Kristusovo trpljenje, velikonočni popusti, zadrti komunisti in leglo hipokrizije

Foto: Pixabay

V tem velikem tednu, ko se spominjamo Kristusovega trpljenja, smrti na križu in vstajenja, se je zgodilo kup zanimivih stvari. Ob vseh razprodajah bi človek mislil, da je šel Jezus na križ zato, da bomo lahko v prihodnosti privarčevali 20 centov pri nakupu najljubšega čokoladnega zajčka.

Čudi me, glede na stanje duha v Evropi, da ne vidimo več reklam v stilu: “Če bi Rimljani kupovali naše žeblje, Jezusa nikoli ne bi dobili s križa. Za 40 odstotkov manj, samo do ponedeljka.” Ob vsej tej noriji se resnično sprašujem, kam je šel zahodni svet. Ob takšni brezbrižnosti do duhovnega temelja Evrope, ko je velika noč postala le še dobra reklama za šunko, jajca in druge izdelke, me niti ne čudi, da smo tam, kjer smo.

Sodoma in Gomora
Spet smo v obdobju, ko je vse, kar imamo, namenjeno le čutnemu, trenutnemu užitku. Smo v obdobju padca Rima, ko se je dekadentna in od vsega prenažrta družba sesula sama vase. Prišli so močni moški, barbari, ki bi lahko razdejali Evropo, a je niso, ker jim je to preprečilo sprejetje krščanske vere. Kljub vojnam, ki so skozi stoletja močila evropska tla, je bil duh Evrope močan, ker so bili temelji enaki.

Kristus se je žrtvoval za nas, za vse naše grehe. Šel je v smrt zato, da naše duše ne bi končale na božji levici. V tem času je zavedanje žrtvovanja ključnega pomena. Žrtvovanja in odpuščanja. Velika noč je obljuba, da bomo po smrti vsi vstali in se pridružili Kristusu v večnosti. Je tudi lekcija v skromnosti, saj se je bog sam žrtvoval za nas, umrljive ljudi.

Fraza, ki jo velikokrat slišim te dni, je, da je velika noč družinski praznik, kar je dikcija, ki so jo ljudem 60 let vsiljevali komunisti. Velika noč je velik praznik zgolj zato, ker se družina zbere, se nabaše s šunko in jajci in se ima fino. Ne. Velika noč je čas za razmislek o lastni majhnosti in nepomembnosti. Čas za razmislek o osebnem žrtvovanju za dobrobit drugih.

Slavilci Tita pridejo poslušati Kristusov pasijon
Na veliki petek je v Unionski dvorani potekal koncert Dunajskih filharmonikov, z zborom in svetovno priznanimi solisti. Izvajali so Pasijon po Janezu avtorja Johanna Sebastiana Bacha. Sam sem šel, ker sem velik ljubitelj Bacha in vseh njegovih del. Pasijon opisuje zadnje dni Jezusovega življenja, od zadnje večerje pa vse do smrti na križu. Čudovito delo v življenje prikliče like Jezusa, Pilata, judovskih množic … Je kot meditacija o pomenu Kristusovega trpljenja ob čudoviti glasbi.

No, kaj dosti od tega nisem imel, saj se mi je zataknilo že na začetku, ko je začel napovedovalec pozdravljati častne goste. Milan Brglez, Vlasta Nussdorfer, Simona Kustec Lipicer, Dragan Matič in Mitja Horvat. Sami stari socialisti in častilci preteklega totalitarnega sistema. Bil sem naravnost zgrožen. Vse lepo in prav, ampak kaj za vraga pa ti ljudje delajo tukaj. Saj jaz tudi ne hodim v Dražgoše. Nato pa je imel trdi komunist Brglez še govor o pomenu velike noči. Za bruhat. Na koncu nam je vsem voščil vesele praznike in to na veliki petek, ko obhajamo smrt. Na začetku sta bila dva stola rezervirana celo za Milana Kučana in Janeza Zemljariča, a gospoda nista prišla. Morda pa se tudi stari komunisti bojijo smrti in iščejo odrešitev.

Seveda je bila dvorana polna ljubljanske smetane in estrade. Večina se je tako dolgočasila, da so se ves čas pogovarjali, listali koncertne liste, cepetali z nogami itd. Jasno je bilo, zakaj so vsi tam. Za slinjenje po koncertu v lepo pripravljenih prostorih hotela Union. Seveda me ne moti, da nekdo pride na koncert. Moti pa me, da ljudje, ki napadajo kristjane in podpirajo zločinske totalitarne režime, nimajo niti toliko integritete, da bi ne hodili na takšne prireditve. Njihova prisotnost na pasijonu je le še en pljunek v obraz kristjanom, ki se že tako soočamo s hudo diskriminacijo. Še dobro, da imamo Miho Lobnika (sarkazem op. p.).

Aleksander Rant

 • Argentinec

  Jezus je bil prvi komunist.

  • AlojzZ

   Koga pa je ubil, okradel, komu je posilil hčer, ženo … ? Namreč to komunisti, ko pridejo na oblast, delajo.

   • AlojzZ

    Pa še to:
    Od kje pride vse omenjeno v življenje, ki ga propagirajo komunisti (njihova propaganda je naravnost čudovita)? Od nepriznavanja greha. Na kratko: med krščanstvom in komunizmom je razlika le v tem, da krščanstvo priznava greh, komunizem pa ne.

    • karlina

     NI KAJ DODATI-MOJ VELIK PODPIS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oziroma, za tiste, ki tako pljuvajo po duhovnikih-papez , oz. vsi papezi so ze tisočkrat obsodili pedofilijo v svojih vrstah in se opravičili, med tem, ko NITI EDEN, NITI EDEN KOMUNIST NI OBSODIL MED IN PO VOJNIH POMOROV IN UMOROV, KAJ ŠELE , DA BI SE OPRAVIČIL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     • Ana Job

      Se pridružujem tvojemu mnenju, Karlina. Noben komunist se ni nikdar opravičil za poboje otrok in ljudi, ki niso bili nič krivi. To so res ljudje brez vsake vesti.

   • Tetka iz ozadja

    Od kje ti to. Jezusovi nasledniki na zemlji so v svoji zgodovini na veliko morili, posiljevali mučili, iztrebljali narode, pedofilija je bila in še je nekaj povsem vsakdnjega.

    • AlojzZ

     Oh! Ženska! Pa ti si kruta! Eno je Jezus, Božji sin in drugo so ljudje. Od ljudi zahtevati, da so Jezus, je krutost najvišje vrste!

     Skratka! Greh drugega ne more biti dovoljenje za tvoj greh!

    • Anton

     No vidiš potem smo pa iste VERE.

    • komar marko

     kaj praviš, kdo je v SLO izvajal zadnje čarovniške procese, kot je KURJENJE ljudi?

     • Ana Job

      To piše v Črnih bukvah in je zelo pretresljivo branje,ki ti ostane v spominu za vedno.

     • komar marko

      O temu se piše bolj malo, ker so to počeli po 50 letu tam okoli Novega Mesta, ko so kurili škofa!

     • Ana Job

      Nepojemljivo je, kakšnih ostudnih stvari so bili zmožni partizani. Res popln poden! Pravi sadistični nastrojenci. Tudi ženskam in otrokom niso prizanašali.

     • Argentinec
     • AlojzZ

      Odgovor Argentincu: Bo treba pa kaj več, kot je spletna stran, na kateri imajo rdeči plačane zgodovinopisce.

     • Argentinec

      A Nemcem verjameš?

      https://de.wikipedia.org/wiki/Slovensko_domobranstvo

      Am 23. September erklärte sich General Leon Rupnik zum Befehlshaber der slowenischen Heimwehr, Anton Kokalj zum Hauptinspektor und Oberst Franc Krenner zu dessen Stellvertreter. Der Leiter des Polizeistabs, SS-General Erwin Rösener hinderte ihn jedoch daran, das Amt anzutreten und verbot ihm am 4. November schriftlich jegliche Aktivität in der Heimwehr. Stattdessen setzte er Oberst Krenner an seiner Stelle ein. Im September 1944 wurde Rupnik schließlich doch zum Generalinspektor ernannt. Die tatsächliche Befehlsgewalt blieb wie zuvor bei SS-General Rösener. Die Deutschen schrieben General Rupnik sogar vor, wann er in der Uniform des Generalinspektors der Slowenischen Heimwehr auftreten durfte. Eine begrenzte Eigenständigkeit bei Militäroperationen hatte das Bataillon unter dem Kommando Vuk Rupniks, des Sohnes Leon Rupniks. Die Zahl der Domobranzen betrug bei Kriegsende etwa 15.000.

     • karlina

      TOČNO, še posebej nerojenim, morili so tudi noseče zenske, kar je GROZLJIVO !!!!!!

     • Argentinec
    • karlina

     O, ljubi Jezus, vi ste totalno odtrgani.

  • totex39

   Kakšne bedarije ti ne pridejo še na misel, samo da lahko po krivem obsojaš pa si že zadovoljen.

  • karlina

   Je rekel tisti, ki nima pojma o krščanstvu, kajne. Itak pa škoda besed zate, veš.
   https://www.youtube.com/watch?v=zhhYIZJj6rk

 • karpelec

  Državni gosti so na koncert prišli ramišljat o lastni majhnosti in nepomembnosti, ki je srž velikonočnih praznikov in s tem dali lep vzgled, da vsak globoko razmisli preden v teh dneh oskruni ta portal.

 • tarantela

  A o izvajalcih koncerta je pa Rant pozabil napisati. Najbrž ga ni tako zelo zanimalo, bolj se je ukvarjal z obiskovalci.

  • komar marko

   katerega koncerta ?

   • tarantela

    Zgoraj preberi, lepo prosim, saj Rant piše o njem.

    • komar marko

     sem se bal da si razmišljala o kakih STOŽIŠKIH poskakovanjih ali pa o kaki maškaradi. Namreč ta koncert, če je sploh beseda primerna, zahteva KULTURNE ljudi. Pa ne mi pisati da so naši kulturniki kulturni, ki zažigajo razne križe in slikajo stvari s tem da žalijo.

     • tarantela

      Posplošuješ.

  • karlina

   Mislim, da ga ni mogel v miru poslušati , ker so bili komunisti preglasni in niso vedeli, zakaj so prišli, oz. mogoče so falili koncert.

 • mtb

  >saj se je bog sam žrtvoval za nas, umrljive ljudi.
  Včasih se je Bog pisal z veliko začetnico, zdaj se pa tudi na tem portalu več ne ?

 • Demonkrat

  Thompson bo bolj zanimiv

 • Nataša Valant

  Torej, gospod Rant, sneli ste mi z jezika !! Me je že zvečer srbelo, da bi kaj napisala, a sem se zadržala. Bilo bi preveč nesramno.Do umetnikov na odru, ki so se trudili vsak po svoji moči.
  No, pa prvo umetnikih in njihovi izvedbi.
  Najlažje je oglaševati vrhunskost !! Sploh, ko pridejo iz Dunaja, ali ne ? Veste, tudi na Dunaju študirajo vse sorte umetniki – mislim, po kvaliteti.
  Jagodič kot kronist se je dobesedno junačil. Prav nič ni dal ” noter “. Part je zelo težak, pripovedujoč. Obvladal ga je pač. . . . . intonančno. Ima zelo primeren glas za to zvrst. Aria mi pa ni bila všeč.Tudi izvajalca – baso continuo – pozitiv, violončelo, ga nista dovolj podprla. Čelist je dobesedno žagal, organist pa je bil preveč tih. To delo sem nekajkrat korepetirala in tudi igrala v orkestru. Zato poznam in vem !
  O ostalih ne bom nakladala. To bo morda zalogaj za kakšnega kritika. Seveda je delo mojstra Bacha vrhunsko, izvedba pa je bila – dobra.
  In doma imamo kar nekaj pevskih solistov, zborov, inštrumentalistov. Tudi zares vrhunskih, ki so to delo že večkrat izvajali.
  Ampak, ker so izgleda ta pravi . . . . . . .oglejte si malo prifil D. Jagodiča na Fb
  .Pa njegove izjave o Sloveniji. Pa mnenje o ………..res si preberite tudi njegove razprave z nekaterimi o fobijah pri nas, ki nam menda niso v ponos, ki jih on seveda, ne odobrava.Zanimivo. Odpeketal je na Dunaj, pa sedaj kritizira. Kaj kritizira ? Kritizira 30 % Slovencev-enk ?? Lepa reč.Pohvali pa predsednika parlamenta.
  No saj, ti politiki so ga verjetno povabili…….oz. s pomočjo Agencije njegovega brata..
  Pa nikakor ne želim pisati o politiki , ki verjetno takole glasbo sovraži…………oz., pojma nima.
  Lahko pa se motim ? Jo poznajo in spoštujejo ? Morda pa ?

  • Ana Job

   Pozdravljena, Nataša. Vedno me je zanimalo zakaj je bila ga. Irena Grafenauer ,, izgnana,, iz slovenske fakultete? Med študenti pa je bila tako priljubljena, da so odhajali k njej študirat v tujino? Hvala in lep prazničen ponedeljek želim.

   • Nataša Valant

    Ja. . . . hm… . . . .to so malo čudne zadeve.
    Torej, profesorji, ki samo učijo in profesrji, ki tudi koncertirajo, nakako ne gredo skupaj. Pač vsak svoje delo poveličuje, namesto, da bi delali za študenta. Na SGŠ sem imela profesorico, ki je samo učila – bila je sijajna.
    Na AG ( ki je nisem dokončala ), pa koncertno pianistko -dobro, a slabo profesorico.

    Irena je sijajna. In tudi od drugih zahteva, da se enako trudijo. Študentje že vedo. . . . . . . . .
    Je pa Akademija lahko dvorezen meč. Potrebuje študente, a ne ?
    Tako, kot zgoraj omenjeni Dunaj, Salzburg. . . . . . . . . štipendije, denar !

    • Ana Job

     Vem, da je na slovensko glasbeno akademijo težko priti, še težje pa na srednjo glasbeno šolo, ker je ta prvo rezervirana za otroke ravnateljic in učiteljev glasbene šole in šele nato, za druge. Če pa je v takšni glasbeni šoli prej poučeval še profesor (v tem primeru Matej Zupan) , gre pa sploh za kartelno dogovarjanje kdo bo sprejet na srednjo glasbeno šolo, ne glede na talent in pridnost. VSaj zagorska ravnateljica Podpečan funkcionira po principu ,, prvo poskrbi zase, potem za druge.,, Talent pri tem ne igra vloge. Hvala. ;-)

     • Nataša Valant

      In to je tista velika svinjarija !!
      Koliko talentov imamo . . . . . . . ma, sej ni, da bi govoril.

     • Ana Job

      Točno to! Lp; :-)

     • karlina

      TOČNO ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • komar marko

   že spodaj sem zapisal, da je KULTURA za kulturne ljudi, sploh pa BACH. In tisti ki so zgoraj navedeni so bili tam zgolj zato, da se kažejo ljudstvu. To sem že večkrat opazoval, ko kake babe v pelc montlnu vlečejo dece za sabo! Mi je šlo na bruhanje in se teh stvari vedno manj udeležujem, ravno zaradi njih!

   • Ana Job

    Večina dogodkov, ki se organizirajo v Unionu, je namenjena izključno razkazovanju. Tudi ples v maskah.

   • Nataša Valant

    Hu. . . . . . . . kako so morali trpeti. . . . . . . .na Veliki petek !! Nekateri Bacha dolgo. . . . .dolgo. . . . ne bodo poslušali. Sploh pa Pasijon !!

   • tohuvabohu

    To poznamo še iz socialističnih časov. Ko je prišla na obisk berlinska ali dunajska ali kaka druga slavna filharmonija, so partijskim veljakom, sindikalnim šefom in podobnim delili brezplačne vstopnice, pravi ljubitelji glasbe so se pa ponavadi obrisali pod nosom.

 • Anton
  • Argentinec
   • komar marko

    ne vem kaj češ povedati! Ali si samo hotel potrditi, da si tudi danes še vedno na zelo nizkem nivoju, intelekt ti je poden, skratka v krščanski EU se nisi o ničemer izobrazil!

    • Argentinec

     Google translate, pa beri!

     https://www.theguardian.com

     How many people have been killed in the name of Christianity? Crusades, religious extremism, everything counts. Some sources I found put the number around 700 million since the birth of Christ.

     • komar marko

      ker toliko daleč moj um ne sega, se bom osredotočil na novejša dogajanja, kjer so samo v zadnjih 70 letih pospravili preko 100 milijonov. In to en sam napredni totalirizem. Vsaj po tvojem NAUKU je napreden. Ne bi me čudilo, če bi v nadaljevanju kaj napisal o MARKSOVI dogmi, kjer vzameš kolikor rabiš!

     • Argentinec

      Cerkev, komunisti …. isto sranje, drugo pakovanje.

     • komar marko

      ja sam da ZOMBIJI nikoli ne priznajo napake. NIKOLI! laž, podtikanje in produciranje afer in montiranih procesov, so poleg MARKSOVE dogme, kjer vzameš kolikor rabiš, postali ZAKONI, ki jih dnevno sprovajajo! Rabiš kak vir?

     • Argentinec

      A ti naj še narišem, da so cerkev in komunisti zločinci – eni in drugi. Virov kolikor želiš – za obojne.

     • komar marko

      Eni so s epokesali in priznali zločine. Drugi nikoli in jih izvajajo naprej skupaj s KRAJAMI, LAŽMI, aferami in krivosodjem. Še kaj?

     • Nataša Valant

      pojdi prosim, na drugi portal. Kr neki. . . . . .

     • Capi

      Ponavadi je tako…..če ni pravega odgovora, pride do posploševanja….zeh….

     • Argentinec

      Odgovor imaš zgoraj. Pa dejmo še enkrat;

      https://sl.wikipedia.org/wiki/%C4%8Crna_roka

     • Capi

      Ja orkadijoo……a misliš da bi moral narod nemo opazovat povojne poboje??
      Hvala bogu, da so se upali zoperstaviti revolucionarnim krvnikom… Sicer pa….vsako dejanje se rodi zaradi vzroka, ki pa je?????
      Sedaj pa ti razmišljaj, če boš sploh lahko s prazno glavo……

     • Argentinec

      Ja orkadijoo …. a misliš da bi moral narod nemo opazovat MEDVOJNE POBOJE, OKUPACIJO NACISTOV IN KOLABORACIJO DOMOBRANCEV?!!!

      Sicer pa….vsako dejanje se rodi zaradi vzroka, ki pa je?????
      Sedaj pa ti razmišljaj, če boš sploh lahko s prazno glavo……

     • Capi

      Ma daj se zgoni nekam puhloglavec….če kopiraš zadeve, potem tudi razmišljaj…..in beri zgodovino vojne, pa ne tisto “rdečo” s katero so nas šopali v šoli…..
      1.Kolaboranti z nacisti so bili rdečkarji, ki so NOB izrabiliza svoj revolucionarn pohod na oblast po vojni!!!!!!!!!!!!!!
      2.Zaradi rdečih revolucionarjev so nastale vaške straže – po vaše domobranci, ki pa niso bili nič drugega kot patrioti-domoljubi, kar komunistična revolucionarna golazen sploh ni bila

      Zdaj greš pa na OFF

     • Nataša Valant

      + + + + + + + + +

     • Argentinec

      A da ti um ne sega daleč? Se mi je zdelo ….

     • komar marko

      da , sežem rtam nekje do 54. So me PRAVLJICE in LAŽGOŠE izučile. Če dojameš bistvo zapisa!

     • Argentinec

      Domnevam, da se je zate zgodovina začela šele pred parimi leti. Več kot 70 let ti pač ne gre v glavo. Kaj češ. Nismo vsi enaki (kot je trdil Kristus).

     • komar marko

      nisi dojel. Se mi je dozdevalo.

     • Argentinec

      Se ti je dozdevalo …

 • sale

  Cerkev je leglo zla

  • rubec

   Zato smo pa zate đamijo nazidali.

   • komar marko

    verjetno ima izpit za kamion, to je danes cenjen dokument!

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Ne smo-so, z Jankovićem na čelu.

 • Argentinec

  Glej ti to ….

  https://www.theguardian.com/world/2011/may/25/nazis-escaped-on-red-cross-documents

  How many people have been killed in the name of Christianity? Crusades, religious extremism, everything counts. Some sources I found put the number around 700 million since the birth of Christ.

 • rubec

  Brglez je razočaran. Raje bi poslušal Bachov Pitralon po britju.

 • moat

  Ubogi Rant, da so mu slavilci Tita pokvarili užitke ob poslušanju Bacha, res. Zato se po koncertu ni udeležil “slinjenja” v lepo pripravljenih prostorih hotela Union. Vedel je zanje in vedel, da so lepo pripravljeni, toda ostal je trden, neomajen pri svojem prepričanju. “Med to udbomafijsko, postkomunistično drhal pač ne grem”, si je venomer ponavljal. Nak! Globoko razočaran in s sklonjeno glavo je odšel domov in izlil na svoj prenosni Apple svoje veliko razočaranje, sprva nad stanjem duha v vsej Evropi, nato pa opisal svoje trpljenje na koncertu. Res se mi smili. Le kam gre ta svet si je še dolgo v noč ponavljal Rant in zaspal šele proti jutru. Nato pa te nočne more spet! “Le kaj sem mu storil, da me ne pusti v miru spati,” je ves nesrečen ponavljal Rant?

  • Nataša Valant

   Oprosti, no ? Kaj pa tebe ščiplje zadnje čase ?

   • komar marko

    rdeči pirhi. Na žolč in na putiko udarijo!

   • moat

    Ah nič, samo Rant me je navdihnil, res :).

    • Nataša Valant

     no, saj! Navdihi so pa res čisto osebna zadeva posameznika.
     Pa malo glasbe Chopin- klav. koncert – samo Andante
     za dušo
     https://www.youtube.com/watch?v=afVd7qrxoO4

     • moat

      Res je, navdihi so različni. Hvala za Chopina, vračam nekaj podobnega, kar ti bo zagotovo všeč https://www.youtube.com/watch?v=iNk9_bUKYx0. Lep praznik še naprej.

     • Nataša Valant

      Dobro si mi vrnil. Saj me je skoraj kap !!!To je in je bila muzika mojega najmlajšega . Nič ne rečem. . . . . . glasilke pa imajo, ja ! Močne, zdrave.
      Lep dan

 • Argentinec
  • Nataša Valant

   Ja. . . . . . in ?? Kaj bi rad ?

   • Argentinec

    … da bi ti razumel angleško.

    • komar marko

     sirota. A greš lahko še bolj v poden?

     • Argentinec

      A vama res moram prevesti?

     • Nataša Valant

      Hi. . . . hi. . . . . . kaj bi nama pa rad prevedel? Saj si nama svetoval Google. . . . .

     • Argentinec

      Potem ga pa le uporabi … al tud to ne znaš? Skopiraš tekst, prilepiš v Google translate in prebereš … vsaj delček od originala.

     • komar marko

      res si ubožček! A to je vse kar obvladaš? Si FDV strokovnjak?

     • Argentinec

      A mogoče zanikaš zločine cerkve? Potem si isto sranje kot komunisti.

     • komar marko

      Jaz nisem nobenega storil. Pa sem socialist po dejanjih in prepričanju. Očitno ti imaš nekaj na vestI!

     • Argentinec

      Očitno si ti rad kar tako na pamet nekaj izmišljuješ in obsojaš druge.

     • komar marko

      ja se vidi da si FDV strokovnjak. Ko je potrebna resnica, se jo ustrašiš!

     • Argentinec
     • Nataša Valant

      Do sedaj se nisem vtikala v tvoje silne, dolge, tehtne, vse znalske razprave ! In se jih bom v bodoče izogibala.
      Ker vse kar ” nam ” očitaš imaš sam v veliki meri !

     • Argentinec

      Ti pa slabo bereš ….

     • Nataša Valant

      raje eno lepo slovensko zapoj !
      https://www.youtube.com/watch?v=s2pGfqp40to

     • karlina
     • Nataša Valant

      Ooooooooo, Mesija ! Čudovita glasba. Veliki Handl.
      Hm, na tem trapastem Tel. ne znam narediti pikic. Hm, pa še kaj drugega tudi ne. Pripeti kakšno muziko.
      Eh, enkrat bo že. . .

     • Nataša Valant

      A, takole ? Je sicer Španski jezik – Argentinske španščine nisem našla

      Entonces sólo tiene que utilizar … AL fotografías que no se puede? Skopiraš texto, pegarlo en el Traductor de Google y leerlo … al menos una fracción del original.

     • karlina

      Blagor ubogim na duhu, kajti njih je nebeško kraljestvo.

    • Nataša Valant

     ti pa slovensko bolj slabo obvladaš. Vsaj tako izgleda !

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • AlojzZ

   Tudi na Hrvaškem – v okolici Vukovarja je najmanj sedem množičnih morišč, kjer so partizani poklali nedolžne ljudi
   http://nova24tv.si/svet/tudi-na-hrvaskem-v-okolici-vukovarja-je-najmanj-sedem-mnozicnih-morisc-kjer-so-partizani-poklali-nedolzne-ljudi/

  • AlojzZ
 • Argentinec

  Kriminalci očitajo kriminalcem, da so kriminalci ….lol

  • rubec

   Ste včeraj kaj praznovali po kletkah majmun?

   • Argentinec

    A si ti pobožen, da rad žališ ljudi? A to v imenu Jezusa Kristusa?

    • rubec

     HAHAHAHAHA, ti si človek? Daj ne me zajebavat majmun s takimi.

  • komar marko

   Tipičen primer PATRIJA in PISMO ONAMERI! da o TEŠ ne pišemo, kjer je TRČEK v parlamentu jasno povedal da je kradla DELEGATSKA stranka. Še kaj?

 • rubec

  HAHAHAHAHAHA, Dragan Matič je šel poslušat Bacha. Verjetno je pričakoval da bodo vsaj kakšen solo užgali na njemu ljube slavne gusle čika Tončo Stradivariča .

  • karlina

   ha ha ha ha ha ha

  • tasilo

   Rubec, ti’s čist prfuknen. Ne mau, ampak ornk. Pa od kod jih pobiraš … mislm, is kje …

 • Argentinec

  Pedofilija, zažiganje ljudi, inkvizicija, pomoč nacistom, ubijanje drugače mislečih, nasilno pokristjanjanje celotnih kontinentov, kraja premoženja …. ni da ni, kar se tiče zločinov v imenu krščanstva.

  • komar marko

   Pa saj to so počeli pri nas še po 45 letu. In to ko so bili ljudje pri PAMETI. Ah kaj pišem, ostali so hlapci. Gospodarji so bili pa na varnem.

  • Demonkrat
  • rubec

   In kaj je tukaj slabega razen tebe, majmun?

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • karlina

   Če bi napisala vse, kar ste in so storili komunisti, verjemi, da bi bilo to za celo stran zločinov, ti kar piši in si daj duška, itak te absolutno nihče na tej strani, ki so enako misleči, kot jaz, ne jemljejo resno, kot si verjetno ze opazil, ali pač ne, če si bolj počasne pameti.

 • rubec

  Če bi Bach poznal Vlasto Nossdorfer bi napisal Pasijon po zaseki.

  • von Rhein

   Si mislil napisati …pajsi jo po zaseki.

  • karlina

   ha ha ha ah ha ha , dobra

 • Argentinec

  Fašizem s svojim strogim anti-komunizmom je bil privlačen mnogim v slovenski Cerkvi že pred vojno, Tako je na primer maja 1933 glavni katoliški dnevnik Slovenec, napisal: “Fašizem ima nedvomno veliko privlačnih lastnosti, tudi za katolike. Spomnimo se njegovega prizadevanja za moralno vzvišanje, njegovo zatiranje razrednega boja, ter ustanovitev korporativistične države. Karkoli je pozitivno v fašizmu, je vzeto iz krščanstva, in s tem seveda fašizem mora nujno biti del anti-boljševiške fronte.”[15].

  Študenske katoliške organizacije, Straža v viharju in Mladci Jezusa Kralja. so tudi zagovarjale fašizem, objavljale odlomke iz Hitlerjevega Mein Kampf-a, ter zastopale antisemitizem[16]. Člani teh organizacij so bili med prvimi aktivnimi borci na strani kolaboracije. Vodja SLS-a ter bivši duhovnik, Korošec, je pred vojno zagovarjal zbližanje z nacistično Nemčijo, in v ta namen uvedel antisemitične zakone v stari Jugoslaviji, “[17]. Njegov naslednik v SLS-u, duhovnik Franc Kulovec, je prvi v Jugoslaviji zagovarjal Trojni pakt z Nacisti in fašisti[18]

  https://sl.wikipedia.org/wiki/Druga_svetovna_vojna_na_Slovenskem#Razdeljenost_katoli.C5.A1ke_duhov.C5.A1.C4.8Dine_in_cerkve

  • komar marko

   No v prvih dveh letih vojne je fašizem pospravil DVA Slovenca, naši 740. V istem obdobju. Nacizem je naredil študijo, predno so zavzeli in razkosali SLO. Glavni sovražnik jim je bi ROŽMAN in cerkev. To je razvidno v dokumentih v arhivu v BERLINU. S komunisti so 41 za 1 maj v TRBOVLJAH skupaj praznovali. Ti so 26 aprila ustanovili PIF, ko je sovrag obiskla TOTO mesto. O sestanku ni dokumentov! Le zakaj imajo jih pa o vsaki pasji procesiji!

 • Argentinec

  V Ljubljanski pokrajini je uradna Cerkev pod vodstvom dr. Gregorija Rožmana vztrajala pri papeževi poslanici, čeprav je papež izredno izjavil da njegova poslanica ne velja med vojno. Sodelovanje Rožmana s fašistično oblastjo se je začelo že v prvih tednih okupacije, mesece preden je izbruhnil upor.

  Dva tedna po okupaciji Ljubljane, 22. aprila 1941, Gregorij Rožman je obiskal Emilija Graziolija, fašističnega visokega komisarja, in mu obljubil zvestobo in sodelavanje z italijanskimi fašističnimi oblastmi, ter izrazil hvaležnost Mussoliniju za njegovo “darežljivo pravičnost” pri ustanovitvi Ljubljanske pokrajine kot del Velike Italije.[19] 20. maja 1941. je Rožman priredil mašo hvaležnost Mussoliniju v Ljubljanski stolnici.

  Aprila 1942, duhovnik Lambert Ehrlich, vodja katoliške mladinske organizacije Straža, je z Rožmanovim znanjem poslal pismo fašitičnim oblastem v katerem jim je predlagal naj oborožijo Slovence, ki se bodo borili pod fašistično komando proti Osvobodilni fronti, za kar je osvobodilno gibanje usmrtilo Ehrlich-a[20]. To in podobna nasilna dejanja osvobodilnega gibanja proti sodelavcam okupatorja, je Cerkev uporabila kot opravičilo zato da niso upoštevali papeževega navodila, da njegova poslanica ne velja v vojnih razmerah. Zato je večina duhovnikov spoštovala navodila cerkvenih oblasti, o lastni angažiranosti pa je presojal vsak sam.

  https://sl.wikipedia.org/wiki/Druga_svetovna_vojna_na_Slovenskem#Razdeljenost_katoli.C5.A1ke_duhov.C5.A1.C4.8Dine_in_cerkve

  • von Rhein

   Ti,prepisovalec tujih tekstov,ne glede na to kaj,zakaj in kdaj pišejo, me spominjaš na nekega tipa iz dobrega srbskega filma,ki prikazuje potovanje mladega šolarja v Kumrovac.Potovanje je zaslužil mladič kot nagrado za dober spis o diktatorju. Spominjaš me na inteligentnega komisarja,ki je mladiče vodil na to potovanje.

   • Argentinec

    Kje pa je ta Kumrovac?

    • von Rhein

     Si prespal političku nastavu? Trikrat cepljeni borac za tekovine. Če imaš namen še nadaljevati s provokacijami boš verjetno deležen večjega aplavza v tvoji bazi.Tukaj si samo izmet.Pokvarjen izdelek sistema.

     • Argentinec

      Kje je Kumrovac? Na zemljevidu ga ne najdem …

     • von Rhein

      Vprašaj fotra.To je prevod hrvaškega kraja v srbijanščino.

     • Argentinec

      Kaj pa je srbijanščina?

 • domovina mili dom

  To so le foto termini za labilne ovce. Komunistični (666) šefi na Kristusovem pasijonu, njihovi jihadisti pa ropajo župnišča. Nazadnje tudi požig med krščanskim obredom, kar daje močno sporočilo vernikom, kaj nas čaka.
  Krščansko odpuščanje? Zmanjkalo je lic.

 • Argentinec

  Uradno prešteto – največ Slovencev na našem ozemlju so pobili – domobranci.

  Skupno število žrtev Slovencev med 2. svetovno vojno in takoj po njej na naših tleh je – 97.500.

  Povzročitelji pa, poleg ostalih dejavnikov, praktično vse oblike oboroženih sil v takratnem času na naših tleh :
  – na vrhu pobojev so tako pristale sile nemškega okupatorja in domači izdajalci, predvsem domobranci, ki so zakrivili poboje 42.500 Slovencev
  – sledijo zavezniške sile in partizani, ki so zakrivili poboje 30.000 Slovencev
  – 20.000 jih ostaja nerazvrščenih
  – 5000 pa sodi med žrtve mobilizacije oz. drugo

  • von Rhein

   Tako si nadležen kot moker potepuški maček v naročju.

   • domovina mili dom
    • von Rhein

     Mogoče,ne vem. Vem pa,da je primitivni bedak,provokator,ki je sam sebi všeč.Ne zaveda se smradu,ki ga širi okrog sebe.

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    • Argentinec

     Ne. Sem eden tistih, ki se zgraža nad cerkveno pedofilijo. Podn od podna!

     • Olga

      In zlorabljate ime Argentine, kamor so se morali pred zločinskimi komunističnimi revolucionarji umakniti zavedni Slovenci, da so si rešili golo življenje????
      Komuniste čaka še veliko morišč! Med njimi tudi Jasenovac (kjer je moril poleg ustašev še Tito s svojo bando) in druga morišča na Hrvaškem in drugje po bivši jugovini!

     • karlina

      TOČNOOOOO , kajti uboge zrtve, pomorjene in zmetane v razne grapa, se vedno znova razkrivajo.

     • karlina

      A bejz no, jaz pa sem ena tistih, ki se zgrazam na zoofilijo v vaših vrstah.

     • Argentinec

      A bejž no …. a maš rajši, da ti nekdo nabriše 5-letno hčero kot pa tvojega psa?

    • karlina

     Ampak, sem ravnokar slišala na radiu OGNJIŠČE-dva oltarja, ki sta zgodovinska in velike vrednosti, pa sta ostala cela in nepoškodovana, torej-če so hoteli na naš največji krščanski praznik, nasprotniki kristjanov dokazati, kaj so , jim ni uspelo, zgodil se je pravi ČUDEZ. !!!!!

  • KIKI

   A je uradno zgodovino napisal tovariš Pirjevec ali kašen komunističen zgodovinarček?
   Potem bo že držalo kot pes ježa! ….

  • karlina

   Ampak tebi se je pa res totalno skegljalo.

 • Argentinec

  Nemci pravijo, da je bil Rupnik čisti hlapec SS-a;

  https://de.wikipedia.org/wi

  Am 23. September erklärte sich General Leon Rupnik zum Befehlshaber der slowenischen Heimwehr, Anton Kokalj zum Hauptinspektor und Oberst Franc Krenner zu dessen Stellvertreter. Der Leiter des Polizeistabs, SS-General Erwin Rösener hinderte ihn jedoch daran, das Amt anzutreten und verbot ihm am 4. November schriftlich jegliche Aktivität in der Heimwehr. Stattdessen setzte er Oberst Krenner an seiner Stelle ein. Im September 1944 wurde Rupnik schließlich doch zum Generalinspektor ernannt. Die tatsächliche Befehlsgewalt blieb wie zuvor bei SS-General Rösener. Die Deutschen schrieben General Rupnik sogar vor, wann er in der Uniform des Generalinspektors der Slowenischen Heimwehr auftreten durfte. Eine begrenzte Eigenständigkeit bei Militäroperationen hatte das Bataillon unter dem Kommando Vuk Rupniks, des Sohnes Leon Rupniks. Die Zahl der Domobranzen betrug bei Kriegsende etwa 15.000.

 • Artur

  “Oče naš”, ki si v nebesih “posvečeno” bodi tvoje ime …. http://znanost-i-biblija.blogspot.si/2012/05/bozje-egzekucije-nevinih.html

  • Nataša Valant

   Sem vedela, da bo nekdo še to privlekel na dan !!
   Dej no !!
   Vzrok, posledica . . . . . prav nazaj do Velikega poka, a ne ??

   • Artur

    Velik pok ni omenjen v vaši bibliji , naj bi pa stvarnik ustvaril ta svet v sedmih dneh baje za svoje potrebe v priloženem piše kakšne naj bi bile njegove potrebe.Vzrok njegove potrebe, posledice vidne na vsakem koraku , njegov izbrani narod temeljito opravlja svoj in njegov “posel” . https://www.youtube.com/watch?v=xQBXcHdfrmA
    Vsak ima svoje ime kakšno pravo ime ima vaš “milostni ” bog ali Jahve ali Lucifer
    ali je pa oboje skupaj v Vatikanu ga nazivajo po svoje :https://www.youtube.com/watch?v=MYTAZxep09g

    • Nataša Valant

     nisem nameravala napisati kot ugovor. . . . . . samo, da se pravzaprav prerekamo – kako že pravijo ?
     Kdaj, kako, kdo je koga ! Samo to.

     • Artur

      Kaj naj odgovorim kot samo : WAKE UP PEOPLE ! Skrajni čas je že.

     • tohuvabohu

      Kaj iščeš tukaj, kreten nadležni? Ali premoreš sploh kaj ponosa? Če imaš probleme s sabo, se obrni na strokovnjake, nam pa daj mir.

     • Artur

      Kreten nadležni? Ja super a to vas tudi vaša biblija uči ? Ponosa? O tem bi se dalo še razpravljati vsekakor pa sem ponosen na to ,da nimam črednega nagona in sem sposoben razmišljati in presojati s svojo glavo.

     • tohuvabohu

      Sem ti že razložil, da ni “naša”. A ti rabiš dodatno razlago, siromak? Kaj pa ti sploh veš o meni, da me vtikaš v neke predale?
      Kretenska so tvoja izvajanja tukaj. Nadležen si pa brez sence dvoma.

     • Artur

      No potem je pa vaša knjiga človeštva brez navednic . Pa sam si vtaknil v predal vaše biblije.Blagor ubogim v duhu zakaj njih je nebeško kraljestvo . Bolj boš bedast bolj ti bodo odprta vrata v nebeško kraljestvo še ena od manipulacij .

     • tohuvabohu

      Jaz nisem nič govoril o Bibliji, bedak. in si je tudi nič ne lastim. Govorim le o tvojih bebavih trditvah.

     • Artur

      Biblija že dolgo ni “naša”. Postala je knjiga človeštva. Pa omenil si je kdo se zdaj dela bedaka . Ne vem na katere trditve misliš, če misliš na tiste iz biblije jih jaz samo povzemam in komentiram kakor jih jaz dojemam . Evo še moja ” bebava” ugotovitev za “pametnjakoviča”:Blagor ubogim v duhu zakaj njih je nebeško kraljestvo . Psihopati so evidentno ubogi na duhu tudi njihovo je nebeško kraljestvo ja res ste višek inteligence, da jemljete to mantro zdravo za gotovo majke mi.

     • tohuvabohu

      A je tudi omeniti ne smem? Kaj pa misliš, da si, da boš tu nekaj ukazoval?

     • Artur

      Nisem rekel, da ne smeš rekel sem : Pa omenil si je kdo se zdaj dela bedaka ? Opozorilo je zate ukazovanje , hej mešaš pojme .Kje ti tu vidiš da ti jaz kaj prepovedujem ali ukazujem .

     • tohuvabohu

      Vendar pa vihtiš gobec, kjer ni potrebe.

     • Artur

      Huuhhh hudi ste vi verniki !

     • Nataša Valant

      Oh, daj no ? Sedaj pa ti manipuliraš, no !!
      Blagor ubogim v duhu. . . . . . . kdo pa pravi, da so to bedaki, kot si se izrazil ? V Bibliji je ogromno dvoumnih pojmov, ki jih nekatrei znate spretno obrniti v svoj prid.
      Po eni strani daješ vtis, da Biblijo dobro poznaš, po drugi pa stalno ponavljaš eno in isto……….Vaša Biblija ni naša.
      Poglej še kaj drugega, pa potem piši. Ne samo o ubogih na duhu. Saj tega izraza sploh ne razumeš.

    • tohuvabohu

     Biblija že dolgo ni “naša”. Postala je knjiga človeštva. Še ti jo očitno bereš, čeprav jo preziraš.

     • Artur

      Biblija je že dolgo vaša . Ja pa naj bo kdo vam jo pa brani je pa zanimivo čtivo kjer se nekateri od nas lahko na veliko podučino o manipulaciji.

     • tohuvabohu

      Nihče si je ne prisvaja. Je last vsega človeštva. Če bi se rad podučil o manipulaciji, pa beri partijske učbenike.

     • Artur

      Ne upirajte se hudobnežu, ampak če te kdo udari po desnem licu, mu nastavi še levo.Ljubíte svoje sovražnike in molíte za tiste, ki vas preganjajo, 45 da boste postali sinovi svojega Očeta, ki je v nebesih. Skrataka bodi pohleven ubogljiv , če te kdo z macolo udari po glavi in, če preživiš mu dopusti ,da te udari še enkrat . Če postane naval migrantov še večji ne obračaj jim hrbta ampak jim dovoli da te okupirajo in če ti bodo vsilili svoj šerijatski pogled na življenje jim to brez upora omogoči in jih ljubite kot svojega bližnjega med tem ko vam bodo nastavlali bombe in posiljevali vaše hčere , da boste postali sinovi svojega Očeta. Bolano

     • tohuvabohu

      In kje je tu manipulacija?

     • Artur

      Bodi pohleven ubogljiv ! Ne upiraj se zlu ljubi svoje sovražnike kot svojega najbližjega ena od manipulacij za vzdrževanja stanja takšno kot je katero pa je voda na mlin nekaterim božjim “zbrancem”, stanja na svetu ,ki pa ni ravno rožnato ali pa živiš nekje v namišljenem paralelenam sveti neke Indije koromandije.

     • tohuvabohu

      To ni nobena manipulacija. Manipulacija je to, kar počneš ti, ko v bibliji vidiš stvari, ki jih tam ni.

     • Jovo Jamnica

      Biblijo prisebni beremo.

     • tohuvabohu

      Kakor želite.

     • Artur

      Blagor ubogim na duhu kajti njihovo je nebeško kraljestvo . Debili, psihopati zbor pripravite vstopnice.

     • tohuvabohu

      Kdo ti daje pravico, da žališ?

     • Artur

      Kdo žali , samo povezujem pojme po tem biblijskem izreku in jih poskušam postaviti na primerno mesto pa ti mi povej potem kdo so ubogi na duhu in me razsvetli ?

     • tohuvabohu

      Biblija nikjer ne omenja ubogih na duhu. To je falsifikat, ki se širi med zarukanimi levai.

     • Artur

      Zakaj bi nekoga žalil , če imam debile in psihopate za uboge na duhu mar ni tako pa gotovo se ne prištevaš mednje zakaj bi bil potem užaljen? Ker sem to povezoval s falsifikatom kar pa je nekaj novega zame kakor zdaj vem od tebe?Nisem te imel namena žaliti le debilnost takšnih protislovij me razkuri ker žali zdravo pamet . Se opravičujem.

 • Argentinec

  Jezus je bil poročen s prostitutko – ta prau dec!

  http://www.answering-christianity.com/jesus_kissed_mary_magdalene.htm

  • domovina mili dom

   Zakaj si se spravil žaliti nas kristjane. Kdo te je povabil na portal, da nas žališ.
   Sram te je lahko, da tako primitivno udarjaš po nas, ki ti nismo nič narediti. Če imaš svoje mnenje ga napiši, vendar ne vztrajaj z neprekinjenimi primitivnimi napadi. Če te kaj boli, se odpravi v naravo, nas pa pusti pri miru. To kar pišeš je žalitev verskih čustev.

   • Argentinec

    Žalitev mojih čustev pa so pedofilni duhovniki.

    • von Rhein

     No končno.Razkril si svoj kompleks.Toliko,več itak ne bi razumel,če napišem.

     • Argentinec

      “Razkril” sem samo dobro znano resnico o pedofiliji v duhovniških vrstah. Po celem svetu.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Catholic_Church_sexual_abuse_cases

     • von Rhein

      Sedaj pa resno. Pedofilija je prisotna v vseh krogih,tudi med komunističnimi voditelji v preteklosti in sedanjosti.Vsaka je vredna ostre obsodbe.Tebi so pač pomembne samo delne zgodbe s katerimi poskušaš obračunavati s tebi nasprotnim političnim ali verskim prepričanjem. Precej nespretno serviraš podatke,enostransko poskušaš prikazati stvari.Dopuščam pa možnost,da tudi poznaš samo en del problema. Vse kar počneš je pobalinska provokacija na forumu,ki odpira teme na osvetljeni sceni.Tokrat je to slinjenje pred kamerami politikov,ki zagovarjajo umore kot naravno pravo.
      Odgovoril sem ti na način,meni sprejemljiv v pričakovanju,da bo razumljen.Ignore je pri meni skrajna faza naveličanosti vsiljivih komentatorjev.Lahko se zgodi tudi s tvojim nickom.

     • Argentinec

      Zločinec nima nikakršne moralne pravice obsojati drugega zločinca. Pika.

     • von Rhein

      Se sploh zavedaš kaj si napisal? Osebno se strinjam,ti kot kaže ne.Napisal si nekaj v kar se moraš še poglobiti,če želiš politično debato.Do takrat pa res pika in stop.

     • Argentinec

      Cerkev ima svoje zločine, tako kot komunizem. Pika ….. še enkrat!

     • tohuvabohu

      Pravice so pravice in se ne delijo na moralne in amoralne.
      Če boš prišel v arest in te bodo drugi jetniki prokužili, da si pedofil, se ti ne bo dobro pisalo.

     • karlina

      Škoda besed zanj, itak komunisti takoj, ko je govora o pedofiliji, udarijo po duhovnikih, da lahko prikrijejo ogromno pedofilov v svojih vrstah in ne samo pedofilov, tudi zoofilov.

     • domovina mili dom

      Zgleda, da ga je nekdo prpognu, ker je bila tema, ni ziher gdo ga je. V temi pa je tudi rdeč bik črn.

    • domovina mili dom

     Potem pa se posvetuj s rdečo Kopačevo, da ti bo razložila kako država ugrablja otroke za svoje potrebe.

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • Olga

    Naj govorijo! S tem ne žalijo kristjanov in krščanstva, ampak samo kažejo sebe in svojo vrednost! Papeži so neštetokrat obsodili pedofilijo! Pedofili so bili kaznovani!
    Nemci so se milijonkrat opravičili za zločine nacizma, čeprav so bili zločinci med njimi kaznovani!
    Komunisti, ki so zločinci, ki se nikoli niso opravičili in bili kaznovani zaradi genocida, nas bodo učili, kaj je prav in kaj ni????

    • Argentinec

     Kažemo na cerkvene pedofile in ostale krščanske zločince.

    • domovina mili dom

     Zadela si bistvo z malo povedi. Bravo.
     Da dopolnim. Ko kažejo komunisti s kazalcem na druge, s tremi pokažejo kakšni so.

     • Argentinec

      Komunist ti je tvoj Ivan …

     • tohuvabohu

      Bravo, po tvojem so vsi komunisti zločinci? Ne boš verjel, tudi med njimi se najdejo dobri ljudje!

     • karlina

      TOČNO

    • karlina

     Ni kaj dodati, kot MOJ VELIK PODPIS !!!!!!+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • karlina

    TOČNO !!!!!!!

  • Olga

   Jezus je tudi rekel, da naj vrže kamen, ki je brez greha! Ste brez greha, provokator in špicelj???
   Partizani so ženske samo ponucali in pobili! Pravi deci??

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • Argentinec

    Zakaj pa potem mečejo novinarji Nova24TV, ti in tebi podobni kamenje? Jaz jih mečem samo nazaj …

 • Argentinec

  Biblija odobrava pedofilijo;

  What the Bible says about Pedophilia

  The Bible has nothing to say against pedophilia.
  But it does have some passages that seem to approve of it. For example:

  It’s OK to have sex with “women children” that are obtained in war.

  And the LORD spake unto Moses, saying, Avenge the children of Israel of the Midianites … And they warred against the Midianites, as the LORD commanded Moses; and they slew all the males … And the children of Israel took all the women of Midian captives, and their little ones … And Moses was wroth with the officers … And Moses said unto them, Have ye saved all the women alive? … Now therefore kill every male among the little ones, and kill every woman that hath known man by lying with him. But all the women children, that have not known a man by lying with him, keep alive for yourselves. Numbers 31:1-18
  When thou comest nigh unto a city to fight against it … And when the LORD thy God hath delivered it into thine hands, thou shalt smite every male thereof with the edge of the sword: But the women, and the little ones, and the cattle, and all that is in the city, even all the spoil thereof, shalt thou take unto thyself. Deuteronomy 20:10-14
  How shall we do for wives for them that remain, seeing we have sworn by the LORD that we will not give them of our daughters to wives? … And the congregation sent thither twelve thousand men of the valiantest, and commanded them, saying, Go and smite the inhabitants of Jabeshgilead with the edge of the sword, with the women and the children. And this is the thing that ye shall do, Ye shall utterly destroy every male, and every woman that hath lain by man. And they found among the inhabitants of Jabeshgilead four hundred young virgins, that had known no man by lying with any male: and they brought them unto the camp to Shiloh. Judges 21:7-11

  • Demonkrat
   • Argentinec

    Itak – poden od podna …

   • Artur

    Izbrano božje ljudstvo njihovi običaji in navade nekoč in sedaj, ah pa saj to ni toliko važno . Važno je, da se biblijo bere med vrsticami kar je nekako najbolj priročno in potem vse skupaj postane še nekako prebavljivo ampak biblija je sveta knjiga in tu ni pardona alfa in omega . Sarkazem. press.

  • Olga

   Smo v 21. stoletju! Vera je napredovala! Nobena od deset božjih zapovedi ne odobrava zločina, pedofilija je ZLOČIN!

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • Argentinec

    Tole je zapisano v Bibliji. Ta pa nima kaj za “napredovat”.

 • Argentinec

  Samo malce resnice serviraš našim “vernikom” pa si takoj deležen najhujših žaljivk …. kako zelo krščansko.

  • domovina mili dom

   Kdo te je žalil? Povej, ga bom razbil ko pi***.

 • Argentinec

  Go and lie in wait in the vineyards; And see, and, behold, if the daughters of Shiloh come out to dance in dances, then come ye out of the vineyards, and catch you every man his wife of the daughters of Shiloh … And the children of Benjamin did so, and took them wives, according to their number, of them that danced, whom they caught. Judges 21:20-23

  It’s OK to sell your daughter (no mention is made of age) to a man for him to use as a sex slave.

  if a man sell his daughter to be a maidservant … If she please not her master, who hath betrothed her to himself, then shall he let her be redeemed … If he take him another wife; her food, her raiment, and her duty of marriage, shall he not diminish. Exodus 21:7-10

  http://skepticsannotatedbible.com/says_about/pedophilia.html

 • Argentinec

  https://en.wikipedia.org/wiki/Spotlight_(film)

  Leglo hipokrizije, kot bi djali na Nova24 … v službi resnice.

 • Olga

  Za vsak slučaj ima maček rep nazaj! Komunisti so kot kameleoni! Malo sem in malo tja! Po osamosvojitvi so se razporedili v novoustanovljene stranke in jih uničevali od znotraj!
  Poglejmo, kaj imamo danes! Spet jim kuzla v rit skače, pa gre Kučan kar k Ruplu, ker se mu k Peterletu in Ljudmili ne splača več, ker ju je že ponucal!

  Ljudje spametujmo se! Volimo desno in jih postavimo na smetišče zgodovine! Bodimo ponosni na Slovenstvo, na vero, na družino, na delovnost, na poštenje! Nimamo se za kaj opravičevati in biti ponižni pred kameleoni in zločinci!

  • Nataša Valant

   + + + + + + + + + jojme. . . . . . .dobro !!! Kameleon kuči je one že ponucal. . . . . . . .

  • tasilo

   Takole, za mimogrede in ker je ravno priložnost, pojasnimo frazo oz. rek “Kuzla jim v rit skače”. Opažam, da ljudje ne pozajo njenega izvora in jo pogosto napačno uporabljajo, kadar v resnici želijo reči, da koga grabi panika.

   Kuzla mi skače v rit …, nima nič opraviti opraviti z nižje pogovornim izrazom za psico. “Kuzla”
   so nekoč “ajzenponarji”, železničarji, strojevodje, sprevodniki rekli torbici s priborom ali malico. Ker se jim je vedno mudilo, da ne bi zamudili vlaka ali izmene, so tekli na postajo, ta tobica ali “kuzla” pa jih je med tekom tolkla po boku ali zadnjici. Odtod prispodoba Kuzla mi skače v rit pomeni “Strašansko se mi mudi!”

   Še enkrat: kadar rečemo, da “komu kuzla v rit skače”, pomeni, da se mu neznansko mudi.

   • RATATA

    Doma to uporabljamo v pravem smislu. Povzeli smo od prednikov.
    Izpadel bom pameten, ko jim bom povedal, kar si ti napisal.

    • tasilo

     O takih rečeh pišem, ker so zanimive, škoda pa je, da jih marsikdo ne pozna in jih zato napačno uporablja. Sčasoma obvelja napačni pomen in je treba veliko truda, da ga ljudem izbiješ iz glave.

     • RATATA

      Nucamo te!
      Lp

     • Jovo Jamnica

      Tasilo je zakon…

     • RATATA

      Za na zrela leta. Kot najstniki nismo glih sloveščine dudlal.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Pa eni tut v gimnazijo nismo hodli. Ko čitam tasilove komente, se mi kuj milo stori.

   • Olga

    Mar se mu ne mudi? Tako ali drugače! (Tudi pred psico z močnimi zobmi, je že marsikateri dedec bežal)! Še nacista Sorosa bodo Kućanu zaprli!? Kam se bo potem Plavi našlepal, da zaščiti “tekovine” revolucije (beri privilegije in priviligirance), ki mu jih je zaupal Dolanc v varstvo med gobarjenjem po Martuljku?

    • tasilo

     Mar samo reči Hvala za pojasnilo ti pa ne pride na misel?

  • karlina

   Ljudje spametujmo se! Volimo desno in jih postavimo na smetišče zgodovine! Bodimo ponosni na Slovenstvo, na vero, na družino, na delavnost, na poštenje! Nimamo se za kaj opravičevati in biti ponižni pred kameleoni in zločinci! Moj VELIK PODPIS !!!!!! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Aron

  Rant misli, da je velika noc rezervirana samo za kristjane njegovega tipa. Moti se, Jezus je umrl za vse, ne samo za izbrance, ampak predvsem za gresne duse tipa Rant. Naj si pa ob tem se enkrat prebere evangelij, da se spet nauci poniznosti.

  • von Rhein

   Nekam pozno ste ugotovili,da je umrl za vse. Spomnim se gostilničarke,ki je plačala visoko kazen po odločbi sodnika za prekrške,ker je na šank postavila kuhana jajca-pirhe-pisanice.

  • karlina

   No, če bi bilo to res, kar praviš, v komunističnih drzavah in predvsem naši drzavi, ne bi bili kristjani še vedno tako ponizani in zatirani, pa tudi Cerkev ne bi bila ločena od drzave, veš.

   • Aron

    Kristjani smo pri nas nasproti ostalim verskim skupnostim izjemno priviligirani, nikoli v življenju se nisem počutil zaradi svoje vere ponižan, kaj šele zatiran. Vrata so mi bila do vseh možnosti polno odprta, večkrat še bolj kot ostalim. Tako da prenehajte jamrati in se delati žrtve, ker to niste.

 • Argentinec

  2.000 let po Kristusovi smrti si cerkev jemlje pravico, da obsoja v njegovem imenu in v imenu Boga. Pred bogom smo vsi enaki, zato ne potrebujem nobenih “posrednikov”, še najmanj pa nek mlad novinarček Nove24TV, ki obsoja in piše za DENAR . Če mi ima Bog kaj za povedat naj to stori osebno!

  • tohuvabohu

   Kdo si pa ti, bednik?

   • Argentinec

    Kdo je pa tebe kej uprašu?!

 • Brdavs

  (Sv.Pismo Matej 5)

  O maščevanju
  (Lk 6,29–30)
  38 »Slišali ste, da je bilo rečeno: Oko za oko in zob za zob. 39 Jaz pa vam pravim: Ne upirajte se hudobnežu, ampak če te kdo udari po desnem licu, mu nastavi še levo. 40 In če se hoče kdo pravdati s teboj in ti vzeti obleko, mu pusti še plašč. 41 In če te kdo sili eno miljo daleč, pojdi z njim dve. 42 Če te kdo prosi, mu daj, in če si hoče kaj sposoditi od tebe, mu ne pokaži hrbta.«

  Ljubezen do sovražnikov
  (Lk 6,27–28.32–36)
  43 »Slišali ste, da je bilo rečeno: Ljubi svojega bližnjega in sovraži svojega sovražnika. 44 Jaz pa vam pravim: Ljubíte svoje sovražnike in molíte za tiste, ki vas preganjajo, 45 da boste postali sinovi svojega Očeta, ki je v nebesih. On namreč daje svojemu soncu, da vzhaja nad hudobnimi in dobrimi, ter pošilja dež pravičnim in krivičnim. 46 Če namreč ljubite tiste, ki ljubijo vas, kakšno plačilo vas čaka? Mar tega ne delajo tudi cestninarji? 47 In če pozdravljate le svoje brate, kaj delate posebnega? Mar tega ne delajo tudi pogani? 48 Bodite torej popolni, kakor je popoln vaš nebeški Oče.«

  • Artur

   Ne upirajte se hudobnežu, ampak če te kdo udari po desnem licu, mu nastavi še levo. Bodi pohleven ubogljiv , če te kdo z macolo udari po glavi in, če preživiš mu dopusti ,da te udari še e nkrat . Če postane naval migrantov še večji ne obračaj jim hrbta ampak jim dovoli da te okupirajo in če ti bodo vsilili svoj šerijatski pogled na življenje jim to brez upora omogoči in jih ljubite kot svojega bližnjega . Bolano

   • tarantela

    Če ti razbije glavo, mu nastavi rit, da bo imel po čem udariti, ko bo že glava v pašteti.

    • Artur

     Ali drugače rečeno, ko bo pašteta frcala ven namesto možganov .

 • totex39

  “… Ni nujno verjeti v Boga, da bi bili dober
  človek.

  Tradicionalno verovanje v Boga je tudi
  malo zastarelo.

  Nekdo je lahko duhoven, ne pa
  tudi religiozen.

  Ni nujno iti v cerkev in ji dajati denar.

  Za mnoge je lahko cerkev tudi narava.

  Nekateri najboljši ljudje v
  zgodovini niso verjeli v Boga,

  medtem ko so mnogi, ki so verjeli,

  delali najhujše stvari v njegovem
  imenu…”

  Papež
  Frančišek

 • RATATA

  Nič ni bolj nagraužno od skisane smetane!

 • Fogglof Tunnek

  “Kristus se je žrtvoval za nas, za vse naše grehe. Šel je v smrt zato, da naše duše ne bi končale na božji levici.”… Ma ne me jebat…katere budale še gnes v to verjamejo?… Razni Ranti?

  • tohuvabohu

   Ti tega nikoli ne boš razumel, si pač prekratek. Tebe zanimajo samo koze. Najbrž nisi sam kriv, da si tak, ampak nekaj pa lahko storiš zase. In za nas tukaj. Spelji se že enkrat, govedo smrdljivo!

   • spet-sam-jest

    Hm, govort o razumevanju ni glih primern. Kako iz dveh lahko rata 7 miljard ljudi brez debelga incesta je bl težko razumet (sevede nej bi si sinova Adama in Eve najdla usak svojo ženo, sam od kje se je pa kr naenkrat pojavu še en uzporedn pleme ljudi, čeprou ja Bog ustvaru sam dva, pa nkjer ne piše, saj jst nism zasledu), glih tko je bl težko razumet, kako lohk ženska zanos brez moškega semena, pa kako lohk en 3 dni mrtu oživi, k u tem času bi mogu pr tistih temperaturah že začet razpadat, pa kako so se zgodl usi tisti čudeži in ostale svetopisemske pravlce se ne da glih razumet, saj s povprečnimi človeškimi možgani ne, u use to se lohk samo verjame, kar pa nima nč z razumevanjem. Verjet use to nerazumljivo pa je treba nekomu, k ma od te vere deeeebeeeeeleeee koristi. In pol nej to vero en, en mejčkn skeptičn člouk razume?

    • janez cepec

     koko ne verjameš u čudeže, pa še dons se dogajajo, al se pa bojo zgodl. boš vidu kašn čudež bo to, ko bo Janša zmagu na volitvah. no ja, u to pa jest zud čist ne verjamem

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Fogglof Tunnek

   V to še verjamejo samo osli !!!

  • spet-sam-jest

   Res verjamejo sam še kkšne stare mamke, stari ati in nasploh mal bl “preprosti ljudje”, razni Ranti pa skor gotou ne verjamejo, ampak to sam na debel izkoriščajo.

   • Nataša Valant

    Aja ? Pa komunisti na smrtni postelji !!! Ti katerega naštejem

    • spet-sam-jest

     Ja sej ti verjamm, k tud komunisti so eni čudni verniki, k tud oni verjamejo u neke neumnosti, glih tko kt vi.

     • Nataša Valant

      Ne, ne ! Nisem tako mislila. Oni verujejo v oblast in denar !!
      Tista njihova – lovska – delu čast in oblast, že zdavnaj ne velja več.
      Ampak, ko pa jih stisne za vrat, pa ne oblast, ne denar ne pomagata.In takrat se obrnejo – če že ne na Boga – na kakšne druge vrače.

 • Fogglof Tunnek

  “Kristusovo trpljenje, velikonočni popusti, zadrti komunisti in leglo hipokrizije” – Napačno!!!

  “Kristusovo trpljenje, zadrti desničarji so leglo hipokrizije” – Pravilno!!!

  • Olga

   Dolanca so morale pred smrtjo negovati desni, ker svojim ni zaupal!?

   • karlina

    Itak, saj so se vsi komunisti iz Beograda tudi zdravili v bolnici, kjer so bile negovalke slovenske nune, ker drugim niso zaupali, torej, kakšna je poanta tega, naj vsak razmisli.

 • tarantela

  Kristus je tudi deloval in učil v duhu komunizma :” Razdelite imetje med reveže in hodite za menoj!”

  • tohuvabohu

   Seveda, seveda. Koliko partijskih eksponatov pa je delilo imetje z reveži, teatralna?

  • karlina

   O, ljubi Jezus, a se je vam komunistom res totalno odtrgalo, saj niste normalni, res niste.

 • spet-sam-jest

  Velika noč, Božič, Marijino vnebovzetje in še kakšen cerkveni praznik je vse bolj stvar naše kulture in tradicije in vse manj verovanja v neke resnične božje nadnaravne dogodke. Tudi komunisti so še za časa starega režima za Veliko noč množično barvali pirhe, jedli šunko, tudi žegnano…In kot komunisti nikomur ne branijo obdarovanja otrok za Dedka mraza in tudi verniki takrat obdarujejo otroke, čeprav naj bi bil to komunistični nadomestek Božička, tako imajo tudi neverujoči pravico, da praznujejo vse praznike, ki so povezani z našo tradicijo, saj tudi v času najhujše represije niso nikoli branili vernikom obhajanja teh praznikov. In ko kdo piše, da so bili Kristjani v čau komunističnega režima zatirani, je to debela laž, saj sem pred več kot 40. leti sam brez kakršnegakoli problema hodil k verouku in prejel vse zakramente skupaj s pripadajočimi slovestnostmi v in pred ljubljansko Stolnico

  • tohuvabohu

   Kakšna debela laž? Seveda niso bili vsi kristjani trpinčeni, veliko pa. In če je neka gonja usmerjena v skupnost, niso nujno prizadeti vsi posamezniki, tudi zato, ker se mnogi raje (resnično ali navidezno) izločijo iz skupnosti. Državno partijsko nasilje je bilo usmerjeno v ustrahovanje in drugorazrednost, nasankal pa je predvsem kler.

   • spet-sam-jest

    Noben kristjan ni biu trpinčen zato, ker je biu kristjan. Edin čez oblast peveč govort ni blo zdrau (pa kkšn ponarodeu politični vic so tud spregledal). Pa cerkvi niso pustl umešavanja u politko, kar je pa tud edin prou, se cerku nej bi skrbela za duše in večno žiulejne po smrti, ne pa za tozemske materialne stvari, a ne?

    • samotoje

     Ah, ja. Ti si pa očitno en zadovoljen bedak.

     • spet-sam-jest

      Če ti je “ah, ja” edin argument za tak globokoumen komentar, pejd raj u cerku k spovedi zarad žaljenja, pa zravn pokore še kkšn očenaš zmol za bolš počutje, de boš tud ti zadovoln.

     • tohuvabohu

      A mate cepci tule kongres?

     • spet-sam-jest

      Ja, si kr prou pršou, sam še tebe so pogrešal.

     • tohuvabohu

      Koga oponašaš, bumbar?

    • tohuvabohu

     Torej je partija določala, kaj naj počne cerkev? Kako pa to, če imamo ločitev države od cerkva?
     Sicer si pa slabo seznanjen ali pa lažeš. Marsikdo je gor plačal svojo vero, najbolj pa kler, ki so ga tja do šestdesetih let preganjali sistematično, ga zapirali in ropali cerkveno premoženje. Kasneje je ostalo ustrahovanje in etiketiranje. Marsikateri učitelj se je šel poročit cerkveno na drugi konec Slovenije, da ne bi imel težav v službi.
     Prav posebna grdobija je bilo izživljanje nad otroki. Na primer, v mnogih šolah je od časa do časa v razred prilomastil ravnatelj in zahteval, da vstanejo tisti, ki obiskujejo verouk.
     In zakaj se spakuješ, siromak? Nihče ne govori tako, kot pišeš tu, opica.

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • spet-sam-jest

      Glej tohuvabohu, genij s sliko osla, kaj je blo tja do šestdesetih let ne vem, ker pač še nism biu žiu, prpovedvanju drugih ne verjamem preveč, k usak na svojo stran vleče, tko de za tolk nazaj tud pišem ne, ker me enostavn ni blo zravn in ne morm bit objektivn. za razliko od tebe, k najbrž najbolš veš use od Marije Terezije naprej.
      Cerku je bla že takrat ločena od države in država se ni kej dost utikala u verske obrede, pustila pa tud ni utikanje cerkve u državo in njeno politko, kar je edin prou. Res pa je, de če nisi biu u partiji, si bl težko pršou na kkšno vodilno mesto, sam to ni mel veze s tem, a si hodu u cerku al ne, k tud če nis biu vern in nisi biu član partije, nisi meu šans za položaj direktorja.
      Država je pobrala cerkvi premoženj, sam bi blo pa tud zanimiv napisat, kje in kako je cerku ta premoženje dobila. Z lastnim delom prou gotou ne, k noben duhounik si ni niti kuhou al pa pospraulou sam, ampak je za to zmer izkorišču brezplačno delo raznih vernih mamc in to še zmer počnejo. Sevede je blo to prostovolno, sam če ti emu od mejčkenga ubijaš u glavo, de bo šou za to u nebesa, če pa ne bo strgu in pomagu duhouščini pa u peku,bto glih ni prostovolno, ampak je to mentalna prisila. In če ti mamca pred smrtjo oporočno zapusti use kar ma, sam de bo šla u nebesa namest u peku, bi jest temu reku najmejn prevara in tko je biu pridoblen velik del cerkvenga premoženja. Zgodovina tud piše, de so velik del premoženja dobil tud tko, de so pač človeka obtožl krivoverstva, čarovništva, al kar kol že in mu enostavn uzel premoženje (to se je dogajal u času, k je cerku mela absolutno oblast, za kar se eni spet na use pretege trudte). U glaunm, duhouniki nikol niso nč fizično delal, ampak sam prepričval ljudi, na lep in učas na zlo grd način, z oblubam in grožnam, nej jim čim več dajo al pa za njih čim več zastonj nardijo. Tko da ves cerkven premoženje je biu pridoblen na če že ne kriminalen, pa na moralno nesprejemljiv način. Sicer pa je Jezus itak reku, de je treba premoženje razdelit revežem, a ne? Al to za cerkveno gospodo ne vela?
      In kaj pa je tist ravnatelj naredu tistim otrokom, k so hodil u cerku? Jih je mogoče pretepu, tko kt so učasih katoliški učitelji pretepal učence, če jim kej ni blo ušeč?

     • tohuvabohu

      Daj mir, cepec. Če želiš, da kdo prebere tvoje pesnitve, se uredi in piši kot piše kulturen, izobražen človek in na sprejemljiv način.
      Si pa tudi strahotno slabo informiran. Cerkveno premoženje ni last župnikov in ostalih klerikov, ampak je last cerkvenih občestev. In nič ni bilo pridobljeno na kriminalen način, ampak so darovali vladarji, plemiči in pobožni ljudje. Tako da vse tvoje nakladanje leti v prazno. Če pa že govoriš o delitvi premoženja (to je priljubljena demagoška tema rdečkarjev), pa še povej, koliko svojega so razdelili tvoji rdeči baroni. Nič! Oni vedno delijo in prerazporejajo tuje premoženje in si pestujejo velika jajca.
      Duhovniki so včasih kar veliko delali fizično. Obdelovali so posestva v lasti župnij. Kajti včasih denarja vernikov ni bilo in niso preživeli drugače kot z delom. Tako da ne govnari preveč, prosim.

     • spet-sam-jest

      Einstein s sliko osla. So mi ravnkar zbrisal zgleda de preveč dobr argumentiran odgovor na tvoj klatenje. Nism vedu de tud tukej admin briše, če z resnico zadaneš u bolečo točko. Pa ni blo nobenih neprimernih besed al spodbujanja sovraštva, sam za nektere zgleda preveč neprijetna dejstva.

  • janez cepec

   usi tist, k so dones, kao, kristjani in demokrati in tok jokajo, koko se jim je u socializmu hodo godil, kok so bli preganjani, pa se ša še, so bli več al menj u bivši Jugi u partij, na dobrih položajih, z dobro bajto in plačo. dones je pa use to zanič, za pozabo, velja samo ena resnica in en nauk, to je nauk ljubljenga vodje. drgač, pa tud jest sm u prejšnmu sistemu prejeu use zakramente, nkol nism biu u partij, čeprou so me vabil, pa nism mu nkol nubenih problemov, pa ne morem rečt, de m je šlo slabo, ne takrat, ne zdej

   • Nataša Valant

    TI PA NAPAČNE kRISTJANE POZNAŠ !!!

    • janez cepec

     ne b’ reku, jih je pouhn okol in okol takeh

    • karlina

     +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ TOČNO

     • Nataša Valant

      ++++++++++ x 10
      Mejdun, koliko plusekov. . Hvala karlina

  • Nataša Valant

   Jojmene no, kaj ko bi ti šel tja, kjer si do sedaj bil ?.Izgleda, da ne živiš v Sloveniji !Dedek Mraz ni nobena tradicija, ampak izum komunistov.
   Da si prejel zakramente, je izgleda po tvoje zasluga levakov ? Ma, dej no ‘

   • spet-sam-jest

    Ne piš oslarij, levaki me zihr niso sill u cerku, me je pa zato moja pobožna mama silla, sam mi pa tud noben levak al pa kdor kol drug nikol ni branu it u cerku.. In če že kakšna srečanja in tekme že po nekej letih označujejo kot tradicionalne, a pol po več kt pou stoletja Dedek mraz to ni?

    • Nataša Valant

     še enkrat preberi moje pisanje

     Jojmene no, kaj ko bi ti šel tja, kjer si do sedaj bil ?.Izgleda, da ne
     živiš v Sloveniji !Dedek Mraz ni nobena tradicija, ampak izum
     komunistov.
     Da si prejel zakramente, je izgleda po tvoje zasluga levakov ? Ma, dej no ‘

     • spet-sam-jest

      Ja, člouk učas ne loč več sarkazma od kkšnga resnga pisanja nekterih.

     • Nataša Valant

      Sarkazem ? Z moje strani si ga dobil samo zato, ker si provociral. Razlika je med mišljenjem in izzivanjem.

     • spet-sam-jest

      Ja, za ene je usak mišlenje u drugi smeri od lastnega in celo dejstva, izzivanje.

     • Nataša Valant

      odvisno od tega, kako je mišljenje napisano.

  • karlina

   In ko kdo piše, da so bili Kristjani v čau komunističnega režima zatirani, je to debela laž, saj sem pred več kot 40. leti sam brez kakršnegakoli problema hodil k verouku in prejel vse zakramente skupaj s pripadajočimi slovestnostmi v in pred ljubljansko Stolnico To, kar ti praviš, je DEBELA LAZ !!!!! Očitno sva generacija, pa sem sama dozivljala hudo diskriminacijo vseh nas otrok, ki smo hodili v cerkev in k verouku, veš.

   • spet-sam-jest

    Dej nakladat, kakšno diskriminacijo pa? A so te mogoče zaprl al kaj? A nisi smela u kkšno šolo hodit? Edin če so se ti vrstniki smejal, de še zmer u pravlce vrjameš, pa še to dvomim.

 • Hun

  Jezus je bil levičar

  • xtc

   Dolgo si rabil zato;ravno zaradi tega in ker je že takrat govoril o neki vrsti nacionalizaciji in prerazporejanju premoženja so ga Judje preventivno poslali na križ_križ nima z vero nič skupnega;bil je takrat eden izmed popularnih vrst kaznovanja:
   Njegovo nabitje na križ pa je imelo korenine v neke vrste socialističnihidejah:

   • Jovo Jamnica

    Zato je Vlad Tepeš posegel po racionalizaciji. Odsekane turške glave je nabadal na ošiljen kol in na ta način prihranil 43% materjala…

   • RealRevolution

    Podpres njegovo trditev ,res?
    Wrong!

 • Demonkrat
 • xtc

  To kar jeAvtor videl ni nič presenetljivega;Slovencelj je primer pravega hinavca in zahrbtneža ter pokvarjenca;bil bi povsod;bil bi vse;a vselej samo takrat ko ima korist in drži lonček:

 • Hribouc

  Joj, kako bo hudo stati pred Božjim tronom.
  Vsi zviti, tresoči, pegasti, zvisele kože, padajoča čeljust in dokončni strah.
  To bo takrat, ko ne bo več kančka energije za opevanje in slavljenje puhlega rdečega NIČA.
  Potem se bo razprlo.
  In bo usekalo.
  Temeljito, globoko in dokončno!

  • spet-sam-jest

   Jap, najhujš bo unim hipokritom, k učijo o ponižnosti, razdajanju revežem, žiulejnu u reuščini in ostalih Kristusovih naukih, sami pa na use možne načine grabjo bogatstvo, žvijo u zlatih palačah, se vozjo u limuzinah, za ceno kerih bi marskakšna družina lohk prežvela desetletja brez stradanja, se pustijo strežt z useh koncou… (usaka MOREBITNA podobnost s cerkvenimi dostojanstveniki VEČINE VER je zgolj NAKLJUČNA)

   • janez cepec

    na kardinala Rodeta sm se spounu, nevem zakuga?

   • Hribouc

    Ja, vsi bodo/bomo šli u vrsto.
    Ne se bat.
    P’r Sv.Petru se nardijo tri vrste. Peter ma tri Nadangele, ki delajo red z meči.
    Tanarbol redka gre na levo, u tazadn klanc pred Nebesam.Tam se nekaj svetlika.
    Tasredna, tam se jih drena kar velik, gre kar naravnost v sivo meglo, smer Vice.
    Tanrbol tečna vrsta vriskajočih pa gre kuj desno, po klancu dol v črnjavo, od kjer ni povratka.
    Kreganja tam ni, korupcije ne, podkupovanja še manj,
    Vsi vedo, de so prišli na likof!

  • janez55

   A bo spet veliki pok?

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
   Potem se bo razprlo.
   In bo usekalo.
   Temeljito, globoko in dokončno! Iz tvojih ust v bozja ušesa !!!!!!!

 • samotoje

  Meni je bilo iz enakih razlogov slabo po vsakem koncertu zlatega abonmaja. Sami “znani” obrazi, ceneno razkazovanje, pokvarjenost brez meja. Ne grem več. Take stvari je treba ignorirati in pustiti, da se bedaki razkazujejo med svojimi. Brglez je pa v špici tega performansa. Brez kakršnekoli inteligence, brez osnovnega občutka za dostojnost, dostojen naslednik pravovernih rdečih butljev. Med ljudmi je krožila anekdota: pogovarjata se Pepca Kardelj in Lidija Šentjurc. Šentjurc: “Pepca, kako je bilo pa včeraj na Titovi zabavi na Bledu?” Pepca: “Kolosalno. Smo se ga nažrli do nezavesti.” Šentjurc: “Kaj pa toalete? A so bile dobre?” Pepca: “Ah, to smo pa kar v grmovje hodili.” Tako je to izgledalo in tako to izgleda.

  • spet-sam-jest

   Ja, ne hod več tja. Ti si res iznad tega in si najbrž sploh špica naše intelektualne elite, kar se vid že iz tega, kako znaš čez druge šinfat.

   • janez cepec

    ma pust ga, bunkslna, sej sploh nkol ni biu na koncertu. skrete puca u filharmonij, zdej bi pa tle rad neki pametvov

   • samotoje

    Diagnoza potrjena. Res si to, na kar kaže tvoje pisarjenje ( polit. korektno za bedaka). Greš med blokirane.

 • karlina

  Normalen človek bi rekel-saj ni res, pa je in to v tej skorumpirani in vedno bolj komunistični drzavi, SRAMOTA IN ABSURD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • RealRevolution

  Vse lazne leve ideologije so za goreco grmado.To je tako…
  Zraven pa se hinavski desnicarji ,ki se brigajo samo za politiko in ne morjo vsaj kancek podpirat Bozjih zakonov.
  Politik ali civilist.Ni vazno.

  Ampak nikoli ne boste prav pobegnali od realnosti ,ker o tem se bo zmeraj slo.
  Zmeraj.

 • Artur

  Balgor ubogim na duhu kajti njihovo je nebeško kraljestvo, eh tale je pa res izven tega blagora tale ga ne bo deležen za kazen dokler ne postane ubogi na duhu še 1000 inkarnacij hahaha : https://www.youtube.com/watch?v=lTNb4PonUZA

 • Iza Demos

  “………….V tem času je zavedanje žrtvovanja ključnega pomena. Žrtvovanja in odpuščanja. ………….”
  V obojem smo slabi. Dokaz je pisec članka sam.

 • tramal

  Nalil si jim čistega vina,toda komunisti raje pijejo deževnico.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!