, da me je nekoč bilo strah – leta 1992 – povedati Mitji Ribičiču, kar mu gre. Stal sem zraven njega, a sem se bal izreči tisto, kar sem nameraval.
   Zdaj je treba naglas povedati ali zapisati, da so bili navadni zločinci, posebno tisti, ki so imeli naziv “narodnega heroja”. Ti so bili najhujši morilci.
   Zavedati se moramo, da zdajšnja njihova oblast temelji na mitih o “NOB”. Ta mit moramo rušiti na vsakem koraku. Če pade mit o “NOB”, pade tudi njihova oblast. Vedno več nas mora biti, vedno več tistih, ki DOBRO poznajo zgodovino “NOB”, domobranstva , posebno pa zgodovino komunizma od začetka do danes. Največji poudarek pa mora biti na zgodovini Sovjetske zveze. Tu se je vse začelo! In potem zgodovina vsake komunistične države posebej.

   • Soave

    +++++++
    Zato pa pišite vsi, ki veliko veste. . . vemo. . . in nismo prav nič pozabili.

 • Štalmajster

  Ene stvari se včasih zdijo tako kontradiktorne, pa vendar zgleda da imajo ………. skupni imenovalec.

 • Soave

  Me tako srbi, da se moram popraskati.

  Na Časnik.si sem brala krasen članek o veliki umetnici Valeriji Heybal. Boste rekli, pa kakšno zvezo ma s tem člankom ??
  O, IMA JO, IMA !!
  G.Iršič je napisal ” Rdeči nasilneži napovedujejo ponavljanje zgodovine ” . . . . . bodo zopet preganjali umetnike,kot so to gospo ? Preberite si prosim. Hvala.

  http://www.casnik.si/index.php/2017/11/11/operna-diva-valerija-heybal-ob-100-letnici-rojstva-iztrgana-pozabi/

  • radames

   Iz teksta o Heybalovi:
   “Njeno ljubljansko kariero je dokončno zapečatilo sodelovanje na koncertu
   v frančiškanski cerkvi. Zato pa so jo s toliko večjim navdušenjem
   sprejeli v Operi srbskega narodnega gledališča v Beogradu…”

   Še en primer kako smo SLOVENCI zaplankani, oziroma bolj papeški od papeža.
   Drugi primer pa je primer sester usmiljenk po ljubljanskih bolnicah. Bile so izredno dober bolniški kader. Pa to ni pomagalo, ker je bila ideologija močnejša. V 50. letih so jih slovenski komunisti izgnali iz bolnišnic. Zelo hvaležno so jih sprejeli v Beogradu, kjer jih niso mogli prehvaliti.
   “Bolj papeški od papeža” je izredno grda slovenska lastnost, ki nam je že precejkrat škodovala.

   • Soave

    +++++
    O, kako sem vesela, da si prebral. Zaradi tega, kar si povdaril, sem tudi pripela. Tudi o sestrah usmiljenkah, nekaj časa nazaj.
    Veš, žal pa tudi ” naši ” ne preberejo.Malo odzivov je. Tako, da se včasih sprašujem, ali jih res prav nič ne zanima.
    In ta grda lastnost nam še naprej škoduje.

   • Soave

    Pa še pripis.
    Tudi Wikipedija vzroka njenega odhoda v Beograd sploh ne omenja.

 • Valter BraniSlav

  Zakaj o Krikih iz jam, ki odmevajo raje ne razmisljate o tem kje boste kaj zasluzili, in kako bodo vasi otroci in vnuki vriskali od srece?
  BO BOLJ PRODUKTIVNO

  • sprehajalec

   Inštitut “vic” oziroma Purgatorium, je bil ustanovlen prav za takšne primere, o katerih pišeš. Duše ne najdejo miru, dokler ni pravici zadoščeno…

   Te duše, ki kričijo iz jam nam nalagajo, da zadostimo pravici in resnici..

   • Valter BraniSlav

    Ti in tvoji kar mucite sami sebe. Saj zato je v SLO tako slabo gospodarstvo, pa visok alkohololizem, pa dosti prometnih nesrec in samomorov.
    SLOVENEC NI SRECEN CE NI NESRECEN. PA ZAMORITE SAMI SEBE, PA SVOJE VNUKE, PA PRAVNUKE….
    JAZ raje sluzim denar in omogocam moji druzini lepo zivljenje.
    IZBIRA JE VASA. CMERE MILE JERE….

    • sprehajalec

     Praviš vse kosti na deponijo, pa nič več o tem govoriti, pa denar služiti….

     Pa saj nekateri ga ravno iz tega naslova služijo, borčevske penzije pa transferji iz proračuna brezštevilnim borčevskim organizacijam pa pevskim zborom….

     • Valter BraniSlav

      Na to vprasanje sem ti ze odgovoril. No, bom se enkrat ker se drzis kot pijanec plota svojih misli:
      1) SLO je ze priredila drzavni pogreb za kosti pobitih kolaboratorjev.
      2) O pobojih se govori ze 20 let. Revije kot Nova, Demokracija, Reporter in druge pisejo o tem vsak dan. Vse je ze prezveceno milionkrat.
      3) Z neprestanim igranjem kalimerov in stevcev kosti od sebe odbijate potencialne volilce. Kalimerov nihce ne mara. Oboji se lazete ali pretiravate: levi trdijo da ljubijo uboge in migrante, desni pa se vedete kot otroci ki kuhajo stare zamere v nedogled. Volilci imajo raje laznivce ki obljubljajo nekaj cesar nikoli ne bodo dali, kot pa kalimere ki s cmerjenmem izzarevajo negativno energijo.

     • sprehajalec

      Kaj ko ni razmišljal raje o prenehanju provokacij z rdečimi zvezdami, pa nek program na RTV z oddajami o objektivnem dogajanju v tistih časih, predstavitev posameznih usod, kjer bi kosti dobile ime. Magari s pomočjo tujih neodvisnih zgodovinarjve. če Wikipedija govori o civil war med drugo vojno tukaj, zakaj ne bi to postala splošno sprejeta teza?

 • dob

  Iršič je dečko in pol.

  • Valter BraniSlav

   Irsic pazi da bi vi Slovenci se naprej razmiljali tako kot Cankarjevi Slovenci: o krivicah, o vsem slabem… tako da se bo tradicija Cankarja ki vas je opisoval kot narod nesrecnikov ja cim dalj nadaljevala.
   V SLO je razmisljanje o preteklosti in vseh tegobah prava religija. In Irsic je evangelist.
   Napravimo procesijo z glasbo. Na njej naj ob zvokih zalostink prebirajo Pasion po Irsicu…
   Potem se pridite v ZDA. Sprejel vas bo slovenski oranzni zet in se skupaj z vami razjokal nad zalostno slovensko usodo.
   Kaj hoces, mi smo bogi, bogi, bogi in nam se bog ne more pomagati…
   Uzivajte in jocite se ob Irsicevih opisih mucenja.
   Zalostno je ob tem da vi samo skodite sami sebi in seveda svojim otrokom. V glavo jim ubijate da v SLO se vedno vlada rdeca udbo mafija, mrtvi komunisti in zelo zelo zelo zelo mocan gejevski lobi.
   Otroci vam bodo verjeli ni bodo se bolj pasivni od starsev. Edino zadovoljstvo jim bodo nudili clanki ala Irsic…

   • dr.skovcan

    To je bistvo odpora do slovensih desnic

  • tzt

   Ej dob, zdej bodo pa poeti majmuni levakarski spesnl, da je kučan dečko in tričetrt. Nerodno.

   • dob

    ne more pol človeka biti cel in tričetrt

    • tzt

     Ja, ga bo Kukulkan razdelu … sfriziru.

    • samotoje

     Majhen dečko z veliko putra na glavi je lahko dečko in tričetrt (kile masla ne omenjamo, ker je jasno samo sebi).

    • traktor

     Ne starega prdca tako poveličevat. Podplat ne more biti pol človeka.

 • xtc

  Bebava raja ovc pa naseda nemesto ,da bi jih poslala tja kamor sodijo.

 • radames

  Res je, gospod Iršič. Zadnje dni vneto pišem, da je tale napovedani stavkovni val dobro usklajena akcija med vlado in sindikati (JAVNEGA SEKTORJA!!!). S temi stavkami bo levica povsem pridobila volilce, saj je javni sektor OGROMEN. Veliko zahtevam bo vlada ugodila, za izplačilo pa je vprašanje, če bo prišlo. V najboljšem primeru proti koncu leta. Važno za vlado in taleve je, da bodo na volitvah ljudje volili njih. Tudi za ceno škodovanja državi. Za leve je važna OBLAST. Vemo pa, kako si jo je pridobila pred več kot 70 leti. Z ubijanjem zavednih Slovencev. Za ohranjanje oblasti so pripravljeni storiti vse: spreminjati ustavo, da bo država po njihovi meri, ponoviti nacionalizacijo, nikoli prodati NLB in ostalih državnih firm, ker so njihov bankomat, z 2. tirom od naroda pocuzati milijarde, ukiniti privatno šolstvo in zdravstvo.
  Do takega stanja smo prišli zato, ker narod pojma nima, kaj je bila v resnici “NOB”. To je bilo organizirano pobijanje drugače misličečih, uglednih in premožnih ljudi v vojnih razmerah in pod krinko lažnega “narodnoosvobodilnega boja”. NOB SPLOH NI BILO! Bila je izredno surova bitka za totalno oblast po vojni. To je nauk naše nedavne zgodovine, mladi pa pravijo, glejmo naprej, kaj je bilo, nas ne briga! Totalno napačno gledanje. Zgodovino moramo dobro poznati, da lahko pravočasno spregledamo nakane oblastnikov. Za nas je tako gledanje in poznavanje zgodovine zaradi bestialnega komunizma življenskega pomena.

  @Soave, zdaj grem pa brat tisto, kar si podala z linkom. Hvala! Pred mnogimi leti sem že bral nekaj o Heybalovi, pa sem pozabil bistvo. Nekateri naši operni pevci so bili v komunizmu zapostavljani tako kot Plečnik. Recimo Rudolf Francl, Dermota, tudi Marjana Lipovšek.

  • ljubinica

   Zadel si bistvo.
   Z bonboni bodo skusali pridobiti javni sektor. Storili bodo vse, da obdrzijo oblast.
   Ne smemo pozabiti, da so nekoc za oblast ubijali.

  • Soave

   + + + + + Na srečo so zunaj uspeli !!
   Ja. . . . . mladi . Takoj so se jih komunisti lotilt. Z nesramnostmi, kot tista. . . . . . pustimo kosti pri miru. Glejmo naprej ! BARABE !!

 • samotoje

  Ne sprašujmo se več, komu zvoni. Nam zvoni.

 • Janko Gedlička

  Ko bi ta kolumna le prišla do čim širšega kroga ljudi, tudi tistih, ki za Novo 24 tv niti ne vejo. Le lumpenproletariat bi bil proti in pa seveda “naši”. Kako dobro gre njena šokantna vsebina skupaj s celotnim dogajanjem po osamosvojitvi in še prej. Potrjuje jo tudi “izvajanje” zakona o denacionalizaciji. Prvi je dobil vrnjeno dokaj bogato premoženje “naš” človek Jože Smole, zadnji predsednik SZDL, med ljudmi imenovan božiček. Sklep o denacionalizaciji je bil izdan dan po uveljavitvi zakona, v DELU pa je bila posvečena cela stran glorifikaciji takšne ažurnosti, zakonitosti in pravičnosti. Kar nekaj te strani je zajemala Smoletova prikupna slika z nasmeškom. V resnici pa je bil postopek nezakonit, najmanj zaradi tega, ker bi mogel Smole tega dne šele vložiti zahtevo za denacionalizacijo. Tudi ob ažurnem oblastnem delu, bi postopek hočeš nočeš le trajal ca mesec dni do odločitve, če je vse “štimalo”.Torej “naš” človek mora imeti pridobitno lastnino v “šupu”. Druge denacionalizacijske postopke, razen tiste, ki so se nanašali na “naše” pa so “bremzali” dolga leta, čeprav bi morali biti končani najkasneje v enem letu. Npr. moj prijatelj s sodediči še danes bije bitko. Da ne govorimo o RKC. No in sedaj bi radi pobrali, kar so vrnili ljudem, ki niso “naši” in tisto, kar so si ljudje pošteno pridobili s podjetniško iniciativo.

 • Valter BraniSlav

  Prosim ne kritizirajte nasega najvecjega sinu, kajti s tem me spravljate v jok.

  • Soave

   Papirnat robček vzem !!!

 • MEFISTO

  Dušeslovna znanost sumi, da je Valter BraniSlav nekrofil, sicer se ne bi toliko ukvarjal z na srečo mrtvim Titom.

 • Osip Kroz Rito

  Belčki, kva se pa greste. Vojno ste izgubili, ker ste bili na napačni strani. Imeli ste vse možnosti, kot partizani – ampak vas je cerkev napumpala z neumnostmi, ker je branila svoje privilegije. Ja bila je revolucija – v vsaki revoluciji pa so tudi žrtve – ali nedolžne ali pa krive. Tako je od vekomaj.Kaj bi pa vi naredili, če bi zmagali. verjetno isto in se za to ne delajte fine. Saj ste že med vojno ravno tako pobijali krive in nekrive – ker glih niste imeli drugega dela.

  • pupa

   A mi ti lahko našteješ vsaj nekaj morišč in grobišč ter število žrtev v posameznih grobiščih, ki niso produkt revolucionarjev?
   Hvala za informacijo.

   Pa še to : Moji sorodniki so bili v partizanih, pa ne med morilci.

   • Schemva Miro

    Takim idiotom,kot je ta osip,je najbolje nič odgovarjati,popolnoma ga je treba ignorirati,pa boš videl koliko časa se bo še kregal sam s sabo.

 • Soave
 • Slovenka

  Edina rešitev je, da dobi SDS 50+, vse ostale, bojda desne stranke ne morejo kaj dosti.
  Samo tak volilni rezultat lahko reši Slovenijo. Mitja Iršič, na glas ste povedali to, o čemer sama razmišljam že od lanskega aprila, ko je Ljudmila Novak pokazala svoj pravi obraz na shodu za Slovenijo.
  Edina rešitev je prepričati desno usmerjene volivce, da naj dajo glas SDS-u. Zakaj, ve vsak, ki vsaj malo razmišlja.

  • Slovenka

   Naj še dodam. Levica ničesar ne prepušča naključju. Seveda bodo naredili vse, da bo dobila večino kakšna njihova stranka, ki bo nato sestavila vlado, v kateri bo seveda NSi, in s tem bo trud te lažno-desničarske stranke naposled bogato poplačan z ministrskimi in drugimi mesti, da ne govorimo o poslih pod mizo, o katerih bodo režimski mediji molčali kot grob, sitnarila pa bo predvsem Nova, ki jo marsikdo na levici imenuje Nora TV ali celo Tv za tiste umsko šibke, kot to rad poudarja zlasti Lucu.

   Če pa bi kljub vsemu zmagala SDS, pa imajo dogovor z NSi, da ne bo šla v vlado, kar pomeni, da bo SDS prisiljena v manjšinsko vlado ali je sploh ne bo sprejela.

   Volivci NSi, pozivam vas, da podarite na volitvah svoj glas SDS, kajti NSi podpira levico.

   • Roman Benedik

    SDS ne bo nikoli zmagala.Te volitve 2008,11 in 14 niso ničesar naučile.Večina ljudi ne mara,da jim Janša vlada.

    • Slovenka

     Ne marajo, da jim Janša vlada. Zato pač imajo Cmerarja. Naj uživajo.

    • črnogled

     Če sovražite Janšo bolj,kot ljubite sebe,pač volite SMC,NSi in da ne pozabim večnega Kahlija.

    • traktor

     Imajo pa radi življenje na puf in brez odgovornosti.

   • lili pili

    Takole ste pozivali volilce nsi tudi leta 2008, koje bil se bajuk ziv in predsednik stranke, ste ga izigrali in potem je zagrenjen umrl tako kot pucnik.

    • Slovenka

     Kolikor vem, so NSi sesuli njeni lastni odpadniki, ki so ustanovili svojo krščansko stranko, med njimi je bila tudi slavna Angelca Likovič, in z njo nastopili na volitvah. Posledica je bila, da nova stranka sploh ni videla parlamenta od znotraj, NSi pa je za las zgrešila parlamentarni prag. Ampak kot po navadi je kriv SDS.

     • lili pili

      Delno tudi in sedaj ponovno poskusajo, od desnicarjev bi pricakoval, da se ne bodo vtikwli v druge sorodne stranke, pa so ocitno eni drugim najhujsi sovrazniki.

      Hvala bogu, da se imamo levicarje, ki se v miru dogovorijo in zivljenje gre naprej…

     • Slovenka

      Ko smo že pri tem, kdo se v kaj vmešava. NSi neprestano trobi, da mora SDS zamenjati svojega predsednika, drugače sodelovanja ne bo. SDS ni nikoli trobentala, kdo naj vodi Nsi. Kdo se torej kam vtika?

     • lili pili

      Ni trobentala, dela pa vse, da bi diskreditirala in unicila nsi, tega pa nsi proti sds he dela

     • Slovenka

      Nsi je tista, ki se neprestano meša v vodstvo SDS in razlaga, da z omenjeno stranko ne bo sodelovala, če bo Janša predsednik stranke. Zdaj pa se pajdaši s Šarcem, katerega stranka je dokazano prepredena z Golobičevimi kadri. Tudi Škrabec je dokazano zlizan z levo vrhuško. Z drugimi besedami, NSi ni več desna stranka.

      Se mi pa zdi pošteno od NSi, da je položila karte na mizo dobre štiri mesece pred volitvami in dala svoji bazi in svojim volivcem priložnost, da se na volitvah izjasnijo o njeni politiki.

     • lili pili

      Vse povsod vidite komuniste, samo v svoji stranki ne. Kaj bi sds brez bivsih komunistov kot so jansa, zver, gorenak, …… in mnogi drugi, tukaj si nslite cistega vina pol pa uperite prst v nsi, kjer ni nobenega komunista.

      Nsi bo poskusala narediti nekaj podobnega kot je bil demos. Zakaj ne povabi sds, zato, ker je predhodnica sds, ssds leta 91 razbila demos in poskusala sama zavladat. Posledice te pucnikove in janseve in bavcarjeve odlociteve pa cutimo se danes…

     • Slovenka

      V NSi ni nobenega komunista. Drži, pa bi bilo presneto prav, ko bi se tam pojavil kak bivši komunist , da bi naivnim slovenskim kristjanom pojasnil, kakšna sorta so komunisti in da z njimi ni pametno zobati češenj.

      Janša, Zver, Gorenak – bili so v partiji, se je nagledali in šli, z vedenjem, da v spregi s partijci še hudič crkne. Zakaj misliš, da se SDS na splošno ogiba te družbe? Ker jo pozna do korena.

      Bi jo pa morala poznati tudi NSi, samo spomni se, kako so se krščanski socialisti s Kocbekom na čelu opekli in kako se jim je godilo, ko jih partija ni več potrebovala.

     • lili pili

      Jazvtudi nekdanjim komunistom ne zaupam, ker tudi naprej delajo kot so se naucili v partiji, zamenjali so samo ideologijo ne pa nacina in to zamerim nekaterim vodilnim v sds

     • Slovenka

      Predlagam, da vržeš oko na spletno stran SDS in malo pregledaš njene dejavnosti, nato pa primerjaš.

     • lili pili

      Glej del dejavnosti sds je cisto ok in legitimen, drugi del, pa da smk vsi ostali sovrazniki pa jo bo unicil…

     • lili pili

      Pa zore, pa rode….. problem sds je v tem, da so vse v tej sloveniji, ki jih ne vidijo kot vodilne stranke, njihovi sovrazniki. Vemo, da v parlamentarnih demokracijah stranke obcasno sodelujejo, samo imeti vse ta sovraznike pa ni normalno sploh ce pogledamo zadnje volilne rezultate sds na predsedniskih volitvah ko ne od 1.40.000 in vec volilnih upravicencev glasovalo za vaso kandidatko okrok 130.000 ljudi, se pred let pa je sds dobila preko 300.000 glasov. Z tako politiko bo naslednjih volitvah sds dobila se manj..

 • Coeus

  Tegale Irsica je pa vedno zanimivo brati. Toliko politicnih pamfletov in nebuloz ne najdes na enem kupu kar tako. Bravo Mitja… morda bi bilo za spremembo zanimivo prebrati kak clanek o potrebni samorefleksiji SDSa, ce ze vsem ostalim solite pamet.

  Tako kot Jansa ni kriv za tezave NSi, kar seveda drzi in o vseh ostalih nebulozah o katerih pises… Tudi Kucan in levica nista kriva za vedno nove neuspehe SDS-a. Zgodba je podobna za SDS.. s tem, pac SDS potegne ene 10%, kar je prav pateticno glede na nesposobne vlade.

  Je pa res, da imate na celu stranke se vedno najbolj nesposobnega premijeja vseh casov, kljub “domnevno” najbolj uspesnemu vladanju, ceprav samo na prirejenih statistikah in ekonomskih kazalnikih ;).

  In se eno vprasanje za podpornike Janse… kako tocno mora biti nekdo nesposoben, da kljub domnevno najbolj uspesnemu vladanju in domnevni splosni blaginji, ki jo je povzrocil v svojem mandatu, tako grdo pogrne na naslednjih volitvah?? A bo slo?

 • Slovenka

  Glas za NSi je glas za levico.

 • lili pili

  Tako bajuk kot pucnik za umrla zagrenjena, ko sta ugotovila kako jih je ijj izgiral. Volilci nsi ne nasedajte sds agitropu, ki je dejansko stranka, ki jo vodijo sami bivsi komunisti, enkrat komunist vedno komunist to si zapomnite

 • hubert

  bbbb

 • hubert

  Ne serji, ker nič ne veš, kdaj si se rodil?…so ti starši, najbrž že stari starši glede na tvojo mladost
  take stvari povedali. Čudno, da se niso izselili v Argentino, če jim je
  bilo tako hudo. Vendar niso, ker so v Jugoslaviji vsi dobro živeli. Mi
  se pa sprašujemo kakšni revanšisti bi bili beli belogradisti. če bi zmagali…to bi
  šele bilo klanje. Moral bi videti knjgo o Primorski kaj so fašisti vse počeli. Se ti obrne želodec. In zapomni si, moč je v tistih, ki zmagajo. Na žalost tokrat niso tvoji. . Človek je na svetu največje ZLO pa naj bo beli ali rdeči. Ampak jaz bolj zaupam rdeči zvezdi kot beli zastavi.
  tokrat niso tvoji. Sprijazni se ali pa v Argentino.

 • Damijan Selan

  Joj kako bedno pisunstvo!!! Pisunček kolumne, a si pozabil vzeti dozo??? Ti dobro namerno svetujem, da jo čimprej vzameš, da nehaš kazati znake krize, za celo Slovenijo pa ne bi bilo slabo, da vzameš dvojno dozo in da bo ziher dober “overdose”, da se rešimo vsaj enega b……
  Se vidi, da še nikoli v življenju nisi pošteno delal, še manj pa veš, kako težko se zasluži denar. Ta, ki te plačuje, pa res nima rad denarja, da plačuje takšno bedno pisanje.
  Joj, joj, joj, kaj vse rodi p…. in k…. izdrka!!!

 • johni

  Kva gobcate ,delajt pejte v gozdove pospravit po žledu in vetrolomu da boste imel kej pokazat

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!